0 oy
100 göst.
önce Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından
Oğlum 6 yaşında oyun videoları normal videolar cok düşkün yasaklasan mı komple diyorum bi ayarı yok ya bırak demeden bırakmıyor istiyorum ki kendi kuralını kendi bilsin kenarda bi tel vardı ona sardı bu arada Minecraft oynuyor bende üzülüp kızıyorum oyun oynasın ders yapsın diye nasıl bi ayar yaparsam sağlıklı olır acaba hee bu arada pc çıkarcam kullanmayı öğrensin diye doğru mu hatamı olur

5 Cevaplar

0 oy
önce (3,008 puan) tarafından
Ben family diye bi uygulama var onu yukledim ebevy kontrolü diye 30 dakka sure veriyorum sure bitince tlfon kilitleniyor hemen bırakıyor 
önce (25 puan) tarafından
Hıım günlük hafta sonu 2 saat hafta içi bi saat olcak şekilde versem olur ozmn program tam adı omu canım
Family link program
önce (338 puan) tarafından
Abla sen naptin çocukları var mı haber
Yok canım haber
-Reklam-
0 oy
önce (602 puan) tarafından
Biz çocuğa sinir koyacagiz çocuk bize değil ya komple vermiceksin ya da belli bir süre taniyacaksin. Yani burda senin kararligin önemli. Senin sınırını bilmeli. Aglasa da bagirsa da kısa cümlelerle anlatacaksın zamanla alisacaktir canim.
Bırak deyince bırakır üstelemez ama okuldan geldiği gibi oynayım mı bakayım mı buna kızıyorum hiç oyun oynamaz çok nadir günlük ne kadar süre koysam acaba
önce (602 puan) tarafından
O zaman belli bir saat ve süre olustur mesela yemekten sonra olabilir yarım saat ya da bir saat olabilir vs.
0 oy
önce (455 puan) tarafından
Üzülüp kizicagina söylediğinde vermiyor mu al elinden sakla bu kadar basit aslında birşeyi elinden  alıp başkasını tutuşturmak yerine tamamen alıp sadece belirli saatlerde vericeksn benimkide 6 yaşına girecek saati gelince anne ne kadar vaktim kaldı diyor bunu aşılayinca çocuklar zaten işbirliği yapmayı seviyor saat bitti hadi gel oyun oynayalım de oynayın 
0 oy
önce (4,001 puan) tarafından
Benim oglumda 6,5 yasinda. Her gun max 2 saat ekran hakki var ve ne izledigine ne oynadigina bakarim soylerimde oynamaz. Smdi 1. Sinif hafta ici 1 saat hakki var o da odevi vs bitince. Kural sart, kuralin disina cikmayacaksin net olacaksin ve seninle birlikte esin ve gorusuyosaniz aile buyukleri de uyacak. Bizde boyle oldugu icin oglum diretemiyo. Tamamen kesmek zor teknoloji cagindayiz ama kontrollu olmak gerek.
0 oy
önce (18,861 puan) tarafından
O yaştaki çocuğun bilgisayar oyunu telefon oyunu ihtiyacı yok. Bu bı ihtiyaç da değildir. Komple kes. O kendi duru bilmez. Kuralları kendi uygulayamaz. Sınırları çizmek ebeveynin işidir. O yaştaki çocuk daha otokontrollü olamaz. Bence bilgisayarı da hiç çıkarma boşuna. Onu da oyun oynamak için kullanacak muhtemelen. 
Yok misal ders test gibi şeylerde verecektim mause fln kullanma becerisi olsun diye

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 56 göst.
0 oy
7 cevap 143 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,591 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 142 göst.
0 oy
1 cevap 31 göst.

405,632 soru

12,154,048 cevap