+1 oy
194 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (396 puan) tarafından
Hanımlar ben çarşafa girmek istiyorum ama bir yandan acele etmeden girmek istiyorum çünkü bir ara girmek istedim birden vazgeçtim şimdi şu ferace giysem üstüne esarbimi örtsem olur mu yani şart mı çarşaf herkes bişey diyor Allah aşkına iyi biri bana cevap versin yoksa catlicam çünkü günlerdir beynimin içinde 

9 Cevaplar

+3 oy
(2,536 puan) tarafından

Çarşaf tesettürün zirvesidir canım asıl olması gereken o 

Dinde kural belli 

➩vücud hattın belli olmicak

➩ bol ve uzun olucak 

➩dikkat çekici olmicak ( renk ve süs bakımından ) 

Çarşafta hepsi 4×4 lük var bol uzun süslemesiz en dikkat çekmeyen renk olarak siyah :) 

Bol ferace büyük boy eşarpta güzel bir tesettür yinede çarşaf daha iyi 

(7,119 puan) tarafından
Şuraya ❤️
(2,536 puan) tarafından
Sanada çok kalp♥︎
(396 puan) tarafından
Aslında çok istiyorum ama bilmiyorum bişey var nefsim bence dur diyor acele etme ama gel de kabime anlat sanki birden ölücem o zaman napicam diyorum
(2,536 puan) tarafından
Ben şunu sordum kendime ztn er yada geç ölücem öldüğüm gibi biticek herşey

Amelim kötüyse ( Allah korusun) demicekmiyim kendime 50-60 yıllık dünya hayatı için ahiretini  yakmaya değdimi

Kim için yaşadık kim için istediğimiz tesettüre giremedik
Öldük kim var yanımızda hiç kimse yok hiç kimse

O yüzden geçici dünya hevesleri için ahireti yakmaya gerek yok

Dünyanın değil ahiretin çocuklari olalım
(396 puan) tarafından
O kadar haklısınız ki
-Reklam-
+3 oy
(5,661 puan) tarafından
Canım olur neden olmasın, bende ferace giyerim örtümü örterım amaç dış elbise giymek dıkkat çekmemek.. Ama tabi çarşaf daha güzel Rabbim onuda nasıp etsin 
+2 oy
(7,119 puan) tarafından
Ferace ve büyük eşarp kullanıyorum aynı şey değil canım çarşafı şerif başka hatta bambaşka Rabbim nasip etsin ❤️ 
+1 oy
(1,267 puan) tarafından
Cnm bilmiyorum geçen bir kadın gördüm sadece gözleri gözüküyordu dinimizde böyle değilki
(396 puan) tarafından
Canım ben peçe takmicam el yüz haram değil evet bazıları tercih olarak yapıyorlar
+1 oy
(3,249 puan) tarafından
 Âyetteki “celâbîb” sözcüğü “cilbâb”’ın çoğulu olup sözlükte; geniş elbise, gömlek ve baş örtüsü gibi anlamlara gelir. Kadını baştan aşağı örten çarşaf, ferace, manto gibi giysiler de cilbab kapsamına girer, “Cilbab” bir fıkıh terimi olarak Elmalılı (ö.1358/1939) tarafından şöyle tarif edilmiştir: “Kadınların elbiselerinin üstüne giydikleri her çeşit giysidir”, “Kadını tepeden tırnağa örten giysidir”, “Kadınların örtündükleri her türlü elbise ve başka şeylerdir.” [11]

Bol gösterişsiz içini göstermeyen her uygun kıyafet olabilir 

Ferace pardesü üzerine uzun eşarp olur 
tarafından
Çok güzel yazmışsınız gerçekten illa çarşaf diye diretmemek lazım.
+1 oy
tarafından
İster renkli ister renksiz vücudunu bol bol ört kâfi.

Ben çarşaf giyiyorum lâkin bacak hatlarini çok belli ediyor rüzgarlı havalarda o durumu hiç sevmiyorum. Ferace giyerken böyle bir durum asla olmuyordu.

Göğüsleri de çok belli ediyor. Görüyorum yani dışarda çarşaf da çok belli oluyor. Belli olmasın diye sürekli içerden elimi tutuyorum da bu durum hoşuma gitmiyor. Ferace üstüne büyük boy eşarp da uygun. 
0 oy
(4,076 puan) tarafından
Çarşaf olması şart değil göğüs omuzlar kapanıp vücut hattı belli olmayacak şekilde giyinirseniz. Hemen zora geçmez nefsinize ağır gelebilir, önce ferace sufle somra çarşaf daha iyi olur sizin icin
(396 puan) tarafından
Bende şuan öyle düşünüyorum
0 oy
(1,957 puan) tarafından
Rabbimiz Kuran'da sizi gizleyen dış bir elbise demiş yani tesettür  ayeti =çarşaf demek değildir sizin bedenizi kimliginizi arkadan bakıldığında kim olduğunuz anlasilmiyorsa  konu kapanmıştır ✓
0 oy
tarafından
Alaska hocayla bi konusmamizda carsaf giymek farzdir feraceyle ayni sey degildir demisti ayet aciklayici kaynaklar sunarak aciklamisti hemde 
(396 puan) tarafından
Alaska hoca kim nasıl ulaşırım
tarafından
Ulasamazsin canim onu da dokuz koyden kovdular hesabini kapatti gitti
(7,119 puan) tarafından
Geldi burda canım kullanıcılardan Alaska yaz çıkar
tarafından
Yaaa gercekten mi ay cok uzulmustum kadini kovmaktan beter etmisler diye iyi olmus sevindim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 58 göst.
0 oy
8 cevap 178 göst.
19 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Cancanim (3 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 84 göst.
0 oy
26 cevap 729 göst.
15 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Hadiordan (1,461 puan) tarafından soruldu

410,999 soru