0 oy
116 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (254 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar 3 yaşında kızım var tuvalet eğitimine başladık bez falan takmıyorum 5 gün oluyo başlayalı gece 1 kere kaldırıyorum daha şükür altına kaçırmadı gündüz kaçırdığı oluyo  tuvalete götürünce yapiyo ama kendi çişim geldi demiyo şimdi nasıl ilerlemeliyim bilmiyorum sık sık götürüyorum tuvalete kendi demesine fırsat kalmiyo ki diye düşünüyorum ne yapmalıyım deneyimli annelerden öneri bekliyorum 

7 Cevaplar

0 oy
(13,559 puan) tarafından
Canim bırak kaçırsın zamanla alışır 5 gün olmuş daha maşallah iyi ilerlemissin zamanla tutması gerektiğini öğrenecek 
(254 puan) tarafından
O kendi gelene kadar bekleyim mi yani
(254 puan) tarafından
Yani böyle sık sık götürünce onun çişini farketmesine fırsat vermiyorum sanki
(13,559 puan) tarafından
Yani canım çok sık sorma altına kaçırsa da zamanla farkina varır. Benim kız 25 aylikti ne kuru kalkiyordu ne de alina yapınca rahatsız oluyordu şimdi çok tuvaleti geldiğinde ağlamaklı oluyor kacircam diye  :)
-Reklam-
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Kendi demesi için 5 gün erken. Sık sık da çiş sormayın ve götürmeyin. Alıştırma külodu giydirin, ıslanırsa o ıslanır. Altına kaçırınca bunun rahatsız edici olduğunu, bir dahakine çişini söylerse tuvalete götüreceğinizi söyleyin.
(254 puan) tarafından
Çişini altına kaçırınca farkediyo direkt gelip çiş yaptım diyo zaten ama evet kendi farkedip söylemesi için fırsat vermeliyim
(11,372 puan) tarafından
Alıştırma külodu kafa karıştırıyor canım bez zannedip ona güvenip koyveriyolar
(254 puan) tarafından
Sadece gece yatarken giydiriyorum gündüz normal iç çamaşırı var altında bezinin olmadığını çişi gelince söylemesini de sürekli hatırlatıyorum zaten
0 oy
(516 puan) tarafından
Öyle hemen soylemez ki oğlum 20 günde falan söylemişti sanırım
(254 puan) tarafından
Peki sık sık tuvalete götürmeye devam mi etmeliyim yoksa kendisinin söylemesini mi bekleyim
(516 puan) tarafından
Ben sık sık götürdüm zamanla süreyi arttırdım sonra kendide soyledı
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Bir süre sonra söyler kendi sen yine kendin götürmeye devam et 
(254 puan) tarafından
Kendi çişini farkedip söylemesi için fırsat tanımalı miyim bilmiyorum ya 5 gün falan oldu ama sürekli sık sık ben götürüyorum yapiyor
0 oy
(642 puan) tarafından
Klozet alın hemen öğreniyor ışıklı ses
(254 puan) tarafından
Yok ya çok değişik şeyler deniyorum ama inat biraz zamana ihtiyacımiz var galiba yavaş yavaş öğrenecek
0 oy
(104 puan) tarafından

Benim kızım da üç yaşında. Bir ay bu mücadeleyi verdik. Benim kızım da aynı senin kızın gibi çişim geldi demiyordu. Ben sık sık götürüyordum yapıyordu. İlk bir ay büyük küçük hep altına yaptı. İkinci ay söylemedi ben götürdüğümde  yaptı. Şu an söylüyor artık. Çişlerinin geldiğini tam anlayamıyorlar canım o yüzden bazen kaçırmalar oluyor bu anlattığın aşamada ve bu yüzden çişim var demiyorlar. Sen sabırla çişin var mı diye sormaya ve götürmeye devam et. Biraz zaman sonra kendisi söylemeye başlayacaktır. Ben hep diyorum öğrenmezse benim kızım öğrenmezdi. Çok zordu gerçekten:) Ama şu an maşallah diyeyim her şey rayına oturdu. 

(254 puan) tarafından
Peki ne zaman kendi söylemeye başlamışti dün mesela sürekli sordum yok desede bı bakalım belki çiş gelmiştir falan yaptırdım altına kaçırmadı bugün desin diye bekledim olmadı bende demekki sormaya devam etmeliyim ama süreyi biraz uzatayim bari
(104 puan) tarafından
Bir ay götürdüm yaptı. Bir aydan sonra kendisi söylemeye başladı. Hemen söylemez. Tuvalet eğitimi hem bir alışkanlık ve rutin oluşturma süreci. Hem de kaslarını sıkıp tutmayı öğrendikleri bir süreç. Dolayısıyla şu an tam sıkamıyor olabilir ya da alışkanlık olmadığı için çişini geldiğini anlamıyordur. Sen sabırla götürmeye devam et. Çocuğuna bağlı bunun zamanı. Benim kızım bir aydan sonra tam anlamıyla anlamaya başladı ve söyledi ama belki senin kızının bir haftasını alır. İşin büyüğünü halletmişsin zaten. Zamanla söyler. Söyleyip söylememesi de önemli değil. Çişi geldiğinde tuvalete yapması gerektiğini öğrenmiş zaten. Zamanla kendisi de söyler. Çok üzerinde durulacak bir durum değil.
(254 puan) tarafından
Ay çok teşekkür ederim bu süreç psikolojik olarak biraz yipraticiymis insanlarında aynı durumları yaşayıp bu süreçten geçtiklerini bilmek iyi geliyo
0 oy
(11,372 puan) tarafından
Ben 2 yaşında verdim eğitimi ama kendisinin çişim geldi demesi 2 ayı buldu
(254 puan) tarafından
Himm sürekli siz sorup goturdunuz bu süre zarfında yani
(11,372 puan) tarafından
Sorup bunaltmadım sürekli belli aralıkla kendim götürdüm şu içtiyse 10 dk sonra yemek yediyse 20 dakika sonra gibi gibi. Her gittiğinde az da olsa yapıyordu
(254 puan) tarafından
Aslında 5 gündür bende öyle ilerledim altına kaçırmasina fırsat vermeden götürdüm her götürdüğümde de yaptı sonra acaba biraz kendi mi farkedip söylemesi lazım diye düşündüm bugün kendine bıraktım iki üç kere altına kacirdi

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 78 göst.
28 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,318 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
30 Eylül 2021 Diğer kategorisinde SevdeF (612 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
15 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Seker bal (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 107 göst.