0 oy
398 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından
Buradan biriyim fakat kimliğimi açık etmek istemiyorum. 14 aylık kızım var iyice bunaldım. Yürümüyor kendi başına, yemek yemiyor. Zaten besin alerjisi olan bir bebek iyice yıprandım. Onu yürütmeye uğraşıyorum çok korkuyor. Öfkeleniyorum haliyle. Çünkü çevremde bulunan 40+ yaş üstü çocuğa bakamadığımı, aç bıraktığımı ( zayıf bir bebek 9.500 kilo 76 cm) vs. söylüyor. Eşim çocuğu benim hasta ettiğimi, kadın olmadığımı( anne, eş vs.) iyice yıprandım. Kızım bana düşkün, elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Bir uyurken oturuyorum onun dışında elinden tutup gezdiriyorum evde parkta. Ama sinirlerim iyice yıprandı. Gerçekten anne değil miyim? Bebeğim ağlak ve nazlı bir bebek. O ağladıkça sanıyorum ki elimden alacaklar. Hamileliğimin en başından lohusalığıma kadar eşimin ailesi sözüm ona şakayla karışık kızımızı alacağız vs dedi. Uyardım, tartıştım ama aynı. Korkuyorum eşim ailesine bağlı biri ağlarsa alırlar kızımı diye. Bu durum beni iyice öfkeli birine dönüştürdü. Allah rızası için bana bir çare söyleyin. Dualarınıza beni katın. Kafayı yemek üzereyim. Gerçekten anneliği haketmiyor muyum? 

15 Cevaplar

+4 oy
(2,257 puan) tarafından
Senin öfken asla cocuğuna değil çevrendeki ağzını büzemediğin bağlayamadığın insanlara. Hepsinin cevabını verseydin bu duruma gelmezdin. Sana tavsiyem evde kimse yokken geç yatak odana çocuğun veya cocukların uyuduktan sonra bağır kız kime öfkelendiysen sesli bir şekilde karşında o kişi varmış gibi  ne söylemek istiyorsan sonrada kendine motivasyon konuşması yap ben güçlüyüm ben iyi bir anneyim. İnsanlara olan öfkemi çocuğumdan çıkarmayacağım. Ben yanlız değilim diyerek kendine bilinç altına işleyeceksin bunu iyi olana kadar yap sesli bir şekilde. Sonraki tavsiyem ise asla sessiz kalma seni kırdılarmı beni kırdığının farkındamısın diyerek uyar eğer kötü olamayacağın insanlarsa bu kişiler diğerlerinden lafını esirgemesende olur. Bu öfkeyi kustuktan sonra daha sakin olacağını düşünüyorum.
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim:(
-Reklam-
+1 oy
(688 puan) tarafından
Kendin de diyorsun 40+ yaş. Onların senin moralini bozmalarina izin verme. Eşine de bir güzel haddini bildir. Anladığım kadarıyla etrafa sesini cikarmadigin için , öfkeni evladından çıkarıyorsun. Ha yanlış anlama yargilamiyorum biz de sinirlenip bagirabiliyoruz ama senin bebiş yürümeye çalışırken korkuyormjs , üstünde bir baskı hissediyor olmalı. Biraz daha sakin kal. Benimki de çok yorucu , zor bir bebek. 11 aylıkken yürümeye başladı ve asla durmuyor seninki de elbet buyuyecek:) yürüyecek. Azıcık sakin ol. Sana iyi gelecek bir şey yap. Çocuğu babasına bırakıp çık bir hava al iyi gelir. 
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Ona kızdıktan sonra vicdan azabı çekiyorum ve ağlama krizine giriyorum :(
+1 oy
(2,201 puan) tarafından
Anneliği hak etmemek bambaşka bir boyut. Bu düşünceden derhal kaç. O sen değilsin çünkü, anneliği hak etmeyecek kadınlar bambaşka kadınlar. 

Evlat kolay değil, ama evlat yetiştirmeyi biraz da biz zorlaştırıyoruz. Sizin durumunuzda aslında zor olan bebeğiniz değilmiş, siz ona fazla düşerek bağımlı bir bireye dönüştürmüşsünüz. Çocuk elbette kucak ister, ilgi ister, şefkat ister ama bunların fazlası da bebeği ebeveyne bağımlı yapar. Bebeğiniz ağlak ve nazlıdan ziyade her şeyi ağlayarak çözmeye alışmış ve nazı hep çekilmiş bir bebek sanki. Doğru muyum?
(5 puan) tarafından
Her şeyi ağlayarak yapmıyor. Biraz fazla nazlı çıt kırıldım. Ağladığı zaman o kadar korkuyorum ki elimden gidecek diye. Teşekkür ederim:(
+1 oy
(717 puan) tarafından
Sen kötü anne filan değilsin eşin Baba olmayı hak etmeyen anasının memesinden ayrılamayan anne sütüyle adam olamadığı için inek sütüyle öküz olan biri... Anladıgım kadarıyla sessizsin biraz cinnet geçirip diş göster bidaha ağzını açamazlar ne alıyorlarmıs acaba o kadar kolaydı almak
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim :(
(985 puan) tarafından
Yorumuna sesli guldum vallah :)
(1,842 puan) tarafından
O kadar haklı bir yorum ki...
(717 puan) tarafından
Keşke biz kadınlar bu konuda haksız olsak
+1 oy
(7,481 puan) tarafından
Öncelikle sen dünya nin en güzel annesinin. Sakin kendini yetersiz hissettirmelerine izin verme. Sen çocuğun için en güzel şeyi bilirsin. 14 ay olmuş. Yürümesi için destekle benim oğlum 21 aylik yürüdü. Yemeği de önüne koy alışsın kendi yemeye. Kimseyi umursama. Sen böyle yaptık ca onların istediğini verirsin. Herkese inat daha güçlü ol. Kimse dört dörtlük değil canım. Hepimizin eksikleri var. Mesele bu eksikleri kimseye göstermemek. Senin doğurduğun çocuğa senden başka kimse bakamaz. Şu negatif dusuncelerden çık kendine gel önce. 14 ay olmuş en tatlı zamanları. Onla geçen günlerinin kıymetini bil. Annelik bebeğin 4 aylıkken de 14 aylıkken de 14 yasinda olsada hep zor olacak. Bol dua oku kuran oku içindeki bu kötü duyguları biran evvel at canım. 

Uzun ve karışık oldu biraz ama kusura bakma.
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Besin alerjisi var ekstra kendi de yemek seçiyor. Sanıyorum ki ben bakamıyorum annelik yapamıyorum.
+1 oy
(9,677 puan) tarafından
Canım hepsi mix yapmış. Kafan karışmış. Öncelikle o ay bebekleri sıkıntılı zaten dönem olarak zor. 18. Aya kadar fizyolojik bir sorun yoksa yürür bebek . Senin anneliğini sorgulayanlar kendine baksın önce eşinde dahil. Onlar öyle dedi diye sen öyle değilsin bu bir dönem ve geçecek de kendine. Cidden zor zamanları ne lazımsa onu yap günü kurtar. Allahım yardımcın olsun 
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Allah razı olsun:(
+1 oy
(567 puan) tarafından
Kendini yıpratmak yerine çözüm yolları bul canım. Olmuyorsa da olmuyor. Eskilee tarlaya giderdi bebeğe bir büyük kardeşi bakardı. Yani sen yanındasın daha ne... Her bebeğin gelişimi farklı. Alarji çok daha farklı,. Sende böyle olsun istemezdin elbet. Allah yokluğunu göstermesin. Bence çevrendekilerle daha az görüş yada duyma onları. İnsanlar gerçekten kötü. Seni yüreklendirmek yerine aşağılıyorlarsa onların eksikliği... Senin değil. 
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Canı sağolsun gerisi hallolur ama ben yıprandım:(
(567 puan) tarafından
Bebek uyuyorken biraz kendinle ilgilen, hiç bir şey yapamıyorsan aç pencereyi derince solu. Bizim nefes almaya bile vaktimiz olmuyor yeri geliyor. Kendine bi kahve yap mesela.
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Ben bebek uyuyunca ev işleri yapıyorum genelde. Ama bu söylediğinizi deneyeceğim
(567 puan) tarafından
Deneyin tabi. Siz ne kadar mutlu olursanız o da o kadar mutlu olur. Kendinize iyi bakın, kendinizi dinlendirin. Kendinize vakit ayırın ne kadar olabiliyorsa
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim elimden geleni yapmaya çalışacağım
0 oy
(639 puan) tarafından
Ağızlarının payını vermezsen konusmaya devam edecekler kimse elinden alamaz anneliginede eşinde olsa laf ettirme sen taşıdın onu karninda 9 ay bu aya getirdin kendine güven silkelen 
(5 puan) tarafından
0 oy
(4,173 puan) tarafından
39 yaşından selam olsun.

Bir bebeğin bir çocuğun ağlaması kadar normal birsey yok hatta tabiki üzüldün korktun aglayabilirsin ben yanındayım seni seviyorum yaklaşımı en doğrusu.Aglamasindan korkmak rahatsız olmak yada neden ağlıyor diye düşünmek susturmak aglamsin diye tehdit etmek ,rüşvet vermek vs hepsi hatalı olan davranışlar.

Küçük çocuklar bebekler sebepli sebesiz ağlatarak rahatlar buna engel düşüncesi yafa bu duruma bastırma çabası hatalı olandır.

Beslenme konusuna gelince her çocugun ayni yetişkinler gibi farklı bünyesi var tüm çocuklar tombik olacak zayıf olacak diye bir kural kaide yok.Aburvubur yerine sağlıklı atistirmaliklar yiyorsa yeterli sen kilo alsın diye muhallebi pilav makarna dayamadiginsurece pirasa brokoli ıspanak vs mevsim sebzeleri yesin zayıf olsun alerji durumuna göre yiyebilecegi en sağlıklı şeyleri ver damak zevki zamanla gelişir.

Bir daha seninle şaka yollu iletişime geçene sende şaka yollu güzel bir kahkaha ile anasi benim,dili fazla çıkanı kargalara yem ederim de gül gitsin.Birsey diyen olursa bende şaka yaptım sizden öğrendim dersin.

Yurume konusunda cesareti yok buraz gevse ve rahatla işte bu senden kaynaklı korkun paniğini çocuk hissediyor cesareti kırık olur işte buna dikkat et.

Evde en sevdigi plastik kap kaçak oyuncak renkli hisirrili ne kafar şey varsa koltukların üstüne mesafeli koy.Sen karsiya geç çağır oyun dans et şarkı söyle katılması için davet et bu eşiği bir an önce geçin.

Kolay gelsin
(5 puan) tarafından
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Bazı çocuklar yemek yemezler çok ağlarlar sen ne yaparsan yap sürekli ilgi beklerler zayıf olurlar geç konuşup geç yürüyebilirler bu senin kötü bir anne olduğun anlamına gelmiyor kendini öyle yargılama sadece bazı çocuklar biraz nazlı olabiliyor benim oğlum gibi:) ama çevrendeki insanların saçmalamalarına izin verme kendini onlar için yıpratma ciddi bir konuşma yapıp önüne geç hepsinin yaptıkları terbiyesizce siz kimsiniz çocuğu elinden almakla tehdit ediyorsunuz normalde çok sakin bir insanım aman kimseyi kırmayayım derim ama evladım ince noktam eşimle çok iyiyiz onun bile evladımla arama girmesine müsaade etmem kaldıki başkası laf edecek haddini bildirirm bildirmişliğimde var
(5 puan) tarafından
0 oy
(99 puan) tarafından
Nerelisin canım? Kızını nasıl alacaklarmış. Kim diyor bunu? Sen niye korkuyorsun? 
(5 puan) tarafından
Tokat. Eşimin ailesi şakayla karışık söylüyor. Defalarca söyledim uyardım ama gene aynılar. Eşimde ailesine düşkün. Korkuyorum verir bebeğimizi diye
0 oy
(687 puan) tarafından
Sen ben misin ya ilk oğlumda bunların hepsini yaşadım fazlası var eksiği yok şakayla elinden alırız gibi söylemler sık hasta olduğu için bakamıyor gibi tavırları yemek yemediği için yemek yapmıyor lafları bende bunlardan sonra öfkeli bir insan olmuştum o dönem bi kere parkta pikniğe gittik eşim ve silesiyle oğlum cips gördü yemeye başladı yeme sıkıntısı olduğu için bir kaç tane yemesine izin verdim kaynanam bak ya cipsiyi nasıl yiyor yemek yemez ama bunu yiyor ne hikmetse dedi kayınbabamda ardından bakalım yemek yapan var mı dedi bende ikinciye hamileydim o dönem birden gözümden yaşlar aktı eşim babasına saçma sapan konuşma ya dedi her şeye konuşan bir tip böyle demesi hoş olmadı ama bende çok kırıldım durmadan neden hasta bu çocuk ya diye benim bakamadığımı ima ederlerdi yeni doğduğu zamanlar gazı çoktı ağlardı kayınbabam kaynanama bunu bize götürelim bunlar bakamıyor ağlatıyor derdi oturur ağlardım lohusa halimle sonra şaka ya derlerdi yani o yüzden sen ben misin dedim sana kendimi çok yıprattım o dönem sana aynı durumları yaşayan biri olarak ilk tavsiyem kendin ve çocuğun dışında gelen sesleri bi kapat bi düşün bakalım senden çok düşünen var mıdır onu hasta olunca kim yanında oluyor o bebeğin tabi ki sen bırak sana bakmıyor etmiyor desinler sen kendini ve bebeğini mutlu et yeter yürüme konusu senin yapacağın bişey değil kendi ne zaman isterse o zaman yürür annesi akışıma bırak benim ilk oğlum 15 aylık yürüdü 2 yaşına kadar yürürken çok düşüyordu iki adım atıp 3. Ye düşüyordu mesela ikinci 13 aylık hala yürümüyor hevesi de yok ama ilkte yaptığım gibi zorlamıyorum kendi ne zaman isterse o zaman yürüsün diyorum aynı şekilde yemek problemi de öğle ne kadar üstüne düşersen o kadar yemiyor ilk yemek anlamında da felakettti yemezdi üstüne düşerdim yine yemezdi ikinci yemek istemesin bırakıyorum sonra yiyor bunlar çocuğun kendi yapacağı şeyler kendini suçlama bırak konuşsunlar hiç kimse senin olanı senden alamaz dediğim gibi sen çok iyi bir annesin sen kendi için vicdanın rahat yatıyorsan gerisi boş 
(5 puan) tarafından
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Bunun kötü anne olmakla veya çocuğuna bakamamakla alakası yok ve öfken kesinlikle evladına değil 18 aya kadar yürümemesi çok çok normal benim kızımda 14 aylık 9.700 şuan kilosu kayınpederim kayınvalidem bana da çok dediler yok zayıf yok alacağız dediler en son benim haberim olmadan mutfağa götüremeyeceğiniz çocuk için alacağız gibi saçma şeyler söylemeyin kızıyorum sonra gelin bize gelmiyor eve almıyor demeyin haberiniz olsun diye şakayla karışık onlar gibi cevap verdim çevrendeki o 40+yaş üstü insanlara da hiç kırılırlar diye düşünme ver ağır ağır cevap gerekirse terbiyesiz desinler sen hiç moralini bozma dualarım seninle eşine de Allah akıl fikir versin birazcık beyni varsa da onu kullanmaya çalışsın arada o çocuğu anası doğurmadı sen doğurdun en iyisini sen bilirsin dualarım seninle umarım bu günler geçer eşinle Bi aile terapistine gitmeyi konuşun belki bir ihtimal düzelebilir yani en azından o ufak varla yok arası beynini kullanır da kimsenin doktordan daha iyi bilemeyeceğini idrak eder 
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Onun için doktor olan herkes cahil. Sanmıyorum gideceğini terapiste :(
(1,333 puan) tarafından
Ysni kusura bakmayın ama ben sizin eşiniz kadar kara cahil birini asla görmedim adı üstünde doktor okulunu okumuş bunun diğerleri ne bilir aslında ama işte demekki Allah akıl dağıtırken o annesine uyup şemsiye açtı
(5 puan) tarafından
Öyle biri. Evlenmeden önce pek değildi sonradan değişti. Okul okumuş herkes cahil onun içinde
(1,333 puan) tarafından
O zaman başlı başına kendisi de cahil okumadım kendisi hiç okumuştur illaki inşallah düzelir ama eminim kayınvaliden dolduruyordur onu da
0 oy
(1,612 puan) tarafından
Başlığı okur okumaz tahmin ettim sebep eşi dir  diye yoksa bebeğin ne günahı var demi? Söylenenleri kafaya takmaman gerekiyor. Kızım 14 ay olduğunda mümkün değil o kiloya ulaşmaz yemiyor ve baya aşağıda şu an. Kafaya da takmıyorum. Yürümesi için de zamanı vardır sürekli değil günde 1 2 kez pratik yaptır isterse hazir olunca yürür zamanı var daha. Dedikeri laflar da ayıp senin kızdığını bildikleri için üstüne geliyorlar takmıyor görün kendine mukayyet olman lazım 
(5 puan) tarafından
Beni sevmiyorlar zaten. Teşekkür ederim:(
0 oy
(217 puan) tarafından
Benim kızım geç yürüdü kilosu şu an 4 yasinda 11 kilo 

Görenler annesi sen yemek yedirmiyormusun diyor bana artık dokunsalar ağlayacaktım 

Ama şunu anladım zamanındaki bosa stres yapmışım  agzi olan konusuyor çocuğuma hep zarari dokundu moralim bozuktu kızımla daha kaliteli zaman geçirebilirdim

Cok okuttum nazar dediler eşimle aylarca dışarıda yedik belki yer iştahı açılır diye oyun atölyelerinde götürdüm vs banamisin demiyor 

Sağlıklı mi sağlıklı benim kızım o kimseyi ilgilendirmez 

Ama benim eşim destek olduğu halde yıllarımı aldı bu sürece alışmak geçen yıl saçkıran  oldum yemiyor diye düşün artık Senin eşinin en büyük destekçin olması lazım birde başkaları kızının yanında yada yan odadayken olumsuz konuşmasınlar çocukta olsa anlıyor 

İnatlaşma yemiyor diye hazırla koy sofraya otur yanaşırsa yanassin  köfte yap koy içeriye girip çıktıkça eline alıp yer belki 

Süslü tabakları koy

Tabağa şekilli kahvaltı hazırla oyun atölyelerine götür ordan çıkınca yada girerken yedir cocuklar yerken belki yer
(217 puan) tarafından
kızımın elini tutup o kadar uğraştık yürüsün diye scunku ağlıyor durmuyor du.
Bir gün Bi baktık ellerini duvara koymuş ayağa kalkıp ellerini duvardan çekiyor
Kendi kendine iki üç günde öğrendi
Ne yaparsan yap o zamanı gelince yürüyecek
Çocuğunu ve kendini sev
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Bu süreçte bende panik atak meydana geldi aşırı stres yaptığım için :(

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 970 göst.
19 Kasım 2019 Diğer kategorisinde BEJNAMIN (732 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.
0 oy
2 cevap 160 göst.
28 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cngls (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 881 göst.
19 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,622 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...