+1 oy
316 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Hanımlar ben ikinci sezeryanımda tüplerimi kapattırdım ama beni bazı tanîdıklarım öyle bir korkuttu ki anlatamam. Tüpler kapalıyken de hamile kalınıyor o kadar rahat olma falan dediler. Eşimin de umrunda değil açıkçası. şimdi her adet dönemine kadar acaba hamile miyim Allah korusun diye geziyorum. Regl olunca rahatlıyorum. İkinci çocuğum 1 yaşında ben 35im daha çocuk istemiyorum Rabbim olanlara ömür versin. Bu konuyla alakalı bilgisi ya da anısı olan biri var mi ?

14 Cevaplar

+1 oy
(666 puan) tarafından
Yaktılarsa neyse de düğüm atarak bağladılarsa (ileriye dönük açılanlardan) risk oluyor. Burda hastanede duymuştum kadın bağlatmış ama düğüm açılmış hamile kalmış. 
tarafından
Bu saatten sonra yapan doktora gitsem söyleyebilir mi acaba çünkü ben bilmiyorum nasıl bağladığını
(1,062 puan) tarafından
Bebeğim doğum raporunda yazar ne şekilde baglandıgı kat küt denilen şekilde baglandı benım tüplerim mesela bağlanıyor ve zamanla kopuyor ayrılıyor yenı uygulamaya başladığımız Bor yöntem demıstı doktorum ama esımde bende kesinlikle dikkatliyiz Allah çocuklarıma can saglıgı versin isteyene nasıp etsın ama bıze yeter gerçekten o yüzden bağlama+prezervatif ve geri çekilme ile korunuyoruz
-Reklam-
+1 oy
(202 puan) tarafından
Annemgilin komşusu bağlı diye güvenerek 7. Çocuğu doğurduydu herkes şaşırıyordu 
0 oy
(11,818 puan) tarafından
Bak ben bizzat tüpü kapalı olupta gebe kalanı duymadım yakinimdan.
0 oy
(5,976 puan) tarafından
benim de bagli 30 aydir. bir sorun yok. bende rahatim sahsen icim rahat sader adet gecikince acabaa mi diye yusuf yusuf korkdugun iki yada uc keredir.  amelyat sirasinda ben hocam

kordugum yapin gerekirse rahim mahim sökup atin bana lazim degil

rahim dedim. meraketme dedi bu sekilde bile hamile kalirsan vok

mucizevi bir bebek allahin isine karisilmaz dersin o derece imkansizi basaripda dollenen bir bebek olur dedi. yani icin rahat olsun dedi
tarafından
Söküp attırmak iyi fikir güldürdün valla sağol. Ben doktora sorduğumda çok bir açıklama yapmamıştı sadece ben 10 yılda bir gördüm dedi. O ihtimal beni bitirdi.
(129,283 puan) tarafından
ohaaa sendemiii
(5,976 puan) tarafından
tabi le ben uc ccktan sonra baglaniyor biliyordum. yoksa ilk cocktan sinra hemen baglatirdim. gerci 28 de dogurdum ilkini. 30 olunca hemen baglatirdim bilsem:) ikinci de olmamis olurdu :)  merge 30 u gecince bagliyorlarmis. ikinciyi dogururken baglattim rahatim artik kisir kip kisirim:)
0 oy
(909 puan) tarafından
Yakma işlemi olmadıysa yada tüp tamamen alınmayıp düğüm atılarak bağlandıysa milyonluk bir ihtimal var vücut kendini onarabiliyormuş orayı hasarlı olarak görüp ama bu milyonluk bir ihtimal yok mu var ama herkeste olur mu hayır düzenli kontrole gidin yılda 1 gibi durumuna baktırın tüplerin yeterli olur stres yapmayın boşuna stres vücudun bütün işleyişini bozuyor zaten 
tarafından
Evet haklısınız zaten günüm yeteri kadar stresli geçiyor ben bir randevu alıp durumu kontrol ettireyim en iyisi
0 oy
(6,213 puan) tarafından
Ben kalındığını sanmıyorum eltim 9 yıldır yapmış hiç hamile kalmadi
0 oy
(493 puan) tarafından
Seni korkutmak gibi olmasın ama annem öyle hamile kaldı en küçük kardeşim dünyaya geldi ve annemin yaşıda vardı artık çok utanıyodu 

Ama annemin dediği doktor bağlamamıştır belki unutnuştur yoksa nasıl hamile kaldım diyodu 
0 oy
(4,380 puan) tarafından
Hiç çevremde görmedim 
0 oy
(1,970 puan) tarafından
Çevremde yok ama hastanede duymuştum öyle gebe kalanı kaynanam baglatmis 10 yılı geçmiştir gebelik durumu olmadı siz yinede doktora gidin muane olun yakmiş mi baglatmiş mi dikme olafak öğrenin 
0 oy
(2,019 puan) tarafından
Beni de korkutmayın ya

13 gündür tüpleri bağlamışım.

1 tanesi daha yüreğim dayanmaz.
(6,661 puan) tarafından
Aaa doğurdun mı canım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
(2,019 puan) tarafından
Amin sağol canım ❤️❤️❤️
0 oy
(4,250 puan) tarafından
%100 koruma degil ama %0,1 gibi kucuk bi ihtimal oldugunu tuplerini baglatan arkadasima demis doktoru. Yani neredeyse yok gibi riski. Tupleri baglama sekilleri var tamamen baglantiyi kesilen veya dugumlenen gibi ama yine de ben cevremde tupu bagliyken hamile kalan duymadim. Oyle risk coksa zaten neden baglatilsin. Genelde cok sezaryen yapanlara doktor bizzat oneriyo baglayalim diye.
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Benim yakinen birebir tanıdığım kişi tüpleri bağlı iken hamile kaldı 5. Çocuğuna. Bende 30 olduğum an baglatmayi düşünüyorum 
0 oy
(1,181 puan) tarafından
Bende duymadım bağlı olupta hamile kalanı ama doktor eş onayı diye kağıt imzalatiyorya orada yaziyor yüzde yüz koruma yöntemi değildir kabul ediyoruz diye imza atılıyor demekki kalınıyor 2 ay oldu benimde yaşayıp göreceğiz spral kayması nedeniyle ameliyat olmam gerekiyordu olmuşken bağlayın dedim 
(434 puan) tarafından
Siprak nereye kaydı nasıl anladın kaydıgnı bak oda mı tehlıkelı yoksa spralinde pisliği çok galiba
(6,661 puan) tarafından
Kaydığını nasıl anladın bide neden ameliyat
(1,181 puan) tarafından
Çok fazla kanam oldu acil gittim rahîm duvarına yakın biryere batma yaptı dediler almak için ugraştilar alamadılar çok ağrılı geçti amaliyatla göbek deliğinden girerek almışlar korkutmak istemem ama uzun yıllarda korunmuştum
(6,661 puan) tarafından
Dr banada kayarsa rahmi delebilir demişti. Her korunma yönteminde bi b. K var zaten of ya
Sizede geçmiş olsun ❤
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Tüp baglarma ücretliinmi bide illa sezeryanlami bağlıyorlar , bnm 2 oglm var 3* yu dusunmuyorum siprial kullanıyorum smdilik bagaltmayi düşünüyorum 
tarafından
Ben devlet hastanesinde yaptırmıştım bildigim kadariyla sadece sezeryanla değil direk tüp ameliyatı da yapıyorlar.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 58 göst.
0 oy
0 cevap 42 göst.
0 oy
5 cevap 98 göst.
0 oy
1 cevap 32 göst.

408,337 soru

12,267,627 cevap

37,512 kullanıcı