0 oy
153 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (687 puan) tarafından
Kızlar oğlum 13 aylık ama ne yürüyor ne de yürümeye hevesi var abisi 15 aylıkken yürüdü ama yürümeden önce yürüme arkadaşıyla yürürdü destekli ama 13 aylık oğlum ne yürüme arkadaşında yürüyor ne de başka şekilde koltuktan duvardan tutup ayakta duruyor ellerini ayaklarını yere koyup poposunu yukarı kaldırıyo ama dediğim gibi hevesi yok ben kol altından tutup yürütmrye çalıştığım zaman oturup hızlıca sürünüp yanımdan kaçıyor 

Bir de anlaşılmayacak şekilde anne baba dede diyor ama anlaşılmıyor tekrar eder şekilde söylüyor bu durumlar normal mi acaba yaşıtlarıyla çok kıyas yapıyorlar her çocuk özeldir tabi ki abimiz 15 aylıkken yürüdü ben kıyas yapmam ama herkes yaşıtları koşuyor konuşuyor bunda tık yok diyince bi şüphe ediyorum bence bu durum normal ama sizce nasıl normal midir 

12 Cevaplar

0 oy
(1,569 puan) tarafından
Benim oglum da 15 aylıkken yürüdü hiç hevesi yoktu, bide biraz tombuldu oglum ondan da oldugunu dusunuyorum üşeniyordu yürümeye bence :D takma erkek cocugu böyle olabilir 
(687 puan) tarafından
Bende 2 aya yürüyeceğini düşünüyorum ama hevesi olmadığı için garipsedim abisi yürümezdi ama dediğim gibi yürüme arkadaşıyla yürürdü bunda hiç biri yok ayakta durur koltuk kenarında oynar eder ama eli bi boşta kalsın korkup oturur
(1,569 puan) tarafından
Aynısıydı benimki de , teşfik edeceksin koltuk altlarındna tutup, emekliyor mu güzelce
-Reklam-
0 oy
(732 puan) tarafından
Kıyas yapmayın öncelikle. Bebeklerin gelişim basamakları var bunlari araştırıp okursanız hem bebeğinizde gelişim geriliği var mı bilgi sahibi olursunuz hem kimseyle kiyaslamak zorunda kalmazsınız. 18. Aya kadar yürüyebilir normaldir. 18.ayda yurumezse doktor kontrolü gerekir. 1 yaşında 3-4 kelime beklenir anne baba mama dede gibi. Kelime sayısı da 1 yaş için yeterli gözüküyor. Yinede geliştirebilirsiniz bol sohbet edin gerçek hayatla ornekleyin. Benim kızla aynilar hemen hemen 12.5 aylık benimkide daha yürümüyor elinden tutunca yürüyor 
(687 puan) tarafından
6 aylık bebek avuldama dediğimiz şeyi yapar canım ama benim küçük oğlan o aylarda anne diyordu bilerek ya da bilmeyerek ama diyordu :)
(732 puan) tarafından
@anneyimben öyle insanlar hep olacak çevrende kulak asma. Hasta olduğunda nasıl koşa koşa doktora gidiyorsak bu konuda da doktora guvenmeliyiz
@anneeee yani diyebilir ama 8-12 ay ilk kelime dönemi. Benim kızımda ilk kelimesini 8.ayda söyledi. Ondan önce ba da gibi tek hece söylüyordu 7 aylıkken. Suan 12.5 aylık bugün yazdım 13-14 kelimesi var. Bı anda öğreniyorlar tekrar önemli. Günde 40 kez tekrar ediyorum ben öğretmek istediğim seyi
tarafından
Bende sürekli olarak anne anne diyorum bide elimle gel babası gel gel gel yaparak söylüyorum ise yararmi canım bu şekilde
(732 puan) tarafından
Tabi ki, kısa cümlelerle tekrar edin hazır hissedince konusacaktir
tarafından
İnşallah ya
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Her çocuk özeldir size bu kıyaslamayı yapıp sizi üzen kimseyi hayatınızda tutmayın 18 aya kadar normal yürümemesi ki hangi 13 aylık bebek konuşuyormuş çok merak ettim ya benim kızımda 14 aylık baba dede nene mama gel git diyor ama daha yeni başladı bunlara her çocuk herşeyi herkesle aynı zamanda yapacak diye bir şey yoktur moralinizi bozmak isteyen herkese kapıyı gösterin çok daha huzurlu olursunuz ki 13 aylık bir bebek zaten kelimleri direkt tam diyemez çok uçuğa kaçmışlar 
(687 puan) tarafından
Çok haklısın canım benim ki sadece anne baba dede diyor ama anlaşılacak bir şekilde demiyor abisi de böyleydi ama ben bir sorun görmüyorum ama kıyas yapılınca üzülüyorum bazen bir sorun mu var diye terdirgin oluyorum açıkçası
(1,333 puan) tarafından
Hiç tedirgin olmayın zaten 13 aylık bebek ne kadar net konuşabilir ki yani adı üstünde bebek kelimesi var sonuçta doktor nasıl diyor diye bakmıyor diyor mu diyor öylesi böylesi yol diyor kıyas yapana da gerçekten verin cevabını yollayın asla gelemem öyle şeylere benim çevremde de kıyas yapan vardı tamam en iyisini sen doğurdun sen biliyorsun ama bilgini da git uğraşamam ben kimseyle diyordum pişmanmıyım hayır ben etkilenirsem çocuğum daha çok etkilenir bu durumdan kimse için moralimi bozamam sende dene gerçekten konfor isterlerse egolu desinler isterlerse iyilikten anlamıyor deyip duygu sömürüsü yapsınlar hiç takma
0 oy
(128 puan) tarafından
Asla kıyaslama değil benim kızımda 27 sinde 13 aylık olacak 11 aylıken yürüdü belki benimki anormal 20 den fazla kelimesi var baba.anne.nene.su.mama.şeker.sakız.hav hav.tedi.ayşe.abi abla.gel gel.dit.bebi.teyce . bunları gibi kelimeleri var bazılarını tam anlamışilir şekilde söylüyor bazısı mırıldanio sadece bide 8 dışı var 4 aşağıda 4 yukarıda.yukarda çene azı dişleri deniliyor galiba ikisi de çıkmış anormallik bizde mi 
(732 puan) tarafından
12.5 aylık bizde de 13-14 kelime anlaşılabilir var onun harici de bir sürü anlasilamayan sey söylüyor dur dut dut vs gibi. Bizde de 7 dış var. Normal gayet. Benimki nörolojik takipli bir çocuk birde. Gelişimi sizi sevindirmeli.
(128 puan) tarafından
Özel değilse neden takiptesiniz
(732 puan) tarafından
Kızım hipoglisemik bir bebekti 1 ay yenidoganda kaldı genetik şeker düşüklüğü vardi şekere bağlı nöbet ve havale geçirdi beyinde difüzyonlu alanlar vardı bu sebeple kontrol görüyor sürekli şükür bir sorun kalmadi ama küçük olduğu için sık sık eeg ve mr çekilmiyor bu yuzden nörolojici kontrol ediyor gelisimini
0 oy
(1,102 puan) tarafından

18 aya kadar zaman var demişti doktorumuz benimkide 14 ayın sonunda yürüdü ayakta dursbiliyorsa elinden tutup bol bol alıştırma yapın çok da stres yapmayın yürüyünce çok fena oluyor işler :D

0 oy
(951 puan) tarafından

2 yaşında  yürüdü bebeğim :D takip ettik hiç bir şeyi yoktu doktora götürdük doktor da hiç biseyi yok dedi hiç sorun yapmadık finalde yürüdü şükür 

0 oy
(1,426 puan) tarafından

Benim oğlum 18 aylıkken yürüdü. Her bebişin gelişimi farklıdır. Zamanı gelince o da yürüyecektir :)

0 oy
(1,641 puan) tarafından
Benim oğlumda da hiç heves yok. Şu an 12 aylık. Bol bol pratik yaptırıyorum. Ve gelişme yaşadım biraz. Ayriyeten 18. Aya kadar normal diyorlar. 
0 oy
tarafından
İnanın hiç endişelenmeyin benim kızımda yürüyeme küsmüştü ayakta duruyordu ama ayakta durduğunu farkettiği an poposu üzerine düşüyordu bir de kalkmıyordu 

Biranda kalkıcak yürüyecek sizde artık peşinden koşmaktan yorulacaksınız:) ❤
0 oy
(5,166 puan) tarafından
Kızım 17 aylık yürümüyor ben ne edeyim senin 18 aya kadar yolu var yurur
0 oy
(3,222 puan) tarafından
Benim kizim da 14- 15 aylikken yurudu hep emekledi dert etmeyin bir iki aya acilir bebisin
0 oy
(1,848 puan) tarafından
Eşim 2 yaşında yürümüş. Annesi tırtıklı yerlere koyarmis dizleri acısında yürüsün diye. Benim oğlum da 13 aylık yürüdü demedikleri kalmadı. En son kızdım ben de ne zaman emekleyecek, ne zaman yuruyecek, ne zaman konuşacak. Hepsi vakti gelince olacak dedim oldu da yani. Bu arada canım benim oğlum da yürüme arkadaşı falan kullanmadı kenarlara tutunup yürümedi. Bir gün bir anda kalkıp yürüdü. Seninki de öyle olacak herhalde takılma. Vakti gelince yürüyecek 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 264 göst.
0 oy
2 cevap 30 göst.
1 saat önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cnblt (489 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 106 göst.
12 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azra05 (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 400 göst.

408,353 soru

12,268,395 cevap

37,531 kullanıcı

Kategoriler

...