Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Bebeğinizde Rotavirüs Belirtileri Varsa Evde Alınacak Önlemler Nelerdir?
0
oy
64
göst.
11 Aralık 2024
Diğer
kategorisinde
Evin6231
(
257
puan)
tarafından
soruldu
Bebeğim 9 aylık. İki doz rota aşısı var ama rota virüs oldu günde 5-6 kez ishal şeklinde dışkılama yapıyor kusma ateş halsizlik yok. Preflor ve zinco ile flagy başladım. Hastaneye 1 gece yatırdım ama malesef damar yolunu iki kez çıkardı müsade etmiyor. Evde neler yapabilirim bir iki gün daha bakacam olmadı tekrar yatıracam. Nasıl zapt edecem bilmiyorum
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
4
Cevaplar
0
oy
11 Aralık 2024
Oldu o zaman
(
4,048
puan)
tarafından
cevaplandı
Suyu bol içmeli bir de istirahat. Yormayın dinlenmesine özen gösterin, sıvı şeyler yedirin
11 Aralık 2024
Evin6231
(
257
puan)
tarafından
yorumlandı
Zorlada olsa vermeye çalışıyorum. Mama patates muz ve yoğurt ayranla gidiyorum
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
11 Aralık 2024
2prensannesii
(
1,496
puan)
tarafından
cevaplandı
Flagy doktor önerisiyle mi başladınız bahsettiğiniz bu ilaç bir antibiyotik ve bahsettiğiniz hastalıkta ishali daha da tetikler
5 önceki yorum göster
11 Aralık 2024
2prensannesii
(
1,496
puan)
tarafından
yorumlandı
Prospektüsünü okuyabilirsiniz bu bir çeşit spesifik bir antibiyotiktir antibiyotikler bağırsağı ishal yoluyla temizler probiyotikler ne kadar desteklese de rota virüsü gibi ciddi virüslerde kullanılmasını önermiyorum demişti doktorumuz ve ilk doktorumuz bize bu ilacı kullandırdığında hastalık şikayetlerimiz daha fazla arttı ve benim çocuğum bu sebeple 1 hafta hastane tedavi gördü ve bu ilacı veren doktoru şikayet ettiğimde bana şikayet ona ulaşınca geri dönüş yapıp kusura bakmayın doğru teşhis ama yanlış tedavi uygulanmış denildi
11 Aralık 2024
2prensannesii
(
1,496
puan)
tarafından
yorumlandı
Hatta size bugün başıma gelen bişeyi daha anlatayım çocuğumda genizeti var ay doktora götürdüm ilaç verdi doktora hocam bende sağlıkçıyım bu sprey yetişkinlerde kullanılan doz değil mi dedim hayır kullanabilirsiniz dedi ama içeriğine hakim olduğum için farklı bir dozu ücret mukabilinde satın aldım bugün başka bir doktora götürdüm o reçeteye bakıp bir doktor bunu çocuğa nasıl verebilir bu yetişkin doz dedi ve başka ilaç verdi farklı dozda ve eğer ben o ilacı alıp söylenilen dozda çocuğuma verseydim sonuç farklı olabilirdi belki de her zaman söylerim bir doktorda sabit kalmamk gerekli diye
11 Aralık 2024
Evin6231
(
257
puan)
tarafından
yorumlandı
Bazen doktorlarda hemşirelere çok baştan savma ve umursamaz iş yapıyor ben de alttaki cevaba ne yaşadığımı anlattım. Malesef ki buna benzer tutumlar sebebi ile tedavi red imzalayıp çıktım. Özele de güç yetmiyor. Hangi meslekten olursa olsun rabbim iyilerle vicdan sahibi olanlarla ve işini severek yapanlarla karşılaştırsın
11 Aralık 2024
Nature Daphne
(
559
puan)
tarafından
yorumlandı
Siz de sağlıkçıysanız bilirsiniz metranidazol, colostiridium difficial bakterisinin kontrolsüz çoğalımında tercih edilen bir etken maddedir. Bağırsak tahribatı olmaması için verilmiş olabilir diye düşünüyorum
11 Aralık 2024
2prensannesii
(
1,496
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet biliyorum anne olarak verdiği tahribatı da biliyorum hatta ve hatta bu süreçte bu ilacı kullanan birkaç hastada bağırsak düğümlenmesi yaşadıklarıını da biliyorum bu ilaç spesifik bir ilaç öyle her rota virüsü hastasına dan diye verilmemesi gerekir ama bizim bazı doktorlarımız dan diye verebiliyor bunu da biliyorum hatta bu ilaç sebebiyle annelik iç güdülerim hariç sağlıkçı kimliğimle çocuğuma gerekli testler yapılmadan verilmediği için çocuğuma bu ilacı veren acil doktoruna açtırdığım soruşturmayı da biliyorum onlardan sorumlu doktorun beni arayarak tarafımdan özür dilenmesini de biliyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Aralık 2024
Efeninannesiii
(
3,875
puan)
tarafından
cevaplandı
Ayağindan neden damar yolu acmadilar ki. Benimde oğlum 1 gece kaldı bizde enfeksiyon vardı ateşi bir türlü düşmedi ayağından damar yolu açmışlardı.bol su icirin, ayran icirin, şekerden çikolata vermeyin.
11 Aralık 2024
Evin6231
(
257
puan)
tarafından
yorumlandı
ayaktan açsalar hiç rahat koymazdı ayaklarını birbirine sürtüyor 9 aylık tam hareketli zamanı. Zaten çok ilgisizlerdi. Damar yolunda bir problem var bakın dedim o öyle yavaş gider dediler 5 saat sonra geldiler aas evet damat yolu yerinden oynamış dediler. Ben zaten çocuğu zor zaptettim onca saat boşu boşuna savaş vermişim bir damla serum gitmemiş. Buna benzer şeyler oldu sabaha kadar deli ettiler sorumsuzluk ve umursamazlıkları ile. Çarşaf pislendi çarşaf pike istiyoruz vermiyorlar biraz ses yükseltici getirdiler. Allah bildiği gibi yapsın
11 Aralık 2024
Efeninannesiii
(
3,875
puan)
tarafından
yorumlandı
Yani 9 aylık bebek çıkarır damar yolunu onu iki üç kere bant yapistirmalari lazım,oğlum 30 aylıktı hastalandi serum takildi çok iyi takmamis aldı çıkardi diğer hemşire takti 3
tane bant yapiştirdi. Yazık ya sanki zorla çalışıyorlar
11 Aralık 2024
Evin6231
(
257
puan)
tarafından
yorumlandı
Öyle vallahi Allah'a havale ettim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Aralık 2024
& Egeli Teacher &
(
717
puan)
tarafından
cevaplandı
Nebülazatör ile sürekli agızdan burundan hava vermelisin
11 Aralık 2024
Evin6231
(
257
puan)
tarafından
yorumlandı
Neden ki
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
0
cevap
15
göst.
Bebeklerde Geniz Akıntısının Nedenleri ve Geçmesi İçin Alınacak Önlemler Nelerdir?
23 Aralık 2024
Aile
kategorisinde
yetodiyorum
(
110
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
5
cevap
94
göst.
Dupleks Evde Çatı Sorunları ve Su Sızıntısı İçin Alınabilecek Önlemler Nelerdir?
21 Kasım 2024
Diğer
kategorisinde
Duru. F. 12354
(
3,622
puan)
tarafından
soruldu
muayenesi
dertleşmek
_cati
0
oy
2
cevap
95
göst.
Kusma, ishal ve sık tuvalete gitme belirtileri Rotavirüs olabilir mi ?
9 Nisan 2022
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Yusradrc
(
24
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
6
cevap
106
göst.
El Ayak Hastalığı Oğluma Geçer Mi? Belirtiler ve Önlemler Nelerdir?
20 Aralık 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Anneymben
(
675
puan)
tarafından
soruldu
408,128
soru
12,257,986