0 oy
64 göst.
Diğer kategorisinde (257 puan) tarafından
Bebeğim 9 aylık. İki doz rota aşısı var ama rota virüs oldu günde 5-6 kez ishal şeklinde dışkılama yapıyor kusma ateş halsizlik yok. Preflor ve  zinco ile flagy  başladım. Hastaneye 1 gece yatırdım ama malesef damar yolunu iki kez çıkardı müsade etmiyor.  Evde neler yapabilirim bir iki gün daha bakacam olmadı tekrar yatıracam. Nasıl zapt edecem bilmiyorum 

4 Cevaplar

0 oy
(4,048 puan) tarafından
Suyu bol içmeli bir de istirahat. Yormayın dinlenmesine özen gösterin, sıvı şeyler yedirin 
(257 puan) tarafından
Zorlada olsa vermeye çalışıyorum. Mama patates muz ve yoğurt ayranla gidiyorum
-Reklam-
0 oy
(1,496 puan) tarafından
Flagy doktor önerisiyle mi başladınız bahsettiğiniz bu ilaç bir antibiyotik ve bahsettiğiniz hastalıkta ishali daha da tetikler 
(1,496 puan) tarafından
Prospektüsünü okuyabilirsiniz bu bir çeşit spesifik bir antibiyotiktir antibiyotikler bağırsağı ishal yoluyla temizler probiyotikler ne kadar desteklese de rota virüsü gibi ciddi virüslerde kullanılmasını önermiyorum demişti doktorumuz ve ilk doktorumuz bize bu ilacı kullandırdığında hastalık şikayetlerimiz daha fazla arttı ve benim çocuğum  bu sebeple 1 hafta hastane tedavi gördü ve bu ilacı veren doktoru şikayet ettiğimde bana şikayet ona ulaşınca geri dönüş yapıp kusura bakmayın doğru teşhis ama yanlış tedavi uygulanmış denildi
(1,496 puan) tarafından
Hatta size bugün başıma gelen bişeyi daha anlatayım çocuğumda genizeti var ay doktora götürdüm ilaç verdi doktora hocam bende sağlıkçıyım bu sprey yetişkinlerde kullanılan doz değil mi dedim hayır kullanabilirsiniz dedi ama içeriğine hakim olduğum için farklı bir dozu ücret mukabilinde satın aldım bugün başka bir doktora götürdüm o reçeteye bakıp bir doktor bunu çocuğa nasıl verebilir bu yetişkin doz dedi ve başka ilaç verdi farklı dozda ve eğer ben o ilacı alıp söylenilen dozda çocuğuma verseydim sonuç farklı olabilirdi belki de her zaman söylerim bir doktorda sabit kalmamk gerekli diye
(257 puan) tarafından
Bazen doktorlarda hemşirelere çok baştan savma ve umursamaz iş yapıyor ben de alttaki cevaba ne yaşadığımı anlattım. Malesef ki buna benzer tutumlar sebebi ile tedavi red imzalayıp çıktım. Özele de güç yetmiyor. Hangi meslekten olursa olsun rabbim iyilerle vicdan sahibi olanlarla ve işini severek yapanlarla karşılaştırsın
(559 puan) tarafından
Siz de sağlıkçıysanız bilirsiniz metranidazol, colostiridium difficial bakterisinin kontrolsüz çoğalımında tercih edilen bir etken maddedir. Bağırsak tahribatı olmaması için verilmiş olabilir diye düşünüyorum
(1,496 puan) tarafından
Evet biliyorum anne olarak verdiği tahribatı da biliyorum hatta ve hatta bu süreçte bu ilacı kullanan birkaç hastada bağırsak düğümlenmesi yaşadıklarıını da biliyorum bu ilaç spesifik bir ilaç öyle her rota virüsü hastasına dan diye verilmemesi gerekir ama bizim bazı doktorlarımız dan diye verebiliyor bunu da biliyorum hatta bu ilaç sebebiyle annelik iç güdülerim hariç sağlıkçı kimliğimle  çocuğuma gerekli testler yapılmadan verilmediği için çocuğuma bu ilacı veren acil doktoruna açtırdığım soruşturmayı da biliyorum onlardan sorumlu doktorun beni arayarak tarafımdan özür dilenmesini de biliyorum
0 oy
(3,875 puan) tarafından
Ayağindan neden damar yolu acmadilar ki. Benimde oğlum 1 gece kaldı bizde enfeksiyon vardı ateşi bir türlü düşmedi ayağından damar yolu açmışlardı.bol su icirin, ayran icirin, şekerden çikolata vermeyin. 
(257 puan) tarafından
ayaktan açsalar hiç rahat koymazdı ayaklarını birbirine sürtüyor 9 aylık tam hareketli zamanı. Zaten çok ilgisizlerdi. Damar yolunda bir problem var bakın dedim o öyle yavaş gider dediler 5 saat sonra geldiler aas evet damat yolu yerinden oynamış dediler. Ben zaten çocuğu zor zaptettim onca saat boşu boşuna savaş vermişim bir damla serum gitmemiş. Buna benzer şeyler oldu sabaha kadar deli ettiler sorumsuzluk ve umursamazlıkları ile. Çarşaf pislendi çarşaf pike istiyoruz vermiyorlar biraz ses yükseltici getirdiler. Allah bildiği gibi yapsın
(3,875 puan) tarafından
Yani 9 aylık bebek çıkarır damar yolunu onu iki üç kere bant yapistirmalari lazım,oğlum 30 aylıktı hastalandi serum takildi çok iyi takmamis aldı çıkardi diğer hemşire takti 3
tane bant yapiştirdi. Yazık ya sanki zorla çalışıyorlar
(257 puan) tarafından
Öyle vallahi Allah'a havale ettim
0 oy
(717 puan) tarafından
Nebülazatör ile sürekli agızdan burundan hava vermelisin 
(257 puan) tarafından
Neden ki

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 15 göst.
0 oy