0 oy
81 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (102 puan) tarafından
1 yaşında bebegim var. Genel olarak gece uykusuna yattıktan tam yarım saat sonra aglayarak uyaniyor.  Mesela 21.00 de uyuyor 21.30 da bu durumu yaşıyorum. Hergun olmasa bile %90 böyle.  Üstelik tek uyku yapmışlar çok yorulmuş ve çok uykusu olduğu halde böyle yapıyor. Tam 25 30 dk sonra neden agliyor olabilir 

3 Cevaplar

0 oy
(151 puan) tarafından
Diş sancısı olabilir yada gaz vs vardır bi derdi okuyup koyun yerine 
-Reklam-
0 oy
(568 puan) tarafından
Destekli uyuyorsa ondandır. Benimde öyle. 
(102 puan) tarafından
Onunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum . Ayakta sallanarak uyuyor ama 1 senedir hep böyleydi.  Bu durumu bikac haftadır yasiyorum
(568 puan) tarafından
Tamam aynı şeyden bahsediyorum. İster ayağınızda sallayın ister kucağınızda. Destekli uyku sizin emzirerek, sallayarak uyutma şeklinizdir. Bebekler 30-40 ar dakikalık döngüler şeklinde uykuya devam ederler. Bebeğiniz ilk yarım saatte uyanıyor çünkü uyanıyor ve tekrar desteğinize ihtiyaç duyuyor yani tekrar sallamanız gerekiyor. Sonra aralıksız ne kadar uyuyabiliyorsa uyuyordur zaten. Bizde durum şu. 20.00 de uyuyor 20.30 da uyanıyor 20.40 da uyuyor 02.30 da geri uyanıyor. 3.00 de geri uyuyor 6.30 uyanıyor. Destekli uyuttuğunuz sürece bu olacak malesef
(102 puan) tarafından
Ama dediğiniz gibi olsa her uyandığında sallanmak ister. Öyle olmuyor bizde. Aciktiysa emerken uyuyor. Ya da kucağımda uyuyor. Her uyandığında sallayarak uyumuyor yani. Bide siz hep mi böyleydiniz.  Biz 1 senedir böyle bir durum yaşamadık son bi iki haftadır var bu durum
(568 puan) tarafından
Biz yeni doğan döneminden sonra 3.4.aykarda uyku düzeni oluşturduğumdan beri oluyor. Uyku eğitimi için biriyle görüştüm özellikle bunu da sormuştum aynı cevabı aldım. Sonuçta kendiniz yatağa bırakıp uyutmuyorsunuz. 1 yaşında bebeğin gece uyanması anne sütü aldığından. Ama ilk 30 40 dk da uyanması destekli uyuduğundan. Misal bende uyku konusunda iyi bi gözlemciyim. Çünkü desteksiz uykuya geçmek için zaman kolluyorum. Misal çok yorgun yatırırsam ilk 15 dk yada 20. Dk da uyanıyor. Vaktinde uyutursam 30.dakika da uyanıyor. Biraz a uykulu uyutursam daha geç uyanıyor 40,45 dk sonra felan. Ama muhakkak uyanıyor. Ne zaman uyanmıyor dersen beyaz gürültüyü sadece uykuya dalana kadar 5 10 dk kullanıp kapatıyorum normalde. Ama uyuduğunda yarım saat 40 dakika yani uyanacağı zamanlarda tekrar açarsam yada kapatmazsam uyanmıyor. Ama tabi sizin bi iki haftadır var siyorsunuz diş olma ihtimali de düşündürmedi değil. Bence biz ne desek boş sizin gözlemlemeniz lazım
(102 puan) tarafından
Evet sizin aylardır böyleymiş.  Benim de hep böyle olsaydi bende destekli uyumasına yorabilirdim.  Ama bizim hiç böyle sorunumuz yoktu. Daha önceleri 21.00 de uyurdu gece 01.00 de ve sabaha karsi 04.00 de acıktığı icin emer geri uyurdu. Saat başı uyanmasının sebeplerini düşünüyorum.
Dis agrisi, gaz sancisi, çok yorulup uyku saatini kaçırma ihtimalimi düşünüyorum şuan. İnşallah düzene girer... tesekkurler
(568 puan) tarafından
Gaz olsa 2 hafta olmaz gibi düşünüyorum. Bence diş gibi. Salyada artış varsa belki belirti veriyordur. Yani bebeğim 7 buçuk aykık benim. 1 yaşa gelmedim tecrübeli değilim, ama ayrılık korkusu da olabilirmi acaba. Belli bi ayda yatağın altında canavar olduğu korkusu oluyormuş bebeklerde. Hangi ayda oluyordu hatırlamıyorum.
(102 puan) tarafından
7 tane disimiz var şuanda. Hiç boyle süreç yaşamadık.  Ama azı dişleri geliyorsa daha sıkıntılı diyorlar. Salyada artış hiç bi diste olmadi bizde. Belki azilar geldiği için böyledir olabilir. Neeee canavar mi , yatak altından canavar çıkma korkusu 30 yaşındayım bende bile var ahahahahha ay kıyamammm kuzumaaa
(568 puan) tarafından
Ya şimdi baktım yazdıktan sonra. 4 yaşında oluyormuş canavar korkusu. Özür dilerim yanlış bilgi vermiş oldum.
(102 puan) tarafından
Sorun degil teşekkür ederim öğrenmiş oldum bende :)
(568 puan) tarafından
Rica ederim, sağlıkla büyüsün inşallah
0 oy
(5,510 puan) tarafından
Cok yorulmustur yazacaktim. Siz zaten yazmissiniz. 

Cok yorgun olan bebek gece surekli uyanir. 

Yatirdiktan 30 dk sonra uyaniyosa vaktini gecirmissinizdir 45 dk sonra uyaniyosa erken yatirmissinizdir. 

Sabah kacta kalkiyo,oglen kacta yatip kacta kalkiyo,oglenleri ne kadar uyuyo. Aksam kacta yatiriyosunuz. 

Benim bebegimin dogdugundan beri uyku sorunu vardi 1 yasinda oglenleri 1 kez uyutmaya basladim saatlerini duzenledim de uykumuz biraz duzene girdi. 

Sabah 8 de kalkardi. 12:45 gibi odaya giderdik 1 gibi uyurdu. 2-3 saat uyurdu. Oglen uykusu ilk zamanlar kisa surdu 1 saat falan ama basinda bekledim zorla geri uyuttum. Zamanla oglenleri 3 saat uyumaya basladi. Ama 1-2 ay ugrasmisimdir. Oglen 4 gibi uyandiysa aksamda 9 gibi uyumus oluyodur.
(5,510 puan) tarafından
Bizde ayni sekil.  Bizde de coklu besin alerjisi vardi baya azaldi ama hala devam ediyo 3 yas suan. Bende 2 yil izin kullandim. İse donmek cok iyi geldi. Evde cocuk bakmak cok zormus.
(102 puan) tarafından
26 aylıkken döneceğim şuan daha 14 ay var ama ben nasil ayrilcam diye düşünmeye başladım bile. Biraz paniğim bide. Annem bakacak ama güvenemiyorum yinede. O zaman tabi daha büyümüş olacak yürüyor konuşuyor olacak ama yinede korkuyorum. Tabi dönmek zorundayım memuriyetim yanar aksi takdirde. Sizde 2 sene kullanmissiniz sizde devlet memuru musunuz yoksa :)
(5,510 puan) tarafından
Evet bende memurum. Bende 26 aylikken dondum. 25 aylikken krese verdim ben. Bizim icin daha iyi oldu. Anneanne-babaanne bakmak istemedi. Bakici da ben dusunmedim.
Sakin olun evden ayrilmak size ve bebege cok iyi gelecek :) 1 yas neyse de bizim 22 aylikken oglen uykusunu birakmak istedi zorladim uyumadi. Oglen uyumadigi icin cok zorladi beni. Tabi 2 yas sendromu falan da baslamisti. Bi de bizim burada kimsemiz yok cocukta bende evde sıkılıyoduk.
(102 puan) tarafından
Bizim babaannemiz yok , ama anneannemiz var şükür 10 dk mesafede oturuyoruz. Özellikle yakından ev almıştım çocuk planlarken. Çok da bakmak istiyor kendi annem. 50 yaşında enerjik hareketli cocuklari çok güldüren bi tip aslında. Bütün mahallenin çocukları annemi çok sever. Yine de insan korkuyor:))) kendi çocuğuna kimse bakamaz gibi düşünüyor. 1.5 yaşından sonra aktif olarak gun içinde anneme bırakmayı, onun uyutmasini yemek yedirmesini deneyimlesin istiyorum. 26 aylik olana kadar iyice alışmış olsunlar ki gözüm arkada kalmayayim. İnşallah dediğiniz gibi çalışmak iyi gelir ikimize de :) bende adliyede katip olarak çalışıyorum. Adalet bakanlığına bağlı devlet memuruyum yani :)
(5,510 puan) tarafından
Cok iyi olmus annenizin yakin olmasi. Benim ki baska sehirde babam calisiyo evde bekar kardeslerim var onlarda calisiyo annem de anca evi ceviriyo. Zaten cocuk bakmayi da pek zevmez :) onlarada bisey diyemiuorum ben bile zorlaniyorum onlar daha da zorlaniyo.
Cok rahat alisir 7-8 ay uzun bi sure. Hatta onlarla daha uzun ve daha kolay uyuyolar :)  insallah uyku sorununuz olmaz yoksa gerisi kolay. Uyku sorunu ollunca kendisi de yoruluyo bizi de yoruyo.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 200 göst.
19 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde MelisAlin (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 112 göst.
7 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Melek.hfs (1,221 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 398 göst.
30 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,529 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 378 göst.