+2 oy
256 göst.
önce Diğer kategorisinde (693 puan) tarafından

Bismillahirrahmanirrahim çok farklı bir etkinlik ile geldim ☺️ 

30 ve 31 Aralık

1 ve 2 Ocak bu tarihlerde Sosyal Medya Detoksu yapıyoruz hanımlar kimler katılmak isterse adını yazsın.

• Wifi kapatılacak.
  • Telefonun internet veri ağı kesilecek.

• Yılbaşına dair evimizde kokina olur yılbaşı ağacı olur en ufak yılbaşına ait ne süs varsa çöpe atılacak.

Bu tarihler arasında telefon ile ilişkimizi kesiyoruz acil olarak aramalar harici keyfi telefon konuşması yapmıyoruz.

Eşimiz annemiz babamız çocuğumuz aramıştır açarız veya biz ararız bunlar serbest fakat internete kesinlikle girilmeyecek.

Kimler ben yaparım der ?

Sosyal Medya Detoksu Yapan kişilerin her birine Kur'ân-ı Kerim hatmi hediye edilecek ve Kâbe-i Muazzama da ismen duâ ettireceğiz.

13 Cevaplar

+2 oy
önce (2,500 puan) tarafından
Kimse katılmaz ama ben katılırım sosyal medyam yok :)
önce (693 puan) tarafından
Burası da bir sosyal medya kii wpnde mi yok
Onu kullanıyorum cnm
Neymiş demekki sosyal medyan varmış ☺️
Ama o bende biraz mecburi o ailemle sedece ordan konuşuyorum
Benim de öyle wp ve burası.
önce (10,893 puan) tarafından
Kiz benimde yok sus caktirma buraya wpye de gurmeyiz tamam :)
Aynen çok güzel olur yenileniriz
-Reklam-
+1 oy
önce (11,690 puan) tarafından
katılmam severim yeni yıl şenliklerini, insanları arayıp yeni yıllarını kutlamayı. Mutlu insanlar görmeyi severim. 
Tamam ☺️
+1 oy
önce (1,568 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Bu sene yılbaşı Receb-i Şerifin ilk gecesine denk geliyor Rabbim izin verirse oruçlu olucam TV programı izlemicem elimden geldiğince Kur'an okuyup zikir cekicem 
MaşaAllâh lâ havle vela kuvvete illa billah rabbim yapabilmeyi nasib etsin ❤️
önce (1,568 puan) tarafından
Rabbim nasip etsin inşallah ❤️
0 oy
önce (6,949 puan) tarafından
Kutlamayanlar için sosyal medya detoksu neden onu anlayamadım.
En ufak reklama dahi maruz kalmamak ve hikayeleri görmemek
önce (6,949 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim ☺️
önce (3,956 puan) tarafından
Yılbaşı kutlamalarına karşı olduğumuz halde bunu görmek günah mı?
0 oy
önce (4,822 puan) tarafından
Bu benım in hiç zor değil ama amacımız nedır
En ufak reklama dahi maruz kalmamak ve kutlama hikayelerini görmemek
0 oy
önce (1,698 puan) tarafından
Katılırım tabi ki ama whatsap kullanmak zorundayım veliyim ve sürekli öğretmen ve sınıf mesaj atıyor onu ne yapacağız canım.. çok güzel bir düşünce. Sosyal medya epeydir kullanmıyorum zaten. Ara da YouTube izlerim
Tamam yaparım tabi bana da hatim yapcan mı :))
Dua ettircen mi :))
Sen yap hatimler hazır elhamdülillâh ☺️ duâyı da yaptıracağız nasibse :) ben bitince sana dedim yapabildin mi nasıl geçti diye
Tamamdır hocam inşallah ❤️
Nasıl güzel karşılık vermişsin canım bazı yorumlara. Kırmadan dökmeden. Keşke herkes zıt görüşünü bu şekilde senin gibi paylaşsa.

Demek ki onların da vicdanı rahatsız bu yılbaşı olayından ondan öfkeleniyorlar ben bunu anladım .biz 3 ayları kutlarız bacım. O zaman şenleniriz. Sonra da bayramı kutlarız ❤️
Rabbim nasib etsin yâ afiyetle geçsin üç aylarımız ☺️ daha önceden karşıt yorumlara hiç cevap vermiyordum fakat güzellikle muâmele etmek icâb ediyormuş onun da mükâfatını görürüz. Biz hoşgörü tohumunu atalım meyvesini alırız.
0 oy
önce (4,751 puan) tarafından
Sosyal medya sadece wp ve burası var yılbaşı da zaten bizim için alalade bir günden daha alalade olduğu için hiç birşey ifade etmiyor Canim katılırım yani ben bazen evden çıkınca kendi netimi açmayı unuturum hiç aklıma bile gelmez sıkıntı tinne yani benim icin
Ayyy aşırı heycan yaptım yaaaaaaa
Yâ MaşaAllâh rabbim heyecanınızı diri tutsun ☺️☺️ kendi okumalariniz vs var mı detoks süresinde bir nevi itikafa girip Allah'ın zikiyle meşgul olabilirsiniz. Sevdiğiniz hobiniz örgünüz vs olur. Ben tamamiyle yenilenme arınma olarak bakıyorum.
Örgü yapıyorum zaten canım akşama kadar da ağzımdan salavat hiç düşmez elhamdülillah
Hayy MaşaAllâh salâvat çekenlerin rüyası full hd olur sizin de öyle mi ☺️
Vallahi hep kalp gözümün açık olduğunu söylerler ama bu beni biraz korkutmuyor değil
0 oy
Ay ben ben ben nolur beni de yazin ayyy aglicam simdi heyecandan ayyyyyyyy 
Amin amin bir gaftadan fazladır gördüm yorumunu aklımda kalmış ❤️
Bi hafta mi kiz kac ay oldu ben onu diyeli bi post vardi ya yilbasi kutlamicaz ama agac alsam dekoratif olarak demisti sende hatta kade maketi yaptir demistin o postta soyledim ben onu
Vay be zaman çok hızlı geçiyor
Bana gecmiyo kiz bilmiyorum zamanim mi bereketlendi noldu :)
MaşaAllâh ne kadar güzel ☺️
0 oy
önce (16,333 puan) tarafından
Öncelikle düşünce de biter bu detoks vs yapmaya gerek yok görsen bile niyetin ve inancın önemlidir.

Maruz kalmamak demişsiniz zaten kaç gün öncesinden başlıyor bu görüntüler kutlama bildirimleri vs yani bana göre bence saçma bir detoks olur 
Saçma gelmeyenlere hitaben yazıldı☺️
önce (238 puan) tarafından
Aynen katılıyorum dışarı çıksan her yer süslü vs sosyal medya ile engellenebilecek bir durum değil
0 oy
önce (1,856 puan) tarafından
Benn katılırım böyle bişeye. Güzel bi şey olur bence. BEN VARIM
Çok sevindim özelden adınızı yazarsınız listeye eklerim adınızı☺️
0 oy
önce (4,112 puan) tarafından
Çok anlamsız bir etkinlikle gelmizsiniz. Hani kutlamayi da geçtim çam ağacı görünce ne oluyor hristiyan mi oluyoruz ? Amaç ne?
Bu tartışma en az 15 gün önceden başlıyor. Kimse kimseye karismasa bence huzur içinde yaşayıp gideriz. İsteyen kutlasin istemeyen kutlamasin kimseyi ilgilendirmez ki.
Kız diyorsun kimse kimseye karismasun diye haçen sen bana ne kariştuun o zaman :) kendi dediğini kendim neçun yapmaysın
Yargılar tarzı bir anlatım sezdim  canım bir de anlam veremedim merak ettim ondan yoksa sana nicun karisayim oy haçen da :D
Yok yok yargılama yapmıyorum
Anladım şekerim iyi detoxlar o zaman ❣️
0 oy
önce (476 puan) tarafından
Ya gerçekten anlamıyorum yani amacınız ne her yılbaşında aynı şey yok günah yok kutlama yok bilmem ne yani maruz kalma falan demişsiniz de maruz kalınca ne olacak Hristiyan mi olacagiz yoksa Yahudi mi olacağız bırakın yani insanların düşüncelerine etki etmeyi artık kim ne isterse onu yapsın ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz artık ama şu mevzuyu bir türlü asamiyoruz 
Bu tartışmalara da girmemiş olacağız. En çok burda bu tür tartışmalar oluyor ondan da uzak kalmak için.☺️
önce (476 puan) tarafından
Tamam da Hanım efendi çoğunluğu Müslüman olan bir ülke değil burası müslümanda var Hristiyanda var her türlü kesimden insan var siz şimdi böyle yaptınız yada işte dışarda görüyorum yok yılbaşı günahtır yılbaşı kutlama Allah'ı yok sayma gibi saçma sapan şeyler var eee ne oldu ben bunları gördüm Hristiyan mi oldum yada ben bunları gördüm aaaa bak böyle birsy varmış hemn fikrim değişsin mi dedim yani her yılbaşı olan bu şeyler her seçim öncesi gibi siyasi parti arabalarının bangır bangır müzik söylemesiyle aynı şey sadece kuru gürültü yani
Ya Hristiyan zaten kendi adetlerini yapsın ona bir şey diyen yok benim Müslüman kardeşim diye Hristiyanların adetini yapıyor. Peygamber Efendimiz kim bir ümmete benzemeye çalışırsa ondandır diye buyurmuşken ona muhalefet etmek olmuyor mu?
0 oy
önce (3,293 puan) tarafından
Ben zaten yılbaşına özel asla birşey yapmam yeni seneye girerken genellikle Kur'an başında olurum burası ve wp tan başka sosyal medyam yok tv'de bile yılbaşı özel hıc birşey açmayız bız 
Daha demın arkadaşın yazdıgını okudum recep ayının başı Rabb'im nasıp ederse her sene olduğu gibi ben üç ayları karsılarım oruç tutarım
Rabbim nasib etsin  de tutalım güzel güzel
Amın canım amin

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 374 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Nur343746 (9,713 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 135 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (387 puan) tarafından soruldu
0 oy