28 ay nasi sabrettin bi zahmet braksin da kurtul derdin ne kendine eziyet cocuga eziyet heleki yazin yapis yapis dip dibe . hamileyken bile nezaman emzirlekten kurtulurumun hayalini kurdum hep ben
Ah analık içgüdüsü
Canım yeter gayet iyi emmiş hiç vicdan yapma daha sonra zorlanırsın
Ben kızımı kestiğim zaman 19 aylıktı. Gebelik durumundan dolayı mecburen kestim çok zordu benim için üstelik kızım da sadece uykuya geçişte emiyordu. O ayrı üzüldü ben ayrı. Sanırım gebelikten olmasaydı devam ederdim gideceği yere kadar.
Kuzum sakin ol öncelikle. Seni çok iyi anlıyorum aynılarnı hatta daha fazlasını yaşamıştm kızımda. Biraz uzun yazacağım inşallah okursub 2 yaşına 2 3 hfta kala bıraktırmıştım bende, gece sürekli emerek uyuyordu belim sırtım tutuluyordu mahvoluyordum sabaha kadar. Üstelik senin ki gibi emerek de uykuya geçiyordu hem günduz hem akşam uykusuna. Neyse bir gün sabah kalktım yine her yerim tutulmuş zombi gibi uyandım eşime dedim bitti bugün emzirmeyi bırakıyorum, 28 ağustostu hiç unutmam 3 sene oldu ilk meme istediğinde meme yok hasta olmuş dedim, bi şekilde oyaladım. Israr etmeye başlayınca çok az parmağımn ucu ile sirke sürdum bak hasta olmuş meme dedim öğhh dedi istemedi. O gün oğle uykusuna ta 2buçukta yatmıştı ayıcığına sarılıp nenni açıp uyuttum, normalde oğlen 1 olmadan fln uyurdu. Akşam uykusuna geçerken yine istedi, kızım dedim meme hasta olmuştu unuttun mu. Tekrar bir damla dha sirke değdirdim bu sefer ağladı ama bi şekilde uyudu. Gece uyanp yine emmek istediğinde cok ağlamıştı o ilk gece. Sonra kucagımda uyuya kaldı. Ertesi gün pek istemedi ama o ağlamasa bile ben ağlıyordum sürekli cok zor ve duygusal bi süreç. Hele akşamları emmeden bi şekilde uyuduğu zaman vicdan azabından ölüyordum yanına yatıp ağlıyordum. Çocuklar bizden daha kolay adapte oluyorlar aslında bazı şeylere ama annenin kararı önemli burda. Zaten yaşı gelmis geçiyor bile pişman olma ve geri dönme. Huy değiştirme konusunda bizim ki de çok kotu olmuştu. 2 yaş sendromuyla da birlesince kızımı tanıyamaz olmuştum. Hatta o 1 2 hafta içersinde 2 defa pes edip emzirdim ağlayarak, uyudu kaldı fln göğsumde. Şimdi oğlum var 1 yaşinda emiyor. Onda da aynı şeyleri yaşayacağım eminim ama yapacak bişey yok. En az hasarla atlatmaları önemli. Bence göğsun göruntusunu bozmadan (salça sürmek, saç bant vs yapıştırmak) emzirmeyi sonlandırmak önemli.. en azından 2 yıl boyunca emip en sevdikleri şeyi ellerinden alırken akıllarında kötu bir görunti kalmayacak..
405,838 soru
12,162,768 cevap
36,609 kullanıcı