0 oy
243 göst.
önce Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından
Kızlar bebegim 28 aylik pazartesi gününden beri emmeyi bıraktık. Bi arkadaşimda duydum sabır taşı diye birşey var oda bebegini onunla sütten kesmis ama bebegi sürekli gece memede uyuyormus. Dedim bende deneyeyim gündüz uykusunu uyuyacagi zaman sürdüm göğsüme tam ağzına aldı tadinin kötü olduğunu ablayinca öğğğ dedi bıraktı. Annecim artik sütümuz bitmiş dedim o an anlamadı bisey. Aksam uykusuna yatarken istedi süt bitti ya annecim dedim biraz zorlasada uyudu. 2-3 gün böyle gecti. Bu arada sadece uykuya gecerken emiyordu yani bi gündüz uykusuna birde gece uykusuna gecerken gün içinde olsun yada gece kalkip hic meme istemez. Ama dün beni dahada zorladi anne meme anne meme deyip durdu. Yüzümü sevdi gözlerimi öptü anneeee anneee dedi sürekli. Göğsümu açıp sevdi. Okadar kötü oldum ki  bütün gun agladim. Ona kötülük yapmisim gibi hissediyorum. Hırçın olmaya başladı yemek yemiyor oyuncaklarını firlatmaya basladi bana vuruyo. Sanırım küstü bana okadar kötüyüm ki psikolojim bozuldu. Keşke surmeseydim onu başka şekilde bıraktirsaydim. Onu istemiyorum gibi düşünmesin. Az oncede uyuturken istedi sonra direnmeden uyudu. Ama ben bu olayi nasil atlaticam inanin bilmiyorum 

14 Cevaplar

+4 oy
önce (5,815 puan) tarafından

28 ay nasi sabrettin bi zahmet braksin da kurtul:) derdin ne kendine eziyet cocuga eziyet heleki yazin yapis yapis dip dibe . hamileyken bile nezaman emzirlekten kurtulurumun hayalini kurdum hep ben:)

önce (5,815 puan) tarafından
bide 28 ay bebek degilki koskoca cocuk 3 yasa gelmek uzere nerdeyse  benimki de 30 aylikta gun sayiyirum 3 yas olsun 4 yas olsun da insana donussun diye. koskoca cocuk bebek degilki:)
-Reklam-
+1 oy
önce (1,064 puan) tarafından
Başı okudum yetti baya emzirmissn vicdan yapma canım
0 oy
önce (4,102 puan) tarafından
Bence baya emmiş canım hiç vicdan yapma artık. Ben de 30 aylık zor biraktirdim bir zamandan sonra işkence oluyor. Zaten bir kaç damla süt onun için daha çok ağız alışkanlığı güven duygusu filan oluyor emmek.
0 oy
önce (191 puan) tarafından

Ah analık içgüdüsü :)

Canım yeter gayet iyi emmiş hiç vicdan yapma daha sonra zorlanırsın

0 oy
önce (23 puan) tarafından
Annelerin gözünde bebekleri hep küçüktür derler ama sanırım sizin gözünüzde 18 yaşında gibi bi tavır oldu şuan. Tabiki daha küçükler anneye ihtiyaçları var. Ben bebeğimi severek emzirdim mama tadi asla bilmez. Hic bir zaman ahh emmeyi bıraksın artik rahat edeyim demedim. Sadece istahi yetine gelsin diye bu karari aldim. Anne psikolojisi diye bir şey var ve ben şuan onu yaşıyorum. Umarim hic bir anne bu duruma düşmez. Çünkü gerçekten çok zor
0 oy
önce (1,795 puan) tarafından

Ben kızımı kestiğim zaman 19 aylıktı. Gebelik durumundan dolayı mecburen kestim çok zordu benim için üstelik kızım da sadece uykuya geçişte emiyordu. O ayrı üzüldü ben ayrı. Sanırım gebelikten olmasaydı devam ederdim gideceği yere kadar. :(

önce (23 puan) tarafından
Bende sadece iştahı yerine gelsin guzelce yemek yesin diye bıraktirmak istedim çünkü süte güvendiği için doğru düzgün yemek yemiyordu
önce (1,795 puan) tarafından
Bir kaç güne iştahı duzelir üzme kendini bir gün olacaktı bu. Benim kızım hastalandı üzüntüden sonra yavaş yavaş toparladı yemesi içmesi de düzene girdi.
0 oy
önce (2,822 puan) tarafından
Bence vicdan azabı cekecegin bi durum yok 

Senden daha kötü olanlar var 

Ben ilk kızımı 2 yaşına kadar emzirdim 

İkinci kizimda göğsümün ucu içine gitti cikaramadim 

Bebegim ucunu tutamadı uclukla emzirdim 

Meğer doymuyormus gece çok aglardi 

5 aylikken öğğ diye diye bıraktı 

Mama süt hiç bisey veremedim oturdum sinirden stresten agladim 

Aç açına uyudu 

Gitmedigim doktor kalmadi 

Ben napiyim suan bile düşündükçe çok üzülüyorum 
önce (18,892 puan) tarafından
Sonra noldu dostum
Zar zor verdim
Ek gıdaya geçtim
Ama doktor anne sütü almazsa mamayi alması gerekiyor dedi. Yoksa bagisikligi çok zayıflar dedi
Uykuda elimle ağzını açarak veriyorum
Uyanıkken asla icmiyor suan 17 ayimiza gireceğiz hala aynı uykudayken biberona yapıyorum elimle ağzını açıp veriyorum
Keşke emseydi böyle olmasaydı
Keşke keşke. Sağlığı yerinde olsun da ne yaparsın. Benim kızım da 17 aylık bu arada ☺️
Allah bagislasin canım
Aynen sağlıklı olsunlarda yeter valla
0 oy
önce (9,921 puan) tarafından

Kuzum sakin ol öncelikle. Seni çok iyi anlıyorum aynılarnı hatta daha fazlasını yaşamıştm kızımda. Biraz uzun yazacağım inşallah okursub :) 

2 yaşına 2 3 hfta kala bıraktırmıştım bende, gece sürekli emerek uyuyordu belim sırtım tutuluyordu mahvoluyordum sabaha kadar. Üstelik senin ki gibi emerek de uykuya geçiyordu hem günduz hem akşam uykusuna. 

Neyse bir gün sabah kalktım yine her yerim tutulmuş zombi gibi uyandım :D eşime dedim bitti bugün emzirmeyi bırakıyorum, 28 ağustostu hiç unutmam 3 sene oldu :) ilk meme istediğinde meme yok hasta olmuş dedim, bi şekilde oyaladım. Israr etmeye başlayınca çok az parmağımn ucu ile sirke sürdum bak hasta olmuş meme dedim öğhh dedi istemedi. O gün oğle uykusuna ta 2buçukta yatmıştı  ayıcığına sarılıp nenni açıp uyuttum, normalde oğlen 1 olmadan fln uyurdu.

Akşam uykusuna geçerken yine istedi, kızım dedim meme hasta olmuştu unuttun mu. Tekrar bir damla dha sirke değdirdim bu sefer ağladı ama bi şekilde uyudu. Gece uyanp yine emmek istediğinde cok ağlamıştı o ilk gece. Sonra kucagımda uyuya kaldı. 

Ertesi gün pek istemedi ama o ağlamasa bile ben ağlıyordum sürekli :) cok zor ve duygusal bi süreç. Hele akşamları emmeden bi şekilde uyuduğu zaman vicdan azabından ölüyordum yanına yatıp ağlıyordum. Çocuklar bizden daha kolay adapte oluyorlar aslında bazı şeylere ama annenin kararı önemli burda. Zaten  yaşı gelmis geçiyor bile pişman olma ve geri dönme.

Huy değiştirme konusunda bizim ki de çok kotu olmuştu. 2 yaş sendromuyla da birlesince kızımı tanıyamaz olmuştum. Hatta o 1 2 hafta içersinde 2 defa pes edip emzirdim ağlayarak, uyudu kaldı fln göğsumde.

Şimdi oğlum var 1 yaşinda emiyor. Onda da aynı şeyleri yaşayacağım eminim ama yapacak bişey yok. En az hasarla atlatmaları önemli. Bence göğsun göruntusunu bozmadan (salça sürmek, saç bant vs yapıştırmak) emzirmeyi sonlandırmak önemli.. en azından 2 yıl boyunca emip en sevdikleri şeyi ellerinden alırken akıllarında kötu bir görunti kalmayacak..

0 oy
önce (15,408 puan) tarafından
Keşke bende biraktirabilsem. Sabir taşını bende denedim ama umrunda değil ya hala emiyor. Salça sürdüm yine aynı. Emzirecek gücümde sütümde yok ama israrla emiyor. Hiç vicdan falan yapma geç bile kalmışsın bıraktırmak için. 
0 oy
Atlatırsıniz ikiniz de. Sakın bu noktadan acıyıp da geri dönme. Sonrası daha zor olur yoksa. Sen hep vakit geçir onunla. Bol bol geçmeye çıkar. Sarıl öp zamanla unutur 
0 oy
önce (324 puan) tarafından
21 aykn mecbur biraktirdim 2.kizim doğmak üzereydi 

Malesef emmeden uyumazdi ne çileler çektim çok iyi anlıyorum bazen gece yarısı anlamadan meme verirdim kiyamazdim ama öyle olmuyo bitti demk zorundayız kendini suçlama benim ikinci 1 yaşına geldi bu sefer sabrım taştı bir an önce bıraktırmak istiuorm
0 oy
önce (50,994 puan) tarafından
ilk bir hafta üzüldüm sonrasi rahatlik 28 aylik kocaman olmus birkaç güne unutur
0 oy
önce (1,240 puan) tarafından
Yok artık daha ne kadar emecek ben 15aylık bıraktırdım dayanamaz oldum
0 oy
önce (784 puan) tarafından
Ben kızımı 21 aylıkken bıraktırmıstım mecburdum bıraktırmaya hic birsey yemiyordu gece gündüz tam bir bağımlıydı sabaha kadar ağzından cekemezdim haliyle çok uykusuz yorgun düşüyordum ilk iki gün çok fazla ağladı ağlayarak uykuya daldı kucağımda içim çok acıdı çok vicdan yaptım resmen hıçkıra hıçkıra ağladım ona baktıkça 5 günün sonunda tamamen unuttu istemedi bidaha şimdi 28 aylik ne zaman görse eliyle gıdı gıdı yapar öper meme bu kadar seviyorum der kapatır şimdi bile içim bi tuhaf olur o öyle yapınca çok normal üzülmen seninde ama bu mutlaka olacaktı bigün kolay değil onlar içinde bizim içinde alışacak bi kaç güne sen kararlı ol vazgeçme emzirme  tekrar başa dönmek zorunda kalırsın bu bebek içinde senin içinde çok zor olur 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 273 göst.
+2 oy
13 cevap 361 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,009 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 145 göst.
1 Temmuz 2024 Aile kategorisinde missn199 (428 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,244 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hayatbosturloo&04 (1,541 puan) tarafından soruldu

405,838 soru

12,162,768 cevap

36,609 kullanıcı

...