0 oy
82 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından
Kızlar ben her kışta kabız oluyorum kabizdan dolayı makat çatlagim oluşmuş hap bişey de kullanamiyorum emzirdigim için  büyük abdestimi afedersiniz haftada bir yapıyorum catlaktan dolayı çok acıyor sanki cam batiyor gibi çok zorlaniyorum ne yapmam gerekiyor acı şeyler de tüketiyorum aynidir yaa :( böyle olan var mı ya ben tek öyleyim diyorum ağlıyorum bazen 

7 Cevaplar

0 oy
(567 puan) tarafından
Çözümü neden burda arıyorsunuz doktora mı gözüksemiz ya enteresan neyse.... 

Acı baharatlı şwyler yemeyin, bol lifli beslenin. Kabız yapan yiyeceklerden uzak durun. Bol sıvo tüketin. Hemoroid iniz varsa leğene pturabilirsiniz ılık suya. +++ bunun için ilaçlar var hem hemoroid hemde makat çatlağı. Kafanıza göre ilaç almayın ayrıca. 
(4 puan) tarafından
Hamile olmadan önce gozukmustum sağlık ocağına bekunis diye bir hap verdi kullanıyordum hamile kaldım yazdı o zmn kabız değildim dogum yaptım emzirnekten dolayı bişey kulanamiyom pzrtesi sağlık ocağına gidecem
(2,451 puan) tarafından
O zaman çözüm yazma
(567 puan) tarafından
Pakize germe beni.
(567 puan) tarafından
Fidannaz geçmiş olsun.
(4 puan) tarafından
Amin inşallah tesekkuler
-Reklam-
0 oy
(324 puan) tarafından
Doktora şöyle ilaç verdin yada lavman başka çarem yok
(4 puan) tarafından
Evde de lavman yapabilir miyiz acaba pzrtesi sağlık ocağına gidecem istesem yazar mı evde kulanabilir miyim bide lavman direk ishale mi ceviriyor yada
(324 puan) tarafından
Eczaneden alıp kullanabilirsiniz küçük krem gibi olanlardn evet direk ishale cevirir
(4 puan) tarafından
Öyle olsa Alaçam mecburum yaa pazartesie kadar dayanabilsem doktora soracam yazdirsin olmazsa yarın sonrki gün eczaneden direk alacam
(324 puan) tarafından
Direk kulan agridan kurtul yine doktora gidersin
0 oy
(318 puan) tarafından
Doktora görünmende fayda var canım acı baharat daha çok ağrı çekmene sebep olur sezeryan doğumdan sonra doktor zorlanmamak için duphalac şurup vermişti iyi gelmişti
(4 puan) tarafından
Ben normal doğum yaptım işte acaba hangi bölüme randevu alınıyor
(318 puan) tarafından
İnternetten baktım şimdi genel cerrahi bölümüne gidip görünmen gerekiyormuş canım
0 oy
(1,347 puan) tarafından
Makat çatlağı hakkında bilgim yok ama kabız için sabah aç karnına 2 3 kuru kayısı ye öğlen civarı da 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı yut. Makata zeytinyağı ya da vazelin gibi bol yağlı bir krem sür çıkarken çizdiği için acı oluyor. Sıcağa yakın ılık su ile taharet al asla soğuk su değdirme
(4 puan) tarafından
Hım teşekkürler vallah soğuk suyla tqharet aliyordum kuru kayısı hemen etki ediyor mu yada bir kaç saat sonra
(1,347 puan) tarafından
Bir kaç saate etki ediyor ama alışkanlık haline getirin her sabah rutininiz olsun
0 oy
(2,323 puan) tarafından
Mutlaka hastaneye gidin size göre ilaç verir hatta diyetisyene yönlendiriyor ona göre diyet listesi veriyorlar çok ağrınız olduğunda pamukla zeytinyağı sürebilirsiniz iyi geliyor sıcak suya oturabilirsiniz acı baharatlı şeylerden kesinlikle uzak durun kendinizi sıcak tutun
(4 puan) tarafından
Hım valla ymk yapınca öyle çok baharat kullanmıyorum çok az kulaniyom hamgi bolumr gitmeliyim ilaç yazar mı acaba kış olmaya yakın korku tutuyor beni bir an önce yaz olsaydı yaa
(2,323 puan) tarafından
Valla hangi bölüm olduğunu hatırlayamadım bacım ama sen bi araştır doktora danışmadan krem bile kullanma emziriyorsun ya sütüne geçer bebeğe zarar verir Allah korusun yani ben hiç krem kullanmadım doktor vermedi olmaz sen emziriyorsun dedi sadece yediğine içtiğine dikkat edeceksin dedi bana
0 oy
(2,451 puan) tarafından
Ben de doğumdan bir süre sonra kabız olmuştum çatlak da olmuştu canım nasıl yaniyordu anlatamam. Anestol proctolog kullanıp tuvalete gidiyordum
(4 puan) tarafından
Aynen yanıyor kanıyor sanki cam batiyor anestol proctolog ne yani hap mi surup mu hemen faydası oluyor mu bazen isyan ediyorum sonra farkına varıp tövbe ediyorum Allah tutmasin beni affetsin
(2,451 puan) tarafından
İkisi de krem. Sürdükten bir dk sonra bile gitsen faydası oluyor. Bol bol sürüyordum valla ben. Eşim sağlık ocağına yazdirmisti on tane falan bol bol :) anne olarak neler neler çekiyoruz ya Allahım şifa versin sana da
0 oy
(740 puan) tarafından
Kremsiz geçmiyor maalesef. Özellikle tedavi edici krem kullanmanız lazim. Sürekli lavman vs yapabilirsiniz ama o da bağırsak tembelliği yapar
(4 puan) tarafından
Yeter ki ishal olsaydım zorlanmadan lavabomu yapabilseydim başka bişey istemiyorum gerçekten çok zor abla

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 359 göst.
12 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Didemmm35 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 180 göst.
12 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Didemmm35 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 319 göst.
17 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bsranaz (609 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 147 göst.
25 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde brck (271 puan) tarafından soruldu

408,402 soru

12,270,146 cevap

37,572 kullanıcı

Kategoriler

...