0 oy
105 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,694 puan) tarafından

Merhaba hanımlar hayırlı günler diliyorum bugün doktor randevumuz var 14 haftadan selamlar cinsiyet belli olur mu acaba :)

Gelelim sorumuza hamilelik sürecinde ne kadar kilo aldınız bazı kadınlar beni korkutuyor kilo alacaksın diye tabiki önce yavrumun sağlığı önemli kilodur verilir sorun etmem açıkçası şuana kadar -2 deyim 3 kilo vermiştim ilk aylarda istahsizliktan dolayı asıl kiloma 2 kilo var daha sizde durumlar nasıldı nelere dikkat etmeliyim?

18 Cevaplar

+1 oy
(577 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Sadece sağlıklı beslenerek ve egzersizle 6 kilo ile doğuma girdim. 
-Reklam-
+1 oy
(2,019 puan) tarafından

Yeni doğum yaptım bebeğim 16 günlük 4.hamileliğimdi ondan önce ikizler de vardı. Kilom var maalesef :( 

Az önce kardeşim annemin benim kilo aldığımı söylemiş. Ne kadar moralim bozuldu aksine 3 gündür çok iştahım açık bebeğin 40 ı çıksın bir düzen oturtmam lazım. 

+1 oy
(7,431 puan) tarafından

Ayy ben alt tarafi 25 er kilo aldım :woot::devil:

+1 oy
(858 puan) tarafından
ben hiçbir şeye dikkat etmedim. homili gırtlak yedim hatta çünkü bebeklerde gelişim geriliği vardı. 29 haftada 10 kilo aldım. doğumun 6. ayında o 10 kiloyu hiç çaba harcamadan gerisin geri verdim. göbeğim de eskisi gibi. hala var ama eskiden de vardı zaten
+1 oy
(2,049 puan) tarafından
18 kilo aldım doğuma kadar. Hiç de dert etmedim. Canım ne istiyorsa yedim. 56 ile hamile kaldım 74 ile doğum yaptım.
+1 oy
(13,559 puan) tarafından

Ben 20 kilo aldım  :)dogum sonrası 4 ayda 20 den de fazla verdim. Ama şuan tekrar almış durumdayım bu da benim düzensiz beslenmemden doğum yapalı 2.5 sene oluyor bu arada. Verdiğimde bu kadar yemesem almazdım  :D

+1 oy
tarafından
48 ile hamile kaldım 71 ile doğuma girdim ..60 kiloyum su an 3 ay oldu 
+1 oy
(4,250 puan) tarafından
Ilk gebeligimde ilk 3 ay 4 kilo aldim diye doktorumdan firca yiyince kendime gelip toplamda 11 kilo aldim. Ikinci gebeligimde ilk 4 ay yemek yiyemedim neredeyse ama dogum sonunda yine 11 kilo aldim. Hamurisi tatli abur cuburdan olabildigince uzak durdum ve gece yemedim. Genelde saglikli besinlerle beslendigim icin canimda istemiyordu zaten gece. 
+1 oy
(3,246 puan) tarafından
İlkinde 10 kilo almistim

İkinci de 12 kilo almistim canım 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Tabiki kilo alacaksın çünkü bebek içinde bir yer edinecek ama dikkat edersen bu doğum sonrası gidecek bir kilo olur. İki canlıyım deyip iki üç kişilik yersen otuz kilo bile alırsın ben toplamda 15 kilo aldım ama zaten kilolu hamile kalmıştım ve çok hareket etmedim.
(1,694 puan) tarafından
Evet aslında sağlıklı bir şekilde beslenirsek hem bebek hem biz mutlu oluruz tartıya da az yansır kilomuz bir yakınım tam 30 kilo almış inşallah öyle bir durum olmaz
0 oy
(4,380 puan) tarafından
İlk 4 ay nerdeyse hergun kustugum için bir 10 kilo verdim. 4 aydan sonra hamile kaldığım kilonun üstüne 20 kilo aldım 63 le filan hamile kalmıştım 82 83 arası doğuma gittim.
(1,694 puan) tarafından
Benimde hamile kalma kilom 63 şimdiden başladı iştahım açılmaya yinede dikkat etmeyee çalışacağım ne kadar sürede gitti 20 kilo verebilirsiniz mi tekrer
(4,380 puan) tarafından
On kilosunu verdim en fazla 70 e kadar düşmüştüm. Ben çok yedim canım her akşam hamur işi çekirdek kola hiç bu kiloların kalicagini dusunmedim çok gençtim herkeste ye gidiyor kilolar filan diyince öyle abanmistim :)1
0 oy
(2,184 puan) tarafından
İlk aylarında alanlarda var verenlerde ben veren tayfadanim sonradan aldım 45 ile hamile kaldım 55 ile doğurdum doğumdan sonra tartildim 43 düşmüşüm hamileyken süt bol bol tükettim meyve çerez fln onları tükettim gerisi Allah ne verdiyse çoğunluk hamur işi yedim ev yemekleri yiyesim yoktu eşim yapıp getirirdi 
(1,694 puan) tarafından
Zayıf olmanın avantajı aslında kilo alma derdin yokmuştur hiç :)
(2,184 puan) tarafından
Evt şimdi o kilomu özlüyorum yeniden 55 olmak istiyorum :( ama olmuyo
(1,694 puan) tarafından
Bilirim kilo almak vermekten daha zordur ben de evlenmeden önce sürekli almak istiyordum çok zayıftım cicibebeli muzlu süt içiyordum gece yatmadan onun faydası epey olmuştu:)
0 oy
(5,777 puan) tarafından

Bn 18 kilo aldım dovumda hepsi gtti. Tabi emzirirken yine aldım :'(

Oğlumda  kilo verdim  , sonra doğuma yakinnkemdinkiloma yetistim 

(1,694 puan) tarafından
Bebeler sağlıklı olsun da demekki veriliyor o kilolar
(5,777 puan) tarafından
Tabi tabi hiç sorun etme cnm
0 oy
(126 puan) tarafından
14 haftalık bebekte özelde cinsiyet söylüyorlar ama devlette söylemiyorlar soruna gelirsek ben 70 le hamile kaldım112 ile de doğuma girdim ama bebeğim hiç kilo almamaıştı hepsini ben almıştım
0 oy
(19,483 puan) tarafından
İlk hamileliğimde 15 kg ikincisinde 13 kg aldım. ikincisinde ki o 13 kg nin tamamını da 20. Haftadan sonra aldım. Kilo almak gerekli  ama aşırı değil tabi ki. Bence benim ikisi de idealdi. Ha kiloları verebildin mi dersen ikisini de verdim. Ama emzirme sürecinde geri aldım. O da benim ayibim . Merak etme gidiyor kilolar ama sonra çok yememek gerekiyor emzirirken
(1,694 puan) tarafından
Herşey ölçülü olması lazım ama hamilelik de farklı insanın canı sürekli birşeyler istiyor emzirirkende öyledir muhtemelen
(19,483 puan) tarafından
Ben emzirirken daha çok yemek yemek istiyorum
0 oy
(154 puan) tarafından
Devlet 16.haftadan önce söylemiyor özele gidiyorsaniz bir tahminde bulunabilir.

Ben 12 kilo aldım doğumdan hemen sonra 5 6 kilosunu verdim. 1 buçuk yıl oldu geriye kalanlari bilerek vermiyorum. Hamile kaldığımda çok zayiftim kötü gorunuyordum ve kilo alamıyordum. Bebeğim sayesinde istediğim kiloyu aldım. Kilomu sabit tutuyorum şu an :) 
0 oy
(408 puan) tarafından
15 aldim ostedigim hersey yedim dogumumda doktor iki haftada verirsin cogu odem dedi bi ayda 10 kilo yakin gitti gerisinide yavas yavas verdim hamilelikten once hic kilo alamiyodum bu aralar abur cubur cok yedim simdi geri almisim diyete girdim yavas yavas gidiyo geri
0 oy
(7,947 puan) tarafından
Valla her iki hamilelikte 25 kilo alan ben bir şey demeyeyim :D

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 195 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde VB. (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
0 oy
0 cevap 49 göst.
28 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (751 puan) tarafından soruldu