0 oy
96 göst.
Diğer kategorisinde (1,141 puan) tarafından

Özel bir kurumda öğretmenim sabah evden 8 de çıkıyorum eve gelinceye kadar 6 oluyor ve surekli okulda ayakta tempo halindeyim. Okul, okul çıkışı oğlumu kreşten alma yol yürüme vs vs. Aşırı yoruluyorum öyle böyle değil, yorgunlugumdan alt bölgem ara ara sancıyor belim aşırı ağrıyor. Eve geldiğimde nefes alan bı ölü gibi oluyorum. 45-50 kilo zayıf bir bünyeye sahip olmamdan belkide. Bu durum beni endiselendirmeye başladı hele bugünkü yorgunlugumla nefes bile alamayacak duruma geldiğimi farkedince. Bu durumum erken doğumu tetikliyor mu, ya da bebeğime bı zararı oluyor mu :( 15 haftaliğım haftaya kontrolüm var, küçük olduğu için hissedemedigimden endişem doğal olarak daha da çok artıyor hep 

7 Cevaplar

0 oy
(748 puan) tarafından
Canım çok yormamaya çalış kendini ilk aylar tehlikeli düşük açısından dikkat et kendine. Eve geldiğinde de uzan dinlenmeye çalış 
(1,141 puan) tarafından
Çok korkuyorum bu durumdan :( şimdiden bu sekildeysem ileride daha çok zorlanacagim diyorum. İnşallah bebeğime karnımda bir şey filan olmamıştır Rabbim korusun:(
(748 puan) tarafından
Allah korusun canım kötü düşünme bak ben mesela bu yaz hep bahçede çalıştım çok yoruldum da çok şükür 39+3 de doğdu oğlum . Sen yinede çok dikkat İyi düşün Rabbim korusun sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah ❤️
(1,141 puan) tarafından
Yaa Allah razı olsun canım benim amin amin inşallah♥️ Rabbim evladınızı sağlıkla sizlere bağışlasın inşallah
(748 puan) tarafından
Senden de Allah razı olsun inşallah amin cümlemizin evladını korusun bağışlasın Rabbim ❤️
-Reklam-
0 oy
(718 puan) tarafından
Ben 34 haftaya girince ayrıldım yanlış hatırlamıyorsam rapor zamanından bir iki hafta sonra ayrıldım ama bende sabah 9 akşam 6 çalışıyodum kanama ile geçti hep hamileliğim. Yani kanamanın onunla ilgisi yok rahmim basık olduğu içindi ama dinlenemedigim için malesef uzun süre çektim. 32 hafta progestan kullandım üç kez iğne oldum. Sende öyle bir durum yaşarsan sakın ihmal etme ara ver dinlen
(1,141 puan) tarafından
İlk dogumum da çalışmadığım halde 36+6 da doğum yaptım. Bebeğime giden besin damari tikanmisti,nstde sancılarım çıkıyordu hep. Progestan desen kullanıyordum 2 kez ciğer geliştirici vurunmuştum. Bunda diyorum birde çalışıyorum :(( ama 32nci haftadan önce ayrilaniyorum diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba
(718 puan) tarafından
Evet öyle malesef, boş kaldıkça dinlen. Müsade etmek zorundalar. Çok ağır çalışma yoruldugunda rapor al bir hafta ayda 1 kez alsbiliyosun
(1,141 puan) tarafından
Yaa öyle mi, tamam canım çok sağ ol olmazsa ben bu durumu da değerlendirebilirim. İnşallah bebegimden yana her şey yolundadır sağlıklıca büyüyordur karnımda. Korkuyorum bazen böyle
(704 puan) tarafından
Canım 5 yılı doldurduysan 1 ay aylıksız izin alınıyor devlette
(718 puan) tarafından
Ben alıyordum her ay değil ama en fazla iki ayda bir bir hafta rapor alıyodum mesela bayram tatili var diyelim ki ondan önce de 1 hafta rapor alırdım iki hafta dinlenirdim. Annelik işte ya daha karında basliyor. Sende biliyorsun ki ne kadar az stres o kadar sağlıklı bebek. Korkma herşey yolunda gidecektir kalbini ferah tut
0 oy
(849 puan) tarafından
Bende hamileyken tempoda çalışıyodum doktoruma sordum hatta nice tarla da daha ağır şartlar altında çalışanlar var hiç bir şey olmaz dedi 37 haftalık iken işten ayrıldım 39+6da doğum yaptım bende çok zayif hamile kalmıştım doğumdan sonra da hemen eski halime döndüm 
(1,141 puan) tarafından
İlk gebeliğimde evdeydim canım ona rağmen  36+6 da doğum yapmıştım. 30dan sonram hep sancı içinde geçmişti nstye giriyordum her hafta. Progestan ciğer geliştirici iğne vs de kullanmıştım. Bunda diyorum bu tempo ile acaba iyice mi kötü olacak diye korkuyorum böyle aşırı bel sancısi kasik ağrısı yaşadıkça
0 oy
(2,195 puan) tarafından
Vitamin değerlerin nasıl? Benim tempom da ağırdı sürekli seyahat vardı yurt dışı ve yurt içi. 11 saat Amerika'da ummuştum kan sulandırıcı iğne ile. 40 haftada doğum yaptım. Halsiz değil aksine atom karınca gibiydim. 
(1,141 puan) tarafından
Coledan damla, gynoferon hap, birde ELENATOL diye bir vitamin hapı kullanıyorum. Doktorum bu elenatolu haftada iki gün kullanman yeterli her gün alma dedi
(2,419 puan) tarafından
Konuyla alakasız ama bı iki defadır denk geliyorum Indigo mesleğin ne acaba:)
(2,195 puan) tarafından
Mühendisim canım. Alman firmasında çalışıyorum, doğumdan önce seyahatim çoktu da bebekten sonra azalttılar :)
(2,419 puan) tarafından
İyi canım sevindim senin adına her işinde başarılar diliyorum:)
(2,195 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
@SL ikinci gebelikte tolerans daha düşük olabiliyor, ilk gebelikte stokları epey harcadığımız için. Diğer yandan hormonlar da ağırlaştırabiliyor. Kalan kısmı kolaylıkla geçsin inşallah
0 oy
(1,104 puan) tarafından
Ben hamileyken bir züccaciyede çalışıyordum 32 haftaya kadar ve mecburen işimin gereği çok fazla ayakta kaldım 12 kişilik yemek takımı çelik granit tencere seti itme çekme işleri depo düzeni herşeyi yaptım korktum ama çalışıyordum hatta 2 ev yüksekliğindeydi depomuz kocaman karnımla o kadar merdiven çıktım imdim 1 kere tavaların üstüne kısa mesafeden düştüm çok korktum bişi olmadı şükür ben 18 kilo aldığım o ağırlığım da çalıştım 3.aydan itibaren belim ve kalçam kopuyordu. Yani zor oldu ama geçti 39.haftada doğum oldu sağlıkla şükür 
(1,141 puan) tarafından
Ben ilk gebeliğimde evdeydim canım ona rağmen  36+6 da doğum yapmıştım. 30dan sonram hep sancı içinde geçmişti nstye giriyordum her hafta. Progestan ciğer geliştirici iğne vs kullanıyordum bünyem zayıf olunca iyice dermanım gidiyordu. Bunda  bu tempo ile acaba iyice mi kötü olacak diye korktum. İnşallah sağlıklıca doğar hiç bir sorunumuz yoktur
(1,104 puan) tarafından
İnşallah canım bende şuan 11+5m benimde 2 hamileliğimde de belim kalçam 3 aylıkken başladı doğuma kadar şuan 2 yaşında bir oğlum var sürekki hareket halindeyiz bazen uzandığımda aniden karnıma zıplıyor canım felaket acıyor ama bişi olmadı şükür rabbim koruru diyorum artık çünkü biz elimizden geleni yapalım olacak olanın önüne geçemiyoruz. Birde takip ettiğim doktor çok güzel özetliyor sağıksız gebelikse bardak taşırken düşer sağlıklı gebelikse kendini damdan aşşağı at yine düşmez biraz da öyle düşünüyorum sakınılan göze çöp batar ama tabiki her hamilelik aynı değil 1.sinde olan 2.de de olacak diye bir kaide yok siz yine de her ihtimale karşı doktorunuzla görüşün fikirini alın zararı olup olmadığına dair umarım güzel ve sorunsuz geçer:)
0 oy
(3,110 puan) tarafından
İki hamileliliğimde de çalıştım ilk gebeliğimde doğuma bir hafta vardı ayrıldım eczacı teknisyeniyim bende aile sağlığı merkezi karşısındaydı eczane kalabalık oluyordu bütün gün ayakta kalıyordum ama hiç sorun yaşamadım şükür 
(1,141 puan) tarafından
İlk gebeliğimde evdeydim canım ona rağmen  36+6 da doğum yapmıştım. 30dan sonram hep sancı içinde geçmişti nstye giriyordum her hafta. Progestan ciğer geliştirici iğne vs de kullanmıştım. Bunda  bu tempo ile acaba iyice mi kötü olacak diye korktum inşallah bir sorunumuz olmaz,inşallah sağlıklıca hayırlısı ile kucağımıza alırız
0 oy
(13,091 puan) tarafından
Devlette öğretmenim programım yoğun değil öğlen evdeyim genelde haftaiçi de Bir gün boşluk. Muhtemelen seni yoğunluk etkiliyor canım benim dediklerin 31.haftada yeni başladı bende. Rabbim yardım etsin 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 122 göst.
15 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Pembevisnee (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 123 göst.
20 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dilekk (1,135 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 139 göst.
11 Nisan 2022 Diğer kategorisinde baharr33 (218 puan) tarafından soruldu

408,299 soru

12,265,219 cevap

37,442 kullanıcı

Kategoriler

...