0 oy
267 göst.
Diğer kategorisinde (764 puan) tarafından
Günaydın kizlar borç oruclarimi tutuyorum sabah ezanı burda 6.50 de okunmaliydi ama hoca şimdi 7.01 de okuyor bende bugün geç kaldım ayak üstü birseyler yedim aceleyle su içtim neyse ezan okunmayonca tabi birakmadim yemeği saate baktığımda 6.54tu vakit geçmişti bende kabul olmaz diye niyet getirmedim. Taa ki şimdi ezan okuyana kadar ben şimdi kime uyucam hocaya mi diyanete mi niyet getireyim mi yoksa bugün tutmayayim mi

11 Cevaplar

+3 oy
(236 puan) tarafından
Bende bir haftadır oruç tutuyorum ama ezana değil imsak vaktine bakıyorum cnm ezan bir tek ramazan ayında imsak vaktinde okunur 
(4,720 puan) tarafından
Aynen bunu yazmaya gelmiştim
-Reklam-
+2 oy
(1,863 puan) tarafından
Bacım ezana bakmayacaksın sen 

İmsak vaktine bakman gerekiyordu

Ramazan ayı haricinde imsak girmeden ezan okunmuyor.

Sadece ramazanda imsak girerken ezan okunur ki milletin aklı karışmasın şaşırmasın

Senin imsak vakti girmeden yeme içmeni kesmen gerekirdi ezanı beklemeyecektin
+2 oy
(19,514 puan) tarafından
Ramazanda ezan imsak vaktinde okunur. Yani orucun başlaması gereken saatte. Ramazan dışında normal vaktinde okunur. Sen Ramazan dışında oruç tutacaksan her zaman internetten imsak vaktine bakıp öyle baslayacaksin orucuna. Ezanı brklemeyeceksin. Geç kalmış olursun yoksa. Bugünkü oruç zaten gitmiş de bundan bundan sonra böyle dikkat et 
+1 oy
(690 puan) tarafından
Niyet olmaz daha 
+1 oy
(83 puan) tarafından
Bugün tutma çünkü sabah ezanı her zaman Ramazan haricinde vaktinden sonra okunuyor senin bakmak gereken imsak vakti
+1 oy
(1,070 puan) tarafından
Sen ezana değil imsaga bakacaksım bugün tutma artık
+1 oy
(4,236 puan) tarafından
Sen ezanı beklemeyeceksinki canım. Oruç imsakla beraber başlar akşam ezanı okununca biter. 
+1 oy
(51,338 puan) tarafından
tutma bugun icinde supheyle
+1 oy
(1,623 puan) tarafından
Ramazan dışında ezana göre oruç tutulmaz. Çünkü ezan güneş doğmasına 1 saat varken okunuyor ki insanlar camiye daha rahat gelebilsin diye. Oruç vakti imsak zamanı dir İnternetten bakabilirsiniz uygulama indirebilirsiniz, ya da eski üsul takvimlerden bakıp oradaki dakikaya göre oruca niyetlenmeniz gerekiyordu 
0 oy
(764 puan) tarafından
Sağolun kizlar giremedigim için cevap vermedim çok sağolun sayenizde öğrenmiş oldum :)
0 oy
(4,758 puan) tarafından
Ezana bakma canım sen imsak vaktıne bakmam lazım sadece ramazan'da ezan tam vaktinde okunur 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 203 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,150 göst.
21 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Dertli2 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 321 göst.
1 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Hurremsultan01 (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 463 göst.