0 oy
130 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (409 puan) tarafından
Gebelikte multivitamin yanında demir ve d vitamini kullanan var mı ?        

6 Cevaplar

0 oy
(12,565 puan) tarafından
nerdeyse kullanmayan yok

d vitamini neden önemli? kışın güneş görmeyen herkes kullanmalı, bağışıklık güçlendirici, kemik sağlığını korur. 

demir, gebelikte bebek anneyi sömürür ve ciddi kansızlığa yol açabilir. 

multivitamin ya da balık yağı ihtiyaca göre kullanılabilir. 

anne bebeği beslemek istemese bile bebek bir tümör gibi anneyi sömürür. bu emzirirken bile durum budur, anne yeterince beslenemezse, takviye almazsa annenin vücudundan alınanlarla süt üretilir. en basiti gebelikten sonra kadınlarda diş sorunu olur. sebebi de budur. dişteki kalsiyum kolay çözünür ve anne için tehlike yaratmaz, diş biterse kemiklerden kalsiyum çözmeye başlar vücut 
(3,175 puan) tarafından
Yani sonuç olarak bebek alacağını alıyormuş, bulamazsa anneden çekiyor, anne vitaminsiz kalıyor diye duymuştum bende.
(12,565 puan) tarafından
aynen öyle ama annenin rezervi yeterli değilse bebeğin gelişimi de etkilenir tabi
(409 puan) tarafından
Teşekkür ederim kullanacağım ilaçları
-Reklam-
0 oy
(2,620 puan) tarafından
Ben düzenli kullanmadım doğumdan sonra çok kötü oldum. Başım dönüyordu ve gözlerim bulanık cift görüyordu. Hamileyken sürekli yorgundum aşırı derecede kalp çarpıntısı oluyordu son aylarda
(409 puan) tarafından
Tamam ben bu saatten sonra aksatmadan kullanacağım
0 oy
(720 puan) tarafından
Herşeyden önce bebek vücutta bir virüs gibi devamlı anneden çeker. Vücut onu beslemeyi 1.sirada tutar. Annenin bu takviyeleri devamlı alması lazım. Hamilelikten sonra saç dökülmesi dış curuklugunun ssbebide bunlar. D vitaminini zaten dışarıdan temmuz Ağustos değilse alma şansınız yok kemik sağlığı için kullanılmalı. Demir için kan değerleriniz normalse kullanmaniza gerek yok ama devamlı kontrol edilmeli cunku bebek devamlı demir çeker annede ciddi kansizlik meydana gelebilir. Kullanılması gerekir kullanilmazsa beslenmeniz çok iyiyse sürekli bakılması kontrol edilmesi gerekir. Multi vitamin ihtiyaca göre alınabilir 

Doktorunuzun verdiği takviyelerin aynen alın.
(409 puan) tarafından
Evet dişlerim çok kötü olmaya başladı artık aksatmadan kullanacağım hepsini
0 oy
(419 puan) tarafından
Bebeğin gelişimi ve senin doğumdan sonra ki yaşamın için geçerli ebbek seni emecegi için bütün vitaminleri senden alicak snde viatmin yoksa bebekte de olmicak o yüzden cnm
(409 puan) tarafından
Tamam artık düzenli kullanacağım aksatmadan
(419 puan) tarafından
Kullan cnm bak bı yorumunu gördüm kansızlık ve olmuş demişsin nasıl doğum yapican doğum da da kan gidicek
Üzerine uykusuzluk iyice sinir stres yalicak bebekten de kan alınca viatmin değeri düşük çıkacak iyice kariscak herşey aksatma iç önemli onlar
(409 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Ben normalde hem aşı hem ilaç karşıtı biriyim folik asit kullandım alt ast enzimlerim tavan oldu bıraktım araştırdıktan sonra.Onun yerine çok sağlıklı beslendim 20.haftaya giricem Allah'ın izniyle.Avakado başta olmak üzere bolca çesit çeşit meyve tükettim sebze yemekleri bolca yedim.Kuruyemis kuru meyve eksik etmedim süt ve süt ürünleri yani yemem gereken ne varsa tüketen biriyim.İdrar yolu enfeksiyonum olduğu için tahlil verdim ağrı yapıyodu artık kasıklarıma hiçbir ilaç kullanmadığımı öğrenince doktor ilaçlar yazdı kansızlıkda olmuş bunlar bebeğe zarar vermez değil mi diye sorunca öyle bi tepki aldım ki neye uğradığımı şaşırdım.Sanki bn düşüncesiz bi anneyim bebeğin sorumluluğunun farkında olmayıp şu zamana kadar içmem gerekenleri içmemişim şimdi de gelip bu şekilde soru soruyomuşum.

Lafın kısası bi sürü ilaçla eve döndüm eşimde zorla icirtiyo annem içme diyo d vitamini kan ilacı enfeksiyon vitamin hapı içmeye başladım artık bnde
(409 puan) tarafından
Bende de kansızlık ve demir eksikliği olmuş düzenli kullanmadım bende
0 oy
(3,231 puan) tarafından
Ben demir kullanmadim ama vitamin kullandım 

Özellikle D vitamini kullanmak zorundasin 

Doktorum %90 hastalarda D vitamini eksikliği var dedi özellikle hamilelikte çok çıkıyor dedi 

Sabah güneşi almıyoruz 

Ben kendimi bildim bileli d vitaminim hep düşük 

Ha demir herkeste çıkmıyor bazılarında çıkıyor 

Hamilelikte de karnında bi can daha taşıyorsun tabiki vitaminlerin yetersiz gelir 

Beslenmen iki kat olmalı 

Özellikle yag yogurt yumurta süt et ve sebze meyveyi iyi bi şekilde tuketmen gerekiyor 

Onun yanında kuruyemis yemen gerekiyor dediğim gibi iki cana bakmam kolay değil yeterli gelmiyor yediklerimiz
(409 puan) tarafından
Evet çok doğru Benımde vitaminlerim hep düşmüş
(3,231 puan) tarafından
O yüzden aksatmadan ne veriliyorsa kullan canım
Ben decavit kullanmistim ilkinde ikinci de imom kullandım
D vitamini
Ferrum
Ve magnezyum hapı kullandım
(409 puan) tarafından
Bana elenatal 2 gynoferrosanol sabah akşam birde d3 K2 puff verdi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 60 göst.
0 oy
4 cevap 77 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Birbunadeger98_ (409 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
12 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde bendemistim (652 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
18 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Ebrusmsk (482 puan) tarafından soruldu

408,304 soru

12,265,706 cevap

37,461 kullanıcı

Kategoriler

...