0 oy
196 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (278 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 6 ay 4 günlük dün kontrole gittik devamında da öyleydi de hani belki değişmiştir diye düşündüm ama aynı boyu 62 olmuş kafası 40 Doktor takip edelim dedi korkulacak bir durum mu değişir mi ve Neden böyle oluyor Ne yapmam gerekiyor

5 Cevaplar

0 oy
(12,583 puan) tarafından
takip edilsin tabi. benim kızımın da bi kontrolde boyu, bi kontrolde kafa ölçüsü aynı kalmıştı. bazen ölçerken de yanlışlık olabiliyor. ama her ihtimale karşı takip ediliyor. sonra nörolojiya falan yönlendirebilir belki. 

şu an için panik yapılacak durum yok, sıkma canını 
(278 puan) tarafından
Sizin ne kadarlıktı canım Bir de sonradan düzeldi mi
-Reklam-
0 oy
(724 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kaç cm doğdu kafa ölçüsü. Benimki 32 cm doğdu 6 aylık 40 cmdi. Bizde hep takipliydik ama zaten alt sınırda doğduğu için gelişimi de öyle ilerliyor diye önemli bir durum yoktu. Nöroloji doktorumuz dedi ki alt sinirdan da düşebilir önemli olan her ay büyümesi. Ebeler çoğunluk yanlış çıkıyor. Bizi baştan beri sağlık ocağı takip ettigi için önce orda olcturup sonra nörolojiye gidiyoduk. Bizim nöroloji sebebimiz farklı ama ona da bakıyordu bakmisken. Mesela ebe 41.5 olcuyodu nörolojici 42 olcuyodu. Başını nem sivri noktasından ölçülmesi gerekiyor ebeler ölçüp geçiyor. Bir dahaki sefere iki kez ölçüm yaptırın teyit etsin. Şuan 1 yaş 43.8 ölçtü ebe. Nörolojici  44.2 ölçtü. Ortalamayı yakaladı kızım. Büyümesi devam etmesi önemli onun dışında sorun yaşanmıyor. Boyu da ayına göre alt sınır ama dogum boyu önemli baştan alt sınırı dogduysa aynı persentilde ilerliyosa sorun olmaz. Benim kızda 70 cm falandı galiba ama doğum boyu 50 cm. Şuanda da 87 cm üst sınırdan uzuyor 
(724 puan) tarafından
Bu arada bu süreçte bıngıldak kapanabilir kızımın 11.ayda kapandı. Bir sorun teşkil etmez 9.aydsn sorma kapanmasi o da aklında bilgi olarak dursun. Alt sınır degil 40 cm ama alt sınırda yakın bir değer. O yüzden 3 aydan 3 aya kontrol bekleme. Her ay aynı yerde ölçtür büyüme var mı takip edilir
(278 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım emek verip bu kadar yazdığın için eline sağlık benim kız da 34'e 48 doğdu
(278 puan) tarafından
Biz de öyle canım Doktor 2 hafta sonra sağlık ocağında ölçtürün Bir ay sonra da bana getirin dedi tabii inşallah nöroloji'ye falan gerek kalmaz da hem boyu hem kilosu ilerler
(724 puan) tarafından
Bu aylarda 15 günde bir uzamayabilir stres yapma hiç. Aylık olcturmek daha doğru çünkü 3 ayda bir 1.5 cm civarı buyume beklenir inşallah seninkide zamanla toparlar
(278 puan) tarafından
İnşallah canım ya
0 oy
(7,431 puan) tarafından

Kaç cm doğdu 

(278 puan) tarafından
48 cm 36+6 haftalik
(7,431 puan) tarafından
Persentile göre normal boyu. Erkek mi
(278 puan) tarafından
Hayır Canım Kız
(7,431 puan) tarafından
Normal sayılıyor
(278 puan) tarafından
İnşallah Bakalım Bi Dahaki gittiğimizde ne Diyecek doktor
0 oy
(161 puan) tarafından
Kuzum biy kısalığı genetik olabilir üzülme 
0 oy
(4,132 puan) tarafından
Boy ile bilgim yok ama kafa ölçüsünü genelde ebeler rastgele ölçüp geçiyor benim oğlanın 1 aylıkken bıngıldağı kapandığı için her ay önce sağlık ocağına sonra nöroloji doktoruna götürdüm ebe hep yanlış ölçtü bir kere boyunu da yanlış ölçtü ertesi gün nöroloji doktoru bambaşka ölçtü doktorumuzun dediği önemli olan her ay baş çevresi büyümesi aynı kalmaması diyordu 
(278 puan) tarafından
Canım bakalım artık hem sağlık ocağında hem hastanede gidip uyuşturacağız İnşallah bir sıkıntı çıkmaz
(4,132 puan) tarafından
İnşallah canım
Benim oğluma 4 aylıkken çocuk doktoru engelli olacak bu yürümez konuşmaz dedi ama maşallahı var hiç bir sıkıntısı çıkmadı yürüyor koşuyor hiç susmuyor diyebilirim ☺️
(278 puan) tarafından
Maşallah Canım Neden Boy Uzatmadi Kafasida Küçük Kaldı anlamadım ya
(4,132 puan) tarafından
Boy genetik olabilir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 149 göst.
28 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur29 (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 84 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (520 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Pozitif Anne (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 92 göst.

408,338 soru

12,267,559 cevap

37,509 kullanıcı

Kategoriler