Kilo almadım değil aslında, 8 14 haftalar arasında 106 kiloya kadar indim, sonrasında verdiğim kiloları geri aldım. tabi doğum yaptıktan sonra gene aynı seviyeye indim gibi oldu. Sen de hamileliği sağlıkla tamamlayıp sağlıkla kavuşursun umarım bebeğine.
Ben vajinal doğum yaptım bacım, 38+2de muayenem vardı, ultrason kontrollerim yapıldı, kan idrar vs alındı, nstde sancı çıktı, açılma var mı diye kontrol ettiklerinde 4 santim açılmamın olduğunu söylediler, hatta 5 santim bile denebilir dediler. Bende gebelik şekeri vardı, üstüne idrarda protein kaçağı tekrarlamış (on gün öncesinde yapılan tahlilde kaçak çıkmamıştı, kurtuldum diye sevinmiştim) standart prosedür gereği birşeyler yolunda gitmezse sezaryene dönebilir diye gereken evrakları imzaladık, anestezi uzmanıyla görüştük falan, suni sancı verdiler, takribi 7 saatin sonunda oğlum kucağımdaydı. Açıkçası kolay bi hamilelik geçirdiğimi söylemek zor. 3 aylıkken akciğerlere pıhtı attı, 7 aylıkken gebelik şekeri kesinleşti (öncesinde vardıysa bile bilmiyordum) 8 aylıkken idrarda +3 protein kaçağı çıktı. Hamileliğin başından beri yediğim tüm öğünleri sindirdiğim bi gün oldu mu şüpheliyim, günde en az 1 kere olsun kusardım mide ağrısına yanmasına dayanamayıp. Tabi ben bu sıkıntıları yaşadım diye her kilolu olan yaşayacak diye bi kaide yok, ayrıca tüm bunların sebebi kesinlikle kilolu olmak da denemez bence. Naçizane tavsiyem yapabiliyosan hareketli bi hamilelik geçirmeye bak. Hamileliğin başında açlık yüzünden halsiz düştüğüm için, hemen sonrasında pıhtı atma meselesi adım atmakta bile zorlanacak kıvama getirdiği için hamileliğin yarısından fazlasını yatarak yada o koltuktan o koltuğa pinekleyerek geçirdim. Sonrasında zaten o kadar yatmadan ve hareketsizlikten sonra kaslar güçsüzleştiği, vücut da ağırlaştığı için aman aman hareket etmedim. Açıkçası ne kadar hareketli bi yaşam sürersen o kadar rahat bi doğum gerçekleştirirsin diye düşünüyorum. Buna engel bi sağlık sorunun yoksa yürümekten eğilip doğrulmaktan kaçınma bacım. Doğuma daha çok var, şimdiden doğumu düşünerek de kendini de bebeği de strese sokma. Bilinçaltına vajinal doğum yapmak istiyorum ama gerekirse sezaryen de olabilir, bebeğime sağlıkla kavuşayım kafi düşüncesini yerleştir. Vakti geldiğinde hayırla ve afiyetle kavuşun umarım