0 oy
198 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (83 puan) tarafından
Hanimlar dun heves ettim ne guzel havuclu tarcinli kek yapayim dedim bilin bakalim ne oldu:) kekimin ici pismedi kabarmadi  hevesim kursagimda kaldi ilk defa havuclu yapmıştım kek trifi surekli yaptigim tarif  firin ayni firin neyi yanlis yaptim acaba 

6 Cevaplar

0 oy
(4,913 puan) tarafından
Havuçlarım suyunu sıktın mı cnm. Dusuk ayarda pismeliydi bıde içinin pişmesi için 
(83 puan) tarafından
Evet canim tarcinla karistirip havucun suyunu sıktım 200 derecede pisirdim
-Reklam-
0 oy
(11,330 puan) tarafından
Dün yaptım daha havuçlarım suyunu sıktım fırını iyice kızdırdım önce yüksek ayar sonradan düşürdüm ayarını güzel pişti
(4,913 puan) tarafından
Hayır fırını ısıtman lazımdı
(83 puan) tarafından
Ama ben hic isitmam onceden herkesin firinlarinin ayarlari farkli oldugu icin kimisi onceden isitma yapabilir ama benim kullandigim ayarda on isitmaya gerek yok yoksa kekin ustunu hemen pisiriveriyo ici cig kaliyo onuda denedim cunku:)
(4,913 puan) tarafından
Ama pişirmede herseyde  herzamn ön ısıtma vardır cnm
(11,330 puan) tarafından
Yanlışım var canım ön ısıtma her zaman yapılmalı. Denemiş yanılmış olabilirsin başka şeyden kaynaklıdır be pişirirsen pişir önceden ısıtman gerek
(83 puan) tarafından
Evet var :) biliyorum ama benim firinin bi ayarinda on isitmaya gerek yoktur yaziyo kullanma kilavuzunda bende bu yuzden hic önisitma yapmam
0 oy
(4,193 puan) tarafından
Kac derecede pisirdiniz? 150 derecede isitilmis firinda 150 derecede pismeliydi 35 40 dk kadar. Yuksek isida yaptiysaniz pismez ici. Ben yukardaki arkadaslar gbi havucun suyunu muyunu sıkmıyorum. Gerekte yok zaten. Kivamini ve pisme derecesini ayarlarsan pamuk gibi oluyor. Benim konu komsu bayilir keklerime.
(83 puan) tarafından
200 derecede pisirdim ben
(4,193 puan) tarafından
Kiz naptin o derecede kek pismez :) 150 derecede pisiriceksin. 200 derecede hizlica disi piser sadece ici cig kalir.
(83 puan) tarafından
Oylede oldu:)
0 oy
(840 puan) tarafından
Kıvamı cıvık olmustur yüksek ayarda pismistir havucun suyunu sıkmaya gerek yok yumuşacık olur 160 derecede
(83 puan) tarafından
Yok kivami civik degildi civik keklerim tutmaz zaten benim o yuzden hep boyle bulut gibi yaparim kekim harcini
0 oy
(2,067 puan) tarafından
Havucun suyunu sıkıp unla karıştırıyorum ben. Tüm meyveli kekleri böyle yaparım. Meyvesini muhakkak una karıştırırım. Bir de yüksekte pişmiş gibi sanki. Dışı hemen pişip içi kalmış 
(1,340 puan) tarafından
Evet üzümlü keki bnde öyle yaparım dibe çökmez bu sayede önce suda bikaç dk bekletir durular sonra unla karıştırıp kek hamuruna eklerim
(83 puan) tarafından
Evet ya oturdu gibi oldu normalde sade keklerim cok guzel piser yumusacik olur ve kabarir bu sefrde havuclu yapayim dedim icimde kaldi:)
(83 puan) tarafından
Daha oncede visneli yapmistim onda boyle olmadi cok guzel pisti puf puf oldu acaba havucumu cok geldi dedim internetten baktim kadin butun malzemeleri karistirdi kek harcinin icine ben oyle yapmadim ama kalibin altina once biraz harctan doktum arasina havuclari serpistrdim findik uzum gibi misal hrcin kalaninida ustune doktum
(1,340 puan) tarafından
Özleştirseydin birbiriyle öyle olmazdı
0 oy
(591 puan) tarafından
Bir çok nedeni olabilir :

-malzemeler oda ısısında olmalı

-havuç ve elmanın fazla suyu sıkılmalı

-bütün harç hazırlandıktan sonra havuç ve elma eklenmeli

-fırın önceden ısıtılmalı
(83 puan) tarafından
Tesekkurler tekrar yapicam bunlari deniycem

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 219 göst.
21 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Bhrbrl (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 953 göst.
0 oy
10 cevap 214 göst.
29 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Dilankaya (997 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 50 göst.

407,869 soru

12,245,441 cevap

37,060 kullanıcı

...