+1 oy
554 göst.
önce Aile kategorisinde (950 puan) tarafından

Selam kızlar, nasılsınız?

Burada bazıları durumunun olmadığını belirtiyor. Yardımcı olmak istiyorum,  postlarina girip bakıyorum çok çelişkili postlari var bir tuhaf oluyorum. Acaba insanın iyi niyetini mi sömürmek istiyorlar diye düşünüyorum. (Umarim yanlış düşünüyorumdur)

Bir de ufak bir şey anlatayım sizlere arkadaşlar 

İnanın her şey boş, sağlık ve huzur gerisi teferruat..

Tam 2 hafta önce başka bir ile taşınırken nakliye aracımız devrildi. Alnımızın teri ile aldığımız esyalarimizin çoğu çöp oldu. O yüzden evimde bundanım yok şundanım var diye dert yanmaya gerek yok. Çöp olan eşyanın içinde hiç kutusundan cikarmadigim bile vardı ama şimdi hiç biri yok. O yüzden yiyin, için,  mutlu olun. Para gelip geçiyor. Eşya hiç kıymetli bir şey değil. Sağliğin ve evinde huzurun olmadıktan sonra eşyan eksiksiz olmuş ne yazar?

16 Cevaplar

+10 oy
önce (114 puan) tarafından
Ya bende postları okuyunca neden bu kadar ayrıntılı ifade ettiklerine şaşırıyorum biri var hatta şu hediye bu hediye şunum yoktu bu hediye etti iyi oldu ya ne bilim belki bazıları çok saf diyorum böyle acitolar postlari yada benim vicdanım saf benim ne bilim içim almiyo ha vardır gerçekten ihtiyacı olan ama çok abartiyolar bazende iyi niyet sömürmek gibi ne diyim......
En azından duygudan duyguya  atlatiyolar canım ya oda bı çeşit sömürmek
önce (51,052 puan) tarafından
o kişi benimde dikkatimi çekiyor
Dimi ne zaman görsem neden ya diyorum
önce (51,052 puan) tarafından
mont supurge.hele.mont kendine bile bide begendiniz mi diyo
önce (2,933 puan) tarafından
Aynen katılıyorum bu yoruma hiç yorum yapmadım ama  o kişiye değişik geliyor
-Reklam-
+6 oy
önce (380 puan) tarafından
Derdini paylaşmak olabilir cnm ama yarışma ihtiyacım var demek gerçekten ihtiyacı olana çok zordur 

Bak kendimden biliyorum konuşma arasında da diyorum o kadar bolluk içinde yasaioduk ki biz 

Bu sene başında eşim ilk elini çatlattı bir ay evde kaldı devlet 4bin TL verdi neyse dedik 

Tam toparladı dedik trafik kazası geçirdi alyanslarimiza kadar bozdurudk 

Evde bir hafta küflenmiş ekmek varya onu temizleyip yedik ama ne kaynanama nede bir başkasına ekmek parası verirmisiniz demedk 

Hee smdi anlatıyorum niye azda olsa geçti o günler Allah yine sınav ediyor bizi onuda atlaicaz dye 

Gerçekten dertleşmek olabilir ama yardım istemek bana da tuhaf geliyor yalan değil 
önce (950 puan) tarafından
Evet dediğin dogru gerçekten ihtiyacı olan yardım istemekten çekiniyor. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Mesela bugün biri kapımızı çaldı ve yukarı çıktı. Çocuklar insan kanserle mücadele derneğinden geldiğini söyledi. Dogru mu değil mi günahı kendi boynuna. Kadına dedim ki böyle şeylere inanmıyorum ama 2. kata çıktığın için hatrini kırmak istemiyorum ve bağışta bulundum. Bazıları elini uzattığını görünce kolunu da istiyor buna sitemim.
Valla yapmıyorum artık cnm onu hissediyorum zaten  sana vereceğime camiye yaparım diom yada sadaka olarak bakkala diom bnm adımi söyleme ekmek dağıt ama ihtiyaç sahibi olsun günahı senndir ben dedim diom

Sadece pazarda bir adam gördüm adamı ilk ve son kez orada gördüm  o çok etkiledi beni
Yara bandı satiodu eşime deid alirmisin eşimde hayr dedi tam gittik
Ya dedim adama para verelim neden dedi hep topluodur olsun deidm icimden geldi üç tane aldım fazlasyla verdim helal ediyorum ona
Adam nerdeyse aglicakti bak
Ve öyle dua etti ki yenge sen hamile misin deid evet deidm Yusuf aleyhisselam gbi güzel merhametli bir evladın olsun o öyle doğacak dedi eşimin elini öpmeye çalıştı
Ayy o kadar tuhaf hissettim ki o zaman  bak bdha da gormedm o adamı
Yalandan yapanlar gerçekten anlaşılıyor Allah vicdan versin herkese
+4 oy
önce (651 puan) tarafından

Kız ben evlendiğimde büyük bir kavga çıktı aileler arasında. Evime geçtiğimde tek bir tane kürek bir tanede yolluk vardi. Onun üzerinde uyurduk. Kimseye ekmek su diyemedim. Çok zor öyle diyebilmek. Ama ona rağmen hep gulduk mutlu olduk. Ama zamanla zamanla şimdi etrafa eşya dağıtır oldum. Evdekiler doldu da taştı Allah'a sukur. Eşya cidden bir mağazanın vitrini gibi. Sadece görüntü. Önemli olan mağazanın ici mutluluk satsın yeter <3

Ne güzel yorum. Aynen öyle, ne güzel mucadelenizin sonunda kazanan taraf olmuşsunuz. Eşya gelip geçici, sağlık ve huzur olsun.
önce (651 puan) tarafından
İnşallah herkes sağlıklı olsin. En önce çocuklarımız
+3 oy
önce (3,554 puan) tarafından

Ben şöyle düşünüyorum gerçek ihtiyacı olan söyleyemez utanır bunu meslek haline getiren insanlar elbet var bu insanlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine de acaba mi diyoruz. 

Evlendik kiradaydik ilk zaman ceyizime kullanacagim eşyaları aldım gerek yok ivir zıvır doldurmaya şimdi Allah şükür kendi evimiz var eksik olanı zamanla alıyorum. Eşya onemli değil benim için yeter ki sağlık huzur olsun eşya her zaman bir şekilde yerine koyarsında özellikle sağlığı geri alamazsın 
Özellikle sağlıkla sinanan biri olarak sagligin ne kadar önemli olduğunu anlatamam. İnsan yerinde sayıp yok derse tabi ki olmaz ama mücadele çok önemli. Ve dediğin gibi gerçekten ihtiyacı olanlara da tereddüt ederek yardımcı oluyoruz.
önce (3,554 puan) tarafından
Size de çok geçmiş olsun, rahatliklarina alışıklar, hazıra konma pesindeler malesef ki. Evet burada okuyorum acaba gerçekten ihtiyacı varmıdır vicdan yapıyorum sonra bir bakıyorum daha yeni hesap açıp yardım istiyor.
+3 oy
önce (846 puan) tarafından
Bazıları işin ustası olmuş istese vermeyecekler biliyor o yüzden acındırma politakası uyguluyor belki ondan evi daha kötü olan kişiler var burda ama öyle acıtasyon oluyorki insanların merhameti zaafları kullanılıyor bu gözler neler gördü burda inan ben kiradayım  2 çocukla askeri ücretle ayakta kalmaya çalışıyoruz bir çok eksiğim var şuyumda yok demedim demem acındırmaya girer o zaman Allah'ın verdiğine bin şükür
+2 oy
önce (2,543 puan) tarafından
Her zmn derim huzurum mutluluğum eşimin çocuklarımın canı sağ olsun gerisi boş.....Rabbim yardimciniz olsun geçmiş olsun 
Allah huzurunuzu bozmasın. Teşekkür ederim
+2 oy
önce (8,524 puan) tarafından
Benım durumum kötü ama ben dertleşmek icin yazıyom 
Yorumum var oku bizede veren oldu kumardan kazancını vermiş adam almak zorunda kaldım geri ödemesiz vermiş yardım etmek icin
Canim bu devirde evde bir çalışan ile geçinmek çok zor. Dertleşmek başka bir şey ama acindirmak bambaşka bir şey.
Bundan 15 sene önce afedersin köyün en zengin ailesiydik.  Babam cezaevine girdi kan davalık olduğumuz için o gün evimizden terliksiz çıkardılar bizi ve o kadar kötü duruma düştük ki. En tepeden en dibe çöktük. Anne tarafı dedemlere sığındık 12 yaşımda çapaya,  yevmiyeye gidiyordum. Herkesin geçmişinde çok zorluk vardır ama  iyi niyet istismarı insanı bir tuhaf ediyor. Umarım hepimiz daha iyi oluruz
İşallah canım tek isteğim o ben calışırım ailem izin vermiyo herşeyimi karşılama calışıyolar ama ben artık utanıyom ondan dolayı artık düzelmek istiyom
Biliom cnm dedm ya zaten vermiş düşünmüş ne güzel işte
İnşallah duzelicek artık Allah'ın sınavını gecicez
İşallah canım tek derdim o
+1 oy
önce (4,047 puan) tarafından

Hepsini okumadım ama hepsi yalan canim gram inanmıyorum meslek edinmişler 

önce (4,745 puan) tarafından
Kizz o kişi kimdi bende birine yardım ettim kargoyu aldı gidiş o gidis
İnan adını hatırlamıyorum cnm
Bir tane hesap vardı adı evlâd ben ona yardım ettim  gidiş o gidiş hiç post paylaştığıni görmedim
Eminim baska isimle gelmiştir canim
Olabilir  cnm
+1 oy
önce (275 puan) tarafından
Canm bende mesela kendim için hiç bişey istemem evede illa bunu alicam diye tutturmam ama çocuklarım bişey istese ve alamassam vicdan azabinda bitiyorum takı elime para geçip onların isteğini alana kdr rabbim kimseyi muhtaç duruma düşürmesin yalan söyleyen ler gerçek söyleyenlerin de hakkına giriyorlar işte gerçek olanlarda onların yüzünden inanmıyoruz 
Herkes çocuğuna yetmek ister tabi ama malum devir zor. Eksik kaldığımız ve kalacağımız zamanlar olacaktır illa ki. O yüzden üzme o tatlı canını güzel anne.
önce (275 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canmevet herşey çok pahalı bide 3 erkek benimkiler mecbur 3 tane aynı şeyi almam gerekiyo biraz zaman aliyo almam ama Rabbimin izniyle alıyorum para elime geçince sonrada çok mutlu oluyolar bende onlara bakıp mutlu oluyorum
+1 oy
Ben bu grupta bir kaç kişiye yardım ettim zaten bir tanesi yardımi aldı Allah razı olsunda demedi sadece kargom geldi dedi neyse zaten ulaşamadım kendisine  ondan sonra 
Anlatmak istediğim bu aslında. Umarım gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşır yardımlar.
Ben tanımıyorum yardım ediyorum  direk
0 oy
önce (2,605 puan) tarafından
Bu yoruma yüzde yüz katılıyorum vallahi varsın bir yemek takımın olmasın varsın iki üç çift ayakkabın olmasın yada raf raf ayakkabın elbiselerin çok olmasın ama sağlığın sevdiklerin ailen huzurunuz hep olsun, vallahi bugün varız yarın yokuz dediğin gibi canısı ❤️ 
0 oy
önce (4,200 puan) tarafından
İlk soru hakkında yorum yapmak istemiyorum ne dersem hakka girerim 

İkincisine gelince, asla evimde misafire özel bir eşya kaldırıp kullanmamazlık yapmam (pijama havlu çarşaf vs hariç)  en güzel tabakaları çanakları kullanırım kimse benden değerli değil 
0 oy
önce (234 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun üzülmeyin eşya yerine gelir Rabbimin izniyle insan huzurlu olduktan sonra gerisi boş gerçekten huzur varsa herşey idare ediliyor bir şekilde hallolur yardım konusunda da bazı kişiler özellikle yenj hesap açıyor istiyor sonra yeni yeni hesaplara açıyorlar benim postlarim duygularımı paylaşıyorum mutlu oldum zamnlar 
0 oy
önce (337 puan) tarafından
Ben elimde keşke fazla olsa, yardım etmek isterim.. Ama şartlar malum.... Çocuğa 3 5 bişi alıyoruz sonra eşime üzülüyorum. Hiç de söylemez. Ekside oluyor geenelde biliyorum. 

Keşke çok param olsa. Hayvanlara mama alsam koysam. Birilerine dokunsam hayatlarını değiştirebilsem... Ama olmayınca da olmuyor... 

Ama şuda bi gerçek yardım yapmaya da korkar olduk. Kapımıza gelen acaba evi mi yokladı ondan mı zile bastı.. Elini açan acaba benden zenginmi düşüncesi.... 

Geçmişts çok uzun bi çalışma hayatım oldu. Restoranda kasiyerken de bi ihtiyar vardı sokakda yara bandı mendil satar felan dileniyordu açıkcası. Satsa....... 

Her gün gelir metal bozuklukları tümletirdi. Adamın evi var emeklisi var oğlu evli. Oğluyla restoranda yemek yemişliği var. Patron bişi demez şef bişi demez.... 

Yardıma ihtiyacı olan el açamıyor zaten. İhtiyacı olmayanda dileniyor. Gözlemlediğim bu. 
0 oy
önce (1,421 puan) tarafından
Bazen dünyaya dair isteklerimiz oluyor sanki sahip olsak hiçbir sorunumuz kalmayacak mutlu olucaz gibi geliyor ama sahip olunca görüyoruz ki mutluluk eşyaya maddeye bağlı değil. Az la yetinip aile huzurunu sağlamaya başaranlara gıpta ile bakıyorum hayran oluyorum ve nefsime düşen payı almaya çalışıyorum 
0 oy
önce (3,344 puan) tarafından
Bence gerçekten ihtiyacı olan biri istemez utanır çekinir burda gördüm şuyum yok buyum yok ertesi gün bakıyon post açmış işte benimde oldu bana çok saçma geliyor direk istemiyor dolaylı yollardan istiyor yoksa yok bak yemin ederim benim eşiminde bir ton borcu var zar zor geçiniyoruz yinede şükür ediyorum ama gelipte burda post paylaşmıyorum  

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 2,639 göst.
0 oy
14 cevap 360 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Esra93 (236 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 63 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Btl33.! (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 75 göst.

406,257 soru