0 oy
259 göst.
Diğer kategorisinde (3,537 puan) tarafından
Kızlar kayinpederim vefat etti bugün haberi geldi herkes çok üzüldü evet ağladık ettik hepimiz ama eşim diğer kardeşlerine göre daha kötü hep uyuyor yemek yemiyor sürekli gözleri dolu dolu geziyor çok taze evet ama yanımda nasıl olacagimida bilemiyorum ki sarılıyorum sarılma yanıma gelme diyor zaten ağlamasını görünce bende kötü oluyorum ondan ki diyor bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım 

9 Cevaplar

+1 oy
(112 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Öncelikle yaptığı hiçbir şey seninle alakalı değil, sana karşı değil, sakın şahsi algılama.
O şu an öyle yıkık durumda ki suçlayacak birini arıyor. Benim de babam öldü, emin ol islam olmasa asla ayakta kalamazdım. Kafirler nasıl kafayı sıyırmıyor şaşıyorum.

Sen ona dokunma, seslenme, o istemedikçe ona bir şey verme. Yok ol adeta, onu yalnız bırak. O gelmeden yanına çağırma veya sen de dibine kadar girme. Aynı odada bulunma demiyorum yanlış anlaşılmasın, ona alan bırak diyorum. Kendi içinde çözene, kabullenene kadar sen de tekil takıl.

Bir zaman sonra uyumak isteyecek, hem de saatlerce. Gerçek olmasın, rüya olsun temennisiyle. Sarılırsa sarıl, iterse ses etme. SENİNLE ASLA ALAKASI YOK. Konuşursa dinle, susarsa sen de sus.

Bu dönemde senin görevin alınmamak, gücenmemek, ona mümkün olduğu kadar sessizce ve onun müsaade ettiği yakınlıktan destek olmak. Yemek yemeye zorlama, uyursa gizliden üstünü falan ört ama kalk yatağa gel deme. Gerekirse aynı odada sen de yat ama onu ASLA AMA ASLA ZORLAMA.

Uyandıktan sonra öfkesi geçecek, kabulleniş evresi başlayacak. O evrede sana o kadar ihtiyacı olacak ki... Anlarsın zaten. Şefkat isteği olur. Annesine, kardeşlerine sığınır. Onlar da acı çektiği için teselli bulur, eşekten düşenin hali misali. Sana gelir sonra. Sarar sarmalarsın. AMA O ZAMANA KADAR SABIR. ÇÜNKÜ HAREKETLERİNİN SENİNLE HİÇ ALAKASI YOK. Başkalarıyla da kıyas ediyorsun, etme. Herkes acısını bireysel ve başka yaşar.
tarafından
Ne kadar güzel anlatmışsın.dun gece kayinpederim vefat ettigini gordum ruyamda .eşim ailesine cok bağlı biri .bende cok severim kayinpederimi . Kalp hastası kalp krizi geçirdi 1 kere gizli . Ona bir şey olursa eşim yıkılır biliyorum . Rabbim en geçinden versin inşallah.
(3,537 puan) tarafından
Öyle yapacam canım çare yok
-Reklam-
0 oy
(517 puan) tarafından
Bismillah canım normal değil mi biraz kendi haline bırak erkekler ağlama konusunda bizim gibi değiller sonra destek ol yanında olduğunu hissettir zaten yapacak başka da bişey yok 
(3,537 puan) tarafından
Canım normalde adam yaşını başını almış bir adamdı ki bir haftadır doktorlar durumun ağır olduğu her an haber gelebilir dediler hepsi hazirlikliydi bekliyordu şuan abileri kardeşleri gayet iyi yemek yediler çay içtiler bir tek benim eşim böyle oldu bu yüzdende değişik gelmiş olabilir
(517 puan) tarafından
Ne kadar beklendikde olsa bi insan kabullenemez kolay kolay  ve her ailede daha duygusal birileri vardır biraz zaman ver canım acısını yaşamazsa asıl ilerde daha büyük sorun olur yas tutulması gerek ki atlatabilsin 1 hafta yemese bişiy olmaz
(3,537 puan) tarafından
Canım yanında olmama da izin vermiyor ki bağırıyor gelme yanıma niye geldin uzak dur ben istiyorum gelsin yanıma beraber de ağlarız sarilirimda beraberde üzülürüz
(517 puan) tarafından
Ağlarken görülmek istemiyordur belki biraz zaman ver
(3,537 puan) tarafından
Saol canım öyle yapacam mecbur Allah büyüktür
0 oy
(175 puan) tarafından
Basiniz sagolsun ,cok zor bir durum allah sabir versin esine,benimde kayinbabam vefat etti esim yikildij resmen 3 gunde cöktü paket paket sigara surekli agliyordu yanindaydim ama acisini yasamasina izin verdim sonra yavas yavas toparladi
(3,537 puan) tarafından
Canım yanında olmama izin vermiyor ki gidiyorum tersliyor gelme ben uyanmak istemiyorum uyuyacam nasıl olduğumu bilmiyorum yanına gidince gelme sakın yanıma ne işin var burda deyip duruyir
(3,537 puan) tarafından
Saolsin canım dizinde başınız sağolsun
(175 puan) tarafından
Tamam gitme bi sure tek kalsin canim
(3,537 puan) tarafından
Öyle yapacam canım zaten bağırıp duruyor
0 oy
(15,538 puan) tarafından
Babasi için bir hayır yapmasına falan vesile olursan biraz daha rahatlayabilir. Benim eşimde annesinin yokluğundan çok etkileniyordu. Ben her cuma börek yapip veririm, al annenin hayrına iş arkadaşlarına götür yesinler diye. O bile manevi olarak rahatlatti. 
(3,537 puan) tarafından
Valla canım hayır yaptırırız o sıkıntı değil benide tersliyor yanında olmama izin vermiyor niye geldin gelmeseydin uzak dur benden ben uyuyacam sürekli bu şekilde
0 oy
(3,537 puan) tarafından
Bir fikri olan 
0 oy
(2,324 puan) tarafından

Durum daha çok Yeni canım, herkes acıyı aynı şekilde yaşayacak diye birşey yok , belli ki eşin çok duygusal ve onu o halde görmeni istemediği için tepki veriyor, biraz yanlız kalsın acısını yaşasın, çünkü diğer türlü seninde zoruna gider bu zor günde aranız açılır destek olayım derken

Başınız sağolsun 
(3,537 puan) tarafından
Saolsin canım hepimiz üzüldük herkes üzüntüsünü eşinin yanında belli etti ama benimki sürekli bana bağırdı git burdan niye geldin senin işin yok mu falan diye bağırdı bana zaten surekide dibinde değilim aslında sadece yanıma gitmek istemiştim bide sarıldım mesela itti dedi sarılma
(2,324 puan) tarafından
Ya o psikoloji çok farklı canım bazısı destek alarak atlatır bazısı yanlız kalmak ister
(3,537 puan) tarafından
Valla.bilmiyorum canım herkes gitti yattı mesela şuan eşiyle benimki gelmedi bile oyalanip duruyor yanimami gelmek istemiyor anlamadım ki
0 oy
(1,424 puan) tarafından
Bence şuan hiç bişe yapma kendi haline bırak ki acısını yaşasın 
(3,537 puan) tarafından
Öyle yapacam canım
0 oy
(7,492 puan) tarafından
Yaa başınız sağolsun canım mekanı cennet olsun inşallah size de Rabbım sabır versin bırak acısını yaşasın içine atarsa daha kötü olur yaa
(3,537 puan) tarafından
Bıraktım canım nasıl istiyorsa öyle yapsın
0 oy
(12,380 puan) tarafından
Yavaş yavaş toparlayacak canım meraketme. Herkesin acı yaşama biçimi farklı. Herkesin aile ilişkileride farklı mesela. Babaya çok düşkün olur kimi hiç olmaz. Bizimde martta 3 sene olacak. Eşim gemideyken kaybetti hemde babasını. Zamanla alıştı yani 
(3,537 puan) tarafından
Bekleyecem canım

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 414 göst.
22 Temmuz 2021 Aile kategorisinde melekk02 (601 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 729 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Misafir246 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 128 göst.
3 Aralık 2024 Aile kategorisinde Zeynepjdjdjd (96 puan) tarafından soruldu