0 oy
294 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (761 puan) tarafından

Merhaba kizlar...Baktım kimse sormamis ben sorayım dedim bugün orucluyum eşimde evde ne yemek yapsam bilemedim eşim çok seçici biri o yüzden çok zorlanıyorum. Siz neler yapmayı planlıyorsunuz biraz kopya çekeyim :) 

Bide şu başlık düzeltme olayı ne ya valla verem oldum begenemedi bı başlığımi

23 Cevaplar

0 oy
(12,533 puan) tarafından

Eşin ne yer o önemli :D

(761 puan) tarafından
Sorunda orda işte doğru düzgün birşey yemiyor ki :D
(12,533 puan) tarafından
İşin zor valla bacım ya yemeyen adam zor
(761 puan) tarafından
Hemde çok zor valla dün ne tarhana çorbası içti ne börek yedi bir tek patates kızartması turşu yedi
(12,533 puan) tarafından
E kendisi bilir o zaman valla. Sen yap o ne yerse yesin valla öyle hayatmı geçer ya
-Reklam-
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Mısır çorbası yogurla nane sicacik Karadeniz burası darı corbasida der yöresel bir çorba 

Kelebek (tavuğun kemikli kozartmaya uygun bi tarafı)  kızartması

Marul

Yeter da ana...
(1,783 puan) tarafından
Masayı yiyecek hali yok ya :D ne her bu adam
(761 puan) tarafından
Ay valla patatesten bıktım patates kızartması haşlamasına falan bayılır kuru fasulye pilav yer makarna sıcak yeni pişmiş olacak soğudu mu yemez sarma dolma bulgur taze fasülye diğer yeşillikler falan yemez mesela dün ıspanaklı börekte yaptım yemedi. O derece düşün halimi
(1,783 puan) tarafından
Benimki de öyleydi..yeter be ananın evinde her gün kuzu çevirmesini yedin....demişsin o gün bugündür herşeyi yer tuzlu tuzsuzda demez :D benim boyum kısa çabuk burama kadar geliyor :D
(761 puan) tarafından
Yok benimkine işlemiyor o tarz birşey dediğimde diyor git peynir zeytin getir
(2,196 puan) tarafından
Aynı benim eşim gibi. Yemeyince sana birşey mi diyorum kahvaltılık hazırlq der. Eşim ve 3 oğlumdan kalanları yemekten bıktım :(
0 oy
(717 puan) tarafından
Bende bilmeyen kesimdenim
(761 puan) tarafından
Burdan bulursun insAllah :D
(717 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(7,944 puan) tarafından
Tarhana çorbası yaptım dişim ağrıyor hiç halim yok dolapta köftem vardı onu çıkardım yanına da makarna yaparım tamamdir 
(761 puan) tarafından
Çok güzel menü dün tarhana yaptım ağzını sürmedi tarhanayi bile kendim tutuyorum ama tadını bile bilmez bir tek mercimek içer. Size şimdiden afiyet olsun:)
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Bugün pazar var balık alırdım, yağmur yağıyor hiç gidemem kuru fasulye pilav yapıcam 
(1,783 puan) tarafından
Havlar bozuk balık pahalıdır şimdi ....sen bilirsin tabi bi öneri
(761 puan) tarafından
Bizimkinin en sevdiği iki menü balıkla uğraşamam bugün koku yapar belki bende kuru fasulye pilav yaparım size şimdiden afiyet olsun canım :)
(1,783 puan) tarafından
Kokusu yedikden sonra kokuyor yemeden canım çeker güzel oluyor cildede iyi geliyor ama şuan pahalıdır
(3,927 puan) tarafından
Geçen hafta 150 TL olsa olsa 200 olur yapacak birşey yok herşey pahalı canim. Bizde kamp ocağı var balkonda yapıyoruz o yüzden koku olmuyor.
(3,927 puan) tarafından
Teşekkür ederim Esila
0 oy
(771 puan) tarafından
Kaynanada yiyoruz biz oda patlıcan musakka pirinç pilavı mercimek çorbası yapcakmis 
(761 puan) tarafından
Peh benim kaynana yapacakta gidip orda yicez zor görürüm o günü. Size şimdiden afiyet olsun canim
(771 puan) tarafından
Kız benimkide yapmazdı elimden ameliyat oldum eşim söylediği için yapıyor normalde asla yapmazdı
0 oy
(3,790 puan) tarafından
Hiç bir fikrim yok 
(761 puan) tarafından
Burası fikir olur :D
(3,790 puan) tarafından
Tamm canım
0 oy
(3,452 puan) tarafından
Oruclusun önemli olan senin yemen ben oruçlu olduğumda eşim der ne yersen bende yerim oruçlu olduğumda kafam rahat:))melemen yapacam yanına yeşillik soğan turşu 
(761 puan) tarafından
Ay yok valla bizimki tadına bile bakmıyor ki o yemeyince benimde boğazımda kalıyor sinir oluyorum. Eline sağlık canım afiyet olsun canim
0 oy
(94 puan) tarafından
Kuru fasulye pilav var bende bugün 
(761 puan) tarafından
Eşimin en sevdiği ikili gözümde kararmis valla onun yüzünden
0 oy
(1,282 puan) tarafından
Tarhana, İzmir köfte, pilav ve mezeler
(761 puan) tarafından
Eline sağlık canım tarhanayi dün yaptım tavuk çıkardım bende onunla ne yapsam bilemedim bizimki mezelerden hiç birşey yemiyor malesef
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Kıymalı lahana ve labada sarması supangle yapıcam Rabbim kabul etsin inşallah orucunu
(761 puan) tarafından
He pazı deriz aynen bende seviyorum şimdiden afiyet olsun canım
(3,119 puan) tarafından
Sanada afiyet olsun  yorumlara da baktımda kocan bir şey yemiyor zor valla benim eşimde bekarken sadece mercimek çorbası pilav makarna köfte yerdi sebze ne bilmezdi ama evlenınce herşeyi yemeye başladı mantarı görünce içi kalkardı şimdi çok seviyor bana diyor annemde senin gibi yapsaydı bende herşey den yerdim diye şimdi hiç ayırmaz ne olsa yer
(761 puan) tarafından
Kız bu tadına baksa begenmese zoruma gitmez valla daha güzel yapmaya çalışırım. Ama bu nasıl biliyor musun önüne koyarsın bakar der ben yemiyorum diyorum ya bı tadına bak beğenmezsen valla yeme ama yok hiç tadmaz tadını bilmez. Mesela tarhanayi kendim yaparim asla tadına bakmamıştır ve asla da yemiyor dün akşam tarhanayi mercimek sandı hatta nane koydum diye söylendi tam yiyecekti bende şaşırdım dedim mercimek değil tarhana direk kaşığı çıkardı tadına bile bakmadi
(3,119 puan) tarafından
Yap hergün makarna yesin mercimek çorbasını fazla yap üç günlük yiyeceği kadar çıkar dolaptan ısıt içsin bu ne aman hiç mi tv seyretmiyor millet aç bulmuş beğenmiyor hiç uğraşama ona yemek yapmaya senin canın ne isterse yap ye onada dediğim gibi yap yesin
(761 puan) tarafından
Üst üste aynı yemekleri yemiyor ki  o konuya gelecek olursak bazen çocuklar yemek seçiyor yemiyor oda aynısını çocuklara diyor millet yiyecek ekmek bulamıyor bunlar da yemiyor diyor :D öylede anormal biri
0 oy
(850 puan) tarafından
Patlıcan oturtma pilav mercimek çorbası ve cacık. Patlıcanlı yemek yanına cacık çok yakıştırıyorum 
(850 puan) tarafından
Çocuklarıma da kfc tavuk hazırladım öğlen uykusundan sonra kızartıcam
(761 puan) tarafından
Ay ben bu menüye bayiliyorum. Aynen aşırı yakışıyor ne zaman patlıcanlı yemek yapsam bende cacık yaprim. Valla benim çocuklar ayrı bir dert eşim ayrı bir dert kime ne yapsam bilmiyorum
0 oy
(63 puan) tarafından
Yemek işi bitti bende ayran çorbası sulu köfte ve pirinç pilav yaptım 
(761 puan) tarafından
Saydiklarini çok severim ama eşim sadece pilavı yer çok ayrım yapıyor ya
0 oy
(1,611 puan) tarafından

Nohut dürüm yapicam ilk defa günü böyle kapatmayı düşünüyorum. Kredi kartı ekstresini aşırı şişirince benim aldığım tedbirler... Ayın 15 i gelmişken önümüzdeki ay tedbirli olucam mesajı vermeye çalışıyorum :)

(761 puan) tarafından
Güzel oluyor mu acaba bizimkiler dürüm falan seviyor :) ay valla nerden kisarsak koşalım olmuyor herşey almış başını gidiyor
(1,611 puan) tarafından
Elhamdülillah doyduk, bize göre iyi oldu arada bir aperatif seçeneği olabilir
0 oy
(17,736 puan) tarafından
Mücver patates kızartması düşündüm ama bacaklarım çok ağrıyor canm ya doğuracak gibiyim sanki:)
(761 puan) tarafından
Hamiş misin :) geçmiş olsun canım patates mucevr kizartmasi da çok ayakta bekleten yemekler daha çok ağrır bacağın
(17,736 puan) tarafından
Evet ya fitina atarım artik
(761 puan) tarafından
Sağlıkla gelsin insAllah hayirli evlat olsun. Yani fırın yormaz seni
0 oy
(2,184 puan) tarafından
Kanat pilav havuçlu turp yapicam belki yanına şehriye corbasi yaparım kızım için 
(761 puan) tarafından
Aha buldum bende eşime tavuk pilav yapayım kendime karnabahar beye mantar yapayım. Şimdiden eline sağlık canım afiyet olsun
(2,184 puan) tarafından
Sizede afiyet olsun
0 oy
(1,694 puan) tarafından
Buzluktan kanat çıkardım  eşim yok domatesli biberleri onu kızartırım 

Bende hep bu aylarda tutardım kazalarımı bu defa hamileliğe denk geldi diğer yıllara inşallah Allah kabul etsin:)
(761 puan) tarafından
Şimdiden ellerine sağlık canım afiyet olsun

Amin inşallah canım ben ilk kez kış ortasında tutuyorum gerçekten de güzelmiş valla insan anlamıyor nasıl vakit geçiyor :D
(1,694 puan) tarafından
Ev işi yemek derken akşam oluverir:D
0 oy
tarafından
Dünden kalan sarma ve mercimek çorbası var onları yeriz yanına da turşu koyarım yeterde artar :))
(761 puan) tarafından
Daha ne olsun canım afiyet olsun valla bizimki sarma yemiyor arada yapıyorum ama eski tat olmuyor eskiden annemle yapardık ertesi güne de kalırdı hep beraber yerdik şimdi yapıyorum benle çocuklar tek yiyoruz tadı olmuyor
tarafından
Eskilerin tadı hiç bişey de yok o ayrı bende sarmayı çok severim eşimde seviyor Allah'tan hele yarına kalan sarmalara bayılıyorum
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Ben sebzeli kavurmalı mercimek çorbası yaptım yanına turşu turp yeter.Benim kocamda evde sağlam bı kahvaltı yaptık sabah akşama hafif olsun buzlukta lahmacun var eşim isterse ona çıkartabilirim bnm midem bulanıyor yiyemem
(761 puan) tarafından
Ay ne çok özledim o mercimek çorbasıni yedi senedir evliyim en son bekarken içtim bizimki asla içmiyor blenderden geçirmeme bile izin vermiyor sadece yağ salça mercimek olacak
(1,330 puan) tarafından
Ayy Allah aratmasın ama hayatta öyle içemem biz Diyarbakırlıyız mutlaka kavurma koyarız yemeklere yq kavurma ya sebze bişiler olucak yani içinde yoksa sevmiyorum bn mercimeği
0 oy
(2,019 puan) tarafından
Patates tavası yapacağım bebeğim durursa :-D
(761 puan) tarafından
O nasıl oluyor değişimden bizimki patates aşığı ona yaparım
(2,019 puan) tarafından
Benim kocam da Patates çok seviyor:-D
Patates dilimliyoruz tavuk da doğruyoruz
Sarımsak soğan biber doğruyoruz içine isteğe göre 1 yada iki domates doğrayabilirsin ben sevmiyorum
Hiç koymam
En son tüm malzemeleri tepsiye alıyoruz salça tuz yağ karabiber biraz pul biber koyup fırına atıyoruz
(2,019 puan) tarafından
Kuşbaşı etle de yapılır:-D

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 350 göst.
10 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde dunyali _birisi (292 puan) tarafından soruldu
+1 oy
38 cevap 489 göst.
2 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
30 cevap 559 göst.
6 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarioglusumm (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 396 göst.
14 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,555 cevap

37,508 kullanıcı

Kategoriler

...