+1 oy
245 göst.
Diğer kategorisinde (2,946 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
İyi akşamlar 

Ben eşimle görücü usülü evlendim 

Ben eşime ilk başta çarşıdan ev tutmak istediğimi söyledim eşim bir yıl burda oturalım evimizi alınca 

Çarşıdan aliriz dedi ve 8 yıl oldu evliyim kardeşiyle ortak sadece araba alıyorlar borca giriyorlar. 

Ben artık ev almayı geçtim çarşıdan kira ev tut diyorum

Esim şoför ve gider 1 ay gelmez  ve kaynanam gül eşimin ortağı olan birisi arayıp ihtiyacınız varmı diyen yok 

Ben 4 çocukla carisiya gidemem 

Benim çocuğum ana okula gidiyor

4 gün meyve suyu olmadan gonderdım  

Bunlar çok zoruma giti 

Ve kardeşiyle arsa aldi ev yaptırdılar ama inşaat

Duruyor daha 

Bende orda oturmam dedim bide kardeşinle 

Ne yaptıysam engele yemedim

Eşim ailesinin lafına bakar

Eşimin ailesi bırakmıyor 

Ben carisaya gidim 

Burda oturum yarın yaslansalar benim bakmamı istiyorlar 

Ben ailmedeyden merkezde oturan birisiyim buraya alışamadım gercten çok zor 

Boşanma ya geldik eşimle aileme gıtım benden çocukları aldılar ben ailemden  15 gün kaldım yine eşim bırakmadılar çarşıdan ev tutsun

Kardeşinden ortalıktan ayrılsın 

Ben çocuklarım için geri döndüm dayanamadım 

Hasretlerine şimdi ben bu adamı kardeşinden nasil ayriacam nasıl çarşıdan ev tutulacam akıl verin ne olur uzun oldu lütfen Eşimin ailesi çok kötüler bacıları çok fena onların şeylerini anlatmak dahi istemiyorum

10 Cevaplar

+1 oy
(689 puan) tarafından
Şiir gibi okudum anlamadım hiçbir şey kız az düzgün yazsaydın 
(2,946 puan) tarafından
Kiz yazdım vala
(4,685 puan) tarafından
Anlaşılır yazılmış aslında
-Reklam-
+1 oy
(1,337 puan) tarafından
Kocayı boşa bunları hakime anlatınca çocukları sana verirler paşa paşa da nafakanı alırsın ailende tanımadan etmeden vermeseymiş seni yada ayrı ev olmadan evlenmeseymişsin keşke çünkü bir sene diye anlaşılan hiçbişey bir sene olarak kalmıyor 
(1,337 puan) tarafından
Yok bacım anasından boşanamamış kocayı sittin sene adam edemezsin anca anası ölürse rahat edersin ama o zamana kadar da baya çekersin bu gidişle
(2,946 puan) tarafından
Ya o kadın olsa bunun ablası var kadın 40 yaşını geçmiş evlenmemiş herkesin huzurunu bozuyor o bırakmaz bana çok yaptılar Allah'a havale ediyorum
(1,337 puan) tarafından
Allaha havale et allahın eleği yavaştır ama ununu ince eler senin hakkın hiçbirinin yanına kalmayacak
(2,946 puan) tarafından
İn inşallah allah ağzından duysun inşallah
(1,337 puan) tarafından
Amin inşallah
+1 oy
(1,075 puan) tarafından
Ben sadece şeye takıldım 4 gün meyve suyu almadan gönderdim ne demek ya kendin çıkıp çarşıya nasıl alamıyorsun yâ nasıl niye kendini bu kadar pasifleştiriyorsun. 4 çocukla çarşıya çıkmak zordu madem neden 4 çocuk.

Ben normalde bu tür yazılar yazmam Allâh nasip etmiş olmuş derim Allâhu Teâlâ evlatlarına sağlık sıhhat afiyet versin. 
(2,946 puan) tarafından
Yani 4 tane çocuk şöyle söylim ben doğumdan sonra eşim korunmama izin vermedi eskiden eşimden korkardım yani bişey dese ağlardım hastane  yuzu görmem ben carsıya gitmek için dolmuşa binmem gerek nasıl gidim çocuklarımla ben çocuklarımla aciz değilim burda derdimi paylaştım siz benim yerimde olsaydınız ne yaparsınız ben baştan beri kandırıldım ve Eşimin aile kuzusu olduğunu sonradan öğrendim ezdikce ezdiler benin
(1,075 puan) tarafından
Şu an kandırıldığını biliyorsun hiç şehre taşınacağım taşınalım vesaire diye söyleme bunu kabullen devam ediyorsan böyle devam et ve kendi başının çaresine de bakmayı öğren 4 çocukla da her yere gidebilirsin dolmuşa da binebilirsin öyle yani kimse suyun var mı buyun var mı diye sormuyor diye de bunları kendine dert etme öyle sürekli sürekli ağlamakla olmuyor bu işler annesin Sen 4 tane çocuğun var
(1,075 puan) tarafından
Güçlü ol
(2,946 puan) tarafından
Gercektwn oluyorum yaz olsa anlarım artık kış ayları ve çok soğuk nasıl görürüm hepsini zaten inanki çok yoruluyorum hem ev işi hem çocuklar bide oğlum okula gidiyor hepsiyle ben ilgileneniyorum
(1,075 puan) tarafından
Rabbim yâr ve yardımcın olsun
+1 oy
(2,742 puan) tarafından
Neden çarşı özellikle bir kaç yerde belirtmissin merak ettim 
(2,946 puan) tarafından
Bakal yok ekmek almak yok hiç bişey yok koy de denilmez ve benim eşim şoför gider 1 ay gelmez  kimse arayıp ne suyun var demez ne ekmeğimiz var der ben ağladığımı hatırlarım
(2,946 puan) tarafından
Bide canım ben gurbete evliyim kimsem yok burda çarşıdan hastane yakın sağlık  ocağı yakın market yakın fırın yakın en azından ihtiyaçlarımı alabilirim burda boğuluyorum ve kayın babam sen çarşıyı gezmek için istiyorsun derler komşuya gitsem kabul etmezler burda karşımda halası var mesala çöpü döksem kayın babama yetirtir
(2,742 puan) tarafından
Anladım çok zor Allah yardımcin olsun
(2,946 puan) tarafından
Sağol
+1 oy
(1,102 puan) tarafından
Günaha girerim diye büyük konuşmak istemiyorum kırmak da istemiyorum seni ama Allah'ını seversen böyle pislik aileye, ailesinden kopamamış lafı beş para etmeyen adama neden ya neden 4 çocuk, cidden aklım almıyor..

Yani bunları neden düşünmüyorsnz yaa

Siz hiz mi bunların okul hayatı eğitim hayatını düşünmüyorsnz bir de kırsal kesimde yaşıyorsunuz?

Kırsal kesim de yaşayıp da çarşı da ev tutma düşüncesi hep korkutucu, bizden ayrılma olarak bilinir asla ama asla sen o evden ayrılmayacksin üzgünüm 

Üzgünüm ama o adamı boşaycaksın çıçukları vermeyeceksin, o adam elinde sonunda 4 çocuğu için sana geri dönecek başka yolu yok. Sen neden çocuklarını brakıh eve ğeliyorsun hepsini alıp babanın yanına geleceksin ciddi olcaksin bu kdr
(2,946 puan) tarafından
Aldılar otagardan gelip aldi elimden babasıyla polis babaları bişey yapamayız dediler bana cehennemin yoluna kadar yolun var dedıler
+1 oy
(13,567 puan) tarafından
Ailenin evine gidince nasılsın oluyor da elinden çocuklarını alıyorlar şikayet etsen alamaz miydin yanına ailen bisi demiyor mu buna ? Galiba biraz pasif kalıyorsun ailen arkandaysa şayet önce eşinle konuş daha ısrar ediyorsa otur ailenle konuş etraflıca yani bazı adamlar kendine ve anne babasına hizmetçi olarak aliyor resmen ve ben buna çok sinirleniyorum
(2,946 puan) tarafından
Kız otogar dan geldi kayın babamla aldılar çocukları bagırdım agladım sinir krizi geçirdim polis geldi babası biz alamayız bişey yapamayız dedıler beni böyle bıraktılar otagarda
(13,567 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım gerçekten zor bi durum
(2,946 puan) tarafından
Evet allah razı olsun
+1 oy
tarafından
Diyeceğim tek şey Rabbım selamet versin feraha çıkarsın inşallah 
(2,946 puan) tarafından
İn inşallah allah razı olsun kimin in duası kiminin sadakası kabul olur inşallah
+1 oy
(4,745 puan) tarafından
Bu devirde 4 çocuk iyi cesaret aile planlamaniz beni ilgilendirmez tabi ki sırf derdiniz anlattiniz diye bu yorumu yapıyorum canım korunmana izin vermiyorsa sende yanasmasina izin vermiceksin hiç başınız da mı agrimadi  komşuya deseniz bana eczaneden doğum kontrol hapı al diye vallahi o bile alır böyle adama çocuk yapılmaz sizide merkezde bir yere götürüp ev tutmaz ister evi terk et ister güzel konuş ister yalvar ama bu adam sana ev tutmaz çünkü ailesinden kopamaz 
(2,946 puan) tarafından
Ben iyice artık hayattan soğudum inaki burdaki yorumlarda da ne yaparsan yap olmaz ben çocuk emiri yorum hap kulanamzdim sağlık ocagına çok uzak eşim geri kafalı aile planlarını diye bişey bilmez çocuk istemiyorum dediğimde kafanda başka erkek mi var diyor du bende susuyorum ve kendisi korunuyor dum diyor ben ezildiği için ilaç kulanamazdim
(4,745 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun keşke elimizden birşey gelse
(2,946 puan) tarafından
İşte içimi döktüm  burda ne yapacağımı sasırdım
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Seni anlıyorum 2 bebekle zar zor gidiyorum birini sırtıma bagliyorum diğeri arabada Bebekler anlıyorum gidemezsin .. ama evde kaynana biraz diş göster ve kızım pasif durma hah mi dedi sana beh de demen adın deli olur ama kimse kimseyi ezemez ✓  yoksa yaş bu iş eşim bağımlı ana tarafına anca böyle yirtarsin bu durumdan .bence
(2,946 puan) tarafından
Onlarla uğraşmak dahi istemiyorum
(1,783 puan) tarafından
İgrasmazsan tepeme çıkarlar uğraşmadan ölümü anam :D
0 oy
(3,938 puan) tarafından
Çok zor durum seni pasifleştirmişler ses edemiyorsun, gidemiyorsun. Bunlari hakime anlatsan boşar. 
(2,946 puan) tarafından
Aynen haklısınız

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 57 göst.
0 oy
2 cevap 120 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sevic (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 150 göst.
4 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (751 puan) tarafından soruldu

408,427 soru