+1 oy
230 göst.
Diğer kategorisinde (3,790 puan) tarafından

Kızlar 5 yaşındaki çocuklarınız kacta uyuyor benim kızım Şubat'ta 5 doldurcak uyku düzeni ben ise başladım 2 yıl çalıştım 3 yaşındaydı bıraktım o zamandan beri ister istemez yok 

Öğlene doğru kalkmaya alışmış annemle gece de yatmak bilmez sizinkiler kaçta kalkıp kaçta uyuyor bı ara niyet ettim erken kaldırıp erken yatsın diye kendim kalkamıyorum haliyle yoruluyor vücut ama niyet ettim artık yarın sabah 9 gibi kaldırcam akşamda erken yatsın 10 buçuk 11 gibi yatsın istiyorum 

Nasıl başarabiliriz bunu :angel:

14 Cevaplar

+1 oy
(9,916 puan) tarafından

Oğlum 5 yaşında anaokula gidiyo ve sabahci akşam 9 buçuk 10 uyutuyorum sabah 8 olmadan kalkiyo

(3,790 puan) tarafından
Ne güzel benimki gitmiyor evde ama bı turlu düzen oturtamadik . Ben rahatsızım arka arkaya enfeksiyon geçirdim hiç halim yok eşim rahatsızlandı belinden ondan daha düzen olmadı bu hafta eşim gecede sabah erken gelcek 9 buçuk gibi kızımı da kaldırcam 9 da alışsın akşam erken yatsın 11 de bile yatsa kâr bize
(9,916 puan) tarafından
Canım bu düzeni oturtana kdr canım çıktı birde sabah erken kalkan çocuk gece geç saatlere kadar ayakta kalmaya dayanamaz erken kaldır birde çalışıyorsun ordanda zorlanıyorsun. Ben çalışmıyorum ve küçük çocuğum oğlum. Dediğim gibi birkaç gün erken kaldır alışacak dayanamaz
(3,790 puan) tarafından
Şu anda şimdilik bende çalışmıyorum 2 3 ay öyle yevmiyeye gideceğim nasip olursa günü birlik . Ama evdeyim o yüzden alışsın istiyorum bı düzene yarin sabah hanımefendi 9 da en gec buçukta ayakta
(9,916 puan) tarafından
Aynen kaldır acıma ki erken uyusun. Vala onlar eken uyuyunca insan kafa dinliyor ve en önemlisi onlar için sağlıklıda erken uyumak
(3,790 puan) tarafından
Hadi yatağa diyorum hala uykum yok diyor delircem
-Reklam-
+1 oy
(4,248 puan) tarafından
Sabah erken kalkarsa aksam erken yatar. En gec 10da yatiriyodum sabahta en gec 9da kalkiyodu. Yazlari 12de vs yatiyodu cunku zaten genelde parkta oluyoduk aksamlari.
(3,790 puan) tarafından
İşte geç yattığımdan bende kalkamıyorum sabah eşim 6 da gidiyor onu gonderiyorum namaz kılıyorum 7 buçuk gibi sonra uyuyup kalıyoruz gece de geç yattığımdan halim kalmiyor benim de enfeksiyon geçirdim kendim de malum oda halsizlik yapıyor. Ama karar verdim sabah kaldırcam gerekirse ağlayarak
(4,248 puan) tarafından
Bende gec yatiyorum ama kalktigimda bi daha yatmiyorum. Sizinde onla birlikte kendinize duzen kurmaniz lazim aslinda.
(3,790 puan) tarafından
Aslında bende 8 buçuk 9 gibi kalkıyorum da onu kaldıramıyorum kalkmak bilmiyor inat ede ede zorla 11 buluyor kalkması
(4,248 puan) tarafından
Zorla kaldiracaksin iste :) 1 2 gun yeni duzene alisana kadar mizmizlanir sonra duzen oturur.
(3,790 puan) tarafından
8 de kendiliğinden kalkıp yatak odasına gelmiş dedim fırsat bu fırsat kaldırdım kahvaltı hazırlıyoruz beraber:D
+1 oy
(10,221 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında. Akşam 8de uyur, sabah 7de uyanır :)

Istisnalar haricinde rutinimiz bu şekilde.

(3,790 puan) tarafından
9 çok erken bir ara ameliyat oldum 3 ay evdeydim oluşmuştu düzen ama yine bozuldu. 10 buçukta yatsa yeter bize :)
(10,221 puan) tarafından
Okula başlayınca mecbur alışacak tabi onu da düşun :)
(3,790 puan) tarafından
O kadar erken yatmaya mi
(10,221 puan) tarafından
Erken kalkıp erken yatmaya :D
(3,790 puan) tarafından
Ahh keşke :D çok seviyor uykuyu
+1 oy
(15,632 puan) tarafından
Akşam 8.30 da uyur, sabah 7 de kalkar. Benim kizimin düzeni bebeklikten beri şaşmaz. Sadece hasta olunca bozulur sonra yine oturur düzeni. Uyku saatini netleştir ve o saatte tv telefon ne varsa kapatın. Oyuncaklari toplayin. Dişleri fırçalayıp yatağa geçilsin. Çocuk uyuduktan sonra siz normal akşama devam edersiniz. 
(3,790 puan) tarafından
Babamız vardiyalı çalışıyor 10 buçuk 11 gibi uyusa kafi bana bu hafta gece de eşim sabah 9 buçuk gibi gelcek 9 gibi uyandıracam bakalım akşam kaçta yatacak bu hafta odasına da geçirdim ben onu :)
+1 oy
(3,981 puan) tarafından
Bunun yolu dediğiniz gibi erken kaldırmak galiba. Akşamki uyku da erkene çekilmiş olacak kendiliğinden. Ama 10 buçuk 11 de geç değil mi? Çocuklar 10da uyumuş olmalı diyorlar.
(3,790 puan) tarafından
Canım benim eşim vardiyali ve mesaili çalışıyor yani o gelesiye 9 buçuk oluyor 10 da yatmasi zor oluyor babasını görmek istiyor . 10 buçuk 11 uyusa da yetiyor ona sabah erken kaldırcam 1 2 gün yaptım mi alışır zaten
+1 oy
(12,533 puan) tarafından
En geç 8de ayaktayız genelde 7. Akşamda 8 en geç 9da uyuyo. Çok çok nadir 10 olur saat. 

Ay ben çocukla yatıp kalkamıyorum ya darlanıyorum öyle yoruluyorum
(3,790 puan) tarafından
Bizim 9 da yatmasi imkansız kuzum 10 buçukta yatsa razıyım
(12,533 puan) tarafından
Erken kaldırırsan yatar neden yatmasın. Çok geç kalkıyor nasıl yatsın çocuk :D
(3,790 puan) tarafından
Yarından itibaren başlıyorum kaldırmaya yetti gari:D
(12,533 puan) tarafından
Alışsın zaten bi süre sonra o seni kaldıracak
(3,790 puan) tarafından
Kaldırsın razıyım
+1 oy
(13,094 puan) tarafından
Sabah 7 açılış akşam 9 kapanış:) çünkü okula gidiyor bebeğim. Tatilde de aynı düzen bizde şimdiye dek bozmadım. En fazla 9 a kadar uyur akşam da en çok 10 da eğer ertesi gün tatilse
(3,790 puan) tarafından
9 da çok erken abla ya eşim geç geliyor tam onun geliş saati oda istiyor görmek olmuyor ondan :)
(13,094 puan) tarafından
Kız biz en çok 5 te evdeyiz yatsa diye bakıyoruz gözünün içine ahshsh :) sen onu 10 a çek ama 10u geçirme sabah da 9 iyidir. Perdeyi aç şarkı türkü kaldır ama zorla değil inat zamanlar tam bir de onla uğraşma
(3,790 puan) tarafından
Sorma inadıni sorma . Bu hafta odasına geçirdim masal okuyoruz sonra ninni dinliyor  gece lambasını açıyoruz onunla öyle uyuyor
+1 oy
(12,583 puan) tarafından
erken yatmak zorunda büyüme hormonu salgılanması için. her gün 1 önceki günden 1 saat daha erken kaldır ona göre de erken yatır. birden sabah 8de kalksa olmaz. 12de kalıyorsa 11de ertesi gün 10da
(3,790 puan) tarafından
Yarın sabah 9 gibi kaldırcam kendim kalkıyorum zaten onu da yatirmamm
(12,583 puan) tarafından
birkaç gün zorlanır sonra alışır
(3,790 puan) tarafından
Aynen inatlasir inatlassin :D alıştık:D
+1 oy
(3,084 puan) tarafından
5 buçuk yaş anaokuluna gidiyor sabah 7 de kaldırıp kahvaltı yaptırıyorum akşam da en geç 8 de uyuyor bazen oturmaya falan da gitsek en geç 9 olur yatması. Haftasonu o kafar önemsemiyorum 
(3,790 puan) tarafından
Peki hafta sonu geç yatınca pazartesi tekrar erken kalkıp yatıyor mu
(3,084 puan) tarafından
Pazar aksami yine erken yatırmaya çalışıyorum ama uykuya dalmasi zor oluyor tabi. Sabah zorla da olsa kalkıyor. Erken kalkmaya alışınca zaten öyle 11 e kadar uyumuyor haftasonu da en geç 9 da kendi uyanıyor
(3,790 puan) tarafından
Ayy ne güzel bende oturtmustum bir ara bu düzeni
+1 oy
(1,982 puan) tarafından
Akşam en geç 9da yatıyor, sabah da en geç 8de kalkıyor. Küçükken 6.30 olmadan kalkıyordu valla bugününe şükür, kendisi erken kalkan bir çocuk. Ben de bari erken yatsın diyorum. 3 yaşında 
(3,790 puan) tarafından
Ne güzel 9 çok erken eşim geç geliyor benim o saatlerde evde oluyor bı gün uyusa bı gün aksar olmaz bizim
(1,982 puan) tarafından
Kendi aile dinamiginize göre ayarlarsiniz. Biz de resmen çocuğa uyduk. Kabus gibiydi 6da kalkiyorduk ama büyüdükçe ilerledi şükür kalkma saati
(3,790 puan) tarafından
Ayy 6 da kalkmakta ölüm resmen bebekken kalkardı ruh gibi gezerdik :D
+1 oy
(4 puan) tarafından
Ben o alışkanlığı bebekliğinden itibaren vermiştim akşam 9 sabah 7 standarttır uyku saatleri ama anne için izin günlerinde de sabah 7 de uyanmak tabiki yıpratıcı oluyor. Annemlerde kaldığı dönem biraz düzen bozuluyor ama akabinde 2-3 gün erken kaldırıp düzeni tekrar oturtuyorum. Bence 5 yaş kreş için yeterli yarım gün bile olsa. Bemim uğlum 4 yaşında öğlenden sonra kreşe gidiyor. İnanın 5 te geldiğinde yat desem yatar sabaha kadar uyur. Hem yorulup hem enerjisini atıyor hemde gün içinde gerekli olan sosyalleşme ihtiyacını karşılıyor. Benimde bir süre annem babam baktı ama yaşlı insanlar sonuçta kendilerine anca yetiyorlar kreş bizim için çok iyi oldu. Bence sizde bi değerlendirin❤️
(3,790 puan) tarafından
Ben şu an evdeyim kreş de özele gönderecek maddiyatim yok malesef oyun grubuna gidiyor arada bir
(4 puan) tarafından
Bende özele yollamıyorum devlet okulunun kreşine gidiyor özeller yarım gün almıyor. Aylık 1500 tl gibi cüzzi bir rakam ama tabiki olanaklar doğrultusunda hareket ediyoruz geçen sene çalışmıyordum bende gönderemedim haklısınız. Siz evdeysiniz o düzeni mükemmel oturtursunuz zaten ❤️
(3,790 puan) tarafından
Bende 1 ay öncesine kadar çalışıyordum canım annem bakıyordu uzaktı evi o yüzden gonderemedim yaza kuran kursunun kreşi var ona göndercem
+1 oy
(4,132 puan) tarafından
6 yaş olmasına 1 buçuk ay kaldı akşam en geç 9.30 da yatıyor sabah 7 de kalkıyor 
(3,790 puan) tarafından
masaAllah canım ♥️
(4,132 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(795 puan) tarafından
En geç dokuz buçuk akşam sabahta 7 buçuk 6 yasinda
(3,790 puan) tarafından
masaAllah canım 10 buçukta yatsa razıyım ama 12 yi 1 i buluyor
(795 puan) tarafından
Bizimki okula gidiyor ama geçi gitmese bile uyku konusunda ben gelen giden olmadığı sürece hassasım.en geç dokuz buçuk uyku
(3,790 puan) tarafından
Ne güzel canım maşallah:) benimki evde ya
(795 puan) tarafından
İşte biraz çabala alışır ışıkları kapat TV kapat birkacgun zorlanır sona alisir
(3,790 puan) tarafından
Işıklar kapalı yatıyoruz odasına gidiyoruz orda masal okuyup soru cevap yapıyoruz sonra da ninni açıyorum öyle uzanıp uyuyor bende başucunda oturuyorum
0 oy
(108 puan) tarafından
Kızım nisanda 4  yaşına girecek uyku saatlerini ayarlamak için çok uğraştım küçük kızımda var 10 aylık. Büyük kızımı gündüz hiç uyutmam akşam saat 9 da yatakta olur 10 dkkaya sızar küçük kızımda aynı şekilde. Sabahta ikisi alarm kurmuş gibi tam 8.30 ta kalkarlar. Etrafımdaki herkes bana çok kızar bune tavuk gibi çocukları erken yatırıyorsun diye ama gün içinde çok yoruluyorum benimde dinlenmeye ihtiyacım var yani onlar bunu anlamıyor Bi yere gidecek olsam da uyku saatinden önce evde olurum belli rutinleri yapar yatırırım. Bu konuda çok hassasım artık çünkü bir kere şaştı mı o gece burnumdan geliyor çok sık uyanıyorlar. Yani uzun işin kısası çocukta uyku saati diye bir kavramı olmalı düzeni rutini :) 
(3,790 puan) tarafından
Evet canım benim o kadar yatırma şansım yok babamız vardiyalı ve mesaili çalışıyor gündüz oldu mu 9 buçukta evde oluyor az oyalansa 10 buçuk 11 ideal bize:)

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 269 göst.
3 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (234 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.
0 oy
3 cevap 56 göst.
18 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anneymben (687 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 87 göst.
5 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,561 cevap

37,509 kullanıcı

Kategoriler

...