+3 oy
451 göst.
önce Diğer kategorisinde (67 puan) tarafından
İyi akşamlar hanımlar kayinbabamin bır miktar borcu var ve benimde iki bileziğim var bende ödünç olarak istiyor siz olsanız güvenip verirmiydiniz bir yanım ver diyor bir yanim verme geri yaptirmazlarsa diye korkuyorum da siz olsanız napardiniz verdiniz mi eşiniz tarafına böyle altın felan fikirlerinize ihtiyacım var 

34 Cevaplar

+3 oy
önce (336 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Borcunu sizin bileziklerine güvenip yaptığını düşünmüyorum. Eğer vermeyebiliyorsanız vermeyin. Hani ev alınacaktır araba alınacaktır ortada bir mal mülk edinme durumu olur o zaman destek çıkarsınız da yani borç sonuçta. Siz olmasanız ne yapacaktı... Ben olsam bu şekilde der vermezdim. Kötü günde altın bozdurulmaz. Sağdan soldan gerekirse para bulunur ödenir. Kredi çekilir ödenir. Ama altın zor zaman birikimidir bozdurulmaz (BENCE) 

Şimdi en ufak bi durumda bu altını bozdurursanız yarın başka borçta yine ilk altın bozdurmaya sarılırsınız. Çok güveniyorsanız kayınpederinize bilemem tabi ama benim fikrim bu yönde. Ben vermezdim. Eşime herşeyi veririm eğer mal mülk alınacaksa aha derim al alyansıma kadar. Dünya malı dünyada kalır ona herşey feda ❤
Tarla satmak zor olur diye düşünüyorum. Yine olay sizde bitiyor. Buraya aldanmayın. Sizin gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. İyi düşünün. Eğer vermek istiyorsanızda verin. Sonuçta bir taraftanda dünya malı dünyada kalır. Bide kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmazmış. Kimin zor zamanında yanında olduğunu unutmazlar. Ben biraz verir diye hissediyorum ama tabi insanoğlu.... Siz düşünün karar verin. En kötü vermezler ama hak dünyası o zamanda öbür dünyaya kalır hesabı. Kimse kimsenin malıyla mutlu olmaz merak etmeyin. Öyle bişey olursa da elbet çıkar..
önce (67 puan) tarafından
Ayy siz ne kadar güzel konuşuyorsunuz hanımefendi teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattıniz Allah razı olsun sizden bende gerçekten altında para da pulda olan bir insan değilim bende sizinle aynı kafadayim yalan dünya iki gün sonra bişey olsa adama icimde kalır şuan da çok şükür bilezikelere ihtiyacım yok dediğiniz gibi yese de rabbim çıkartmaz mi vermesem de zor gunumuzde Niye böyle yapıyorsun derler onların yerinde ben olsam napardim belki benimde ona isim düşecek iki gün sonra öylede düşünüyorum fikirleriniz için teşekkür ederim çok iyi birisiniz
Estağfurullah o sizin bakışınızın güzelliği... Yani benim fikrim tabi. Olaylar insanlar sizin tanıdığınız bildiğiniz şekilde biz bilemeyiz. Burda biri ben veririm diğeri ben vermem diyor. Kültür bile etkiliyor bu altın durumunu... Misal ben kayınpederimin bi kötülüğünü görmedim. İsteseydi verir miydim diye sorarsan ben eşime verirdim derdim ben sana verdim sen verirsen ver. O yükü ben eşime yüklerdim. Kimsenin kapısını çalamam eşimden başka. Para çok sıkıntılı bişey... Sen verirken verirsin de isterken yüzün düşer. Oysa verdiğini istiyorsun fazlasını değil... Kalbinden ne geçiyorsa onu yap.
Sağolasın balım:)))
Rica ederım herşey gönlünce olsun inşallah iyi geceler
-Reklam-
+3 oy
önce (14 puan) tarafından
Ynai canım kayinpederin iyi bir insansa geri verecekse hemen ver ama kötü bir insansa sana iyi davranmiyorsa verme sonuçta o bilezikler senin hiçbir koşulda vermek zorunda değilsin ve kimse sana hesapta soramaz
Tabi ki öyle canım iyi birisi bir yanım da güvenmiyor işte
+2 oy
önce (1,489 puan) tarafından
Kayınbabadan kayınbabaya değişir. Mesela ben kayınbabama gözüm kapalı veririm. 
Bende önceden öyleydim canım her şeyimi güvenirdim ama bazı tartismalar oldu yarı güveniyorum yarı güvenmiyorum işte
+1 oy
önce (2,284 puan) tarafından
Karısının altino var mi? Varsa vermezdim. Yani bilemedim zor durumdaysa belki verirdim ama guvenilir insan mi?  Bilemedim cok istemezdim herhalde
Kaynanamın vardı bitane bileziği onuda bozdurmus baya zor durumda ve bugün ağladı evimde geldi
+1 oy
önce (4,200 puan) tarafından
Karakterine bağlı. Ben değil altın günahımı bile vermem o k....e 

Sözünün eriyse borcuna sadıksa verirdim 
+1 oy
önce (2,589 puan) tarafından
Ben vermem çünkü güvenmiyorum 
+1 oy
önce (316 puan) tarafından
Borc verirken kim olursa olsun güvenirliğine bakacan bu baba kardeş kayınpeder meselesi değil mesela ben açık söylim abime Borc vermem ama eşimin abilerine veririm abim biraz rahattır zamana yayar ama kaynım vermek için çaba gösterir sende kayınpederini bilirsin ona göre davran 
Tamam canım teşekkür ederim
+1 oy
önce (6,686 puan) tarafından
Ben verirdim çünkü biliyorum ki kayınbabam asla hakkımı yemez fazlasıyla verir 
İşte bende güvenmiyorum tarlası var o satilinca yaptıricam geri bilezigini dedi ya yaptırmazssa diyorum sallarsa beni
+1 oy
önce (144 puan) tarafından

Sakin verme canım. Biz adanaliyiz. Biz altınları severiz. Düğünde bende 4 MT zincir kaburga adana burmasi falan hep vardı. Ne olduysa düğünden 4-5 ay sonra kayınbabanin emeklisi için para lazım oldu. Benden istediler. Bende tamam dedim. Geri kredi çekip vereceklerdi öyle dediler . tamam dedim. Sonra veremeyeceklerini söyledi.  Suanki para ile 1 milyon yapıyor yani düşün. 

Köyde tarlaları var 20 dönüm limon bahcesi yapıp bize vereceklerini söyledi. Bana söylemedi. Birilerine söylerken duydum. Düşün. Neyse dedim sustum. Eşim daha karlı dedi tamam dedim ona da. Şimdi de çıkmış diyor ki limon parası ile umreye gidelim gelelim ondan sonra verelim diyorlar. Ki hazine olduğundan eşimin üzerine de vermediler tapu yokmuş.  

Şuan susuyorum limon daha yeni. Pek alan satan da yok geçen sene 20 dönüme 25 bin verdiler ona da eşim telefon aldı o. Ağaçlar daha küçük. Satilinca kavga olur da bakalım hayırlısı ..

Demem o ki verme. Para ver para al. Ama sakın altın verme. Sonda kavga yapacaginiza başta yapın bence. 

İste bende bundan korkuyorum canım benim kayınbabam in da tarlası var o satılsın yaptıracagim diyor ağlıyor öyle borcum var diye bende ne bilim bı sekil oldum sen vermezssen başkasından isteiycez dedi yabancıdan almayak diye sana geldim dedi
Yok yok canım sakin. Kimseye güvenme. Başkasından alsın versin karışma sen.
Peki ne diyip vermeyebilir im bide arkamdan şey derler bizi yarı yolda bıraktı zor gunumuzde derler
Yatırım yapacağız baba de. Yada baba kendi ailem de olsa vermek istemiyorum falan de aklıma da bişe gelmiyor pek.
+1 oy
önce (3,038 puan) tarafından

Ben verdim hemde 130 Gr. Ödedi tekrar ama 8 yıl sonra :blink: ama ödediği zaman daha çok işimize yaradı. 

+1 oy
önce (1,244 puan) tarafından
Benım kaynım ıstedı vermedım asla vermem 
+1 oy
önce (669 puan) tarafından
Benden hiçbir zaman böyle birşey talep edilmedi ama kayınpederime güvenirim. Eğer geri vereceğim diyerek istiyorsa verirdim. Asla sözünü yerde bırakmaz
+1 oy
önce (37 puan) tarafından
Bu devirde asla vermem 
+1 oy
önce (405 puan) tarafından
Kayınpederim çok hassastır böyle konularda bi ara bi miktar dövize çevirtmiştik o ara sıkışıktı ben dedim hatta kullan baba bize şuan lazım değil ısrarla desem de kullanmadı yine olsa yine veririm çünkü adamı biliyorum ilk iş verir kendini sıkar da verir ama senin kayınpederin nasıl biri önemli olan o
Benimki öyle değil günlere yayar anca
önce (405 puan) tarafından
Sizde sıkıntılı enişte faktörü de varmış bilemedim
+1 oy
önce (125 puan) tarafından
10 sene önce istediler verdim 3 bilezik ve setimi namus şeref borcu dediler ve gidiş o gidiş demem o ki verme ama sen bilirsin tabi
Valla böyle hikayeler duyunca hiç veresim gelmiyor
0 oy
önce (18,991 puan) tarafından
Ben kendi kayinbabama verirdim
0 oy
önce (4,096 puan) tarafından
Güven meselesi eğer geri ödeyebileceğini düşünüyorsan bir şahitle birlikte verebilirsin en azından ilerde vermem etmem derse şahidin olur olur 

Ben kendi kayınbabama asla vermem güvenmem mesela 
0 oy
önce (9,575 puan) tarafından

image

sana bu resimle cvp vereyim toplam 50 grm altın oluyo 6 Mayıs 2016 dan beri verecekte geçen istedim düşmanımsiniz dedi benim kayınpederle oğlu  yani kaynim benim gibi olmak istersen ver kendi malinin dilencisi olmak istersen ver 
Haklısın canım bende şunu anlamıyorum insanlar Zor gününüzde size yardım ediyor neden vermiyor sunuz hak değil mi
önce (9,575 puan) tarafından
Benim mihrim üstünde dilerim azap olsun maaşının hayrını bereketini hiç gormesin hep cebi beş parasız olsun çalışsin çalışsın ama bir türlü cebi dolmasın amiiiinnn
Göremez canım kul hakkı onlar senin hakkındi Allah çıkartır
0 oy
önce (4,039 puan) tarafından

Kaynanama günahımi bile vermem ama kayınpederim istese canımı bile verirdim sözünün eri bir adamdı rabbim mekanıni cennet eylesin inşallah 2 yıldır babamla görüşmüyorum özlem yok içimde kayınpederim vefat etti 4 buçuk yıl deli gibi özledim o denli bir insandı düşün 

Benim de kayınbabam normalde iyidir ama kaynanam çok dolduruyor adamı şeytan
önce (4,039 puan) tarafından
Benimki takmazdi kaynanamı bak işine sen kızımla arama girmeye çalışma derdi şeytan diye kakap takmıştı karıya
:)))) ahahahahaha
0 oy
önce (176 puan) tarafından
Ben kayınpederimi normal altinalrimi da emnaet eder gelirim üzerine koyar verir durumu iyidir borç için bilmiyorum eğer sözüne sadık biriyse ver tabi 
Ayy ne güzel güvenemiyorum ki işte canım hadi alıp vermezsse giden benim altın ima olacak
önce (176 puan) tarafından
O zaman verme aklında şüphe varsa yazık yani sonuçta çocuklarının senin hakkin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 205 göst.
0 oy
4 cevap 47 göst.
0 oy
1 cevap 48 göst.
0 oy
5 cevap 67 göst.

406,228 soru