0 oy
146 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (502 puan) tarafından
Bugün rotavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdık rotarix aşısının güncel fiyatı 2350 TL merak eden bilmeyen olursa diye yazmak istedim. Şehirden şehire farkeder mi bilmiyorum gerçi Kahramanmaraş'taki fiyatı bu. 

4 Cevaplar

0 oy
(802 puan) tarafından
Bizde yaptırmıştık 600 tlydi
(502 puan) tarafından
5 yıl önce yaptırdığımız zaman o fiyatlaraydı ama şuan ikinci çocuğuma bu fiyattan aldım.
(802 puan) tarafından
Evet şimdiki fiyat değil tabki ;) kızım 4.buxuk yaşında
(502 puan) tarafından
Bizimki de 5.5 yaşında büyük :) eşim şimdiki fiyatı görünce şok oldu :) hemşirelere bir damlası bile ziyan olmasın dedi :D :P
-Reklam-
0 oy
(3,630 puan) tarafından
Benim zamanımda 600 lerdeydi ama vurdur madım şükür bişeyde olmadı suan 2 bucuk yaşında 
(502 puan) tarafından
İlk cocuguma da yaptırmıştım ikinciye de yaptırdım şimdi. Birşey olup olmama riskini göze alamadım. Rota virüs hastalığı çok riskli birşey çünkü. Şükür sizin cocugunuza birşey olmamış inşallah bundan sonra da olmaz.
(434 puan) tarafından
Rota virüs riski kaç yasına kadar var ki. Yada en rısklı olduğu bi yaş aralıgı mı var
(12,533 puan) tarafından
Valla eşimin dayısının oğlu 11 yaşında şuan çok kötü çocuk zehirli ishal demiş doktor. Ve aşıları olmasına rağmen
(12,533 puan) tarafından
Ve babaannemin ilk çocuğu da 2 yaşında zehirli ishalden vefat etmiş
0 oy
(11,369 puan) tarafından
Özel aşıları yaptırmadım.  Rotavirüs oldu iki kızımda hastanede 5 günde atlattık. Aşı olan arkadaşımda 5 gün hastanede atlattı.farkı ne anlayamadım 
(130 puan) tarafından
Hiç bir aşı, hastalığın bulaşını engellemez zaten. Ancak aşı olan çocuklar daha hafif atlatır. Arkadaşınızın çocuğu x acı çekerken, sizin çocuğunuz 5x çekmiştir. Rota virüs aşısının aşı takviminde olmama sebebi ekonomi kaynaklıdır. Örneğin menenjitin bir tipi sadece karma aşıda yapılır ama tüm dozları devlet ekonomi gereği yapamıyor. Konjuge menikogog aşısı nimenrix ve bexeero gibi farklı türleri 4-5 doz yapılması lazım. Allah korusun bakteri kaynaklı menenjit direkt felç veya ölüm sebebi. Bence imkanı olan herkes yaptırmalı. Hatta bence çocuğun bu tarz ihtiyaçlarını karşılamayacak olanlar çocuk yapmamalı.
(130 puan) tarafından
Bu arada dünyada enfeksiyon kaynaklı ölümlerin, birinci sırasında ishal/ diyare yer alıyor. (5 yaş altı çocuklarda)
Önemsenmeli.
(502 puan) tarafından
LaLeyn bu bahsettiğiniz özel aşıların fiyatı nedir acaba biliyor musunuz menenjitlerin aşı takvimi oluşturduk çocuk doktorumuzla fakat eczaneden fiyat bilgisi almayı unuttum kızım şuan 3 aylık 6.aydan sonra yaptırmak istiyorum inşallah
(11,369 puan) tarafından
Hanımefendi ikimizde aynı gün yattık. Fark yaratmak için acı çekmek vs saçmalamayın. Devlet karşılasın madem bu kadar önemli bir aşıysa. Saçma sapan şeylere bütçe ayırıyorlar ya  buna da ayırsınlar sağlık herseyden önemli(!)  kimsenin çocuk yapıp yapmasına karışamazsınız. Siz aşısını yaptırdınız diye en duyarlı en iyi ebeveyn olmuyorsunuz. Veya ben yaptırmadım diye kötü anne olmuyorum.  Herkesin kendi seçimi kimseyi aşıyla yargılayamazsın
0 oy
(1,853 puan) tarafından
Kaç aylıkken yaptırdınız acaba. Bir de aşiyi alıp devlet Hastanesi'ne mi gidip yaptiriyoruz
(1,655 puan) tarafından
Post sahibi değilim ama 3 ve 5 aylıkken yapılıyordu sanırım. Eczaneden alıp sağlık ocağına götürüyorsunuz orda yapıyorlar zaten ağızdan damlatılıyor enjektörle yapılmıyor.
(1,853 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(502 puan) tarafından
Post sahibi benim yoruma yazan arkadaş doğru demiş 3 ve 5 aylıkken iki doz şeklinde sağlık ocağında ağzına damlatılarak yapılıyor. Aşıyı yaptıracağınız zaman eczaneden alıp aynı gün içerisinde yaptırmanız gerekiyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 104 göst.
31 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ht (2,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
25 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ht (2,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 67 göst.
0 oy
6 cevap 92 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde ozlem4141 (439 puan) tarafından soruldu

408,428 soru

12,270,986 cevap

37,590 kullanıcı

Kategoriler

...