0 oy
194 göst.
Aile kategorisinde (398 puan) tarafından
Kısaca içimi dökmek istiyorum. Kardeşim benden 3 yıl önce evlendi o evlendiği sıra ben kendime araba almıştım kendi maaşımla henüz tam trafiğe çıkmaya cesaret edemiyordum evin önünde duruyordu araba sonra annemler kardeşimin sevgilisi olan şahısa şuan eşi ona verip duruyorlardı ben karşı çıkıyordum neyse sonra bu böyle devam etti ben dayanamadım babannemlere yerleştim bir süre sonra o adamın annesi ile ben aynı yerde çalışıyordum ama alt üst ilişkisi vardı tabiki yap dediğim işleri yapmayıp eve gelip annemlere şikayet ediyorlardı annemler benim yalan söylediğimi koca kadının doğru söylediğini savunuyordu sonrasında ben temelli görüşmeyi kestim ama nasıl onlara tapıyorlar araba onların altında geziyor falan bende ödemeyi kestim sonra evlendiler falan ben eve geri döndüm aradan çok bir zaman geçmedi ben rahatsızlandım ama ağırdı baya kanserden falan süphelenildi neyse hayatımda biri vardı onunla evlenme kararı almıştım yoksa ben o evde ve o iş yerinde durmak istemedim annemlerin ithamlarını falan unutamıyorum o kılkuyrukta gözüm olduğunu falan düşündüler neyse sonra hastalıktan yararlanıp arabayı satıp babam kendine kamyon aldı falan neyse kardeşime düğününde ne yaptılarsa bana hiç birşey yapmadılar ona set takıldı evine eşyalar alındı ben herşeyi kendi paramla yaptım ve artı olarak ben evime ne alsam annem kendinede istedi bende ona çaycı hamur yoğurma falan aldım kendime almadım tabi hamur yoğurma falan falan daha bir sürü şey neyse evime sadece 2 halı alabildiler onu balayına bile yolladılar doğum yaptı herşeyini aldılar bana çöp almadılar bende hamile çekimi yapcam dedim bari onun parasını siz verin dedim onuda yapcağım tarihten sonra vereceklerini söylüyorlar ihtiyacım yok ama hakkımın çoğunu bıraktım zaten ve geçen aya kadar benden para istiyorlardı bende eşimin öğrendiğini ve çalışmadığım için evimde sorun olduğunu söyledim  bari ufak bişey yapsınlar istedim neyse onuda istediğim tarihte vermeyeceklerini söylediler eşimde almam zaten kimseden dedi onun için onu almama kararı aldım şuan hiç konuşmak istemiyorum onlarla ne o hile ile aldıkları kamyonu ne de diğer şeyleri hiç birine hakkımı helal etmekte istemiyorum sürekli ağlamak geliyor içimden Allah bütün bu yaşadıklarımı yanlarına bırakmaz demi. 

7 Cevaplar

0 oy
(398 puan) tarafından

En İyi Cevap
Bugün düşünüyorum diyorum ki ben mi abartıyorum yoksa beklesem biraz yaparlarmıydı ama eşimin tarafının ilk torunu ve kış ayındayız hevesleniyorlar herşeyi biran önce almak istiyorlar bende bizim taraftan bişey görmediğim için içerleniyorum haliyle eşim diyor evlenirken almamışlar şimdimi alacaklar ben hiç birinden hiç bişey beklemiyorum diyor hamile çekimini bari yaptırsınlar dedim randevum ayın 22 si bana 26 sı vercez diyorlar ben tarihi mi uzatayım diyom ama almayacam eşimde dedi zaten iğne istemiyorum kardeşine yapsınlar diye canım çok sıkılıyor bebeğimi üzmek istemiyorum ama elimde değil ben evlenmeden bile mutfağının camına kadar değiştirdim onların onlar benim çocuğuma bir tulum bile almaktan acizler kardeşimin herşeyini aldılar oda bizi dövmeye kalkmıştı babamı falan üstüne yürümüştü ama onlar değerli oluyor işte Rabbim görsün çok canım sıkılıyor çok 
-Reklam-
+2 oy
(5,019 puan) tarafından
Ben senin yerinde olsam

1 asla ailemle ilgili öfkemi kırgınlığımı eşime anlatmam.

2 mümkün olduğunca az hatta hiç görüşmem

3 ailemden asla beklenti içinde olmam ama düştüklerinde de asla el uzatmam.

Yani demem o ki mümkün olduğunca 3 kisilik bi hayat planlayıp yolunu ona göre çizeceksin ki mutlu huzurlu hayatın olsun. Diger türlü hayatının sonuna kadar kendine acıyıp kendine de çocuğun, kocan ve kendine hayatı zahir edeceksin.
(9,588 puan) tarafından
.+++
.
.
(398 puan) tarafından
Evet çok haklısın görüşmek istemiyorum
+1 oy
(1,815 puan) tarafından
Sen hak etmişsin bence kusura bakma da canım. Ne diye arabanı veriyorsun. Sana değer vermemişler bir de inek gibi sağmışlar seni. Ben de senin gibiydim ama benimkilerin durumu olsa verirdi. Baktım ki benim ailemin derdi bitmiyor işten çıktım. Bebeğime bakiyorum param yok öyle rahatım ki. Ama senin yerinde olsam aramam sormam resmen evlat ayirmislar ya. Benim de 2 oğlum var. Büyüğünün kıyafetiyle küçüğü büyüyor. Kucugume hiçbir şey alamıyorum. ama ise döneyim ona da adaleti sağlayıp abisi gibi yatırım yapacağım. Evlat bu ayrılır.mi ya 
(398 puan) tarafından
Ben çocucuğumu asla ayırmayacam ikincide olursa aynı kayınvalidem gibi yapcam ne alırsam aynısını ona alcam
(1,815 puan) tarafından
Öyle olmalı zaten canım. Birini öpüyorum ya hemen gidip diğerini de öpüyorum üzülür sevmediğimi düşünür diye. İkisine yetişmek için canım çıkıyor ama evlat ayrılmaz. Benim annem de öyleydi ayırmak için değil ama mesela ben en güçlü cocuguydum. Hep akilliydim kendi hayatıma yön verdim başardımm. Kardeşim hep ben yapamam edemem kötuyum der ağlardı anneme. Benden alıp alıp hep ona yedirdi. Bana kredi çektirip onun arkasını topladı. En son anne oğlun için beni yakıyorsun dedim ve küstüm. Özur diledi sonra ama dedikleri şey hep şuydu " sen yaparsın "
(398 puan) tarafından
Ben arabayı sürmeyim diye yapamazsın süremezsin öğrenemezsin dediler durdular sonra araba ona gidince ben intihara bile kalkıştım ilaç içtim sonra beni polise vermekle tehtid etti sonra tvde babasına biri traktör almış onu falan gösterdi ama benim ailem beni okutmadı ki hep babannemler yardım etti halamlar fitre zekat yolladı ben işe başlayınca beni yediler ama ne evlenirken ne şimdi hiç bir hayırlarını görmedim set takıyor set bana diyoki sana çeyrek vereyim kapansın konu Allah belanızı versin sizin dedim
(1,815 puan) tarafından
Az bile demişsin ya. Yazıklar olsun onlara. Allah buyuk canım senin gözyaşında aldiklarindan hayır gelmez. Mesafeni koy. Yarın bir gün bir şey olsa yine senin kapına gelirler. Sen uzak dur üzüldüm yaşadıklarına valla.
(398 puan) tarafından
Teşekkür ederim bir süre konuşmayı istemiyorum bişey almalarınıda istemiyorum
+1 oy
(2,459 puan) tarafından
Canm kullanmican arabayi noye aldin ki bide senin malini cok rahat sahiplenmisler.araba alcana baska bisj yapip yatirim yapabikirdn yada babannene giderken arabnjda alabilirdn yada satabikirdin.yani madem senj bukadr disliyorlar ozman keske hic bisj yapmayip birikim yapsaydin.sen bile bile lades oynamissn ailenle.elindeki birikimdende olmussn.senin parani neden kardesnn kocasi yesinki.ben olsam babama gider arabamin parasini bile isterdim qsla yedirmezdm.bukadrda alttan alamzdim
(398 puan) tarafından
Evi terk ettim işte ödemeyi falan kestim ben onu öğreneyim diye almıştım ama elimden aldılar şimdi kestim açmıyorum telefonlarını falan hakkımıda helal etmiyorum zaten o kamyonun hayrını göremiyor inşallah hiç göremezler
+1 oy
(17,805 puan) tarafından
Araba senin paranla alınmış ise ve senin üstüne ise başkası onu satıp nasıl harcayabiliyor açıkçası böyle bariz bir ayrımcılık görsem ne bir şey isterim ne bir şey veririm 
(398 puan) tarafından
Benim üzerime almadık bana kredi çıkmamıştı kendi üzerine aldık parayı ben verdim
(17,805 puan) tarafından
Ah ah çok yazık valla sen etsende etmesen de bence helal değil
(398 puan) tarafından
Zaten şimdiki aldığı kamyon sanayiden çıkmıyor birde diyorlar niye böyle oluyorsa diye ordan aldığı para ful tamire gidiyor
0 oy
(9,588 puan) tarafından
Yani bence de anlattığın gibiyse kesinlikle sen haklısın bence yine de aynen eşine bunları çok yansıtma muhtemelen o da farkındadır zaten ama yine de konuşma hakkı çok olmasın seni ezmeye gitmesin En azından ailenle arana mesafe koy ama yine de annendir bir şey olduğunda her zaman yanında ol.

Gerçekten imkanları yoksa bir şey Alman güzel bir şey tabii ailene ama kardeşini alıp sana gelince bu şekilde davrandıkları için normal değil o yüzden onlara bir şey almayı da kesmelisin.
(398 puan) tarafından
Yok yok kestim imkanları çokta kötü değil kamyonları var ama kazanmıyor işte aldıkları sanayiye gidiyor
(9,588 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı sıkma canini
0 oy
(9,675 puan) tarafından
Ne ısınde calısıyodun canım araban neydi 
(398 puan) tarafından
Hastanede çalışıyordum fiorino

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 447 göst.
5 Nisan 2024 Aile kategorisinde ikiiprensesinannesi (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 555 göst.
11 Mart 2024 Diğer kategorisinde ikiiprensesinannesi (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 147 göst.
11 Mart 2024 Aile kategorisinde hayrullahkubra (611 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 793 göst.
20 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Yusuf 427 (712 puan) tarafından soruldu

408,134 soru

12,256,737 cevap

37,259 kullanıcı

...