0 oy
142 göst.
önce Aile kategorisinde (300 puan) tarafından
Arkadaşlar 2 3 haftaya doğum yapacağım inşallah. Görümcemde 17 yaşında ve okula gitmiyor açıktan okuyor. Benim riskli gebeliğim olduğu için 1 hafta yanımda kaldı mutfağı evi tamamen ele geçirdi. Eşimde şikayetçi bu durumdan. Sonra eşim izin aldı ve herşeyim le o ilgilenmeye başladı. Bebeklere aşırı düşkün ve herşeyle ilgilenmek istiyor. Anneminde kv de evleri 4 dk uzaklıkta. Eşimle az önce konuştuk evde kalabalık olsun istemiyoruz ikimizde gece herkes kendi evine gitsin diye düşündük. Benim annem gider çünkü babam şeker hastası onu yalnız bırakmaz. Kv zaten dışarıya yönelik pek geleceğini sanmıyorum. Ama görümcem evde zaten tek duruyor işi gücü de yok zırt bırt gelip gidecek. Ama ne ben ne de eşim bunu istemiyoruz. Sizce görümcemle konuşmalımıyım yoksa gelmek istediği zaman bahane bulup geldiği zamanda bebeği alıp odaya gitmem etkili olur mu? Siz olsanız ne yapardınız bu durumda? 

10 Cevaplar

+2 oy
önce (2,646 puan) tarafından
Geldiğinde asla öyle yapmamalısın gerçekten çok ayıp ve kırıcı. En iyisi eşin konuşsun boşuna sen konuşup kötü olma sonuçta onun kardeşi 
önce (300 puan) tarafından
Evet ayıp olacağını biliyorum hoş olmaz. Eşim konuşur ama kreşi dinlemez. Yani ben bir mesafe koymam ya da söylemem gerekiyor ki etkili olsun. Yoka abisini dinlemez.
önce (2,646 puan) tarafından
O zaman abisinin üstüne sen de konuşursun tek başına karar vermemiş olduğunu görsün eninde sonunda anlayacaktır inşallah iyi şekilde olur
İnşallah. Aynen ikimiz aynı şeyi söylersek etkili olur umarım
-Reklam-
0 oy
önce (17,281 puan) tarafından
Neden istemiyorsunuz ki ilk zamanlar bebekle ilgilenirken çok zorlanırsin yanında yardımcı olması iyi olur 
Yani 17 yaşında ki çocuktan bebeğim için pek yardım edeceğini sanmıyorum. Eee bana da eşim yardım ediyor zaten. Anneler gelse ikisi de karışıp ikisi de farklı şeyler söyleyecek. Ayrıca şimdi tamam desek ilerleyen zamanlarda asla önünü alamayız ve bizim aile düzenimiz mahvolacak.
0 oy
önce (84 puan) tarafından
Canım eşinde seninle aynı fikirdeyse gelmek istediği zaman illaki arayacaktır güzel bir dille teşekkür ederim canım ama bebiş uyuyor bende dinleniyorum şu an için gelmene gerek yok falan diyerek geçiştirebilirsin
Bende öyle düşündüm canım ama beni değil abisini arıyor genelde. Eşimde ne dese pek dinlemiyor abisini. O yüzden kesin bir dille çözmem lazım
0 oy
önce (715 puan) tarafından
İlk bebeginmi canm sanırım ilk bebekte bunu herkes yaşamıştır  ilk bebek çok kiskanilir kimse kucağına alsın istemez insan biri kucağına alınca veya altını degistirince sanki çocuğu incitecekmis gibi çocuk onun olackmis gibi his olusur insanda sonra nie böyle davranış yapmiskm die pişman olur onun gelip bir saat gün içinde bebeğini sevmesi veya kucağına alması onun bebeği olacağı anlamına gelmiyor çok karışırsa o zmn saka yollu ikaz edersin ama o kadar gelmesin gitmesin deme oda halası sevmk ister kucağına almak ister birde yaşı küçük nasıl davranacağını tam bilemez sen yengesi olarak tatlı dille yönetmeye çalış şöyle yapalım böyle yapalım die bu kdr sert çıkmaya gerek yok eşini karistirmsyada sonra insan pismn oluyor 
Canım ilk bebeğim evet. Ama emin ol kıskandığım için değil. Tabiki de alır severler ilgilenirler onlar da akrabası sonuçta. Ama görümcem öyle günde 1 saatle yetinmez. Yazığım gibi okulu yok sabahtan akşama kadar başımda olacak. Eee bunu ne ben ne de eşim istemiyoruz. Günde 1 saat olacağını bilsem lafımı bile etmem. Bir de yaşı küçük ama bilmişliği büyük. Annesini bile dize getiriyor. Yazdığım gibi 1 hafta yanımda kaldı mutfağımsa herşeyin yeri değişmiş benden habersiz herşeyin paketini açmış. Abisi uyardı ona bağırdı karışma diye. Eee ben erken doğum riskim var diye yatıyorum genelde. O yüzden doğumdan sonra da ipleri bırakırsam evimde ailem düzenim kalmaz.
önce (715 puan) tarafından
Onzmn ne diyim cnm Allah yardımcın olsn bu kdr muhtar gibi herşeyi yönetmeye çalışıyorsa baştan tepkini köy önüne al baştan kötü ol sonra olana kdr
Zaten ben mesafeliydim canım şimdiye kadar öyle git gel felan yapmazlardı. Şimdi hamileliğim riskli olunca gel git yapıyorlar. Hatta çok sinir oldum geçen gün kv kıyma çıkarın mantı makarna alıyoruz ki sizde yiyelim dedi. Yani ben yatıyorum tuvalet dışı kalkmam yerimden. Eeee o günde annem yemek getirmişti bizim vardı. Eşimde kendi ailesine kızdı ki evde yemek var bir daha uğraşmayın burada yemek var yiyorsanız gelin yiyin dedi. Geldiler tabi sonra eşim çıktı gitti evden bana kaldılar
0 oy
önce (4,157 puan) tarafından
Seni anlıyorum bebeğe bakmasından ziyade evde başkasını görmek istemiyosun dimi
Aynen öyle canım. Eşimde bende rahat edemiyoruz. Lazım değil yani zaten bebek ilk zamanlar uyuyor genelde. Eee bana da eşim bakıyor. Evde birini görmek istemiyoruz
önce (4,157 puan) tarafından
İlk bebek olunca insan kalabalığa hiç tahammül edemiyo haklısın
0 oy
önce (2,345 puan) tarafından
Esimi dinlemiyorsa alir karsima konusurdm guzel bi dille.evet burasi senin abinin evi ama abinle bana ait ve burda benm duzenim var baskasinin duzen kurmasini istemiyorum.evime gelip herseyin yerini degistirip olmayan seylerin paketlerini acip kullanmak istemen hos degil.sonucta misafrsn herzaman gelebilirsin ama benm duszenimj bozamazsn diye ki dahada katrdim.keske ilk yaptgnda tepki koysaydn canm.onun gozunun onunde herseyi yerine koyup cebani verseydn.biraz zor isin var ama imkansz degil.yada esinle birlkte karsinza alip konusun.yoksa bebegin dogdugunda daha zorlanirsn cunku bugun bunu yapan yarin bebeginle ilgile herseyede mudahale edip seni cileden cikarar
Ben cevabını veriyorum canım. Verdiğimde de geri adım atıyor bunda sıkıntı yok. Eşim söyleyince etkili olmuyor. O yüzden gelip kalma konusunu da ben konuşmam lazım. Eşime dedim ben aile düzenimi bozamam. Belki rahat şeyler giyeceğim evde biri varken rahat olamam o yüzden ben gerekeni yapar dedim. Eşimde kardeşi için inşallah seni dinler dedi. Bende dinlemezse farklı dilde konuşuruz jaberin olsun dediö
önce (2,345 puan) tarafından
Evwt canm tavrini koy tabi buyuk ihtimal simarik buyutulmus bi kiz yani belli oluyor
0 oy
önce (952 puan) tarafından
Baştan açıkça söyle..17 yaşındaki kız lohusalikta seni üzer ve lohusayken yaşanılanlar unutulmuyor..
Aynen öyle bir de aşırı bilmiş davranıyor. Onu da geçtim evde hergün hergün birini görmek istemiyorum
önce (952 puan) tarafından
Kesinlikle bunun önüne gecmelisin..simdi kiskanmiyormus gibi hissedersin ama bebeğini asiri sahiplenirse kıskanırsın da..küçük annecilik oynamasın
Çok doğru diyorsun canım. Hatta niyetim ben kucağımdan bırakmayayım benim yanımda dursun. Ben tepki koyduğumda geri duruyor çünkü
0 oy
önce (45 puan) tarafından
Hamileyim ve görümce terörü yaşamış biri olarak söylüyorum kesinlikle ve kesinlikle evden gönderin aranızı bozar. Ama bunu siz gidip görümcenize söylemeyin sizi dikkate almaz siz kötü olursunuz. Eşiniz gidip konuşsun onu daha ciddiye alır zaten.

Yaşı da küçük bebeğiniz ile de ilgilenmesin ona neymiş o ne anlar.

Bakın 2 ay boyunca iliklerime kadar görümcü terörü çektim evde. Hamileliğimin içine edildi. Kesinlikle evden gönderin. Evden gittiği an biz çok rahat ettik. Haydi herkes evineeee kimse evli karı koca ilişkisinin olduğu yerde odun gibi bitmesin herkesin özeli var yallah
Valla bende pek dahil etmem canım. Ayrıca aksine abisini dinlemez yine benim tepkimi anlar. Bende ne gerekirse yaparım. Gerekirse kv söylerim kızına sahip olsun. Yoksa evde boş boş duracağına gelir benim başıma. Hiç gerek yok benimde plan programım var hiç çekemem.
0 oy
önce (245 puan) tarafından
Bence böyle düşünmeyin yardımı olur illaki evi süpürür bulaşık yıkar siz uyurken bebeğe bakar altını degitirir mama icerse içerir gazını çıkarır ben dogum yaptığımda makinada çamaşırlar günlerce bekledi asamadim kaynanam vardı beraber oturyoruz o bile asmadi eşimde annesi var onu aşar diye asmadi öyle kaldı ondan sonra aştı kaynanam ama kokmustu tabi kuruyup odaya getirince tekrar attım makinaya beni kalksin diye yemek yapmadı büyük oğlumun bezini değiştirdiğimi görünce sen artık kalkıyosun yavaş yavaş dedi doğumdan 3.4 gün mü n3 sezeyan oldum bide çocuk kaka yapmış öyle bekliyo değiştiren yol mecbur degistirdim
Açıkçası 17 yaşında ki çocuktan pek birşey beklemiyorum. Yani bir de hakimiyet kurma isteği var ki bunu yaptı evde herşeye müdahil olup eşimi yönlendirmesi düzenimi bozması felan sinirlendirdi. Hem o ilgilenince eşim bu sefer geri planda kalıp ona söz hakkı tanımayacaklar böyle olunca da evden soğuyacak. Eee ben istiyorum eşim yanımda olsun o da sorumluluğunu bilsin.
önce (245 puan) tarafından
Yorumlarda okudum eşyaların yerini değiştirmesi saçma olmuş eger ilk cocuksa veya ilk çocuk büyükse o zmn esinizlede gayet bakabikirsiniz sağ salim kucağınıza almak nasip olsun inşallah
0 oy
önce (1,423 puan) tarafından
Mutfağı evi tamamen ele geçirdi derken ? Bebeği alıp odaya gecmeniz çok ayıp olur kvniz le konuşun isterseniz 
Evet mutfağı ele geçirdi. Ben kalkamıyorum o da bütün herşeyin paketini açmış bana sormadan tabaklarımın yerini değilmiş vs. Kendisi okumuyor evcil birisi. Eee bizde de karışan olmayınca kafasına göre düzen kurmuş. Ayrıca evet ayıp olacağını biliyorum ama uyarırım anlamazsa ayıpta dinlemem. Benim aile düzenim dana önemli
önce (1,423 puan) tarafından
Onun yaptığı ayıp olmuş asıl senin düzenine niye karışıyor ki keşke o değiştiği zaman deseydin benim düzenim böyle diye o da anlardı herhalde
Sonradan haberim oldu. Baştan bilseydim tepkimi gösterirdim

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 292 göst.
3 Şubat 2022 Aile kategorisinde Merveruzgar (1,030 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
4 Aralık 2024 Aile kategorisinde Elifff16 (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 437 göst.
26 Eylül 2024 Aile kategorisinde Glstanbeste (300 puan) tarafından soruldu