En son 3 buçuk yıl önce kavga ettik telefonda kuyumcuda altinimi bozduracaktim yanımda da kendi annem vardı kaynanamın taktiği altinlarin ayarı bildiğimizden düşük çıktı ve hediye diye taktiği sahte çıkmıştı. Sevdiğim adamla evlenmiştim ister istemez ailesine de guvenmistim. Kendi annemin karşısında hem mahcup hem rezil olmuştum. Sorun altının sahte çıkmadı değildi. Sorun durumlarının olmadığını biliyordum en azından sahte de olsa bana öncesinden soyleyebilirdi çocuk kandırır gibi satma bunu bu sana hediyem 15bin değeri falan diye beni kandirmasiydi. Telefonda da soyledim güvenimi kirdiniz keşke bana soyleseydinz kimse sizi takın diye zorlamadi falan dedim. Sonuç kaynanam üste çıktı temizlikten girdi uykumdan çıktı alakalı alakasız herşeyi saydi. Beni kendi altınlarımi ( altınlarımi emanet evlerine koymuştum) aldım diye hırsız falan dediler.
Uzun süre konuşmadık. Şimdi hiç aramam onlar gelir gider arada. Telefonla özellikle sohbet için arayıp sormam. Mesafe koydum. Çünkü yıllar içinde çözdüm kaynanamın huyunu, çok kolay yalan söylemesini, dedikodularını. Mesafe iyidir. Hiç laf dalaşına dahi girmem. Değmez.