0 oy
44 göst.
önce Diğer kategorisinde (76 puan) tarafından
Kzim 5 yaşına giricek yeni dogan bebeğe dair herşeyi unuttuğumu farkettim şimdi bebeğim 1 aylık bu arada kan ilacını da sorucam sağlık ocaginin verdiğini kullanan oluyor mu yoksa özelden ne almıştık hatrlamiyorum ayrıca ek gidayida sorayım kaçıncı ayda başladınız neler verdiniz bide hiç 3 gün kuralı yapmadan veren varmı. İlk çocuğum hala seçici kural falan yaptım diye

3 Cevaplar

0 oy
önce (7,703 puan) tarafından
Ben 5,5 buçuk aylıktı ek gıdaya başaldıgımda iki oğlumada 3 gün kuralını denedim alerji konusunda 
önce (76 puan) tarafından
Neler neler verdin canm 6 7 aylıkken neler verdin
-Reklam-
0 oy
önce (414 puan) tarafından
Kan ilacı 4 ay baslaniyo canım aklımda olsun 15 günden sonra D vit başlıyorsun. Ben 3 gün kıralı ile verdim bebeğim herşeyi yer. Asil tatmadan verilen besinlerde bebeğin tat tomurcukları gelişmez tek tek algilayamaz her besinin tadını. Ve en kötüsü bir alerjisi varsa hangi besin olduğunu bulmak oldukça zor olur. Tadimla seciciligin alakası bence biraz sallamasyon. Annem bize de herşeyden vermiş 3 aylıkken baslamis sütle muhallebi falan vermeye. Hepimiz çok zor bebekmisiz 5 kardeşiz hiç birimiz yemek sevmeyiz zorla yemisiz hep yollarda yedirmis. Bebeğin tat tomurcukları gelişmesi için her besini tek tek vermen çok etkili. Seçici beslenmede zorlama, fazla besleme, sık teklif etme, çok cesirlt vermeme, sürekli aynı besinler etrafında dönme gibigibi bir çok sebep var. Tadım zaten 1-1.5 ay civarı sürer. Bu süreçte bebeğinin ağzının tadi yani damak tadı sevip sevmeme durumu olmuyor zaten. Bir besini sevmiyor demek için 10 kez vermiş red görmüş olman lazim.  tat gelişimi 9.ay doyumluk yediği dönemle başlıyor. O aylar itibari ile de zaten kendi yediğin yemekten verebilirsin. Katı gıda bebeğinize göre değişir. Ben 5.5 ta başladım. En güzeli 6 ayda başlamak fakat genelde bir çok doktor 5 ay civarı başlatıyor 
Sağol canm mesela yumurta beyazıni falanda mı 9. Aydan sonra verdin
önce (414 puan) tarafından
Evet ben 9.ay gibi verdim ama bebeğin yumurta pek sevmez sabahları muhallebi gibi yumurtayı haşlayıp hep biseylerle karıştırıp verdigimden öyle yaptım ama 6.qyda da verilebilir diyor artık doktorlar. Osman gonulalin ek gıda videosu var onu izleyin başlamaya yakın. Çok güzel bilgilendiriyor
0 oy
önce (149 puan) tarafından
Yenidoğandan itibaren 1 yaşa kadar d vitamini 4 . Ay itibariyle başlayıp 1 yaşa kadar da demir damlası kullancaksın biz devletin verdiğini kullandık hep sadece d vitamini oceanınkini beğendim farklı almıştım hem devletin verdiğine göre daha kullanışlı demir ilacı şırınga ile veriyordum devletinkini hiç başka denemedim ek gıda içinde ben oğlumda 4 buçuk aylıktı tadım yaptırdım doktor erken dedi bıraktım 5 buçuk ay gibi tekrar başladım yaptığım tek hata var bence sende yapma meyveden başladım meyve püreleri meyveli yoğurt danone falan sebze yemedi şimdi 4 yaşında hala sebze yemiyo ama meyveyi severek yiyor bu sefer bebeğimde sebzeden başlıyacam çorba falan vercem inşallah yer ilk tadım yapılıyor zaten alerji sevip sevmeme durumuna göre çeşit artırıyorsun o şekilde gidiyor ben pirinç unundan muhallebi yapmıştım sütlaç falan kavanoz da verdim sütlaç yerdi ama muhallebi yemezdi şimdi severek yiyor 4 yaşında zamanla yiyorlar dert etme canım benimki de zayıf büyüyor seçici olduğu için 
Vallah benimki en son 1 buçuk yaşındayken güzel yemek yedi sonra herşeyi bıraktı  çok nadir yediği şeyler var artık yoruyor bu durum şimdi 2. Ye bakalm neler yapcam sanki sıfırdan başladım gibi hiç bişey bilmiyorum gibi gekiyor
Benimldekiside öyle merak etme yemiyor bişey zayıf büyüyor seçici maalesef ki zorlama olduğu kadar napalım illaki yicekler doğunca ek gıda zamanı gelince yaparsın:) sana öyle geliyor deneyimlisin sonuçta
Vallah canm herşeyi unutmuşum deneyim tecrübe hiç bişey kalmamis
Zamanla doğsun kucağına al toparlarsın benim yaptığım hatayı yapma sadece meyve tadımına ilk başlama sebzeden başla gerisi gelir inşallah zamanla
Canm zaten doğurdum şükür 1 aylık olduk şimdiden ek gıda derdine falan düştüm  boyke ben ilk yoğurtla başlamıştım cocugima doktor öyle demişti sonra patates havuç falan ama şimdi nasıl yapcam ne kaçıncı ayda hiç hatrlamiyorum arastriyorm boyke

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 116 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Milkasu (805 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 134 göst.

406,348 soru

12,183,803 cevap

36,686 kullanıcı

...