Kan ilacı 4 ay baslaniyo canım aklımda olsun 15 günden sonra D vit başlıyorsun. Ben 3 gün kıralı ile verdim bebeğim herşeyi yer. Asil tatmadan verilen besinlerde bebeğin tat tomurcukları gelişmez tek tek algilayamaz her besinin tadını. Ve en kötüsü bir alerjisi varsa hangi besin olduğunu bulmak oldukça zor olur. Tadimla seciciligin alakası bence biraz sallamasyon. Annem bize de herşeyden vermiş 3 aylıkken baslamis sütle muhallebi falan vermeye. Hepimiz çok zor bebekmisiz 5 kardeşiz hiç birimiz yemek sevmeyiz zorla yemisiz hep yollarda yedirmis. Bebeğin tat tomurcukları gelişmesi için her besini tek tek vermen çok etkili. Seçici beslenmede zorlama, fazla besleme, sık teklif etme, çok cesirlt vermeme, sürekli aynı besinler etrafında dönme gibigibi bir çok sebep var. Tadım zaten 1-1.5 ay civarı sürer. Bu süreçte bebeğinin ağzının tadi yani damak tadı sevip sevmeme durumu olmuyor zaten. Bir besini sevmiyor demek için 10 kez vermiş red görmüş olman lazim. tat gelişimi 9.ay doyumluk yediği dönemle başlıyor. O aylar itibari ile de zaten kendi yediğin yemekten verebilirsin. Katı gıda bebeğinize göre değişir. Ben 5.5 ta başladım. En güzeli 6 ayda başlamak fakat genelde bir çok doktor 5 ay civarı başlatıyor