+1 oy
140 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (110 puan) tarafından

Kızlar bebeğim 34 günlük benim sütüm yetmiyor aç kalıyor bebeğim o yüzden mama takviye yapiyoz ama mama alacak gucumuzde pek yok annem gil para gönderip aliyom ve bu durumdan birazda utanç duyuyorum yani bugün markette ari mama gördüm onu yapsam ama katı değil yani cıvık halinde birsey olurmu sizler verdinizmi hiç verenlen kaç aylıktı verdi anneme sordum dedi cıvık yapıp verebilirsin baya kayniyacak dedi 

image

12 Cevaplar

+3 oy
(2,560 puan) tarafından
Bunu veremezsin 6 aydan önce. O zaman bile hemen sindiremiyor vücutları mamaları. Bebelac al en uygun mama o bildiğim kadarıyla. Maddi olarak gücünüz yok neden çocuk sahibi oluyorsunuz cidden. Bir çocuğun en temel ihtiyacanı karşılayamayacak durumdaysanız doğurmayacaksınız, çok basit
(2,481 puan) tarafından
Bunu yazmaya geldim gercekten unsanlari kinamak yasa assalamak degil amac ama eger mama alamicak kadr durumu yoksa insann gercekten cocuk yapmamali.belki linc yiyebiliriz ama bu bebek bu mamayla cok kotu olur agir bi mama ve 6aydan once asla verilmemesj lazim.size sonuna kadar katiliyorum
-Reklam-
+1 oy
(3,164 puan) tarafından
Sütün yetmediğini doktor mu söyledi
(110 puan) tarafından
Canım kendim farkediyorum yani doktora ne kadar söylesem de dinlemiyor  Ogün mama bitmişti sadece emzirdim ama nasıl emziriyordum sabah7 den 12 ye kadar mememdeydi süt gelmiyordu aç diye uyumuyordu açlıktan saatlerce ağladı gogsumun ili tarafinida verdim nafile açlığı gitmedi eşime. Söyledim mama getirdi hemen yaptım verdim karnı doydu uyudu   oradan farkettim kendi sutumle doymadigini
(3,164 puan) tarafından
Anladım canım doğru diyorsun ben acaba sana öyle gelmiş olabilir mi diye düşündüm. Bunun yerine en ucuz hero baby diye hatırlıyorum ona bakabilirsin ya da bimdeki falan mamalarla kıyasla. Allah yardımcınız olsun
(5,976 puan) tarafından
4 ayda sadece sutlu pirincli olan veriliyor bebege. bu tahillilar 6 ay sonrasi ama bu oyle mama gubi bisey degil adi mama tamam ama kaşik mamasi yani tatli niyetine bebwge  puding gbi bisey. oyle karin doyurmalik bisey degil oyle gunde birkac kez verilecek besleyici bisey degil.
(5,976 puan) tarafından
misal cocugu anneme braktim  bi yarim saat bebek aciktginda oyalamak icin ben gelene kadar yedirir. ole sart bise degil. ha unu kavurup muhallebi yapmissin ha ari mama vermissin ayni sey
+1 oy
(717 puan) tarafından
Sütünün yetmediğini nerden biliyorsun ayrıca bu mama şimdi verilmez 6 aydan önce
(110 puan) tarafından
Canım bebegimden anlıyorum  kendi sutumle doğup doymadigini
(717 puan) tarafından
Anladım cnm ama bu mamayı veremezsin 6.aydan önce aptamil sma hipp bebevita bebeler bunlardan birini verebilirsin sadece başkası olmaz
(110 puan) tarafından
Zaten ilk emziriyom sonra Aptamil veriyorum bebeğim aptamili begendi  sadece oda şahsen biraz pahalı gücümüz yetmiyor ailem yardımcı oluyor  aliyom annem zaten bı aralar demişti ari mama diye birşey var ondanda verebilirsin dedim bı sizlere de bı sorayım acaba çok katı olmiyacak şekilde verebilirmiyim
(717 puan) tarafından
Veremezsin cnm üç sebebi var birincisi bunların içeriği temiz değil her türlü katkı şeker vs var bunlar bebekler için son derece sakıncalı ikinci sebebi bu saydığım mamaların içinde bebekler için gerekli olan vitaminler mevcutken senin aldıgın mamada hiçbiri yok üçüncüsü senin mamanın içeriği temiz olan markaları altıncı aydan öncr zaten verilmez bebeğin sindirim sistemi uygun olmayacağı için sağlik sorunlarına yol açabilir
+1 oy
(275 puan) tarafından
Sakın verme bunlar çok kötü içeriği temiz değil palm yağı hersey var içinde 
+1 oy
(1,282 puan) tarafından
Bu mama 6 aydan sonra verilir. Ben kızıma 7. ayında vermeye başlamıştım 
+1 oy
(2,196 puan) tarafından
4 aydan sonra mecbur verdim. Önce meme sonra mama reddi oldu çocuğum. Kaç doktora gittiysem mama değiştir dedi sadece

Sürekli mama markası değiştim + sonra kaşık maması dediler olmadı sonrada kavanoz mama dediler o da olmadı. Çocuk açlıktan kırıldı. En son canıma yetti aldım bunu yaptım. Şükür ki içti. 3 yaşta kestim zorla ama. Sizin için çok erken. Dişini biraz daha sık. Yoksa çok kabız olaylarınız olur,henüz gelişmedi bile bağırsakları yavruşun
+1 oy
(132 puan) tarafından
Cnm bunu verirsen bebeğin midesine oturur hastanelik olur Allah göstermesin. Çünkü tahıllı 7 tahıl hemde 
+1 oy
(3,393 puan) tarafından
5.5 aylık kızımı anneme bıraktım iki saatliğine yarım muz ezdi çatalla verdi bebeğime sonuç kabız oldu 2 gün ıkınıp ıkınıp yapamadı o eziyeti anlatmıyorum bile. Sakın öyle bir hata yapma 1 aylık bebek tek süt içmesi lazım 
+1 oy
(4,654 puan) tarafından
Canım bunlar 6 aydan sonra verilir bebeklere içindeki şeker miktarından dolayı zararlı olur senin bebeğin daha çok küçük sakın verme sütün yetmiyorsa doktor hemşire de söylediyse formül mama alacaksın yapacak bir şey yok
+1 oy
(22,049 puan) tarafından
Verme kuzum bebeğin daha küçük 

Midesi bunu hazmetmez 

Bu 6 ay sonrası bebekler için

Ki sağlıklı da değil 
0 oy
(2,061 puan) tarafından
Veremezsin bebeğin bagirsaklai daha gelişmediği için Allah korusun hazmedemez bunu çok kötü olur yavrum heleki bu aldığın tahıllı içinde küçük parçalarda var bebeğin boğulur 
0 oy
(724 puan) tarafından
1 aylık bebeğe verilmez bu bebek ek gidasi. Ek gıda almayan bir bebeğe verilemez. Kesinlikle öyle birşey yapmayın. Çocuk hastanelik olur. 34 günlük bebekte bu verilir mi hiç 7 tahıllı. Birde üstünde kocaman sütlü pirinçli yazıyo. 34 günlük bebeğe pirinç ve inek sütü verilir mi? İnek sütü 1 yaş öncesi pirinç 6 aydan önce verilmez. Sütünüz yetmiyorsa formül mama vereceksiniz. İlk 6 ay sadece anne sütü. Onunda yerini sadece formül mama tutar. Annenize uyup inek sütü falanda vermeyin sakin. Bu bebeklere veriliyoda katı gıda alan bebeklere veriliyo. Hele ki arı mama zaten şeker dolu bir ek gıda. Ek gıdaya geçtiğinizde bile bu markayı vermemelisiniz. Bunun yerine hipp 5 tahıllı sade falan verilebilir bebek için çok zararlı. Bimin mamasını alın onun fiyatı ucuz bütçeniz yoksa. Markası bebivita. Yani bebeğiniz olduysa biraz bütçeyi zorlayacak yapacak birşey yok. Bimdeki 200 lira civarı birde anne sütüne ek verdiğiniz için bir paketi yarım kilo 1-2 hafta yeter. Ayda 400-800 lira bu devirde para değil canim biraz kendinizden kisin bebeğin sağlığı daha önemli. Bu arı mama da ucuz değil ki 110 lira falan yarım kilosu. Mamayla aynı sayılır fiyatı. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 36 göst.
0 oy
3 cevap 92 göst.
21 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (751 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 93 göst.
8 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 116 göst.

408,338 soru