+1 oy
92 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (24 puan) tarafından
Genellikle sorduklarımda hep kürtajdan sonra 2 ay içinde gebe kalmışlar sizce erken değil mi tekrarlama ihtimali yok mu? Gebelik bana ruhsal olarak çok iyi gelmişti kaybedince çöküntü yaşadım tekrar gebe kalmak istiyorum ama korkularım var tekrar çökerim diye kürtaj olalı 1 hafta oldu ama aklımdan bir türlü çıkaramıyorum 

7 Cevaplar

0 oy
önce (28,861 puan) tarafından

Doktorun daha iyi bilir her kürtaj sebebi farklı olduğu için kimine üç ay kimin altı ay kimine daha farklı zaman dilimi söylüyorlar.

Rabbim kucağını doldursun sağlıklı hayırlı evlat versin

önce (24 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun. Bizimkinde bir problem yoktu aslında ilk gebelikler %80 düşük oluyormuş normal dedi gebelik için 1 ay sonra isterseniz olur dedi ama endişeliyim bir daha olursa
-Reklam-
0 oy
önce (1,037 puan) tarafından
Doktorum bana 3 ay korun hem ruhun hem rahmin dinlenmeli demisti ben 8 ay sonra hamile kaldim arkadaşım 2. Ayında hamile kaldi ama atlatamadigini soylemisti
Peki bebeğinde bir problem oldu mu aynı sorunla karşılaştı mı? Ben çok istiyorum ama çok korkuyorum
önce (1,037 puan) tarafından
O da kimyasal gebelik oldu kimyasaldan da sonra 3 ay daha hamile kalamadım ondan sonra korunmak gerekmiyor ben de hacamat yaptırdım sonraki ay sağlıklı gebelik oldu şükür şimdi 6 aylık kucagimda
Allah bağışlasın hayırlı evlat nasip etsin inşallah
0 oy
önce (210 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun.bende kürtaj olmuştum 2 aydan sonra korunmasız birliktelik oldu 9.ayda hamile kaldım ama devam etmedi sonrasında genetik test yaptırdım hastalığımı öğrendim önlemimi alıp 1 sene sonra tekrar hamile kaldım 

Yani sizde isterseniz önce bi sebebini araştırıp bi test yaptırın Allah korusun aynı şeyleri yaşamak cidden çok zor
Size de geçmiş olsun 2.defa  aynı acıyı yaşamak zor olsa gerek dayanabilmişsiniz en azından. Bizim ki neden oldu hala bir sonuç yok tüm testler temiz patoloji sonucu bekliyoruz bakalım
önce (210 puan) tarafından
İnşallah o da temiz çıkar sonra ne zamn hazırsanız o zamn olur
Amin inşallah Allah razı olsun teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin
0 oy
önce (3,435 puan) tarafından
Ben de geçen hafta kürtaj oldum banada iki ay dediler iki ay ara ver dediler rahim toparlanması için dediler 
Mekanı cennet olsun hayırlısıyla bir evlat haberi alırsınız da acınız diner bir nebze de olsa belki
Amin inşallah canım inşallah eşim çok üzgün ne yapacağımı da şaşırdım
Bu durumlarda birbirinizi teselli etmekten başka yapılacak birşey yok. Ama ben şunu fark ettim derler ya her şer de vardır bir hayır benle eşimin arası her zaman çok güzeldi(maşallah diyeyim) ama bu kürtaj zamanı bambaşka bir boyuta yükseldi eşimin merhametini bana olan sevgisini o kadar derin hissettim ki psikolojik olarak çok pozitiftim yani çok fazla yasa girmedim doğru düzgün ağlayamadım bile eşim sağolsun o kadar güzel destek oldu ki bir daha aşık oldum resmen dediğim gibi bu giri durumlarda birbirinize sımsıkı bağlanın aranızda ki bağlar asıl bu zamanda kuvvetlenir birbirinize olan sevginiz böyle günlerde çıkar gün yüzüne iyi günde kötü günde
Aynen öyle canım bizimde öyle bazen o sarıldı sessiz sessiz ağladı bazen ben sarılıp sessiz sessiz ağladım ki bugünde dedi ki benim senden başka kimsem yok sen iyi olmalısın ki bende iyi olayım diyor gerçekten öyle sıkı sarıldık ki birbirimize öyle derinden hissediyoruz ki acıyı gerçekten çok zor nasip nasipten öte yol yok vardır bundada bir hayır
Aynen öyle herşeyin hayırlısı Allah gönlünüze göre versin bol bol dua edin Allah’a sığının elbet bir kapı açacaktır
0 oy
önce (54 puan) tarafından
canım düşükten sonraki oluşan gebelik genelde daha sağlıklı oluyor korkma Allaha bırak,Allah sağ salim kucağına hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah
Amin inşallah teşekkür ederim Allah razı olsun
0 oy
önce (116 puan) tarafından
Canım ben 22 gün önce düşük yaptım evde kendi kendine düştü kendini ne zman hazır hissedersen çocuk düşünüyorsanız çalışmalara basliyablrsn kanama lekelenme bitince dedi bende çok istiyorm 5 gün önce korunmasz ilişki oldu şuan hamile kalacağımı dusunmuyrm ama nasip bakllm belki tutar
Hayırlısı inşallah bende kanama lekelenme sadece ilk gün oldu daha da olmadı . Hamile kalma durumu hemen olabiliyormuş bir başkası yazmıştı ay başında kürtaj oldum ay sonunda yine hamileydim diye hayırlısı olsun hakkınızda Allah gönlünüze göre versin
Amin cümlemizin canım benim kanama 13 14 gün sürdü ikiz gebelikms düşük oldu kürtaj olmadn evde düşürdüm hepsini dinlenerek ilaç vs bişi vermeden içerde parça kalmadn hepsi düştü rabbim kimseye yasatmasn çok zor
Ay çok üzüldüm ya bir de ikizmiş Allah nasip etmemiş hayırlısı buymuş demek ki çok zor bir durum biz en azından uyutulup yaptık hiç görmedik hissetmedik ne olup bittiğini sizi anlamam mümkün değil Allah sabır versin çok üzüldüm gerçekten
Çok zordu gerçekten gece yarısı birden karın ağrısı ile tuvalete oturdum 8 9 tane et parçası dustu el büyüklüğünde hamile olduğumu da bilmiyordum yerleşme kanamasiyms ben adet sanıyordum 4 gün sürdü kanama 2 aylık hamileymsm ve hc bir belirtim yoktu nasip degilmis rabbim bundan sonraki süreçte isteyen tüm herkese nasip etsin ondn biraz aceleci davrandık doktormuzda kanama bitince devam edeblrsnz demesiyle inşallah birgün hamileyim diye post acarz hepimiz
Amin inşallah hakkınızda hayırlısı olsun ama gebe kalmak istiyorsanız eğer rahim durumunuz iyise yumurtlama gününüzde gebe kalma ihtimaliniz %70-%90 arası korunmasız bir ilişki ve ilişkiden sonra bir saat uzanıp dinlenirseniz yüksek ihtimal gebe kalırsınız tabi Allah nasip ederse ama hayırlısı olsun hakkınızda Allah gönlünüze göre versin
0 oy
önce (2,852 puan) tarafından
Ben kürtajdan 3 ay snra kaldım. Düşük yaptım düşükten de 3 ay snra hamile kaldım yine tekrarladı hemen doktora gittim..progestan verdi kızım şuan 3.5 yasinda
Bana hamileyken aldırdı ama değerlerim güzel çıkınca kullandırmadı. Sizin için zor olsa gerek üst üste olmuş geçmiş olsun Allah bağışlasın hayırlı evlat nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 118 göst.
0 oy
1 cevap 78 göst.
13 Mart 2023 Diğer kategorisinde Minyondabir (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.
10 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Asya15 (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 95 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Handrella63 (15 puan) tarafından soruldu

406,470 soru

12,189,262 cevap

36,707 kullanıcı

...