+1 oy
120 göst.
Diğer kategorisinde (114 puan) tarafından
Merhabalar arkadas ben aylar önce kadın doğuma  doktor benim yumurta tembelliğim olduğunu söyledi ve kilo vermem gerektiğini söyledi bende aylardır uğraşıyor vermek yerine almışım bende başka bı kadın doğuma randevu aldım iki gün önce doktora yumurta tembelliğim olduğunu söyledim doktor bana yumurta tembelliğimin görünmediğini öyle bişey olmadığını söyledi regliyken gelmemi ve hormon testi yapmami söyledi bide vajinal smeal testi yaptı oda yedi gün snra çıkicak o testi anlamadım neden öyle bı test yaptiki enfeksiyonumun olup olmadığına bakmak için mi bilmiyorum neyse doktora ovulasyon testi yaptığımı söyledim oda gebelik mi dusunuyorsun diyip bana bu folik asiti verdi gebeliğe yardımcymiş siz bu yazdiklarimdan ne çıkardiniz bı doktor pcos var diyo diğeri yok diyo üstüne smear testi yaptiyor bide bu folik asiti ne kadar sürede kullanırsam gebelik olur 

6 Cevaplar

0 oy
(275 puan) tarafından
Evet canım kullanılıyor gebelik öncesi ama doktoruna danış gebe kalmaya yardımcı oluyor
(114 puan) tarafından
Bu ilaç için mi danışayım doktor kendisi verdi bana
(275 puan) tarafından
He doktor verdiyse kullan tabiki canım
-Reklam-
0 oy
(858 puan) tarafından
canım smear testi her kadına yapılıyor gebelik istemiyle alakası yok. folik asit de ihtimali artırır ama öyle büyük beklentilere girme. gebelik istiyorsan ve 1 yıldır olmadıysa hormon tahlilleri ve rahim filmi bence ilk tamamlanması gerekenler.

doktorlar genelde biraz folik asitle dene diyor. sonra klomen veriyorlar bi kaç ay sonra, tahlilleri yeniletiyorlar, sonra aşılama deniyorlar sonra rahim filmi çektiriyorlar falan. yani prosedürel olarak rahim filmini erteleyebiliyorlar. en azından benimkiler öyleydi. ama bana sorarsan ilk yapman gereken hormon tahlilleri ve rahim filmi. sorun varsa ne kadar erken sorunu tespit edersen o kadar iyi.

sana bir doktor yumurta tembelliği demiş, diğeri yok öyle bişey demiş. bunu bi 3. doktora danış mesela.

kilo problemin varsa da ilk işin ciddi bir diyet olmalı.
(114 puan) tarafından
Hormon testi de yaptırayım bu doktordan ondan sonrada başka doktora gideyim evet çok fazla kilo problemim var asla veremiyorum diyet yapamıyorum sürekli biseyler yemek isitoyorum
(858 puan) tarafından
kilo problemi olan insanların genelde hormon bozukluğu oluyor. ama iyi tarafından bakınca o kişiler kilo verince bi anda hamile kalıyorlar. 2 akrabamda gördüm bunu. ikisinin de ilkleri tüp bebek. sonra ciddi kilo verdiler 2. ler doğal oldu hem de hiç beklemedikleri anda
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Folik asit gebelik için kullanılıyor yumurtalıkların daha verimli çalışmasını sağlıyormuş smear testinin bunlarla bir alakası yok yasa gereği 25 yaş üstü kadınlarda bakıyorlar mis rutin kontrol gibi düşün enfeksiyonla alakalı değil smear testi 
(114 puan) tarafından
23 yaşındayım ben teşekkür ederim cvbiniz için :))
(3,603 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(4,295 puan) tarafından

Gebelik öncesi bir çok doktor veriyor evet 

Aklında soru işareti olmasın bi doktora daha git 

Smear testi her hastaya yapılıyor o yüzden onu dert etme 

(4,295 puan) tarafından
Folit asiti kullan canim faydasını görürsün inşallah 2 ay kadar bekle
(114 puan) tarafından
Ay amin amin inşallah cnm rabbim isteyen herkese nasip etsin
(114 puan) tarafından
İki tablet var için o tabletler bitince tekrar mi almam gerekicek
(114 puan) tarafından
Bilmiyorum bende yaa onlar bitince tekrar almam gerekir mi doktor kontrolüne gitcem 5 gün snra ozaman soylerim doktora umarım unutmam bu aralar çok fazla unutkanlık olmuş bende
(4,295 puan) tarafından
Vitamin eksikliği de unutkanlık yapar ve gebeliği zorlaştirir canim iyi bir dahiliye uzmanı ile de görüş

Evet bitince tekrar alacaksin
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Gunluk muhakkak yürüyüş yap gün içinde rahimden geçen kan miktarı artsin  yürüyüş yapınca 1000 kez tam tur dönüyorsa kanın hareketsiz kaldığında 400 kez tam tur dolaşıyor gibi düşünebilirsin.

Folik asitte hamile kalmadan önce adet düzensizliği yumurtlama sürecinin düzene girmesi için veriliyor sonra da bebekde olabilecek olumsuz durumları engel olabilmek için devam ediliyor.Surece olumlu etkisi var.

Diğerleri de normal Testler zaten olumsuz bir durum varsa diye hormonal vs bakmak için.ilk Dr yumurtlama günü ve civarında gittiysen gelişen yumurtanın gelsimi büyüklüğü olgunlaşması gore demiştir.Cunku çatlayacak boyuta gelip o aralıkta olan ilişki ile hamilelik şansın artıyor.

Testlerin sonucu çıkınca yumurta durumu için adet bittikten sonra bu ikinci Dr de seni tekrar randevuya davet edecek.
(114 puan) tarafından
Bu kadar zahmet edip yazdığın için çok teşekkür ederim herkes yürüsu önerir ama ne yazikki ben ev kusuyum arabayla bir yerlere giderim gezerim asla gidipte bı yurus yaptığım oyoktur oyuzden de bitane kosu bandı almayı düşünüyorum
(4,173 puan) tarafından
Hiç gerek yok geç tv nin karşısına olduğun yerde yürü.Kilo vermek bahane kan dolaşımını hızlandırmak için yürüyüş yap diyorlar doktorlar haberin olsun.
Ben pandemi de tv nin karşında sabit yürüyüş yaparak hamile kaldım koşmadım extra efor haracamadim bildiğin yumuşak yumuşak olduğum yerde adım attım kiloda veriliyor tabi ister istemez aç bir dizi program her ne istiyorsam reklamdan reklama oturur dalarsın gider.Anlamiyorsun bile sonra birde güzel uykun geliyor gidip yatiyorsun
(4,173 puan) tarafından
Ama adım sayar bir bileklik seni motive eder onu düşünebilirsin makul birsey bakabilirsin
(114 puan) tarafından
Evet doğru yaa oyle yapayım bakam bu iki ay boyunca
0 oy
(3,790 puan) tarafından
Smear testi her kadına yapılıyor gebelikle ilgisi yoktur onun folik asit evet gebelik düşünenlere veriyorlar 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
0 oy
4 cevap 158 göst.
21 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 98 göst.
1 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Istanbullu 34 (5,274 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 136 göst.
5 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,544 cevap

37,508 kullanıcı

Kategoriler

...