+2 oy
367 göst.
Diğer kategorisinde (605 puan) tarafından
Görünce titriyorum. Çocuğumun okulun etrafı her gün köpek dolu. Şikayet ettim ama çözüm yok. Bugün yine 3-4 tane vardı doğru duran köpekler bizi görünce arkamızdan geliyolar. Okulun servisi de yok. Çocuğunu okuldan almak istemiyorum ama aşırıda korkuyorum. Köpek görünce nasıl davranıcam biri bana akıl versin gözümün içine bakıyor neden bakıyolar dibimize girdiler .

Allah'tan bi bayan vardı ona yaklaştım sakinleştirdi beni

16 Cevaplar

+2 oy
(2,257 puan) tarafından
Öncelikle köpekten kaçmayın asla. Ondan korkmadığınızı göstermeniz gerekiyor. Birde köpek savarlar var diye biliyorum. İşe yarıyormu bilmiyorum ama. 
(605 puan) tarafından
Bugün kaçmadım o kadın sayesinde.ama neden durup bakıyorlar bu kadar anlamadım yiyecek mi bekliyor yoksa saldıracak mı çözemiyorum bu dahada panikletiyo.
(2,257 puan) tarafından
Kuyruk sallıyorlarsa ve başları öne doğru eğik ve gözlerini yana kaydırıp aşağıya bakıyorlarsa saldırmazlar. Ama kendinden emin vucutlarıyla dik gözleriylede dik dik bakıyorlarsa dişlerini gösterip hırlıyorlarsa havlıyorsa zaten anlarsın ki ataktadır.
(605 puan) tarafından
Bunlar kuyruk sallıyordu ama hırlama yoktu. Geçen gün gördüğüm erkek köpek kuyruğu havaya dikti direk bana kilitlendi yani bakışları hiç sakin değildi bunlar daha sakin geziyordu
(2,257 puan) tarafından
Aradaki farkı anlamışsındır :)
-Reklam-
+2 oy
(2,322 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bende yorumlari okuyayım kız bizim burda çok şükür yok ama görsem ödüm kopar internette o saldıran köpekleri gördükten sonra bende ne yapacağımı şaşırırım
(605 puan) tarafından
İnan ki çok zor. Köpekler gözünü dikti bize bakıyo belki mama bekliyor bilmiyorum ama saldıracak korkusu yüzünden o an kaçmak istiyorum. Gerçi biri hırlasa hepsi geliyo bu kez
+2 oy
(3,166 puan) tarafından
Senin kadar korkmuyorum ama üstüme gelince falan ben de korkuyorum. Yani pek güven de olmuyor. İnşallah bir çözüm bulursun. Başka yol var mı veya okulun başka girişi
(605 puan) tarafından
Asıl mesele okul dönüşü yolumu değiştiriyorum uzatıyorum ama yinede bi yerlerden çıkıyorlar. Burda köpek çok diğer semtler bu kadar değil. Keşke servis olsa hemen verirdim
+2 oy
(1,529 puan) tarafından
Kuzum neden korkuyorsun bu kadar uyuyan köpeğin yanindan sesli bir şekilde geçme gordugunde koşarak kaçma görmezden gel gozunuzun icine bakip arkanizdan gelme sebepleri belki yiyecek birseyler verirsiniz umudu ile geliyorlar tüm hepsi saldiricak diye bisey yok oğlumu her sabah okula gotururken ko pek mamasi verir oğlum hepsine oğlumu gördükleri an saldiracak gibi koşar 5 6 tane birden üstümüze gozumuzun icine baka baka koşturup zıplarlar kocamanlar bide mamalarini dokmeden biraz severiz mamalarini döker yürürüz kimisi biraz yer sonra peşimize takilir okula kadar bizle gelir hatta dönüşte eve kadar benimle geri yürürler ha bitane beyaz var o biraz ya bani ona yaklaştırmam oğlumu 

Yaklasmasi seni cok korkutuyorsa ve cok yaklasmissa eline bi yiyecek ufak bisey bulundur elinde sallayip.kendinden cok uzak bir mesafeye firlat attigin yiyecegin pesine gidicek uzaklasicaktir senden
(1,079 puan) tarafından
Ne güzel insansınız, Allah karşınıza da böyle güzel insanlar çıkarsın inşallah ❤️
(605 puan) tarafından
Bu mantıklı mama alıp yolun karşısına atarsam gider heralde. Korkma sebebim daha önce parkta kovaladılar. Birileri parkta besleme yapıp oraya alıştırmış köpekler oraya alışmış çimlerin içinde yatıyorlarmış görmedim geçerken hepsi üstüme koştular yanımda çocuğumda vardı
(1,529 puan) tarafından
Caniim cok tesekkur ederim aminnn❤️❤️

Koştukları an korkmadan yoluna yavaş adimlar ile devam etsen havlar hav lar giderlerdi inan kuzum anliyorum korkutucu bir durum ama sakin kalmak cok onemli sen panik tepkiler verirsen onlar seni tehlike olarak görür saldirirlar
(2,428 puan) tarafından
Maşallah ne güzel keşke cesaretinin yarısı bende olsa :) 6 7 tane boyum kadar köpekler etrafımi cevrelediler dizime filan dokunuyorlardi korkudan o an bayilacaktim nerdeyse ve o günden beri isimlerini duymam yetiyor, karşı yolda görsem nutkum tutuluyor vallahi
+2 oy
(12,583 puan) tarafından
göz göze gelme, korktuğunu anlar, kaçtığını anlar. genelde görmezden gel. ha çok korkuyorsan yanında bir sopa falan taşı bir şey olursa sallar korkutursun, kaçar zaten o durumda da
(605 puan) tarafından
İşte bunlar iyice gözümün içine bakıyolar . Kadının yanında durdum sakin ol diyo ama benim bacaklar titriyo
(12,583 puan) tarafından
bi arkadaşım çok fena korkar, birinin arabasına binecekti korkudan artık. köpek bakar sen bakma, hissediyor senin korktuğunu o zaman
(605 puan) tarafından
Vala öyle aynı insan gibi gözüme bakıyor ya. O arkadaşını çok iyi anlıyorum ben yolda milletin arkasına takılıyorum sapık sanıcaklar
+2 oy
(3,082 puan) tarafından
20 25 köpeğin arasından geçiyoruz bizde okul yolunda. Genelde köpek toplayıcısı arabasına benzer arabalar görünce kuduruyorlar . Bide yawrusu varsa birinin onu korumaya hepsi geçiyor 

Ben genelde görmezden geliyorum hiç onlara bakmadan geçiyorum
(605 puan) tarafından
Bakmadan geçtik peşinizden koşup geldiler. Mama mı bekliyolar yoksa saldırmak için mı anlayamadım
+2 oy
tarafından

Küçüklüğümden deli gibi korkuyordum köpek dünyanın bir ucunda ben korkudan ağlıyordum ya:(

Tabii sonra kocamın benden önce dobermanı varmış ya ben ya o diyemedim çünki atamazdı onuda bir zor alışdırdı beni ama ben şimdi kızımı benden farklı olarak daha cesur büyütüyorum ikinci korkak Naz hiç çekilmez valla

(605 puan) tarafından
Sokaktakilerden korkuyo musun
tarafından
Evet korkuyorum yönümü değiştiriyorum köpeğin bana baktığı yok ama evdeki köpekten korkmuyorum sadece ama o da havladığında yine ödüm kopuyor kızım benden farklı olarak gülüyor ama
+2 oy
(13,559 puan) tarafından
Köpekler korkan insanı bilirler koşarsan arkandan koşarlar ama gözle temas etmez usulca yanından geçersen bisi yapmazlar. 
(605 puan) tarafından
Geliyo mu diye bakıyorum o ara bakışıyoruz
(13,559 puan) tarafından
Iste onlar genelde sevgi ve yemek bekliyorlar canim saldıracak köpek zaten belli eder kendini
(605 puan) tarafından
Sürü olmasa bu kadar korkmam da biri hırlayınca hepsi geliyo
+2 oy
(577 puan) tarafından
Korktuğunuz zaman böbrek üstü bezleriniz kortizol salgılar. Ayrıca terinizde  adrenalin ve androstadienon gibi çeşitli bileşiklerin kokuları olur. Bu kokuyu köpekler alır. Yani köpekler korkuyu koklayabilir.  Hatta diğer duyguları da. Göz göze gelmeyin. Derin nefes alın. Yokmuş gibi davranın. En iyisi besleme yapmanız. O zaman sizi sürüye kabul ederler ve korurlar bile. Unutmayın köpekler kurtlardan gelir. Kurtlar sürü hayvandır. Sürüden güç alırlar ve kendinden güçlü gördükleri sürülerden kaçınırlar. Kalabalıktan ayrılmayın. 
(605 puan) tarafından
Bide burda çok fazla farklı sürü var istemsizce bakıyorum köpekle göz göze geliyorum kuyruğunu dikiyo havaya
(577 puan) tarafından
Tam dik pozisyonda kuyruk GENELDE mutluluk ifadesidir. Kuyruk kıvrılmadan daha yola paralele yakın bir pozisyona geldiğinde yine GENELDE tehdit ifadesi olabilir. Üzerine basa basa genelde diyorum çünkü en nihayetinde içgüdüsel haraket eden canlılar. Sizden ziyade iki sürü birbiri ile kavga edebilir. Genelde bu ihtimal daha yüksek. Yine de temkinli olmakta fayda var. Allah korusun aklınızda bulunsun diye söylüyorum bir köpek bir insanı ya da köpeği ısırdığında çenesini kilitler ve kafasıyla sallama hareketi yapar. Köpeği ayırmanın tek yolu arka bacaklarından tutup bacakları yukarı kaldırıp yerden kesip, o pozisyonda asılmaktır.
(605 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bilgi için
+2 oy
(720 puan) tarafından

Linç yiyebilirim ama her gördüğüm köpeği sevip sarılıp öpüyorum :angel: dayanamıyorum o kadar çok seviyorum ❤️

(605 puan) tarafından
Keşke bende korkmasam
(720 puan) tarafından
Vardır illaki bir sebebi canım ama ben asla korkamıyorum çok aşırı seviyorum sadece köpek değil genel anlamda her hyvanı severim
(605 puan) tarafından
Ne güzel ya bende önceden korkmazdım ta ki parkta sürü kovalayınca başladı
+2 oy
(1,783 puan) tarafından
Hoşt host diye üstüne koşar gibi yapıyorum bebeğimde gülüyor o ara kopekde kaçıyor neden dersen a 101 in önünde sürü halinde geliyorlar bekliyorlar bende öyle yapıyorum...
(605 puan) tarafından
Onlar yiyecek bekliyordur yada müşteriler ekmek filan veriyorsa alışmıştır
+2 oy
(188 puan) tarafından

Kiz ben seviyorum ama yaklaştımi RUHUMA el Fatiha :D

(605 puan) tarafından
O nasıl sevmek:)
(188 puan) tarafından
Platonik:/
+2 oy
(672 puan) tarafından
Ben ısırması diye kemik atıyorum özellikle burdakilere 
(605 puan) tarafından
Bende mama alıp uzağa atıp kaçacam artık
(672 puan) tarafından
En iyisi
+2 oy
(795 puan) tarafından
Her köpekten korkmam zaten sokakta saldıran köpek az yaa hepsi yemek bekliyo sadece çoğul gezerlersw korkuyorm
(605 puan) tarafından
Burdakiler hep sürü halinde tek gezen pek yok
+2 oy
(1,333 puan) tarafından
Kuyruğunu sallayıp başını öne hafif eğen köpek Saldırmaz yemek bekler ama kuyruğu dik bakışları dik dik sana bakıyorsa bir tehlike sezmiştir ters bir hareketini görürse saldırır
(605 puan) tarafından
Bugün ki köpekler öyle değildi ama geçen erkek köpek kuyruğu dikti resmen kilitlendi kafası iyi ki kaçmışım
(1,333 puan) tarafından
Ysni büyük ihtimalle etrafta bir tehlike sezdi köpeklerin sezgileri çok kuvvetlidir bizim anlayamadığımız tehlikeyi anlarlar
+1 oy
(129,297 puan) tarafından

bende kedi gorunce oyle oluyom :'(

(2,322 puan) tarafından
Amannnn benim gibi kediden korkan biri al işte bana saçma diyorlar :(
(605 puan) tarafından
Keşke kedi olsa ama bunlar kocaman köpek sürüleri . Kediler çiftleşme dönemi hırçın oluyo bide yavrusu varken
(129,297 puan) tarafından
kalbim sıkışıyo nabzim yukseliyo kedi gorunce
(605 puan) tarafından
Bende köpek görünce öyle oluyorum bide bacaklarım titriyo

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 338 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,633 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 260 göst.
17 Eylül 2022 Diğer kategorisinde yunleyayca (60 puan) tarafından soruldu
0 oy