+2 oy
339 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (107 puan) tarafından
Yetiştirme ile alakalı nasihatler . M

16 Cevaplar

0 oy
(353 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Sifir ekranla bence yaptigim en iyi sey. Cocugun beyinsel gelisimini cok etkiliyor hem cani sklmaya zamani kaliyor kendi kendine biseyler buluyor yaraticiligi artiyor. 
-Reklam-
+4 oy
(688 puan) tarafından
Evi b.k götürüyordu ama ben yine de onunla oynuyordum 
(107 puan) tarafından
Karşılığını nasıl aldın yani sonuç ne oldu
(1,178 puan) tarafından
Hala oynamak istemesi,bendeki sonuç:d
+2 oy
(3,058 puan) tarafından
Her annenin kendine özel yetiştirme tarzi vardır bence mesela ben kimseden nasihat almayı sevmem 
+1 oy
(789 puan) tarafından
Çocuğum için en güzel yaptığım şey getir götürünü kendisi yapıyor benden diyemez susar mesela kendisi suyu alır bir şey ister kendisi gidip alır gelir ya da eline ben meyve doğrar tabak veririm içeri kendi götürür yer . Bir de ortalığı toplama huyu babasıyla ben sürekli yanında toplama işlemi yapıyoruz ve artık oda oyunu olsun resmi olsun biterse kendisi yerine kaldırır 
(107 puan) tarafından
Çok sevindim masaAllah
+1 oy
(1,529 puan) tarafından
Gece saat 4.30 a alarm kurup uykudan uyanarak sürükliye sürükliye etkinlik basina oturtmam dı diyebilirim çabuk öğrendiği alginin en açık olduğu zaman diye.. allah biliyor ya neler çektik şükür rabbime bu sekilde yendik otizimi
(1,652 puan) tarafından
Kaç yaşında tanı koyuldu ve siz mi ilk anladınz
(1,529 puan) tarafından
3 yaşa 3 ay vardı tanı koyulduğunda profilimdeki posttan ayrintili bakabikirsin canim
+1 oy
(1,083 puan) tarafından
Kitap okumak. Anlamaz demedim altı yedi aylıkken başladım şu anda okuduğumuz kitaplari ezbere kendisi okuyo kelimeleri düzgün, konusmasi akıcı çok şükür. 
0 oy
(4,228 puan) tarafından
Bierysel özgüvenlerini kazanmaşarı adına yapabileceklerini düşündüğüm her şeyi kendileri yapsınlar diye beklerim sabırla .anlatırım öğretirim vs.vs... bır bucuk yaştan itibaren kendileri yerler 2 yaşında da nerdeyse dökmeden yemeyi öğrenmiş olur.  Aşırı pimipirikli ve koruyucu olduğumu hissettirmem gibi gibi....
0 oy
(12,583 puan) tarafından
kimsenin bana ve çocuğuma karışmasına ixin vermiyorum. benim çocuğum benşm kurallarım. kimse o kuralları çiğneyemez. çocuk tek başlı büyür 
0 oy
(717 puan) tarafından
Hiç kimseyi dinlemeyip kendi bildiğim gibi yetiştirmek kendime ve bebeğime yaptıgım en büyük iyikim 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Koşulsuz sevgi davranış olarakta ona sorumluluk verme 
0 oy
(5,307 puan) tarafından
İstemediği hiçbir şeyi yapmak zorunda olmadığını öğretmek.. hadi dedene sarıl, kızım öpsün bir kere ne olacak gibi cümleleri hiç kurmadım. Şimdi 4 yaşında ve hiçbir şeyi ona zorla yaptıramaz hiç kimse. Bahsettiğim şey asla şımarıklık değil. Aksine hiç şımarık büyütmedim. Her şeyin bir sınırı olduğunu bilir. Mesela babaannesi sürekli öpmek istiyor, sürekli fotoğrafını çekmek istiyor. 'Ağlarım ama' gibi tehditvari cümleler kuruyor ve defalarca uyarmamıza rağmen her seferinde yapıyor. Ama kızım asla umursamıyor. İstersen ağla ben öpmeni istemiyorum diyip uzaklaşıyor yanından. Bence kızıma öğrettiğim en iyi şey bu..
0 oy
(630 puan) tarafından
Onunla oturup sohbet ediyorum. Daha ufacıkken de evi gezdirir konuşurdum. O yüzden konuşması, kendini ifade edebilmesi çok hoşuma gidiyor. Damak tadı gelişsin diye değişik yemekler, baharatlar kullandım hep. Bunu yemesin, sevmez zaten vs demedim hiç. Ve ona kendi seçme imkanını hep sunmaya çalıştım. Bir şey alacaksak 2 seçenek sunup sen seç diyorum. Dışarı gidince park mı, sahil mi diye soruyorum gibi gibi. Yürüyüşe çıkınca ben onun gittiği yerden gidip, onu takip ediyorum. Sadece bu bile onun özgüvenini bayağı arttırdı. Kuzeni de bazen bize eşlik edince elinden tutup onu gezdiriyor hatta. Yolları iyi tanıyor. Bir çok şey var aslında ama bunlar bende daha belirgin. 
0 oy
(1,846 puan) tarafından

Çocuklarımla oyun oynarım eğitici aktivite kitaplar gösteririm nesneleri tanıtırim zaten benden ayrilamazlar kuyruğum gibi pesimdelee hep:Dbuyugu konuşmuyor ama bütün ilgimi ona vermeye başlayınca ev işlerini artık takmayinca sanki yavaş yavaş çözülüyor konuşmak için çabalıyor algısı açıldı küçüğüyle de sürekli konuşurum aktitibe kurarız o şükür konusugor hersegi biliyor ama aktivite çok önemli beyin gelisimleri için bize baya bir fayda sağladı hele oyunca çevirince çok eğlenceli oluuor

0 oy
(687 puan) tarafından

Gelişim sayılır mı bilmiyorum ama oğlumun kardleiyle iyi anlaşmasını sağlamam bence hem bana hem kendileri için çok iyi oldu kardeşiyle arasında 21 ay var kardeşi doğduğunda tabi ki kıskanırdı ama o varken kardeşini çok abartılı sevmezdik yanında o uyuyunca severdik hep etrafımda kardeş kıskançlığı çok aşırı olan çocuklar var kardeşinin kafasını ezenler vuranlar itekleyenlee ama oğlum hiç öyle yapmadı bugün akşam mesela oturduğumuz odanın ışığını kapattı anne kardeşimi ben korurum korkmaz o karanlıktan dedi :) doğduğundan beri 10 kere bile vurmamıştır kardeşine vurduğu zamanlarda sinir anı normal o da mesela küçük oğlum doğunca hep kardeşini sev o büyüyünce senin oyun arkadaşın olacak dedim çevremdeki insanlar böyle konuşmalarımızı görünce hahaha küçğçğk çocuk ne anlayacak dedi ama ben anladığını düşündüm hep şu an hiç kıskançlık yok desem yeri bişey alınsa kardeşime de al diye tutturur :)ikinci olarakta şu an 3 yaşında bi yere gittiğimiz zaman hoşuna giden şeyi getirmek istiyor çoğu çocukta bu durum var ben hep beğendiği şeyin oraya ait olduğunu anlattım çok beğendiyse babasından ya da benden isteyebileceğini anlattım şimdi bırak desem bırakır yine çevremden bir kaç kişi çocuğu sıkıştırıyorsun ondan bırksıpr dese de ben hiç sıkıştırmadım hep güzelce konuştum kısacası gelişim aşamasında en güzel yaptığım şey her şeyi konuşurak anlatmak oldu diyebilirim 

0 oy
(2,544 puan) tarafından
Kucağa alışır,  şımarık olur vs. geri zihniyette olan hiç bir eleştiriyi dinlemedim. Hep sevgimi gösterdim. Faydası 3 yaşında maşallah duygularını çok güzel ifade eder. Sevgi doludur 
0 oy
(266 puan) tarafından

4 yaşında ve günde en fazla 1 saat kadar ekrana maruz kalıyor. Özellikle telefon tablet gibi aletlerde ekrana maruz kalma olayı sadece görüntülü konuşma ile sınırlı o da taş çatlasın 5 10 dakika sürer.  

Bu yıl kreşe başladı bu benim attığım en büyük adımlardan biri oldu.  3 ayda inanılmaz etkiledi olumlu yönde. 

Aldığım kitaplar, beraber yaptığımız etkinlikler, babasıyla geçirdiği vakitler, oyuncak seçimlerimiz, verdiğimiz sorumluluklar yani tek bir şey değil genel olarak yetiştirme tarzımız bize olumlu dönüşler getirdi. Çok zeki konuşkan yaşına göre gelişimi gerçekten iyi ve en önemlisi çok mutlu bir çocuk. <3

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 132 göst.
0 oy
2 cevap 99 göst.
27 Kasım 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 560 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 1,185 göst.

408,338 soru