+1 oy
109 göst.
Diğer kategorisinde (640 puan) tarafından
Kızlar helikobakteriyel tedavisi nasıl oluyor  ilaç düzeni nasıl gidiyor ve ne kullanıyordunuz

6 Cevaplar

+1 oy
(4,220 puan) tarafından

2016 yılıydı diye hatırlıyorum genel sağlık kontrolü için hastahaneye gittim ama tabi vitamin değerlerine bakılsın istiyorum saçlarım matlasmis vs şikayetlerini hepsini anlatıyorum Dr yemeklerden sonra şişkinlik hissettiğimi ilettim ve beslenme sonrasi eskiye göre daha fazla gazlandigimi kaka tahlili istedi çok düşük miktarda helikobakteri var önünü almasak ilerler dedi tamam dedim 14 gün düzenli kullanımlı helipak diye bir ilaç verdi.Sadece 7 gün kullanabildim Dr olaci kesemeyiz eger devam ediyorsa dedi ve tekrar tahlil temiz çıktı o ilaç bana dokundu o zaman beri resmen ilaç fobim var bir kaç ilaç içsem bile vitamin bile olsa dokunur mu diye tedirgin oluyorum

Yan etkilerine bakmadan düzenli kullan.Tedavi ise yarıyor onu belirteyim.

(640 puan) tarafından
Yan etki derken yan etki nedir
(4,220 puan) tarafından
Herkeste aynı olacak diye birsey yok.
Ama bende acayip çarpıntı yaptı kalbim ağzımdan çıkacak gibiydi ,dil pası yaptı bildiğin kahverengi oldu dilim.
(640 puan) tarafından
Hangi ilaçtı acaba size çarpıntı yapan benim normalde de var o sorunum çünkü çarpıntı
(4,220 puan) tarafından
Helipak
(640 puan) tarafından
Herkese aynı ilacmi veryilar acaba
-Reklam-
0 oy
(11,497 puan) tarafından
Eşime tabu koyulmuştu ilaçları ağır geldi bir kefe içmeyle ateş titreme kusma yaptı.  Ama daha sonra yediklerine içtiklerine dikkat ederek kusmaları azaldı 
(4,220 puan) tarafından
Bende Dr den geldim gece içtim yattım gece kalbim ağzımdan çıkacakmış gibi uyandım anlamadım ilaçtan olduğunu ertesi sabah içtim bor kaç saat sonra yine aynı gece içtim yine aynı yan etkilerine baktim ilaçtan Dr devam dedi ilaci biraktirmiyorlar ilaci ivicem korkuyorum bana birsey olacak diye 3 gün dil pası oldum ama ne dil pası dilim kahverengi oldu sari bile değil tekrar Dr ile konuştum devam diyor başka birsey demiyor.Min 7 günü tamamlayacaksin diyor başka birsey demiyor kullandım ,eğer temiz çıkmasa 14 günü tamamlatacak bana başka şansın yok bu bakteri cogalir sonrasi tehlikeli kullanacaksın diyor o 7 gün işkence gibiydi
(308 puan) tarafından
Kullanmak zorundasın çünkü başka kurtuluşu yok bakteri durdukça midende yara olur kötü yede çevirebilir ben de çok zorlandım çocuğum da küçüktü ama bakteri illet bişey açlıktan ölüyorum ama şişkinlikten bi lokma yiyemiyorum ağrı gaz çok kötüydü ilaçlarını düzenli içki geçsin geçmezse doz arttırıyolar o daha zor ishal için olan dili boyuyo ama geciyo sonra bol bol su iç ve kefir tüket suyu ihmal etme asitli yiyecekler yeme asit olursa antibiyotik etki etmiyo Allah kolaylık versin geçmiş olsun
(640 puan) tarafından
Yaaa of çok zor
0 oy
(462 puan) tarafından
3 kutu antibiyotik kullandım 15 gün,bir iki tane daha ilaç vardı adını hatırlamıyorum ve ilaçlar çok ağır geliyor doktor bana ilacı aldıktan sonra 3 saat yatma uzanma kesinlikle demişti yan etkileri çoğalıyor galiba o yüzden.helikobakter çok kötü insanı mahvediyor 1 hafta veya 15 gün dişini sık bence yoksa ilerliyor
(640 puan) tarafından
Yan etki derken nasıl yan etki
0 oy
(308 puan) tarafından
3 lü antibiyotik kullandım ben 14 gün yanindada ishal için bi ilaç daha var biraz zor bi süreç o kadar antibiyotik ağır geliyo ama başka kurtuluş yok ilaçları çok düzenli icmelisin eğer dikkat etmezsen bakteri direnç kazanır ben o dönem bolca kefir tükettim sabah akşam 1 er bardak bagırsaklar zarar görmesin diye bazı doktorlar ikili tedavi uyguluyo ama o boşuna ilaç almak bana 3 lu iyi geldi bol su iç asitli bisey tüketme bide ben tedavi bittikten sonra 21 gün her sabah aç karna 1 tatlı kaşığı kudret narı tükettim illet bişey zor tedavi oluyo ama tekrarlama ihtimali çok yüksek 
(640 puan) tarafından
Of yaa
0 oy
(4,497 puan) tarafından
İlaçları çok ağır ve çok fazla doktor 14 günlük ilaç veriyor 7 gün kullanabilirsen iyileştin gözüyle bakarım demişti bana hala tedavisi aynıysa biraz zorlu bir tedavisi var ancak bu ttedaviyi mecbur kabul etmek zorundasın başka seçeneği yok
(640 puan) tarafından
Zorlu derken yan etkielrimi var yani ne zorluğu
(4,497 puan) tarafından
İlaçlar çok ağır canım yan etkileride çok ben ilaçları ağlayarak kullanıyordum yalvarıyordum ne olur verme anne diye
(640 puan) tarafından
Yan etkileri ne acaba :(
(4,497 puan) tarafından
Yorgunluk, kalp çarpıntısı, kusma gibi bir çok yan etkisi var
(640 puan) tarafından
Of bişey olurmu yoksa genel yan etkisi bu şekilde benim normalde çarpıntı sıkıntım var zateb ya
0 oy
(5,296 puan) tarafından
Üçlü ilaç tedavisi var bazen  cnm onları kullanmam lazim
(640 puan) tarafından
Ya korktum herkes yan etki demiş nedir yan etkisi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 141 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,935 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 67 göst.
0 oy
7 cevap 355 göst.
3 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Myangell (651 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 138 göst.

409,897 soru

12,323,707 cevap

39,042 kullanıcı

Kategoriler

...