+1 oy
374 göst.
Aile kategorisinde (100 puan) tarafından
İlk doğumumda ambulans cağırdım sonucta doğum bu acil durum diyerekten ama ambulans taki hemşireler kızıp durdular bu acil durum değil kendi imkanlarınla doktora gitmen gerekirdi diye ikinciye kendi imkanımla gittim ama aklima takildi doğum acil bi durum değil mi 

21 Cevaplar

+2 oy
(529 puan) tarafından
Yani şöyle bir durum var. Eğer ki kalabalık bir şehirde değilsen veya gece doğum başlamışsa ambulans çağırman mantıklı olmuş onun haricinde evet kendin gidebilirsin çünkü ambulans acil hayati durumlar için meşgul etmemek gerek. Doğum acil bir durum değil çocuk fırt diye çıkmıyor sonuçta 
(5,444 puan) tarafından
Yengemin 2 cocugu da hastaneye gitmeden cikmaya baslamisti. Yani cocugun kafasi cikmisti. Dogum sureci cok hizli gelisiyo bazi kadinlarin.
(529 puan) tarafından
Doğrudur canım benim bu kendi görüşürüm , henüz doğum yapmadım ben ama genel olarak buradan hep okuduğuma nazaran yazdım yorumumu ☺️
-Reklam-
+1 oy
(237 puan) tarafından
Tabiki acil dogumda Anne bebek ölüm riski çok ne demek acil değil hemşire saçmalamış.
+1 oy
(12,323 puan) tarafından
e acil değil miymiş... geçenlerde metrobüste doğurmuştu bi kadın. biz de mi öyle doğuralım. herkesin kendi gidecek durumu olmuyor ki
(124 puan) tarafından
Doğum bu o yüzden bana göre acil bir durum  ve ambulans gelmek zorunda
(151 puan) tarafından
Bi yakınım anlayamadığı için banyoda dogum yapmıştı
(124 puan) tarafından
En korktuğum şey ayyy
(12,323 puan) tarafından
valla bence de acil bir durum. bazı doğumlar evet saatler sürüyor açılma bekleniyor. kendi doğumumu düşünürsem gerçekten acildi, şans eseri o gün işim bitince eve değil eşimin yanına gitmiştim. eve gitseydim ambulans çağırmak zorunda kalırdım. öyle damla damla kan değildi gelen, oluk oluk. üstüm başım her yer batmıştı kandan
(151 puan) tarafından
Bende 2.de anlayamamıştım sjjsjs ilk dogum suni sancılıydı bende öyle bişey gelicek yine diye evde beklerken beklerken 9 cm açılmış az kalsın dogum hanenin koridorunda dogruryırum ahahhaha
+1 oy
(125,589 puan) tarafından
sanci gelir gelmez bebek dogmuyo insan her turlu yetisir hastaneye o yuzden kizmislardir
+1 oy
(1,185 puan) tarafından
Hamilelik basli başına acil durum kabul edilir hamileyim biraz ağrım var dediğinizde bile ambulans gelmek zorunda. 
+1 oy
(15,557 puan) tarafından
Suyunuz birdenbire boşalırsa ambulans çağırın demişlerdi bize. Normal şartlarda gitme imkanın varsa kendin gitmelisin bence. 
+1 oy
(4,315 puan) tarafından
Eğer doğum başladıysa acil bir durum bir komşum yalancı sancı sanıp evde doğurmuştu 
+1 oy
(124 puan) tarafından
İki defa ambulans çağırdım ilk kızımda ikincisinde çok fazla grip hastaydım suyum geldi sandım aradim gelip alıp götürdüler böyle bişey demediler tabiki acil durum 
+1 oy
(52 puan) tarafından
Ya kendim gidebildigim bı durumdaysam cagirmazdim yani ama gidemiyecek bı durumdaysam tabiki ambulans cagirirdim benjm ilk dogumum kendim gittim sancım felan yoktu günüm geciyirdu o yüzden kendim gittim 
+1 oy
(2,201 puan) tarafından
ben doğumda arabamız yoktu, eşim taksi çağırdı yarım saat bekledik gelmedi ee napalim bizde ambulansı aradık 10 dkk içinde geldi götürdü, böyle demediler ki bence acil durum
+1 oy
(68 puan) tarafından
Tabikide acil ben evde sancılarımı çektim hastameye gidene kadar suyum yolda patladı ebeler neden ambulans çağırmadın ya bebek kanala sıkışsaydı diye kızdılar çok şükür bişi olmadan yarım saat içinde doğurdum darısı bütün hamilelerin başına 
+1 oy
(19,292 puan) tarafından
Sancılar çok sıklastiysa acildir. Ama o raddeye gelmeden önce hastaneye varmak gerekli. Aniden olan bişey değil genelde doğum. Saatler sürüyor 
(151 puan) tarafından
Bazı anneler o ilk evreyi hissetmeye biliyor ben mesela 2. Dogumumda hastaneye zor yetiştim 30 dk da da dogdu bebek biraz daha anlamasaydım evde dogacaktı
(19,292 puan) tarafından
Ee tabi o zaman da ambulans çağırılır. Valla bacım ben birini 12 birini 6 saatte doğurdum hiç bilmiyorum yarım saatte doğurmak nasıl bir duygu ahdhdhd
(151 puan) tarafından
Benimde ilkim 11 saat suni sancıyla olmuştu aşkım Şimdi üçüncü olacak bakalım korkuyorum bazen ya anlayamazsam diye sksksksk
(19,292 puan) tarafından
Benim de ikisi de suni sancıyla oldu. O yüzden sana yardımcı olamiycam ☺️ anlarsın ya büyük ihtimalle. Çok uzak değilsen hastaneye sorun olmaz Allah'ın izniyle
+1 oy
(3,749 puan) tarafından
Doğum tabi ki acil, misal evde teksin eşin işyerinde o an ulaşacak kimsen yok elbet çağıracaksin veya ulaşıma imkanı olmayan biryerdesin yine çağıracaksin. Ama hemen taksi bulacak bir yerdeysen hastaneye de yakinsan ve sancın yeni başlamişsa çağrılmasina karşiyim.  Çünkü senden daha acil olanlar kişiler vardır. 
+1 oy
(542 puan) tarafından
Arabamız yoktu suyum geldi o saatte su gelmeyede devam ediyorken onun derdiyle kim uğraşacak hemen geldiler damar yolunu falan açtılar direk doktorun yanına götürdüler kendi imkanınla gidince bide derdini anlatmak ile uğraşıyorsun bazı bebek yolda doğuyor sen takılma onlara gelmek zorundalar keşke şikayet etseydin sonuçta başın ağrıyor diye çağırmadın
(100 puan) tarafından
İlk doğumum olduğu icin cok korkuyordum birden suyum gelince ilk aklıma 112 geldi elim ayağım titriyordu onlar bna kızıyordu ama bn korkudan tıkınıp durmuştum.
(542 puan) tarafından
Keşke şikayet etseydin zaten doğum başlı başına korkunç ve zor bide üstüne gelmişler o halde stresten bebeğin bile zarar görebilirdi onlar yüzünden
+1 oy
(1,825 puan) tarafından

Biraz haklı gibiler keşke bebek o kadar kolay çıksaydı :angel:

+1 oy
tarafından
Bence acıl bir durum ben ilk kizimda kendi imkanimla gittim  ikinci de ambulansi çağırmak zorunda kaldım eğer normal arabayla gitseydm büyük ihtimalle doğum gerçekleşecekti
+1 oy
(3,541 puan) tarafından
Canım hemşire rahatsız olmuş benimde kızım atesliydi sayılıyordu morarmisti aradım ambulansı çocuk bu ateşi çıkar diye benle kavga ettiler aradım sağlık Bakanlığı'nı şikayet ettim benim kızımi sbaaha kadar hava verdiler durumu çok kötüydü bide utanmadan bana bağırdılar gece 3 te tek başıma nerde ne bulacam da hastaneye götürecem çocuğu 
(100 puan) tarafından
Bu devlet hizmet vermeyecekse ne diye vergi ödetiriyor bize
(3,541 puan) tarafından
İşte bende kavga ettim ve şikayet ettim sağlık bakanlığına
0 oy
(5,444 puan) tarafından
Bence dogum da acil durum. Evet sanci baslar hastaye yetismen gerekir genelde bu sekilde olur. 

Ama benim yengem hastaneye gidene kadar 2 dogumda da bebeklerin basi cikmisti. Bazi kadinlar hizli dogruyyo. Tv de de orneklerini goruyoruz. 
0 oy
(873 puan) tarafından
Doğum bana göre acil bı durum imkanın olsa zaten çağırmadan gidersin biz kayinbabam filan hastalanmistik baya kötü ampulans çağırdık gittik hiçte kizmadi aynı şekilde eşimin yüzü yanmıştı yine çağırdık hiç kizmadi neden cagirdiniz diye illa evde doğurduktan sonra çağırmak aciliyet değil bazıları arabası olmuyor ototbuse biniyorlar orda doguruyorlar öylesi daha mı iyi mudahile eden olmuyor 
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Duruma göre değişir yoğun kanaman olmuştur baygınlık geçiriyorsundur acildir ama herhangi bir sorunun yoksa suyun bile gelmiş olsa hemen duşunu alıp gidebilirsin ama kızmaları yanlış 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 114 göst.
26 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Umutsuz_33 (588 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 104 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nagiiiss (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
10 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 131 göst.
23 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Ö.B❤️A.C.A (582 puan) tarafından soruldu

407,466 soru

12,230,591 cevap

36,869 kullanıcı