0 oy
100 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (659 puan) tarafından

Kızlar bir tanıdığımın çocuğu el ayak hastalığına yakalanmış kreşe gidiyor iki gün önce beraberdik çocuk ateşliydi oğlumla çok teması olmadı yarım saat kadar oynadılar sadece vücudunda döküntü falan yoktu çocuğun sadece ateş vardı ama yarım saat dediğim gibi oynadılar temas ettiler mi bilmiyorum annesi bugün götürmüş el ayak hastalığı demiş doktor benim oğluma geçme durumu var mı ya :( şu anlık oğlumda bi hastalık belirtisi yok

6 Cevaplar

0 oy
önce (20,288 puan) tarafından
Bulaşıcıymis

Ama inşallah oğluna bulaşmamjstir cnm
önce (659 puan) tarafından
Ünşallah canım çok durmadık zaten oğlumla babası dışardaydı beni almaya gelince 10.15 taş çatlasın yarım saat durduk inşallah bulaşmaz
-Reklam-
0 oy
önce (402 puan) tarafından
Geçebilir de geçmeyebilirde canım herşey anlık 
Ay inşallah bulaşmaz lütfen dua eder misin canım ateşlenince çok sıkıntılı geçiyor 5 tane iğne yemeden kendine gelmiyor
önce (402 puan) tarafından
Ederim tabi ki canım ❤️
0 oy
önce (4,034 puan) tarafından
Geçmiş olma ihtimali var.

Karadut suRubu pekmezi özü birsey al en azında  1 hafta boyunca hergun 1 tatli kaşık ver. Bildiğin kara dut zarari yok.Bulastiysa eğer en sıkıntılı ağızda çıkan yaralar su bile içemiyor minnoslar bu yaraları geçiren de karadut en azından ağzını korursun minnoşum.

Bulasmadıysa da karadut yemiş olur birsey olmaz.
Kızımda  geçtiğimiz cumartesi halsizlik ve dokuntu ile başladı birde popo kasintisi hiç ateş olmadı haberin olsun .Birden ağzım aciyor dedi bir baktım ayak altlarında kırmızı benekler pembe gibi silik daha gece olmadan ellerinde ve poposunda çıktı. 2 gün ayağını basmakta zorlandı ama ağzinda hala var yiyip içmeye başladı sert şeyleri yiyemiyor şuan
Çocuk o gün hafif boğazdan ve kafadan ateşliydi başka bişeyi yoktu annesine ima ediyorum sürekli benim oğlum hastalanınca ağır geçiren bi çocuk kaç kere hastayken getirme diye ima etmeme rağmen getiriyor ya oğlu okula gidiyor ve iki haftada sürekli hastalanıyor
Benim kizim 3,5 yaş kreşe gidiyor geçen hafta 2 çocuk el ayak hastalığından gelmemiş bu hafta 11 çocuktan sadece 2 tanesi okuldaydi.Bulasicilik hızı biraz yüksek.
Yani bu hastalığın özelinde değil anladığım kadarıyla alışkanlık yapmış.Simdi sana bir fırsat bu hastalığın bulaş süreci haftalarca (7-10 gün deniyor ama degil) baktın bu hastalıkta bulaştı minnosa ,
1 ,1.5 ay kabul etme ben bu vebalde kalamam olmaz vs de bahane et onun evladını göz önünde bulundurarak ya davranış modeli öğrenir ya ayagi kesilir
Öyle ya oğlum kaç kere bulaş yüzünden hasta oldu onların yüzünden diyorum diyorum anlamıyor bir de canım benim oğlum Traşa gitmişti geldiklerinde en fazla yarım saat oturduk belli yarım saat bile olmamıştır bende eve getirince traş olduğu için banyo yaptırdım çocuğu da hasta görünce huylandım el ayak olduğunu bilmiyordum soğuk algınlığı verdim yarım ölçek bi faydası olur mu bunların ya :(
İnşallah hiç bulasmamistir.
Bir faydası olur mu inan hiç bilmiyorum
0 oy
önce (6,000 puan) tarafından
Kuluçka evresi oluyor  oyuncak ellese  aynı havayi  dokunduğu yere dokunsa bulaşıcı  dr el ayakda 10 gün çocuğu  topluma sokmayın diyo  ben yaşadım o durumu oglum1 ci cok ağır gecirdi   2 Cide kahvalti ya davetliydim  orda oglu el ayakmks oda bilmiyo  4 gün snr oglumda agzinda yara ile bas verdi snr duydum oglu el ayak geciriyormus  dikkat edin takip edin agzinda yara ile basliyo beyaz yaralar dilde boğazda  ates döküntü ye birakiyo atesi çok yüksek oluyo
Sizin belirtiler görüşmeden dört gün sonra mı oldu yani
önce (6,000 puan) tarafından
Evet 3 gün istahsizlik oluştu  4 gün agzinda dilinde beyaz yaralar gördüm
0 oy
önce (1,073 puan) tarafından
%85 ihtimalle geçmiştir
0 oy
önce (4,121 puan) tarafından
Bana doktor nefes ile bile gecer demisti. Oynadiklari oyuncaktan da gecebilir. Ancak 1 hafta kadar sonra ortaya cikar takip etmen gerek. Bizim bulasmamisti cok sukur.
Bugün iki gün oldu belirti verir mi peki yoksa bir hafta sonra mı belirti verir
Bir de çocuğun döküntüsü bugün başlamış görüştüğümüz gün hafif boğazında ve balında ateşi vardı
Bana doktor o zaman oyle demisti. Kucuk oglumda oldu, buyuk oglumda hic olmamisti. Dokuntude dokunduklarinda bile geciyomus. Ben buyuk oglumu yaklastirmamistim. 7 gun bulasi varmis. 7 gun snra vucuttaki yaralar olsa da risk cok azaliyomus. Kulucka suresi de 5 6 gun diye hatirliyorum.
Ben gelince banyo yaptırdım şu an iki gün oldu 3 e girecek ama bi sıkıntısı yol bakalım bugünden sonra da çıkar mı acaba
Sanmam ama sen yine de gozetle

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 68 göst.
0 oy
3 cevap 82 göst.
10 Kasım 2024 Aile kategorisinde mehal (748 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 57 göst.
2 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (287 puan) tarafından soruldu
0 oy