+1 oy
534 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (574 puan) tarafından
2 veya daha çok çocuklu ailede büyüyüp evlatlar arası ayrımcılık görmeyen var mı? Bilmiyorum ama bana nedense ailenin son çocuğuna daha farklı davranılıyor gibi geliyor. 

28 Cevaplar

+2 oy
(448 puan) tarafından
3 kardeşiz en büyük benim hep sorumluluk bendeydi küçükken ev işleri bana kalmıştı ortanca olan benden iki yaş küçük yemek yapmayı bile daha öğrenemedi, en küçükle aramda 16 yaş var bize yapılmayan her şey ona yapılıyor bir istediği iki edilmez biz bir şey istemezdik. Ben uzaktayım dolayısıyla onlara karşı daha iyiler başıma bir şey gelse çok uzun zaman sonra öğrenirler o derece. Doğumdan sonra kötü bir depresyona girdim gerçekten kendimi çıkmazda hissediyordum ölmek istiyordum annemi çağırdım istese gelebilirdi gelmedi ben de uzaklaştım artık herkesten
(574 puan) tarafından
Ahh ahh.. En ihtiyaç hissettiğin zamanda olamazlarsa (isteyerek) ne anlamı kalıyor aile olmanın.  O zaman anlıyor insan onlar olmasa da Allah'ın yardımıyla halledebilirim diyor
(3,393 puan) tarafından
Bende hayatımda ilk defa annemden yardım istedim ikinci kızım kolik ve çok çok zor bir bebekti sürekli ağlama krizleri sabahtan akşama kadar 2.5 yaşında da kızım vardı anneme gelir misin dedim kız kardeşime demiş ki kaynanası niye gitmiyor yardıma o daha genç yakın oturuyor bende kırıldım sürekli her şeyi kaynanamdan bekliyor ama adı üstüne kaynana anne değil hiç bir kaynana içten gelinini düşünmez
-Reklam-
0 oy
(580 puan) tarafından
Hahaha aynen öyle parmağında oynatıyor herkesi kimse hatta küçükken ** gibi korktuğumuz babam gık diyemiyor 
(574 puan) tarafından
Neden böyle ya
(580 puan) tarafından
Bi bilsem
0 oy
(400 puan) tarafından
Çok haklısım anam babam agzma sctı. Ama kardeslerım e hıc bana yaptıklarınk yapmadılar... Anne ve babama çok çok kızıyorum bu konuda onlar yüzündem esımde aynı sekılde baskıcı babanın evınde yapsaydın etseydın diyor.... Tüm hayatım b.. K 

Kardeslerım afına mutluyum ama benım hayatım ı berbat ettiler
(574 puan) tarafından
Çok zor bir durum ama. Çok korkuyorum ben. 1 tane evladım var bir tane daha olursa bende mi öyle olurum acaba diye düşünmeden edemiyorum bazen
0 oy
(630 puan) tarafından
Kendim ailenin son çocuğuyum. Evet biraz daha şımartılıp, rahat büyüdüm. Sevgi konusunda hiç bir zaman ayrımcılık hissi yaşamadım/yaşamadık. Ama ister istemez imkanlar her çocuk da farklı oluyor. Bana sağlanan olanaklar, benden büyüklere imkan olmadığı için yapılamadı. Yoksa kayırma vs alakası yok. En azından kendi ailemde böyle. 
(574 puan) tarafından
Ne kadar güzel MaşaAllah. Bilemiyorum adaletli aile örneği pek göremedim ben. Tabi ki zaman ve imkanlar farklı ama sonradan telafisi olabiliyorsa bazı şeylerin düşünülüp telafisi olmalı
(630 puan) tarafından
Öyle farklı uçlarda farklılık yaşamadık. Ama şuanda biri bir şey yapıcam dese önünü kesmezler, destek olurlar (anne - babam). Çok şükür, en azından adaletli olmaya çalışan bir ailem var.
0 oy
(7,944 puan) tarafından
Kim ne derse desin ister istemez oluyor 
(574 puan) tarafından
Maalesef.. çok tehlikeli bir durum. Çok korkuyorum ben. Adaletli olmamaktan
0 oy
(1,093 puan) tarafından

Ben ortancayım,  herkes bana çok düşkün. Bu düşkünlüğü kullanıp hiç şımarıklık yapmadım. Küçüğüm çok gariban. Ailenin en küçüğü olma görevinde başarısız:D

0 oy
(129,283 puan) tarafından
bence ilk farkli yaa
(574 puan) tarafından
İlkte tecrübesizlik oluyor. Sonda daha tecrübeliler. Maalesef o tecrübesizlik ilk çocuğu çok yıpratıyor
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Biz üç kız kardeşiz annem ve babam hiç ayırmadı bizi dedem ve babanem beni çok sever ayırırdı ilk torun olduğum için
0 oy
tarafından
Son cocuk degil de onlar kabul etmese de bi syrimcilik oluyo mesela benim annem icin ortanca cocuk yani buyuk erkek kardesim bi baskadir her hatasini yanlisini ortbas edero ne isterse bi yolunu oldurur bize oyle degil 
(574 puan) tarafından
Neden acaba..
tarafından
Karakter olarak birbirlerine cok benziyolar cunku kucuk kardesim de bende onun kadar uyumlu her sakayi kaldırabilecek degiliz cizgilerimiz var
0 oy
(140 puan) tarafından
Bu konuda ben cok çektim annem önceden kardesimdi şimdi gelinlerini tutuyor yıllardır konuşmuyorum hiç biriyle 
(574 puan) tarafından
Ahh anneler ahh. Bir anne olarak en çok adaletsiz olmak korkutuyor beni
(140 puan) tarafından
Bende bir anneyim asla adaletsiz olmamaya çalışıyorum
(574 puan) tarafından
İnşaAllah olmayız. Peygamber imtihanı bu. Rabbim kolaylığını versin
(140 puan) tarafından
Amin amin
0 oy
(511 puan) tarafından
Bence ilk ve son olan daha ayrı oluyor 7 kardeşiz ne kadar ailem kabul etmesede davranışları yetiyor
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Evet küçük olanlr baya bı seviliyor 
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Yani kinamayim bizimde çocuklarımız var belki bizde en küçüğüne daha bağlı oluruz ama suda bı gercekki küçük olan yani sonuncu çocuk anne baba gizumde hep küçük kalır 
0 oy
tarafından
Evet eşime öyle davraniliyor sanki ana babalari degller gbi eşim zaten soğudu ailesnden yuzlerinede dedi hep bana gelince ayrmcilik dgerleri olunca gül gbi bakiyorsunuz felan zaten konuşmuyoruz onlarla 
0 oy
(342 puan) tarafından
3 kardeşiz en büyüğü benim 2. Anne gibiydim evde yemek temizlik hep bendeydi kız çocuğu olduğum için okutulmadim liseyi bırakmak zorunda kaldım benden sonra erkek kardeşim vardı erkek diye yere göge koymadılar sonra kız kardeşim vardı evin en şımarık kızıydı şimdi ben evliyim erkek kardeşim okumadı çalışıyor kız kardeşim lise 3 okuyor bana verilmeyen bütün fırsatlar onalars verildi kız çocuğu peşine gidemeyiz diyen ailem kardeşimi okutmak için kendilerini parçalıyor bende 2 çocukla eşimin eline bakmak zorundayım kaynana kaynataya hiç girmiyorum bile bazen konuşulacak çok konu vardı ama sen hiç deyip susarsın ya o durumdayım
0 oy
(330 puan) tarafından
2 kız kardeşiz ve kardeşime göre beni daha çok seviyorlarmış ama sorsanız bende bu ayrımcılığı hissetmiyorum yani bana extra bişeyler yapmıyorlar sadece ben daha dışa dönük biriyim iletişimim iyi oda tam tersi çok içe dön0k ondan kaynaklı diye düşünüyorum 
0 oy
(2,354 puan) tarafından
Maalesef değişmeyen kaide çok çocuklu ailelerde hep öyle olur 
0 oy
(4,981 puan) tarafından
Büyük hep anaç oluyor orta gerçekten arada kalıyor en ballının küçük olduğu doğrudur canları sağolsun 
0 oy
(567 puan) tarafından
Olmaz olurmu. Biyolojik olarak bir abim var. O benden çok daha iyi şartlarda, el üstünde, yokluktan uzak zorluk bilmeden büyüdü. Bende her odası sigara dumanı olan, alkol ve fıstık kokulu bir evde yokluk içinde büyüdüm. 

Ayrımcılığın dibini gördüm. Sevgisizliğin ve değerlisizliğinde aynı zamanda.... 

Allah biliyor içimi hepsinden nefret ediyorum    .... 
0 oy
(5,023 puan) tarafından
Biz üç kardeşiz,evin en değerlisi ablam. Çoğu şeyde onun fikri alınıp ona danışılır. Onu uzersek annem babam bizi mahveder.Ben ve erkek kardeşim onun yanında hiçiz yani,sadece bunlar da bizim küçükler işte derler:D şaka ji yana dengeyi bulmaya çalışırlar ama ebeveyn olarak bütün acemilikleri ablamda yaşadıkları için gizliden gizliden bi vicdan azabı çekiyorlar. Onun hissiyle ona çok düşkündür,biz de anlayıp saygı duyuyoruz kardeşimle.

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 270 göst.
2 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 310 göst.
+1 oy
30 cevap 964 göst.
0 oy
4 cevap 368 göst.
22 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Es25 (3,849 puan) tarafından soruldu

408,335 soru