0 oy
109 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3 puan) tarafından
Kızlar şimdi ben erken yaşta regl oldum yaklaşık 5 yıldır regl oluyorum düzensiz bir regl düzensizliği var ama Aralık 8 de reglm bitti ama şuan tekrar regl sancısı ve memede ağrı var sanırım bu ay tekrar regl olucam ağrılardan 4 gün sonra regl olurum ve ilk defa başıma geliyor bir ay içersinde 2 defa regl olmam normal bir durum mu yardımcı olursanız?

8 Cevaplar

+1 oy
(4,173 puan) tarafından
Ara kanama deniyor stres mevsimsel değişiklik herhangibir hastalık sonrasi kullanılan ilaçlar sebep olabiliyor.Oyle bir seferden birsey olmaz.

Bu ay bende de oldu ama yaşım ileri 39 menepoz sinyalleri olarak bende ilerliyor ilk değil benim ki..
(1,091 puan) tarafından
Geçen ay bende de öyle oldu...39 yaşındayım iki hafta ara ile oldum..şimdi günüme var ama yine sancım başladı karın agrilari bacak ağrıları..inşallah erken menepoz değildir...
(4,173 puan) tarafından
Dr gitmende fayda var illa ki erken menepoz olacak diye birsey yok, farkıli birsey de olabilir...
(1,091 puan) tarafından
Ailemizde de erken menepoz hikayesi var annem 33 yasinda girdi:(( Şubat tatilinde gideceğim.kadin doguma
(4,173 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hmm benimde öyle annem ananem ...
O zaman ayak sesleri canım malesef :(

Folik asit düzenli kullanınca düzenliyor biliyor musun bir kaç ay kullansana.
Ben düzenli kullandığımda düzene giriyor sonra ara veriyorum 2-3 ayda daha devam ediyor sonra yine aynı oluyor.36 da anne oldum ben o zamanda erken menepoz riskim vardı benim anne olmadan önce Dr geç kalmış olabilirsin şansımiz biraz düşük gözüyle bakıyordu.
Hormon tedavisininde biraz yan etkisi çok ben tedirgin oluyorum açıkçası menepoz ihtimalini düşürmek için hormon tedavisi uyguluyorlar
-Reklam-
+1 oy
(2,620 puan) tarafından
28-35 gün arası olan adet normaldir. Daha erken yada geç oluyorsa bu doktora görünmek lazım 
+1 oy
(4,248 puan) tarafından
Bende Aralık 1 de adet oldum ay sonunda tekrar olcam adetim düzenli bence normal seninkide
0 oy
(26 puan) tarafından
Normal değil benim annemin de öyle oldu ilaç vermişti doktor
0 oy
(3,791 puan) tarafından
Normal değil malesef bir uzmana görün 
0 oy
(556 puan) tarafından
4 ekimden beri sürekli adet görüyorum temiz kaldığım çok nadirdir hormonlarımda sıkıntı olduğu için şuan ilac kullanıyorum kac gündür temizdim aha dünden beri lekelenmeler başladı yine kadın doğum uzmanına görün sende mutlaka
0 oy
(99 puan) tarafından
eğer iki adet aranızda 15 gün temizliğiniz yoksa adet değil özürlü sayılıyorsunuz dinen dikkat edin kanamalarınız arası en az 15 gün temizlik olmalı yani
0 oy
(1,948 puan) tarafından
Eeken adet gordun ve 5 yilsa  . Su an kac yasindasin☺️merka ettim sadcee☺️
(1,948 puan) tarafından
Tamam 17 yasindasin canim ☺️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 82 göst.
25 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Sule_nur00 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 197 göst.
0 oy