+1 oy
831 göst.
Diğer kategorisinde (10 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar lütfen akıl verecek insanlar yazsın ben 12 yıllık evliyim eşimle benim ailem de tutucu aileler böyle her şey çok dikkat ederler ben de öyleyim dikkat ederim alışveriş yaptığımız konuştuğumuz insanlar bile bellidir bekarken ailem evlendikten sonra da eşimgil fazla dışarı çıkmama alışveriş yapma tek başıma hareket etmeme çok da izin vermezler hatta hiç izin vermediler son 3-4 yıldır önce kayınvalidemin evinden ayrıldım kendi evimi kurdum eşim çalışıyordu baktı olmuyor o şekilde izin vermeye başladı o da yine sayılı yerlere pazara gitmeme normalde izin vermezdi ama Pazar benim bir sokak arkamda pazar yeri kuruldu büyük bir alan vardı oraya kuruldu 3-yil önce önceleri izin vermiyordu sonra marketler daha fazla pahalı olunca 2 yıl önce izin verdi bundan bir ay önce önce her zaman gittiğim sebze zaten adam yanında başka bir adam vardı birlikte satıyorlardı ben de gerekli malzememi aldım ve gittim  sonraki hafta tekrar gittiğimde gene o adam vardı ve yüzünde anlamlandıramadığım bir bakış vardı rahatsız etti ama dile dökülen bir şey olmadığı için ters bakmakla yetinip yoluma devam ettim Bir daha da o adamdan alışveriş yapmadım kızımı okula götürüp getirirken işte mahallede başka yerlere alışverişe gittiğimde ya da ailelere gittiğimde o adamın da mahallede oturduğunu fark ettim ama ben adama hiç o şekilde bakmadığım için bana bakıp bakmadığını ya da herhangi bir şekilde ne yaptığını görmedim gördüğüm zaman adamı başımı eğip geçip gidiyordum ta ki geçen okula gittiğimde iki gün önce biz 5 bayan okula çocukları bırakmıştık sohbet ederek evlere doğru gidiyorduk tam karşımızdan geldi yine yanımızdan geçerek o adam geçip gitti gördüğüm anda tekrar başımı eğdim ve hicbir şekilde adamla bir göz temas ya da herhangi bir şey kurmadım sonrasında herkes evlerinin olduğu sokağa dönerken birbirinden ayrıldı ben de yolun karşısına geçtim ve kendi sokağıma giderken arkadaşım çağırdı kafamı çevirdiğimde o adamın köşede durup ağaçların arasında bana baktığını gördüm hemen kadına cevabını verip hızlı bir şekilde kendi sokağıma değil de başka bir sokağa girdim sonra kendi sokağıma geri döndüm ve evime gittim dün akşam da eşimle alışverişe çıktığımızda bizim burada bim ve a101 karşı karşıya almamız gereken bazı malzemeler a101'de olduğu için ben küçük bebeğimle dışarıda bekledim eşim de a101'e girdi ben de onu BİM'in önünde bekliyordum onun ne zaman geldiğini ne yaptığını görmedim ama eşimle beraber yola çıktığımız zaman 4 yol ağzı olan bir yerde dönerken adamın yine ağaçların arasında beni izlediğini gördüm hatta benim gideceğim yol güzergahına hızla adımlarla geldiğini gördüm yine arkama bakmasam da beni izlediğini biliyordum öyle bir hissiyata kapılmıştım eşim fark ederse büyük olay olacağını bildiğim için söyleyemedim eşime ya bu yol çok trafik var ana cadde üzerinden gitmeyelim gel ara sokaklara gidelim deyip kendi bulunduğum sokağı yine belli olmasın diye başka bir sokakta evimize doğru eşimi ikna edip gittik ama bütün Bir gece uyuyamadım çok korkuyorum bu takip etmeleri başka bir boyuta geçmesinden korkuyorum Bizim burada maalesef dedikodu çok fazla ben burada doğdum burada büyüdüm ailem evlenip buraya taşındı yani 3 kişinin 2'si ailemi mutlak tanıyordur beni de aynı şekilde bir gün bir yerde yolumu kesse bana bir şey söylemek isterse ya da ne bileyim başka bir niyetle başka bir şey yapmaya kalkarsa gereken cevabı veririm ya da yapmam gerekeni yaparım ama tanıdık bir kişi bile beni onunla herhangi bir yerde yan yana gördüğü anda insanların ağzını bağlayamam bir kişi bana hak verirken iki kişi acaba ne yaptı da adam böyle yaptı der bu kadın suçsuzdu demez eşim her ne kadar yanlış bir şey yapmayacağımı bilse de toplum baskısıyla ne olur bilmiyorum ve gerçekten çok fazla korkuyorum eşime anlatsam adama gidip hesap soracak ve olaylar çok daha farklı yönlere gidecek yine büyük bir dedikodu malzemesi olacak insanlar yine konuşacak Kendi aileme anlatsam aynı şekil şimdilik adamın bulunduğu yerlerde gördüğümde kaçmakla çare buluyorum yolumu değiştirmek ile buluyorum ha bu adamı vazgeçirecek mi onu da bilmiyorum gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum insanlara dedikodu malzemesi olmadan eşimin başına ya da başkasının başını belaya sokmadan bu işi nasıl çözerim bilmiyorum

32 Cevaplar

+1 oy
(4,173 puan) tarafından
Bence artık herneyse ne kaç ne kork tüm mahalleyi tanıyorsunuz sende belirli yerlere gidiyorsun zaten ne olacak sana gereksiz kuruntu yapıyorsun.

Hiç birsey olmaz.Yetiskjn bir kadınsın büyüdüğünü mahalledesin tekinsiz bir yerde karşılaşmiyorsunuz velev ki dediğin gibi kötu niyetle ne yapıyor o zaman zaten kendide o mahalleyi sizi biliyor mahallenizin kültürünü biliyor ne gelip konuşur nede sana zarar verir.Bosuna günlerini kabusa çevirme kendini gereksiz düşünceler ile yorma.

Sende sakın gidip iletişime geçme yok polise şikayet ederim vs diye ne gerek var ,he abla sana bakıyordum takip ediyormuydum mu diyecek ne alakası var abla burası küçük bir yer seni fark etmedim diyecek ne diyecek.Al başına iş o küçük mahallede.

Sen kendine yoluna bak hayatına keyifle devam et.
(10 puan) tarafından
O benle konuşmadan öyle bir şeye yeltenmem yanlış anlamayın şuradan derdim mesela anlattım her kafadan bir ses çıktı herkes kendine göre yorum yaptı sizin gibi işte adamın kötü niyeti olmadığını söyledi kimin başka bir şey söyledi mahalle diyorsunuz ya ben kimsenin evladı değilim mahallede gördükleri bildikleri biriyim bu çevre baskısı yüzünden ben durumu izah edemedim adamın psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum yoksa normal bir bireyin bu şekilde davranmayacağını ben de farkındayım şu küçük mahalle diyorsunuz ya küçük mahalle dediğimiz yerde bundan bir yıl önce kızın birine zorla sahip oldular gecenin bir yarısı kız fabrikada çalışıyordu fabrikadan eve gelirken fabrikada mahalleye yakın bir yerdeydi kıza sahip olduğu yer evinin 3 sokak arkasındaki yeni başlayan inşaatta kimse yazık kıza demedi işi bile olsa o saatte orada ne işi vardı dediler kıza öyle bir baskı yaptılar ki kendi ailesiyle bu saatten sonra seni kimse almaz deyip ve ona bunu yapan kişiyle evlendirdiler
(4,173 puan) tarafından
Ben adam iyi yada kötü niyetli kısmının üstünde hiç durmadım senin  doğup buyudugun babanın ticaret yaptığı herkesi tanıdığınız mahalleye güvenerek yazdım.
Demek ki mahalleniz güvenilir düzgün insanlardan oluşmuyor zihniyette de ciddi anlamda sorunlu,her anlamda sorun buradan çıkıyor.
Şimdi mesela ben Istanbulda doğup büyüdüğüm yer hiç bir mahalle küçük değil öyle pek kimseyi tanımıyorum sadece kendime güvenirim.Bayagi bir eli masaliyimdir :) çünkü biz de burda kendi hakkımızı aramayı sınırlarımızı koruyarak büyümeyi öğrendik.

Mahallede örnek olaylarda varmış o zaman eşinle konusmanda sakınca yok zaten o civarın yapısında böyle sorunlar var bunun seninle bir alakası yok rahatsızlığını dile getirerek tüm korkularından kurtulabilirsin.
(10 puan) tarafından
Maalesef böyle dedikodu olmadan insanları ayiplamayan mahalle yoktur bende 5 yıl İstanbul'da yaşadım orada da öyle idi varsa da çok nadir bakalım nasip ten öte yok
(4,173 puan) tarafından
Sorunun olan yeri baz almamissin ama madem takildin aciklayayin.
Zihniyet sorunu her yerde olabilir ben Istanbul da yok demedim canim ama burda yasayan insanlarin cogunun benim gibi eli maşali oldugunu kolay kolay cekinmeyecegini ima ettim(çekinen tabiki vardır ama daha az )  zaten burada mahalle kulturu olmadigini yani herkesin herkese daha yabancı ve  güvenilmez olduğunu bu yüzden burda genelde insanların (ben dahil )kendi haklarını aramayi sinirlarini korumayi ogrenerek büyüdüklerini anlatmaya calistim.Tum tatlılığının yanında gardın üstündedir her an bir pumaya dönebilirsin mesela ;)
Ben mesela kızı her gün kreşe götürüyorum aynı sokaklardan geçerek, hıyarın biri gelip beni rahatsız ediyorsa ne sokak değiştirmesi canını okurum onun o anda,kibarca yazmak istedim.Alt sokak üst sokak ayni sokak bunun ne işi varmış ne biçim giyinmiş  demiş dememiş zerre umrumda olmaz emin ol burada çoğunluğunda böyle. (bu bir örnek senaryo)
 Birileri elbet laf edecek ama sadece kendi sokaklarında 3-5 hanede kalır.Hatta kendi iclerinde kalir diyim sana :)
Sende burada yaşadıysan en fazla aynı sokağında olanları bilemedin 2 sokak oteni tanırsın yada sima olarak bilirsin.
Ben küçük bir Mahallede tanıdık bildik insanlarla daha güvende olacağını düşünerek cevap verdim biraz rahatla diye ama mahallenin sıkıntılı olduğunu sen söyledin :)

Bende o noktada eşinle konuşmanın senin açından daha doğru olduğunu düşündüğümü söyledim.Cunku orada hakkını arasanda suçlusun aramasanda...iki ucu b.klu değnek.Konus esin bilsin kendini güvende hisset anlamında.
-Reklam-
+1 oy
(4,350 puan) tarafından
Direkt ac telefonun kamerasini ne tskip ediyorsun ne bakiyosun hayırdır diye sor. Kameraya çekiyorum polise gostericem de. Oyle korkak davranma . Bir bakar iki bakar sonra konusmaya yaklasmaya yeltenir . Boyle pislikler korksun sen degil
(10 puan) tarafından
Anladım canım sözlerin de haklısın benim değil onun korkması lazım onun maalesef ki öyle bir toplumda yetişmişiz ki suçu yapan değil o suça maruz kalan utanıyor korkuyor anlatamıyor
+1 oy
tarafından
Bile bile yapiyo pislik ayni yerde yasiyosunuz ortami bilmiyomu amaci zaten sana dedikodu yaptirip esinle arani bozmak belkide ben yerinde olsam kaynanama soylerdim anne boyle bi durum var basimda gel birlikte gidelim ben mi yanlis naliyorum bi sen bak esim duyar olay buyur diye korkuyorum de en azindan o bilsin ben olsam oyle yaparim benim kaynanam oyle yapsr cunku bi kere ben cocuk kucuktu valkona cikarirdim ben cikinca da bi tane adam gelir sokagin kosesind otururdu tam benim evin karsisina bi kac kez denk gelince kaynanama anlattim bizdeydi anne bak su adam dedim o yokken cik gorurswn gir iceri o hasta zaten zihinsel engelli kotu niyeti yoktur da onun kalbinde bisey olmaz swnin kalbinde bisey olmaz goren gormeyen laf cikarir bosver dedi 
(10 puan) tarafından
Kayınvalidem öyle anlayışlı değildir maalesef olayı büyütür
tarafından
Canim buyuyecekse buyusun ilerde sen suclu olacagina gerekiyosa buyusun bence ay ne dengesiz bi ortam ya
+1 oy
(17,736 puan) tarafından
Canım benim ya kadın olmak ne zor ya sinir oldum 

Birdaha gördüğünde cesaretini topla ve onu korkut mesafenin olsun tanıdık kimsenin olmadığında yap mutlaka korksun senden s.erefsiz herif sen korktukça o daha da yapar hatta senin hoşuna gidebilecegini bile düşünebilir canm 
(10 puan) tarafından
Bakalım canım ya
+1 oy
(314 puan) tarafından
Bıkac gün dışarı çıkma canm
(10 puan) tarafından
Yani bakalım bugün çıkmadım ama yarın anneme gitmek zorundayım
+1 oy
(203 puan) tarafından
Zaten sen ses etmedigin için takip ediyor bir bağır bir parcala şikayetci ol daha da yanaşmaz
(10 puan) tarafından
Büyük ihtimalle öyle
+1 oy
(171 puan) tarafından
Laf soyle colugun cocugun var ben korkarım boylelerden
+1 oy
(33 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Onu gordugunde kaslarını cat suratını as 180 derecede sınırlı bir şekilde.benbrahatsiz olursam birinden suratımı asarım kaşlarimi çatarim ama kesinlikle  donumpe bakmam bile eyer o  bakıyorsa farkeder sinirlendiğini zaten yüz vermiyecegini..
+1 oy
(33 puan) tarafından
Birde şunu söyleyim benim evin karşısında inşaat yaypiliyor  insatta çalışan babam yaşında bir adam sürekli bizim evi izliyordu.ben farkedince bilerek cama geçtim ve gunesligi hızlıca kapattım sonra balkona çamaşır aşmaya cikmistim aşık kızgın suratla elbiseleri astım cocuklari kızgın bir şekilde eve cavirdim cami sert bir şekilde kapattım ama kesinlikle adama bakmadım o nakiyorsada görmüştür sertligimi .ben öyle yaparim rahatsızlık sezersen..
0 oy
(951 puan) tarafından
Buralarda bir adam varmış kadınları rahatsız ediyormuş benide rahatsız etmesinden korkuyorum de yarın bişey olduğunda ben sana önceden söyledim dersin eşin önlem alır almasada bilgisi olur 
0 oy
(1,154 puan) tarafından
Bazı erkeklerin kalbi bozuk oluyor canım maalesef. Sen bi para üstü alırken gülümsediysen teşekkür ettiysen ondan bile umutlanmıştır. 

Merak etme bir şey yapamaz. İzlemesinin tel sebebi, senden bi ışık görmek. Sen yüz vermeyince sıkılıp vazgeçecek. Başka kurbanlar seçecek kendisine. Korkma. Çok rahatsız olduysan kades uygulamasını indir. Tehlike anında tuşa bas. Polisler toplanır. Beni o şekilde yıllarca göz hapsine alan biri oldu zamanında. Önünden geçmek zorundaydim. Eşime de söyledim bak bunlar bana bakıyor haberin olsun dedim. Şimdi artık evimden çıkmıyorum kafam rahat çok şükür. 
0 oy
(54 puan) tarafından
Niye soylemiceksin söylersen eşin markete yada pazara gitmene izin vermez diyemi öyle bı düşünceye kapama hangi devirdeyiz biz soyle saçmalama.

Ben caliyordum 3 aylık servis şoförü rahatsız etti beni bildiğin rahatsiz etti iş yerine söyledim hiç bidey olmadı adam çalışmaya devam etti sürekli gözleriyle taciz etti eşime dedim durakta dur 

Durdu durakta indigim gibi bu ****** çocuğu beni rahatsız ediyo dememle adamın arabayla kaçmasi bir oldu eşim buldu onu sıçtı ağzına polise şikayet ettik birdaha işe gitmedim biri beni rahatsız ettiği halde ben gitmem 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 156 göst.
2 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynopy (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 761 göst.
24 Eylül 2022 Diğer kategorisinde 2prensesannesiii (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 376 göst.
21 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 426 göst.

408,336 soru

12,267,620 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...