Sorunun olan yeri baz almamissin ama madem takildin aciklayayin.
Zihniyet sorunu her yerde olabilir ben Istanbul da yok demedim canim ama burda yasayan insanlarin cogunun benim gibi eli maşali oldugunu kolay kolay cekinmeyecegini ima ettim(çekinen tabiki vardır ama daha az ) zaten burada mahalle kulturu olmadigini yani herkesin herkese daha yabancı ve güvenilmez olduğunu bu yüzden burda genelde insanların (ben dahil )kendi haklarını aramayi sinirlarini korumayi ogrenerek büyüdüklerini anlatmaya calistim.Tum tatlılığının yanında gardın üstündedir her an bir pumaya dönebilirsin mesela ;)
Ben mesela kızı her gün kreşe götürüyorum aynı sokaklardan geçerek, hıyarın biri gelip beni rahatsız ediyorsa ne sokak değiştirmesi canını okurum onun o anda,kibarca yazmak istedim.Alt sokak üst sokak ayni sokak bunun ne işi varmış ne biçim giyinmiş demiş dememiş zerre umrumda olmaz emin ol burada çoğunluğunda böyle. (bu bir örnek senaryo)
Birileri elbet laf edecek ama sadece kendi sokaklarında 3-5 hanede kalır.Hatta kendi iclerinde kalir diyim sana :)
Sende burada yaşadıysan en fazla aynı sokağında olanları bilemedin 2 sokak oteni tanırsın yada sima olarak bilirsin.
Ben küçük bir Mahallede tanıdık bildik insanlarla daha güvende olacağını düşünerek cevap verdim biraz rahatla diye ama mahallenin sıkıntılı olduğunu sen söyledin :)
Bende o noktada eşinle konuşmanın senin açından daha doğru olduğunu düşündüğümü söyledim.Cunku orada hakkını arasanda suçlusun aramasanda...iki ucu b.klu değnek.Konus esin bilsin kendini güvende hisset anlamında.