+1 oy
389 göst.
önce Aile kategorisinde (1,042 puan) tarafından
Dün kayınbabamlara gittim. Orada kaynım ev aldı taksit ile beyaz eşya alacakmış. Babası nereye koyacaksın evde yer yok dedi o da abimin yani bizim eve koyacağını söyledi. Bunları Kürtçe bir şekilde söyledi. Ben Kürtçe anlıyorum ama konuşamıyorum. Anladığımı belli etmedim yoksa yanımda Kürtçe konuşmazlar diye. 

Neden diye sormayın çünki çok dedikodumu yapıyorlar eltim ve benim hakkımda. Kürtçe bilmediğimi düşünüp yanımda konuşuyor. 

Konumuza gelirsek zaten kızın çeyiz leri benim evimde. Odamın bir tanesini kullanamıyorum. Rızam yoktu koydular eşime demişler o da hayır diyememiş. Odada yer yok beyaz eşya için bu sefer başka bir odaya yerleştirmek zorunda kalacaklar. 

Elime anlattım durumu o da istemiyor ama babası isteyip istemediğüne bakmıyor. Çok sinir oluyorum. 

Siz olsanız razı gelir miydiniz bu duruma

19 Cevaplar

+2 oy
önce (2,649 puan) tarafından
Zaten bir odana el koymuşlar başkada izin vermem 
önce (1,042 puan) tarafından
İstemiyorum hiçbir türlğ
-Reklam-
+1 oy
önce (526 puan) tarafından
Alınan beyaz eşyaları normal satış mağazında bir süre tutan yerler var aslında. Her şeyi aldıklarına göre düğün yakın zamanda, mağaza da tutsunlar. 
Evliler zaten. Eltim ev üstünde. Ama eve geçmeleri için 1 buçuk sene falan var. Ev için kredi çektiler ne zaman öderler de o zaman kayınbabam izin verecek. Krediyi kayınbabamın üstüne ev de
önce (526 puan) tarafından
Oo bayağı karışık o zaman mevzu. Kabul etmek zorunda değilsiniz,az bir süre değil. Ki kesinliği bile yok. Küçük bir depo tutsunlar.
Öyle maalesef
+1 oy
önce (1,851 puan) tarafından
Ne kadar süre kalacak evinde
1 senedir duruyor çeyizi. 1 buçuk sene falan daha durur
önce (1,851 puan) tarafından
Oooo ozmn istemediğini söyle cnm
Diyorum ama dintemiyorum. Eşim dr istemiyor biliyorum ama babası dedi diye kabul ediyor. Çeyiz leri getirecekleri zaman boşanma eşiğine gelmiştik
+1 oy
önce (138 puan) tarafından
Senin evi depo falan sandılar heralde
Maalesef öyle oğullarının evi diye her şeyi buraya yıkıyorlar
+1 oy
önce (4,141 puan) tarafından
Beyaz esyacilarin deposu var 1 sene bekletiyolar orda biraksin. Eve tasi ordan o eve tasi ne gerek var eziyete. Hem garantide eve gelince basliyo, ceyiz diye belirtirse.
Haklısınız da öyle yapmaz bynlar
önce (4,141 puan) tarafından
E kendi zararli cikar. Sizde kabul etmeyeceksiniz sonucta herkesin kendi duzeni var.
Evet öyle
+1 oy
önce (11,300 puan) tarafından
Ev aldıysalar eve niye koymuyolar eşyaları
Evde  kiracı var
Kabul etme az yesinler de depo tutsunlar kendilerine
Kayınpeder cimri maalesef oğlunun evi dururken masraf yapmak istemez
Yüz vermişsin sende bi çirkef ol bakalım bundan sonra sana sormadan bişey yapabiliyorlar mi şahsen eltim öyle çirkef bizimkiler korkar ondan çekinir bide bir kıymetlidir ki sor
Zaten hep öyleleri sevilir. Bizim gibiler ne ki
0 oy
önce (747 puan) tarafından
Ben kesinlikle tavrimi koyardım valla almazdım kesinlikle evime
Haklısınız
0 oy
önce (7,684 puan) tarafından
Bir metre yerime bile razı olmam benim evim depo mu gerekirse kötü olurum yine de izin vermem . Dengesiz bir de farklı dilde söylüyor yapılan çok büyük terbiyesizlik 
Maalesef öyle
0 oy
önce (1,181 puan) tarafından
Some kurdish problems 
Kesinlikle
0 oy
önce (2,788 puan) tarafından
Benim karnım evden çıkmak zorunda kalmıştı koltukları yatak odası vs ortada kaldı boş odam vardı bize getirdik uzunca bor süre de durdu bizde yeni eve çıkınca geri aldı hepsini ben sorun etmedim açıkçası

Birkaç eşyası daha kaldı onları da göndermeyi düşünüyorum artık evi var diye ama boş odan varsa sorun değil bence destek olmak lazım blyle zamanlarda.

Odada yer yok başka bir yere koyacaklar dediğin için o anlamda haklı buldum seni ama diğer eşyaların olduğu odada 3 4 tane beyaz eşya için yer açılabilirse onu düşünün boşuna sorun yaşama bence zaten ceyizler sendeymis
Onlara da rızam yoktu. O odayı bebek odası yapacaktım ben. Bebeğimin odası yok
önce (2,788 puan) tarafından
Canim bebegin küçükse hala yanınızdaysa acelesi yok sen iyi niyetli yaşamaya çalış Allah gönlüne göre versin
Küçük ama çok heves etmiştim.
0 oy
önce (1,626 puan) tarafından
Yok canım bizim tuvalet banyoda boş oraya da bişey koyun derdim:D kendimi tutamayıp...
Çok iyi
0 oy
önce (125,046 puan) tarafından
şu durumda razi gelen 1 insan olmasi pek mumkun degil
Bencede öyle
0 oy
önce (11,091 puan) tarafından
Neden hayir demek bu kadar zor neden sinirlarinizin ihlaline ozelinize bu kadar mudahale edilmesine izin veriyosunuz ben anlamiyorum bu durumu yani sen el kizi olarak hadi diyelim soyleyemedin esin neden diyemiyo siz evlenmissiniz sozde evi de ayirmissiniz ama hala birbirinize baglisiniz 
Çok haklısınız eşim anlamıyor. Bana ailemi silemem diyor bu silmek olmuyor. O zaman kızın çeyizi eve geleceği zaman boşanmanın eşiğine geldim hayır dedim bapırıp çağırdım anlatamadım derdimi. Beni insan yerine koymadılar. Elimden bu konuda hiç memnun değilim.
Cok buyuk bi kulturel sikinti var burda evlenmis degil gelin getirmis olarak dusunuyolar bununla bas edemezsin bacim bosansan gidecek yerin var mi coluk cocuguna bakacak durumun var mi boyle kulturlu aileler cocuklari da vermezler o cekismeli surece dayababilecek misin eger gucun varsa kac kurtar kendini cunku bu sadece esya degil oda kapatma degil daha kim bilir ne sorunlar cikacak sizi ayri bi ev olarak gormuyolar cunku var mi gucun yapabilir misin cocuklar belki velayet surecinde babasinda kalmasi gereken durumlar bile olabilir dayanabilir misin
İstesem gidecek yerim de bakacak gücüm de var. Eşimle konuştum o da istemiyor. Ama bakalım babasına hayır diyebilecek mi. Bebeğimi asla vermem alacak güçlerinin olduğunu sanmıyorum. Ama bebekten bahsederken eltim anlatıyor bizim bebek falan diyorlarmış. Boşansam bebeği onlardan tutup alırım. Pek hoş bir şey değil ama yüksek mevkide yakın tanıdık larımız var onlar daha önce yardım etmişti bana şimdi de eder istesem.
Oh ne guzel is esinde bitiyo canim baktin olmuyo hayat boyle gecmez zaten yolsuzluk yapmadigin surece cocugunu kimse alamaz evet ama bak dedigim gibi kendi cocuklari olarak goruyolar sen el kizisin bosansan da sen gidersin cocuk kalir onlarin gozunde tabiki de alamazlar bende cok meral ettim bakalim esim konusabilecek mi zaten basimiza ne geliyosa bu kocalardan geliyo benimi de oyleydi sonunda konusmaya basladi da kurtuldum
Umarım benimki de konuşur
0 oy
önce (4,206 puan) tarafından

Hepsini benzin döker yakarım 

O kadarına cesaretim olmaz :)
0 oy
önce (333 puan) tarafından
Getirecekleri eşyaları zaten eşyaları koydukları odanıza sıgarsa yeleştirebileceklerini söyleyın. Sıgmazsa evınızın başka bir alanına asla izin vermeyin. Yardımınız dokunsun bir oda çok zor durumda bırakmazsa kapatın onlar için nolcak insanlık öldü mü? Ama sadece bir odaya izin verin baska yere vermeyin sıgmazsa baska bı evde ya da depoda tutsunlar
İstemesem de zamanında verdim bir oda şimdi orada koyacak yer yok sığmaz oraya.
0 oy
önce (1,962 puan) tarafından
Aynı taktiği ben uyguluyorum kurtce anlamamış gibi yapıyorum oysaki hepsini anlıyorum sjsjjs bazen salağa yatmak çok iyi sakın izin verme gerekirse sert dille uyar 
Kürtçe anladığımı bilmesinler diye bir şey demedim. Zaten bana tenezzül edip açıklamaz onlar. Eşime anlattım derdimi bakalım.
0 oy
önce (408 puan) tarafından
Benim uerim yok de baska yer bulsunlar
Kayınpeder çok cimri ne bir yer kiralar ne de başka akrabasına götürür. Der bizde koyacak yer yok. Aslında odalarında yer var koyacak ama koymazlar
önce (408 puan) tarafından
Kendi evlerine koysun yer yok de koydurma bosver
0 oy
önce (1,067 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Kesinlikle istemem olmaz öyle bsey sncda benimde  koyacaklarm da var başıma geliyordu görümcem eşyalarını benm diğer odama koymak istedi fazlasını ama kesinlikle müsade  etmedim ki eşim zaten kalabalığı sevmez  benim evim işgal etmeyin eşimle tartsmak istemiyorum dedi huzurumu kacrmayin dedi tabi görümce beni hiç sevmez yaa malzeme çıkmış oldu ondada herkese anlattı gelin herşeyi yapıyor kardeşimi degistrmis felan valla hiç umursamıyorum 
Maalesef öyle bu sefer izin vermeyeceğim
Bencede sana sorupda mi aldılar sanki sende kalsın diye ezdrme kendini bacım :)
Çok haklısınız
İnşallah eşin düzelir canm
İnşAllah canım
0 oy
önce (92 puan) tarafından
Beyaz eşyayı alırsanız bayi den garantisi de başlar bir buçuk sene de boşa gider . Aldıktan sonra eve götürmek zorunda değilsiniz bayi de duruyor ve eve geçince garanti başlıyor yani çok mantıksız 
Bencede öyle ama gel gelelim bunlara anlat

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 135 göst.
24 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ikraybukem.23 (204 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 608 göst.
5 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,159 göst.
22 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Asli_eren_47 (965 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 476 göst.
2 Eylül 2021 Aile kategorisinde Senbihterziyagilsin (142 puan) tarafından soruldu

407,224 soru

12,223,320 cevap

36,821 kullanıcı

...