0 oy
665 göst.
Diğer kategorisinde (327 puan) tarafından
Kizlar hikayem çok uzun ama yaşadıklarım o kadar büyükki 

Ben bugüne kadar kendi başıma ne yapmaya kalkissam hep bir aile engeli ile karşı karşıya geldim 

Okuma yazma öğrensin yeter kızın okulda işi ne ortam kötü denilip ilk okula kadar okudum 

Evlendim nisanimda ailem alışverişe sen gitme kıyafetine kadar onlar alır diyip yollamadı.

Kina gecemde,kina sonrası aileler birbirine girdi nedeni fotoğraf çekimine gitmek istedik nikahlı (eşimle)

Tek gidemezsin abin gelsin dedi annem karşı taraf kabul etmedi 

Sonra gel zaman git zaman eşimin desteği ile acik öğretime yazıldım diploma gerekli onun içinde başka şehirde olduğum için ailemden istemem gerekti.

Aradılar evli çocuklusun okuyup çalışacak msin duymuyayim dediler. 

Ve şimdi çalışıyorum lojistik yerde iş rahat 

Anneme söyledim annem herkese ve 1 haftadr abimin telefonları susmadı arayıp işi bırakacaksın seni sileriz 

Annem niye çalışıyorsun aç mısın diyerek psikoloji baskı uyguluyor ..

O kadar doluyum ki ne yapacağımı bilmiyorum 

31 Cevaplar

0 oy
(167 puan) tarafından
Madem sende diyeceksin aylık maaşı yatirsinlar hesabına sigortanida odesinler sende evde otur herşeye karismasinlar 
(327 puan) tarafından
Bana ihtiyacın varsa söyle diyor ama.İhtiyaç bu zamanda nsl olmaz 3 5 verir bir süre sonra kocan ne ise yarıyor o versin diyecek
(167 puan) tarafından
Çalış gülüm çalış sigorta bile önemli sanki nasıl verecekler hepsini verselerde sonra soylenirler çalış mis gibi kime ne
(327 puan) tarafından
Öyle gerçekten kadının çalışıp kendi ayakları üzerinde durması her zmn erkeğin gözüne batmıştır
-Reklam-
0 oy
(3,540 puan) tarafından
Peki eşin neden müdahale etmiyor artık 

Yani sonuçta sen ailene bağlı değilsin eşinle evlisin demi 

Neden eşin araya giripte durun size ne oluyor ben nikahlı kocasiyim kararı olacağı da biz veririz demiyor 

Seni ezmelerine karismalarina izin veriyor
(327 puan) tarafından
Eşime yansıtılmadi çünkü onlar biliyor ben istesem eşim destek çıkacağını eşim destek diyede eşime sallıyorlar
Beni aradı konuştuk telefonu yüzüne kapattım abimin eşimi mecbur aramak zorunda kaldı eşimde hoş dille anlattı yapar eder gibisinden ama nafile
(3,540 puan) tarafından
O zaman yanlış anlama ama eşin sert ve net bi şekilde konuşacak
Çünkü evlenmişsin artık karismaya hakları yok
(327 puan) tarafından
2. Defa hak ettikleri gibi konuşur şimdi sinirliler onlara onlar gibi karşılık vermek istemedim dedi kayinpederime anlattım beni arasınlar dedi bakalım umarım o raddeye gelmez durum
(3,540 puan) tarafından
İnşallah canim
0 oy
(477 puan) tarafından
Ailenin evlenmiş barklanmış kızlarına çalışmaya devam edersen seni sileriz demesi tuhaf çok tuhaf. Hüsni zamla dogru söyledıgını düşünüyorum pardon da benim çalışmamı isteyen adamın zorla ekmegını mı yıyecem diye karşılık verırdım o kişilere. Adam çalış diyor gurursuz mu olayım derdim. Beni okutsaydınız da onun gibi birine muhtaç olmasaydım derdim
(327 puan) tarafından
Çok söyledim biliyor musun devlet işinde olup atansaydin o zmn farklı olur diyor annem .okutsaydın niye aldın eve soktun diyorum cvp vermiyorm Neymiş bekarken de zorluk çıkarıyormusum ona şimdide bunun zamanın aklı keşke o zamanda olsaymış gerçekten yaşadıklarımızı hep ders çıkarıyor bize
0 oy
(1,372 puan) tarafından
Aynı benim anamla abim de böyleler. Bu kadar olmasa da.. üniversite ortamı kötü diye beni göndermedi abim. Evlenince bitirdim üniyi Allah razı olsun eşim destek oldu. Annem bana her zaman "çalışmanı istemiyorum" dedi. Oku ama çalışma dedi. Onu dinlediğim için çok pişmanım.. eşimle yıllarca ekonomik anlaşmazlıklar yaşadık. Şimdi orta yolu bulduk sayılır ama yine de kendi paramı kazanmak isterdim.. aileler bu konuda çocuklarını kısıtlamamalı.. 

Benim eşimin ailesi de kadının çalışmasını istemeyen bir aile. Yeni evlendiğimizde biri kayınbabamı aradı ve benim yurt müdürü olmamı istedi. Kayınbabam bana sormadan reddetti. Telefonu kapatınca da "sana iş çıktı reddettim" dedi. Keşke çalışsaydım. Önüme çıkan fırsatlar her defasında bana sorulmadan reddediliyor. 

Bi de abimin ve annemin gözünde ben gerizekalıyım. Farkındayım. Ama aslında ben onlardan daha akıllı olduğuma eminim. Onlar çok kibirliler. Zamanı geldiğinde hem kendime hem onlara hem de herkese kendimi kanıtlayacağım inşallah. 

Sen de güzel arkadaşım, böyle bir fırsatın var madem, eşin onaylıyorsa, ailene laf düşmez. Senin yerinde olsam hiç durmazdım. Fazla baskıcılar. Ayıp ediyorlar. Hakları yok artık sana karışamazlar. 
(327 puan) tarafından
Haklısın işte can sıkıp durdular ama Bn yine bildiğimi okudum o kadar umrumda değil ki artık ne düşündükleri çocuğumun geleceği için hersey ve kendimi nasıl mutlu hissediyorsam öyle davranacağım
0 oy
(170 puan) tarafından
İsterlerse silsinler çokta lazım sanki hayatını resmen gasp etmişler. Artık evlisin lütfen seni tehditlerle manipüle etmelerine izin verme. Eşinde arkanda destekmis sana önemli olanda eşinin rızası zaten. Aile bekarkendi geçti artık o iş. Senin hayatınin patronu olmalarına izin verme. Artık senin kendi ailen var. 

Senin ailen gibi bir aileyle hatta sulaleyle büyüdük. Okumak için neler neler yapmadık. Çalışmak için dayak yedik ama asla bizim hayatımızın patronu olmalarına izin vermedik. Sende verme. Eşinde arkanda ne güzel. Çalışmak istiyorsan çalış. Okumak istiyorsan oku. Diplomayı sistemde de bulabilirsin bildiğim kadarıyla 
(327 puan) tarafından
Ne güzel herkes bir değil iste okuyup kendi ayakları üzerinde duran kızları ve destek veren aileyi her zmn özenmişimdir hayattaki tek özentim de bu :)
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Hiç kimseye aldırma silerlerse silsinler ki öyle birşeyde olmaz inan bana bir iki üç sene konuşmazlar tavır yaparlar en son oda zamanla geçer kadın olmak bu ülkede zaten zor ailenin düşüncesi tamamen yanlış eşin bile karşı çıksa çalışmana okumana resti cek derdim 13 yaşımdan beri çalışıyorum 18 yaşımda maaşlı bir işe girdim ailemin zoru diye bilirim okuyamadim durumunuz yoktu destekte olmadılar çalış bizden buraya kadar dediler mecbur olduğum için çok ezilerek çalıştım küçük yaşta. Evlendim cocugum oldu gene aynı çalışta çalış kimseye muhtaç kalma sigortan olsun dediler tecrübe senen boşa gitmesin yaşın gecmesin dediler ben kendi doğru bildim zamanda başladım genede tabiki işe bı yerde bende ailem sürekli çalışmama mecbur bıraktıkları okuyamadım için kızıyorum ama en azından şükrettim beni kendilerine bile muhtaç etmediler diye her kadın çalışmali ve bu hayatta her anlamda var olduğunu kendine ve çevresine göstermeli bu uğurda herkesi sil derim hayatından kimsenin vicdanına hayatını bırakma doğru bildinden vazgeçme Allah korusun hayatta başımıza ne gelir bilemeyiz ailenin evine çocuklarında dönmen gerekse herkesin gözüne batar herşey ama kendin paranı kazansan düzenini kursan muhtaç olmasan kimseye minnet etmeden devam edersin hayatına su gün  birşey olsa eşim bilirki ben maddi olarak çocuğumuzu ona bile güvenerek yapmadım kendim yeterim bilirki maddi bir Kr beklentim yok kendimde çocuğum içinde minnet etmem kimseye bunu düşünebilmemin yapabilecek olmamın tek sebebi çalışmam ve bu bilince gelebilmiş olmamdır evet okumadım ama ne okuyanlar varki bu düşünceye bile gelememiş ve yapamazda sende başarmissin herkese rağmen vazgeçeme sakın 
(327 puan) tarafından
Benim de annem tersini diyor işte abine söyle sigortasız ise girdim çıkarım sonra ikna et öyle diyerek herkes mutlu olsun düşünceleri ile sen ne  bk yersen ye demeye getirtiyor
Iyiki uzağım bnde iyiki Allahin verdiği aklı doğru yerde kullanabiliyoruz
0 oy
(209 puan) tarafından
Evlenmişsin artık ailene niye hesap veriyorsun ki hala? Eşin izin veriyorsa gerisini salla. Ailen de olsa asla ezdirme kendini 
(327 puan) tarafından
Gerekenj söyledim ama kırılan onlar oldu annem çok kırılmış gerçekleri söylemişim diye
(209 puan) tarafından
Bırak kırılan kırılsın hep alttan alan sen olmuşun kendin için yaşa bu hayatı
0 oy
(376 puan) tarafından
Senin okumana calışmana izin vermeyenler zamanı geldiğinde çocukları torunları okutup her iştedede çalışırlar .Olan senin gençligine hayatına olur. Ben bunun örnegini gördüm . Ablam zekiydi fen lisesi'ni kazanmıştı okumak istiyordu amcalar karşı cıkmış okutmamışlar şimdi o amcamların çocukları hepsi okudu mesleğini eline aldı amcamlar kızları hukuk okudu avukat oldu diye kızlarıyla övünüyorlar. 

Benim ablamın okumak gözünde kaldı evlendikten sonra acık liseye yazıldı 2 yılda bitirdi . Acıktan üniversiteye yazıldı 1 lisans bitirdi 1 de önlisans bitirdi . Şimdi eğitimli bir anne 4 tane çocugunun ödevini yaptırıyor ders çalıştırıyor . Çocuklarına çok faydası oldu okuması . Çocukları güzel bir geleceğe hazırlıyor. 
0 oy
(979 puan) tarafından
Allah'tan eşin de geri kafalı degilmis :) boşver hiç takma aradıklarında geçiştir yada açma telefonu 
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Çıktım işten de anladığım kadarıyla başka şehirdesiniz eşin birşey demedikten sonra he deyip geç ailende çok çok eskilerde kalmışlar şuan kadınlar için eşler anne babadan önce geliyor dinimiz için eşinle anlaş konuş 
0 oy
(968 puan) tarafından
Memuriyeti bıraktığımda babamın trip atması geldi gözümün önüne. Koca eline bakılmaz ben ölsem kalsam ne olacak elinde mesleğin var çalış diye diretmişti de ne kızmıştım. İnsan kızının evde koca eline bakmasını ister mi kocasının vicdanına bırakır mı hayatını. Yarın ben boşanmak istiyorum deseniz hayır kal kocanın evinde sana bakamayız derler. Hiç caymayın çalışın onlar ne derse desin. Çocuklarım büyüsün de işe yine gireyim diye gün sayıyorum ben insanın kendi kazandığı para kadar kıymetlisi olabilir mi 

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,066 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.
0 oy
4 cevap 108 göst.
0 oy
2 cevap 63 göst.
17 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Anne.adayii (938 puan) tarafından soruldu

409,935 soru