+1 oy
637 göst.
Diğer kategorisinde (327 puan) tarafından
Kizlar hikayem çok uzun ama yaşadıklarım o kadar büyükki 

Ben bugüne kadar kendi başıma ne yapmaya kalkissam hep bir aile engeli ile karşı karşıya geldim 

Okuma yazma öğrensin yeter kızın okulda işi ne ortam kötü denilip ilk okula kadar okudum 

Evlendim nisanimda ailem alışverişe sen gitme kıyafetine kadar onlar alır diyip yollamadı.

Kina gecemde,kina sonrası aileler birbirine girdi nedeni fotoğraf çekimine gitmek istedik nikahlı (eşimle)

Tek gidemezsin abin gelsin dedi annem karşı taraf kabul etmedi 

Sonra gel zaman git zaman eşimin desteği ile acik öğretime yazıldım diploma gerekli onun içinde başka şehirde olduğum için ailemden istemem gerekti.

Aradılar evli çocuklusun okuyup çalışacak msin duymuyayim dediler. 

Ve şimdi çalışıyorum lojistik yerde iş rahat 

Anneme söyledim annem herkese ve 1 haftadr abimin telefonları susmadı arayıp işi bırakacaksın seni sileriz 

Annem niye çalışıyorsun aç mısın diyerek psikoloji baskı uyguluyor ..

O kadar doluyum ki ne yapacağımı bilmiyorum 

31 Cevaplar

+5 oy
(1,783 puan) tarafından
Sonra sen kız çocuğu sun okuma diyerek bizim hanım hasta bak bakalım kadın doktor varsa sıra al diyen   insanlara dönüsdük..

Encokda kız çocuğu okumalı ailemde beni zorla okula yollardi  ben gidmek istemedikce şimdi anlıyorum bazı şeyleri düşe kalka okuduk zorla gönderdiler diye...

Gerekirse bir müddet engelleyin...Dinimizce anne baba hakkı var fakat sana hakkı anlatmıyor sa uymak zorunda degilsin  Çalıştığınız ortam müsait ise çalışabilirsiniz ✓
(725 puan) tarafından
Dar görüşleri için kinamiyorum böyle yetişmiş onlarda herhalde o yüzden sizi de böyle yetiştirmek istiyorlar ama abin bu kafayla daha çok bekar kalir. Millet çalışsın eve para getirsin ister sizinkiler işten cikariyo
(327 puan) tarafından
Sorma cidden annemle konuştum bizim aileye yakışmaz kadin tarafının çalışması size yakışmaz ben kendime yakıştırıyorum dedim bilmiyorum ama cidden cahillik çok zor hele bu zamanda
(1,783 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Cahillkk demiyelimde bizi anlayabilecek potansiyeli yok diyelim.o zamandan öyle görmüşler bir nevi kültürel çatışma kalp kırmadan cizginizi cizin bakdiniz olmuyor mesafe koyun ağır sözlere gerek yok✓
(327 puan) tarafından
Çok söyledim anneme sana üzülüyorum sana böyle öğrettiler sen memnun musun hayatından diyorum evimden çıkmıyorum memnunum diyor bana
(1,783 puan) tarafından
Tamam deyin memnunsa problems yok siz kendinizle ilgilenin bosverin✓
-Reklam-
+2 oy
(835 puan) tarafından
Sen artık evlisin ailenin sana bu kadar baskı yapmalarina izin vermemelisin onları dinleyip işten çıkarsan kendilerini senin patronun sanacaklar baskılarının ardı arkası kesilmeyecek eşin raziysa kimseyi ilgilendirmez
(327 puan) tarafından
Eşim destekci onuda arayıp gidemez yapamaz dediler.  eşim sinirliler diye onlara tavırlı cevaplar vermedi şuan kimseyi ilgilendirmez diyor zaten sen istedikten sonra ama sürekli aramaları rahatsız oluyorum artık
(835 puan) tarafından
Canım sen onlara net birşey soylemedigin için sürekli arayıp duruyorlar sen kesin bir şekilde karisamazsiniz bana dersen onlar zaten daha aramazlar
(327 puan) tarafından
Haklısın sadece kırılmasınlar diye galiba susuyorum bende kırılan benim oysaki
+2 oy
(4,350 puan) tarafından
Ay silerlerse silsinler aile mi onlar simdi? Oyle aile mi olur?Hayatindan cikmalari senin hayrina zaten. Kusura bakma da hangi tas devrinde hangi magarada bu kadar yobaz kalmislar
(327 puan) tarafından
Evden çıktıkları yok anca yargi anca baskı hep dua ediyorum 4 kardeşim var inşallah gelinler istemedikleri kritere sahip olurlar da anlarlar beni diye
+2 oy
(130 puan) tarafından
Eşinin musaadesi varsa aileni hiç ilgilendirmez ki bekarda olsaydın çalışabilirdin her çalışan kadın kötü yola düşmüyor evet ortam kötü ama sen iyi olup kendini bildikten sonra olay bitmiştir 
(130 puan) tarafından
Yok artık daha neler küçüksün de onlarla yaşıyorsun desek tamam da çocukların var onlara noluyo anlamadım dinleme bacım onlarada hiç biseyini anlatma ama aileni de eşine asla kötüleme böyle baskıcı oldukları için sen herkese kulağını kapat sadece kendini ve kendi aileni dinle
(327 puan) tarafından
Anlatmıyordum ta ki slk abim eşimi arayıp yapamaz gidemez diyene kadar esim olaya dahil artık oda şimdi sövüp duruyor arkalarından
(2,705 puan) tarafından
Bacim.sen çok korkaksin ya kendin izin veriyorsun bu duruma abim evine gelse nolucak polisi ararim kades uygulamasi indirip basarim de bakalim geliyormu
Yani rabbim sana gul gibi es vermis iş vermiş şu an iş arayan kac milyon insan var biliyormusun hemde kadin
Sen evlenip barklanmissin abin hala seni yoneterek erkekligini isbatlama derdinde
Yemin ederim benden bir yas kucuk erkek kardesim var onu mahvederim bana boyle laflar soylerse ki soyluyorda bazen agzinin payini alip oturuyor kimse benim kapima gelemez
Ailemi.silerim gerekirse engellerim
Çunki diyelim abini dinledin isten ayrildin yarin bir gun esinle aran kotu olursa bosanirsan sence bu aile sana insan gibi muamele yaparmi
Sana şu an iş ve eş lazim ailenin sana faydasi yok korkak olma dik dur ve kendine sahip çik yoksa omur boyu cahil ailenin dibinde tek goz odaya mahkum sekilde yasarsin
(327 puan) tarafından
Evime gelip gitmeme engel olur diye düşünüyorum yani kocamın yaninda gelip bana verecek diye değil o kadarda yapmazlar yaa
Evet demi is için bekleyen milyonlarca insan var Bn bulmuşum da çık diyorlar çıksam ekmeğimi verecekler evimde oturmam hiç bsy bilmemem hoşlarına gidiyor cahil insanları kinamazdım ama en yakinimdan cikmasi içler acısı beni eşime karşı utandırdi
(130 puan) tarafından
Evet bu kötü olmuş senin en yakının bunu yapmış Allah yardımcın olsun ❣️
+1 oy
(17,884 puan) tarafından
Evlisin onunda ötesinde yetişkinsin el oğlunun eline bakmıyorsun muhtaç değilsin kendi kararlarını veriyorsun diye seni sileceklerse bırak silsinler Allah korusun eşinden ayrılsan veya eşine bir şey olsa sana çocuklarına iyi bir gelecek sunacaklar mı ? da hayatına müdahale ediyorlar ? 
(327 puan) tarafından
Allah korusun inşallah hepimizin çocuğunun eşinin ayağına taş değmesin
Ama benim böyle birsey başıma gelse bana zindan hayatı yasatacaklarini adım gibi eminim
(17,884 puan) tarafından
O yüzden kendi iyiliğin için ve aile huzurun için ailenle arana mesafe koy
+1 oy
(3,165 puan) tarafından
Bacım maalesef asla kabullenmeyecekler senin artık büyümüş bir birey olduğunu kendimden biliyorum. Bu yüzden isterlerse kırılsınlar silsinler asla onların sözüne bakma eşinin de etkilenmesine müsaade etme. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Senin görevin sözlerini dinlemek değil sadece evlatlık yapmak Acaba e devlette falan diploma yok muydu
(327 puan) tarafından
Silsinler asla umrumda değil ama surekli arayıp yaparız ederiz demeleri eşimle kötü olmaları biraz canımı sıktı
İlk okul olduğu için görünmüyor e devletten malesef
(3,165 puan) tarafından
Boş ver sen eşinle ilişkinden başkasını takma. Kötü olmayı kendileri seçiyor.
+1 oy
(725 puan) tarafından
Lütfen bı zahmet sil derim ben böyle ailem olsa. Eşinde sana destekmis ne güzel. Milletin annesi babası destek olur ise sokar seninkiler köstek. Nasıl çıkartsak diye bakiyo. Sen kendine iki kişilik aile kurdun zaten. Ailen kocan. Analık hakkı tabi de ayıp değil günah değil. Gören pavyonda çalışıyosun sanacak. Anneni sert uyar eşim birşey demiyor senin bana birşey demeye hakkın yok böyle yapma diye anlat. Yine de devam ederse kendi bileceği is. Günahı onun boynuna olur 
(327 puan) tarafından
Benim tek destekledikleri çocuk yap çocuğun büyüdü çocuğunu da okula sen götürme yolda bsy gelir başına markete de tek gitme aman belki biri kolundan tutup arabaya atar Bn hep bu laflara büyüdüm
(725 puan) tarafından
Ohooo bildiğin psikolojik baskı bu. Herşey gelebilir başına. Ama hayatı senin tecrübe etmen gerekiyor böyle korkarak yaşanmaz ki. İyi ki eşinden destek alıp çalışmaya başlamışsın. Hayat bu kadar değil tadını çıkar. Çocuğunda varmış ona da sen ogreteceksin. Bu hayat düzeninde sen pasif olursun en ufak zorlukta nasıl başa çıkacağını bilemezsin. İyi ki kocan iyiymis ya kötü biri olsaydı, ona tamah etmek mi zorunda kalacaktın hayat boyu. O getirirse yiyeceksin o getirmezse ac mi kalacaktin yani. Hayat bir yere mutlaka seni incitecek. Yasa öğren boşver ailen ne derse desin. Kocan destekse devam. Sende çocuğunu güçlü, kendi ayakları üstünde durmayı bilen, zorluklarla mücadele edecek bir birey olarak yetiştir ki en ufak şeyde bocalamasin
(327 puan) tarafından
Bunu anlamayacak kadar cahil kaldıkları için ben üzgünüm yaşadıkları şehirden çıktım gittim tayin hakkımız var istesek döneriz evimiz olmasına rağmen orda sırf onlardan uzak kalayım diye kiraya razı geliyorum hayat biz kadınlar için cidden zor
+1 oy
(4,250 puan) tarafından

Arkadasim evlenmissin barklanmissin ailene cok afedersin b.ok yemek duser. Ben olsam esimde destekciyse, sizi ilgilendirmez beni arayip tehdit ve rahatsiz etmeye devam ederseniz asil ben sizden sikayetci olacagim. Siliyosaniz silin derdim. Emin ol olmamalari senin hayrina olur guzel kardesim.

Ben hic bi zaman karistirtmadim ama gecende kiz kardesimle ortak evimi satarken mevzu oldu babama direk ev benim degil mi satarim satmam. Evliyim ben sana sormicam dedim(satmami istemiyolardi). Kocamdan baskasina hesap vermem evlendikten sonra, kimseyi de baglamaz. Suan parami aldim konusmuyorum vallahi kafamda rahat. Seni bu kadar baskilamalarina musade etme. Esine de diceksin sizi ilgilendirmez dicek. Yok sinirliymis yok oymus buymus cokta tin diyeceksin. Manipule olmayacaksiniz.
(327 puan) tarafından
Çok iyi. Yapmışsın korkmuyorum çekinmiyorm kimseden ama ailem diye mi bilmiyorum dilim varmıyor bana karışmazsın Evlendim istediğimi yaparım demeye
(4,250 puan) tarafından
Varsin ki bi daha hadleri olmayan seye burnunu sokmasinlar. Ailem diye onlarin kolesi degilim, degilsin. Bosver. Onlar cekinmiyo sen kizisin boyle konusmiym diye sen neden cekinesin.
(327 puan) tarafından
Haklısın annemle konuştum bunun için arayacaksınız aramayın dedim oğluna üzülüyorum dedi tek bir çocuğun var çalışma uğruna onu da babaannesine emanet edip gidiyorsun diyor
(4,250 puan) tarafından
Tamamda annesi olarak sen zaten bunu dusunmussundur. Oyleyse bile seni sileriz vs denmez.
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Bir an neler okudum boyle bir aile nasil boyle olabilir dedim. Esiniz destekci ise bence calismaya devam edin ailenizi duymazdan gelin
(327 puan) tarafından
Malesef okuduğunuzu ve daha fazlasını yaşıyorum birde mühlet veriyorlar aradığımızda işi bırakıp evinde olduğunu göreceğim diye
0 oy
(2,322 puan) tarafından
Sen kimseye bakma sadece kendine çocuğuna ailene bak kimsenin emri altına girme hayatına bak Allah korusun bişey olsa senin arkanda duracaklar mi dursalar nereye kadar duracaklar bu şekilde hiçte silmezler silerlerse böyle bişey için silsinler ne güzel kendi ayaklarının üstünde duracaksın ne güzel eşin sana destek olmuş ben de aynı durumdayım okudum çalıştım herşeyimi kendim yaptım evlendim ailem artık çalışma diyor oğlum biraz toparlasin onları dinlemem ki ben çalışırım kimene
(327 puan) tarafından
Nereye duracaklar bir göz odada nefes almak dışında hiç bsy yaptırmazlar
Annem tmm diyip başkasının lafi ile şekil değiştiren biri ben hata yaptım diyor eşim neden söylüyorsun diyor insan mutlu olduğu olduğu şeyleri ailesine anlatmaz mi
(2,322 puan) tarafından
Boşver sen kendi hayatına bak üzme kendini maalesef ki bu toplumda kızlarına böyle davranan çok aile var
0 oy
(12,583 puan) tarafından
bu karar seni ilgilendirir. çalışmana eşin bile karışamaz. çalıştığın için sileriz seni  ne kadar kolay siliyorlar seni farkında mısın? 
(327 puan) tarafından
Evet sileceklermis sildikleri konu çalışıyor olmam bunu kendi kendilerine konuştukları zaman hiç onlara tuhaf ve abarti olarak gelmemesi beni yerin dibine sokuyor
(12,583 puan) tarafından
bizimkiler de şu an çalışmıyorum diye bana çalış çalış der. çocuktan dolayı çalışamıyorum sadece.

bekara karı boşamak kolay ama gerçekten böyle bir sebep için beni sileceklerse ben evlat değilim demek ki onların gözünde. böyle basit bir şey için beni gözden çıkarabiliyorlar. bir kadının çalışması çok güzel bir şey. çalışan bir annenin evladıyım, annemle hep gurur duydum bu yüzden. annem yaşında çalışan kadın çok az, o zaman herkes amann okumasın derken dedem okuyacak memur olacak diye okutmuş üniversiteye göndermiş. üstelik tam anarşi dönemi olayların olduğu, her gün bir sürü gencin öldürüldüğü 80 öncesi dönem. hiçbir şey de olmadan okulunu okuyor, sonra atanıyor.

insan ailesini silemez, çok zor. ama ailen de olsa sana ne iyi geliyorsa onu yapman lazım. tövbe estağfurullah pavyona gidip çalışmayacaksın sonuçta, bu kadar karışma hakları yok
(327 puan) tarafından
Mualeme şuan o zaten biliyor musun .Bize yakışmaz kadının çalışması diyorlar niye evlendirdiniz o zmn beni diyorum evlendin diye seni başı boş mu koyalım diyor kocam rahatsız değil onun himayesindeyken uzakta olan ailem rahatsız
0 oy
(580 puan) tarafından
Evli barklı insansın hangi akılla hangi hakla bu kadar baskı yapıyorlar ki. Eşinin sert çıkması lazım yoksa seni daha çok baskılarlar
(327 puan) tarafından
Eşim de kötü olmak istemiyorum oda ailem diyor iste arkamda ama insanın ailesi ile bu tür olaylar yüzünden karşı karşıya gelmesi üzücü
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Kimse sana karışamaz eşinle ortak karar verdikten sonra. Silerlerse silsinler
(327 puan) tarafından
Silin dedim bende bu yüzden yapacaklarsa yapsınlar bahane lazımdı Allahta verdi
0 oy
(3,123 puan) tarafından
Seni bu yüzden sileceklerse silsinler boşver annen zaten hem cinsine karşı saygısız kadınsın diye okuma sokağa çıkma gezme erkek her istediğini yapsın ama dimi sen nasıl mutlu oluyorsan öğle yap hayatını başkalarını için kendin için yaşa herkez açlığından çalışmıyor bir işe yaradığını hissetmek de içinde çalışıyor sana saygı duymayan insanlarla işin yok
(327 puan) tarafından
Erkeğin başına ne gelsede ayıp değilmiş kadının ayıp erkek mecburmus essek gibi çalışıp karısına vermeye yedirmeye ama kadın değil gün içinde her gelen telefonda denilen bu ailede cahil olunca hayatın da imtihanın da zor gerçekten
(3,123 puan) tarafından
O zaman kadınlar hiç okumasın çalışmasın cahil kalsın onlara göre hasta oldunmu da kadın doktor kadın hemşire olsun derler sen evlisin eşin senden sen eşinden sorumlusun gerisi boş
0 oy
(132 puan) tarafından
Cnm ailem çalışmama karsı . Ama birsey de demez. Evlendim calıştım cok kısa bir süre hamile olunca cıktık. Şimdi ikinciye hamileyim dogum yapım eşimden izin istedim hemen 2 aylık olunca oglum calışacagım. İle eşim memur tüm. Para bende ama ben çalışıp biraz kafa dağıtmaya ihtiyacım var
(327 puan) tarafından
Senin karşı ama demiyorlar keşke benimde öyle olsa ya çoğu kadın çocuğunu bırakacak kimsesi yok diye çalışamıyor benim var ve buldukları bahane aileye yakışmaz kadin milletinin çalışması
(132 puan) tarafından
Cnm benim bırakacak bir ailem yok ben gurbete geldim.  Bundan 6 ay önce calışıyordum ara ara eşim gece calışıyor benim.  Gündüz o bakıyordu. Eşim karakolda bekçi cok süküryardımcı
0 oy
(5,153 puan) tarafından
Burda ailene laf düşmez cnm eşin birdey demiyorsa çalışmana aileni dinlemeyeceksin
(327 puan) tarafından
Başın sıkışınca dertlenince ailem diyorsan diyor o zaman ailenin de istemediğini yapma diyorlar kapı kapatıyorlar yüzüme iste
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Silerlerse silsinler. Bu nasıl bir zihniyet 
(327 puan) tarafından
Ailede ilk çalışan kadin ben olduğum için yargılıyorlar işte herseyin ilki tuhaf gelir ya onların da öyle
(19,483 puan) tarafından
Hangi devirdeyiz dostum
0 oy
(22,049 puan) tarafından
Bilmiommmm ama bnm ailem öyle yapsa otomatik en sogurum

Konuşmam bile yaa
(327 puan) tarafından
Soğudum bile
0 oy
(3,329 puan) tarafından
Gerekirse açma telefonlarını bak şükür esin iyi çıkmış 
(327 puan) tarafından
Evet öyle babam aradı bugün çıkmadım telefonlara oğlumla görüştüler sordu etti ama konuşmadım
0 oy
(4,173 puan) tarafından

Onlar ailen atsan atamazsın satsan satamazsin ama kararlı duracaksın.Eminim ki başaracaksın zor olacak seni yoracaklar ,ama sende senin buyudugun ailede bir değişime neden olacaksın .inan bana senin sayende ilerde ailenizde okumuş çalışan kadın bireyler olacak ve sen örnek olacaksın.Bu hayatın her alnında böyledir birisi düzeni bozar o zincir kırılır ve değişim başlar.. 

Hic kalp kirma anlıyorum evet bu sekilde ilerlemeye karar verdim o kadar, çünkü sen tepkide versen alttan da alsan, ikna etmeye çabalasanda senin sergilediğin duruşun doğruluğunu ve haklılığını zAman öğretecek ailene..
Onlarda hakli yıllardır alıştıklari bildikleri güvenli buldukları kara düzen ,kolay mı öyle 2 lafla ikna etmek.Sana değil değişime direnc ,ya digerleride isterse..

Ama sen bir yola çıktın artık,önemli olan duruşunu bozmadan önüne bakman..
(327 puan) tarafından
Çok guzel yazmışsın öyle gerçekten öğrendikleri ve gördükleri gerçekler bunlar aileden de bir tek benim böyle dişli çıkmam gözlerini korkuttu abimin demesi ile şuan ki yaptığım evlerine ateş düşürmüşüm:))) kötüyü çağırmaya devam etsinler dediğin gibi yapacağım kararlı olursam onlarda bir süre sonra kabullenecekler
(4,173 puan) tarafından
Düşürdün tabi ateş eve degil abine, okumuş çalışmış kız alıp evde oturtma planları yapıyordu şimdi senin kardeşin çalışıyor diyecek daha şimdiden huzuru kaçtı abinin kendince haklı ama sadece kendince...
Sen zaman birak dürüstlüğünleahlakjnla çalışmaya devam et hayatın içinde ol zaman herseyin ilaci her dediklerini dert olarak alma üstune.Zaten konuşacaklar bilmediğin birsey ile karşılaşmiyorsun
Sen bir saygısızlık yapmıyorsun onlar sınırları zorluyorlar inan ilerde pişman olacaklar zaman herseyin ilaci...

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,016 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 104 göst.
0 oy
2 cevap 61 göst.
17 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Anne.adayii (934 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 52 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu