+2 oy
107 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (19,499 puan) tarafından
Kızım 18 aylık. Ama aylardır boy ve kilosu artmıyor. Boy 78 kilo 8.400 Gr. Doktor bu dediğim bolumlere yönlendirdi artık. Giden ve fayda gören var mı? Nasıl bir yol izleniyor? 

6 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Tabiki o alanda uzman olan doktora yonleniyosun git bizde gittik 
(19,499 puan) tarafından
Heh ne yaptılar dostum. Nasıl bir yol izlendi. Biraz bana bilgi verir misin. Valla çok canım sıkkın
tarafından
Bizimki 2 aylikti kilo alimini doktor begenmemisti bende kakasini ishal saniyodum oraya yonlendirdiler ilk gittiğimizde doktor tartti dogumuna gore gelisimi iyi dedi neden boyle buraya yonlendirdiler dedi bende zayif diyolar kakasi ishal dedim kakasinininda resmini cekmek hic aklima gelmedi doktor antibiyotik yazdi 15 gun sonra gel bi dahakine kakasinin resmini cek dedi kakasi normalmis anneler yanlis yonlendirmisler beni kilo alımını da meme reddine bagladi sonra duzeldi
(19,499 puan) tarafından
Anladım seninki tamamen yanlış anlaşılma ve yönlendirmeymis.
tarafından
Aynen canim amaicim rahat etti en azindan ek gidayla ilgili falsn cok yardimci oldu doktorum
-Reklam-
+2 oy
(2,624 puan) tarafından
Bizi hiç o bölümlere yönlendirmedi ama benim kızımında boyu kilosu artmiyordu. En son Mayıs ayında 90 cm ölçülmüştü 6 ay sonra kontrole gittik yine aynı. Doğduğundan beri aynı doktor takip ediyo kızımı o yüzden herşeyini biliyor. Basit bir grip yada ishal bile boy kiloda durmaya sebep olabiliyor dedi. Yada çocuğun yaşadığı bi travma mesela kardeş haberi almak bile. Neyse bize gerekli testleri yaptı kan değerleri çölyak testi büyüme hormonu bakıldı hersey normal çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Ağustos ayında kizim ishal olmuştu nerdeyse 1 ay çekmiştik biz onu ondan sonra iflah olmadı çocuğum. Büyük ihtimalle o sebeo oldu. Son kontrolde 1 buçuk cm uzamış gözüküyordu. Doktor bişey demedi rutin hayatınıza devam edin kafaya takmayın kızınız çok sağlıklı dedi. Balık yağı falan önerdi şuan onu kullanıyoruz. 3 ay yine kontrole gidecez inşallah uzamış olur zırt pırt ölçmeyi bıraktım çocuk etkilenmesin diye
(19,499 puan) tarafından
Bizimkiler de atlattilar bundan yaklaşık 1 ay önce. İshal kusma salgini var ya o. Ama 4 5 gün sürdü. Ve bağırsakları da normalde çok calisiyor. Az bişey yiyor ama günde 2 3 kez kaka yapıyor. Onun da etkisi var. Hareketli de
(2,624 puan) tarafından
Birazda genetik ya. Biz anne baba olarak kısayız yani çocuktan ne bekliyoruz ki
(19,499 puan) tarafından
Biz kısa sayılmayız aslında orta boy tam . Bilmiyorum ya bir sorun yoktur inşallah. Yoksa da salcam artık çocuğu
(2,624 puan) tarafından
İnşallah yoktur seni anlıyorum bende çok sıkıntı etmiştim
(19,499 puan) tarafından
Amin dostum çok sağol
+2 oy
(5,494 puan) tarafından

Canım kızımı da yönlendirdi. Endokrine gittik o da Gastro ve alerjiye yönlendirdi. Ben de bizim enfeksiyon hocam ile konuştum. O da bırak filiz çocuğu gezdirip durma sen de zayıfsın (ailemi biliyor) annen ve kardeşlerin de zayıf. Bu çocuk sizin gibi zayıf dedi. 2 yaşında 9200 gr 88 cm. Kızımın tek sorunumuz anne sütü bırakamıyor, tiryaki :)  Bırakmaya niyetlendim çünkü ücretsiz izin bitiyor artık yeter dedim hafiften soğuk almış. Haftaya kaldı. 

Kan tetkikleri, röntgen, ultrason istiyor Dr ona göre karar verir 

(15,634 puan) tarafından
Post sahibi değilimde bende yorumlari okuyordum ve aynı durumdayiz ya. Yemek yemiyor emiyor ve kilo almıyor. O kadar cılız bir çocuk ki daha ablasinin 6 aylikken giydiği kiyafetleri giyiyor. Bende kafayı yemekle meşgulüm. Düzeltemiyorum çocuğun yemesini. Seninkide ayni benimkiyle. Sanki daha öncede denk geldik yorumlarda diye hatırlıyorum. Yok mu canim seninkinde de bir ilerleme.
(5,494 puan) tarafından
Şu an 9200 gr 88 cm az az ilerliyoruz. Buğday tanesi boyuntunda büyüyor sanki. Dr normal dedi. Yemek yemek işkence asla kabul etmiyor. Raporlu mama denedim Drdan habersiz onu da içmedi. Zorlamdan yediriyorum 3 4 kaşık yiyor. Ayran yoğurt kefir kuruyemiş çok seviyor veriyorum ben de.
(19,499 puan) tarafından
Ya ama bizim ailede zayıf yok . Yani hepimizin maşallahı var . Ben 73 kilo eşim 83 kilo yani. Öyle olsak da coxugumuz da öyle olsa neyse. Aman inşallah bişey çıkmasın da.
Bizim çocuk doktorumuz da böbrek ultrasonu falan istedi. Kan tahlillerini falan da vermiştik. Bişey cikmamisti  . Endokrinde tekrar isterler heralde ama. Bilemiyorum valla canım sıkıldı çok
+1 oy
(4,097 puan) tarafından
Ben bizzat bu sebeplerle gittim canım çocukluğumdan başlayarak üniversite çağına kadar önce  bi kaç ayda bir kontroller oluyor duruma göre ilaç başlanıyor günlük kullanacağı( tiroid ilacı). Bunlara rağmen değişme olmazsa belirli zamanlarda özel ilaçlarla testler yapılıyor filan. Faydasını gördüm mü çok gördüm sayılmaz ancak gören çok kişi var bende ki sorun tiroid hormonun ters çalışmasından kaynaklı olduğunu dediler ondan işe yaramadı.
(4,097 puan) tarafından
İlaçlarla tiroidi dengeledik önceden alamayıp sadece veriyordum.
(19,499 puan) tarafından
Ah ya çok geçmiş olsun. Ben hamileyken bende tiroid yüksekliği vardı. Çok aşırı yüksek değildi ama. Acaba ondan olmuş olabilir mi ki
(4,097 puan) tarafından
Genelde genetik oluyor hamilelikte değilde ailede vardır. Benim annemde çok sonradan ortaya çıktı sorun.
(19,499 puan) tarafından
Annemde de varmış. Bilmiyorum valla. Neyse inşallah bişey çıkmaz ne diyeyim
(4,097 puan) tarafından
İnşallah çıkmaz :)
+1 oy
(2,026 puan) tarafından

İnş en kısa zamanda düzelir canım.

Benim kızım da 4 buçuk yaşında 16 kilo 
Eskiden yiyip çok hareketli olduğu için kilo almazdı bu kaç aydı hiç bir şey yemiyor artık doktor geçen hafta çinko vitamin yazdı aldık yavaş yavaş faydasını görüyoruz..

Ama söylediğin ilgili hiçbir bilgim yok
Post yukarı çıksın bilen çıkar belki
(19,499 puan) tarafından
Çok sağol dostum. Darısı bizim başımıza . Bakalım bı gidelim ne diyecek doktorlar
(2,026 puan) tarafından
Amin dostum.
Sizde şifa görürsünüz inş.
Yemeyen çocuk zor
(19,499 puan) tarafından
İnşallah dostum
Çok zor malesef
+1 oy
(128 puan) tarafından
İnşallah fayda görürsün bende şuan gidiyrm takipteyiz drla 

İlk kanlara bakiyor

Eksikler veriliyor kan ilacı d vitamini cinko vs

6 ay kullan diyor 

6 ay sonunda 1 santm bile artma varsa bu şekilde takipe alıyor 

Ama denildiği gibi hiç artış yoksa 

Dozuna göre iğne veya mama başlıyor canm devlet ücretsiz veriyo
(19,499 puan) tarafından
Ay inşallah onlara gerek kalmaz. Kendiliğinden artar. Vitaminler işe yarar inşallah. Çok sağol dostum bilgiler için

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 39 göst.
+1 oy
1 cevap 21 göst.
+1 oy
8 cevap 69 göst.
1 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Akss (854 puan) tarafından soruldu

408,427 soru

12,270,922 cevap

37,586 kullanıcı

Kategoriler