2 su bardağı su koyuyorum. Üzerine ekşi mayayı aktifleştirip( büyükçe bir kase kadar) koyuyorum. Önceden 3 bardak normal 3 bardak tam buğday unu koyuyordum.ama eşim diyet yaptığı için 5 br. tam buğday unu 1 br. normal un koyuyorum. Tuz atıyorum. Normal unu koyma sebebim özleşsin diye. Belki hiç koymasakta olur. Ölçü artabilir ama ben mutfak şefinde yoğurtuyorum. Ekmeği çok yoğurmak lazım derler ya o yüzden. O kadar aldığı için ölçü böyle tuttu. Mayalanıyo ortam sıcaklığına göre ve ekşi mayanın güzel, aktif olmasına göre. Kabarınca küçük kesme tepsi aldım yağlı kağıt koyup ona koyuyorum yuvarlak şekil verip. Ordada bekliyor biraz. Kabarıp yarılmaya başlayınca az az, fırına atıyorum 1 saat ayarını değiştirerek pişiyor.