0 oy
1,465 göst.
Diğer kategorisinde (2,673 puan) tarafından
Dün gece post paylaştım eşimin çocuk konusunda hiç yardımcı olmadıgını bidaha asla çocuk düşünmediğimi bedenen ve ruhen bittiğimi söyledim bugün 3.ye hamile oldugumu öğrendim eşim aldıralım benden yardım bekleme asla yardım etmem işten yorgun argın geliyorum diyor sadece maddi olarak bakarım severim ama asla yardım etmem diyor dünkü postumu okuyanlar iki cocukla ne çektiğimi bilir tayinciyiz doğuya gidicez kimse yok ne yapcam bilmiyorum aldırsam cok günah vebal aldırmasam nasıl bakarım imkansız gibi iki çocuk beni öldürdü üstelik kızımı hergün okula götür getir bebeğimle birlikte bebeğimde 1 yaşında bile değil ve sezeryan 3. Dikişim daha 2-3 ay önce iyileşti ne yapıcam ben akıl verin 

52 Cevaplar

+1 oy
(1,102 puan) tarafından
Valla nasıl korunuyorsunuz bilmiyorum ama erkekler rahat rahat yapsın diye spiral taktiriyorsunuz oda kayıyor ondan sonra hamilelige merhaba diyorsunuz .o spiral er geç kayar kontrolünü yaptırmak lazım arada bir kadın doğuma gitmek lazım .

En güvenilir korunma yöntemi erkeğin korunmasidir prz. İle birde ek olarak spiral veya doğum kontrol hapı olacak mutlaka 2 yöntem birlikte olacak yoksa ihtimal hep var .esininde bunu bilmesi lazim bu adama 2.cocuk bile fazlaymış ki 3 .yu hiç haketmiyor .olan sana ve psikolojine olacak diğer iki çocuğuna kızıp bagiracaksin sürekli ama elbet buyuyecekler bundan 3 4 yıl sonra hatırlamayacaksin o zorlukları. Hatta en tatlı çocuğun şu an istemediğin küçüğün olacak.maddi imkanınız varsa aldırmayı düşünme öyle böyle zaten 2 cocuga bakıyorsun 3.ye de bakarsın ev hanımının birde çalışmıyorsun sonuçta öğretmen arkadaşımın ikizleri vardı .tekrar hamile kaldı onlarda ikiz oldu 4 tane çocukla birde Anasınıfı öğretmenliği yapıyor sen düşün onun durum daha vahim .
-Reklam-
0 oy
(6,661 puan) tarafından
Canım herkes tek bakıyor benimde 3 çocuğum var tek bakıyorum zorlanıyorum ama çokta mutluyum iyiki doğmuş

3 çocuklu ilk kadın sen değilsin ki

5 aylık bebeeğime bakıp her Allah ın günü şükrediyorum ben

Nasıl korunuyordun ?
(10,221 puan) tarafından
Ahahha her gün olmasa da yumurtlama günlerini takip edip o günler başımz ağrıyor diyelim :Djsjs
(6,661 puan) tarafından
Ben adet görmedim daha. Tam olarak adetin kaçıncı günlerinde baş ağrısı yaşıyosun :) anlat bizde faydalanalım
(10,221 puan) tarafından
Ahahah Allah srni :D ben regl başlangıcından 14 15. Gunler baş ağrısı yaşıyorum genelde :dDjsjs
(6,661 puan) tarafından
Adet görmeye başlayınca bunlara dikkat edeceğim☺️
(313 puan) tarafından
Benim de tek çocuk 3 buçuk yaşında yakında 4 olcak olsa da olur olmassa da  olmaz kafasındayiz hem rahatız hem de dikkat ediyoruz tam anlamıyla cesaretimiz yok :)
0 oy
(2,428 puan) tarafından
Doğuracaksin canım başka seçeneği yok , Rabbim verdi deyip dişini bir iki sene daha sıkacaksın
(2,673 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(2,428 puan) tarafından
Seni etkilemek istemem ama bu konuda ders alacağım çok büyük bı olaya şahit oldum o yüzden yapma canım , Rabbim verdi sonuçta isteyipte bulamayanlar var..
(2,673 puan) tarafından
Çok saolun gercekten
(2,428 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Bir laf var çok ağır da demiycem
(2,673 puan) tarafından
Bende bişey derdimde neyse
(1,057 puan) tarafından
Bana mı bir şey derdin ben de demedim zaten
(2,673 puan) tarafından
Demedin demedim
(1,057 puan) tarafından
Aldırma bebeğini böyle düşünceler yüzünden de eşiniz ile birlikte tövbe edin güzelce konuşun yoksa çocuklarda anne karnı travması kalıyor.
(2,673 puan) tarafından
İstemiyorum zaten aldırmak ama korkuyorum
0 oy
(1,268 puan) tarafından
Beyefendi bu çocuğun sorumluluğunu almayacaksa o zaman bir tarafına sahip çıkacaktı.Ne demek yardım etmen ya.Sen tek başına mı yaptın bu çocuğu.Pislik herif çok sinirlendim şuan.Oh ne güzel çocuğu yap dikkat etme.Sonra aldır ben yardım etmem de
(2,673 puan) tarafından
Bende kaldım ortada
(1,268 puan) tarafından
O eşine ağzının payını ver.Madem çocuğa bakmayacak kadar istemiyordu önlemini alsaydı.Ortalığı ayağa kaldırırdım ben olsam
(2,673 puan) tarafından
Söyliceğimi söyledim ona
0 oy
(857 puan) tarafından
Sacmalamayin Allah aşkına Allah sizden büyük siz kendinize güvenerek mi yaptınız ilk ikiyi taa ki Allah verdi sonuçta bu da onun hediyesi.nasil aklınıza getiriyorsunuz aldırma fikrini benim aklım almıyor.hadi sen  onu aldırdın bı günaha girdin Allah ceza olarak senden yaşayan cocuklarindan birini alırsa hiç düşündün mü Allah'ın merhameti yardımı da çok büyük günahkar insana muamelesi de bı okadar korkutucu.hic mi Allah korkunuz yok neyinize guveniyorsunuz aldirirma fikrini aklınıza getirirken.siz ona güvenirseniz o da sizi darda birakmaz
(2,673 puan) tarafından
Korunuyordum yinede oldu teşekkür ederim
0 oy
(238 puan) tarafından
Ya büyük konuşmak istemiyorum asla kınamış da değilim sadece eşinin tavrı ne alaka yani nasıl yardım etmem ya bunun hastalığı var yemeği var duş u var temizlik var ya ozaman koynuna girme ya eşinin ki tam oalrak ne ayranım dökülsün ne bilmem nerem ne olsun sen tek başına nasıl yeteceksin manevi olarak yani maddiyat önemli ama sadece baba olmak için yetmiyor 
(2,673 puan) tarafından
Evet öyle
0 oy
(142 puan) tarafından
Aldır ama sana o aklı veren eşini kocaliktan aldır emekliye ayır evden postala donuna kadar al o üç çocuğa da baktirsin sana da Allah basiret versin yani geçim kayginiz bile yokken ya adam akıllı korunmayı bilin ya da paşa paşa bakin valla iki çocuğa bakan üçüncüye de bakar kusura bakma. Sana da bilmedigin bir şeyi söyleyeyim aldiracagin bebeğin hesabını bu dünyada çekmeden gitmezsin bu dünyada belli yasalar var ya senden ya diğer çocuklarından ya da torunlarından öyle bir cikarki o bebeğin acısı feleğin şaşar neye uğradığını sasiri keşke aldirmasaydim da sabahlara kadar beni uyutmasa yorsaydi dersin.
(2,673 puan) tarafından
Haklısın çok teşekkür ederim
(142 puan) tarafından
Rica ederim, o bebeğin nasıl bir kapı açarak geleceğini de bilemezsiniz bunu da es geçmeyin.
(2,673 puan) tarafından
İnşallah Allahım güç kuvvet verir
0 oy
(132 puan) tarafından
Bak cnm korunma yöntemi neden şeyde 1 aylık 3 aylık igne olmak üzere birde aylık 21. Günlük hap var. Yengem 3 aylık igne ile ilk bir ay ilişkiye girerken korudular igne etkisi göstersin diye 7 yıldır onla korunuyor bebek olmadı. Kardesim hap ile 6 yıldır korunuyor ilk 1 ay korunuyor etki ettikten sonra yani adet gördükten sonra ilaca devam korunmuyor. Canım ben 1 yıl hap ile korundum. 1 ay korundu eşim sonra korunmadı. Olsa ben hamile kalırdım.  100 100 hemde . Cünkü eşim kırunmuyordu.

Hapı bıraktık bebek istedik o ay bebegime hamile kaldım. Dr lar 100 100 ilk ay korunmaxsan hamile kalırsın diye uyarıyor. Ben korunarak hamile kaldım diyen herkeze yazıyorum iyi niyetle ilk 1 ay korunurlen ilişki korunmalı . Adetten sonra hap veya ignete devam korunma yok 100 100 denedim igneyide 1 yıl denedim. Olsa kesin olurdu. 
(2,673 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Çevremde aldırmak istenilen çocukların engelli olduklarına çok şahit oldum ve çocuk aldırma konusundan çok korkuyorum bilmem nedendir. Sanırım Allah sınıyor. Ama en iyi kararı sen verirsin. Burada herkes kendi düşüncesine göre yorumluyor ama doğurup bakacak olan sensin burdan hiçbirimiz Sana yardıma gelmeyecegiz,  bak aldirmayip ne iyi ettin demeyeceğiz veya iyi ki aldırdın bakamazdin vs demeyeceğiz. Aldirmayip bakamayacagin,  eksik kalacağın çocuğun vebaline girmekte ağır, daha anne karnındayken hayatını elinden almanda. Allah sana ferahlık versin. Zor bir karar.
(2,673 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkür ederim
0 oy
(1,332 puan) tarafından
Bende üç sezeryanliyim dediğin gibim iki çocuğum okula gidiyor ikiside anaokul küçük kizim her gün benimle gelip gidiyor   zor mu evet çok zor ama Rabbim bı şekilde yardımcı oluyor ve bir haftadır hem oruç hem çocuklar ev iş gerçekten zor ama inan Rabbim yardım ediyor  sakin aldırma büyüyecekler geçecek bugünler buna inan ilerde iyiki diyeceksin
(2,673 puan) tarafından
İnşallah teşekkür ederim
0 oy
(5,171 puan) tarafından
Bebeği dogur kordonlarini da baglatirsin ayni zamanda, mecbur doguracan yazık günah,ha yanındaki ha karnındaki ikiside can,ikiside evlat..
(2,673 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(436 puan) tarafından
Çok zor bir karar ya aldırma bebeğini çok günah ama emin ol rabbim sana güç kuvvet verir
(2,673 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Bacım çok üzgünsün yazdıklarını anlamıyorsun sanırım. Benim eş de seninkine çok benziyor üstelik ben kanser hastasıyken. Dirençten düşmemem lazımdı hastalık nüksetmesin diye. Çok şükür küçükler 3 yaş oldu. Şu anda da geçikmemvar 1 gün :( 2 şekilde korunuyorum üstelik,çocuklarımın hepsi de tüp bebek. Bunca olan şeye rağmen gebeysem aldırmam. İnan çoooookkkk üzülürüm ama nasıl aldırayım. Sende sakinleş ve dua et. Allah o kocana merhamet versin inşAllah
(2,673 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkür ederim
0 oy
(779 puan) tarafından
Nasıl korunuyodunuz hapla mi prezervatifle mi sadece geri çekilmeye korunuyosaniz o korunma sayılmıyor. Zaten üç aylık olmuş bu saatten sonra aldiramazdin ki
(2,673 puan) tarafından
Prezervatif + geri çekilme
(779 puan) tarafından
Bizde o şekilde dört yıldır korunduk bı sorun olmadı. Demek ki o bebeğim sizde nasibi varmiş ki Allah sıki korunmaniza rağmen size nasıp etmiş. Bende üçüncü çocuk kazayla olur diye çok korkuyorum ve onlemimide alıyoruz ama önlem almamıza rağmen olursada asla aldirmayiz Allah'ın bı bildiği var derim
(779 puan) tarafından
Eşine gelincede ona sorsana bı çocuklardan biri Allah göstermesin kaza geçirip ölse. Sevinecekmi yüküm azaldı diye. Unutmasın verende Allah alanda. Karnındakinin vebalini nasıl verecem oda onun canından sonuçta doğanlarla Aynı.
0 oy
(3,791 puan) tarafından
Daha bir ay öncesine kadar hem çalışıp hem ev işi yapıp hemde çocuğumla ilgileniyordum.baziarina baba olması için fazla tolerans gösteriyorsunuz 
(2,673 puan) tarafından
Nasip oldu
0 oy
(2,560 puan) tarafından
Siz cidden şaka mısınız? O çocuğu yaptıysanız eşinizde sizde onun sorumluluğunu alacaksınız. İnsan evladını nasıl öldürür
(2,673 puan) tarafından
Allah başınıza yaşadıklarımı vermesin sizde benim yaşadıklarıma düşüncelerime düşmeyin inşallah
(2,560 puan) tarafından
Korunacaktınız, ya da tüylerinizi bağlatacaktınız. Korunurken oldu kelimesi bana komik geliyor. Olmayanın nasıl olmuyor
0 oy
tarafından
Ne demek sadece maddi olarak onunda evladı bu çocuk ya bu nasl bı baba  insan sevinir Mutlu olur  aldir demek ne ya canilik bu ya eşek gbi bakacak sevgisini gostercek pes vallahi çok saskinim
(2,673 puan) tarafından
Ne deyim bilemedim
tarafından
Gülüm benm sen nasl böyle biriyle evlendin ya benm eşim asgarî ücretle çalışıyor Rabbim yardım eder rizkiyla geliyor daha ben istemyrm daha diyork ona kalsa daha da olsun evlatlarmiz diyor tövbe bı  kelime duymadm hiç eşimden 3 cuyu doğurdum benden daha çok ilgili eşim sevgisni gösteriyor onlara hayran yani ama böyle şeyleri okuyunca çok üzülüyorum ya bı insan evladın kucağına alınca mutlu olur sevincnden yerinde duramaz ya Allah hidayet versin ama sakın aldrmaa cok büyük günah basın beladan kurtulmaz canım sakın :( mesleğiniz var demi sizin
0 oy
(4,380 puan) tarafından
Bakmam dediğine aldanma canım kucağına alsın mecbur bakacak.
(2,673 puan) tarafından
Baksa ikisine bakardı
0 oy
(370 puan) tarafından
Yazık Allah akıl fikir versin kocana. Keşke öncekileri de yapmasaymışsın sanki sen kuluçkaya yattın da oldu. Hey Allahım 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 183 göst.
12 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Serpil Kubis (395 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 64 göst.
0 oy
1 cevap 122 göst.
0 oy
6 cevap 342 göst.

408,336 soru

12,267,618 cevap