+1 oy
810 göst.
Diğer kategorisinde (8,661 puan) tarafından
22 bin 104 tl olmuş çok az oldu  ya sizce 

31 Cevaplar

0 oy
(11 puan) tarafından
Porsiyonları küçültüp temel ihtiyaçlarımızı da her cuma cami kapısında dilenerek alırsak hiçbir sorun kalmıyor zaten kira doğalgaz çocukların okul masrafları derken bize avcumuzu yalamak düşüyor...
-Reklam-
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Aslında sorun asgari ücretinn miktarı değil işverenlerin çalıştırdığı işçiye yaptırdığı ise göre maaş vermemesi .

Asgari ücret bir ailenin geçim maliyeti değil bir kişinin asgari geçim maliyeti .bizim ulkede bir kisinin maaşıyla 4 5 kişi geçinmeye çalışıyor bu parayla .

Bir magazada  yeni işe başlayan reyon elemani ,tezgahtar gibi 8 saat çalışan 20 25 yaslarinda genç kalifiye olmayan bir meslek ehli olmayan kişiye verilen para olarak 22 bin asgari ücret normal olabilir ama  eli iş tutan meslegi olan  yıllardır bir isyerinde çalışan yaşı ilerlemiş bir işçiye de asgari ücret veriyor işveren sorun burada herkesin asgari ücretli çalıştırılması işverenin işçi emeğini gozetmemesi .

Ne yazikki artık bir evde bir kişinin calismasi ile 4 kişi geçinemez mutlaka kadınlar da çalışmalı yoksa daha çok aglanir ha çocuğum var calisamiyorum olayına gelirsek de orada da aile planlaması devreye giriyor gelir durumuna göre aile kendi imkanlarına göre çocuk yapmalı aksi sadece karın tokluğuna yaşamakla sonuçlanıyor .bu fikrimden dolayı hep eleştiri aldım kadın çalışsın gecinilmeyecekse ona göre çocuk yapılsın dediğim için hep burada .ama hala arkasindayim tek kişinin aldığı asgari ucretle gecinebilmeyi beklemek hayalden öteye gidemez .22 bin değil 30 bin olsada gecinmek zor ona gore enflasyon olacak sonuçta .biz iki öğretmeniz ama eşimde ekstradan hergun özel derse gidiyor ben extra sınav görevlerine gidiyorum bebeğim de var .ama kadın erkek demeden çalışmaya devam ediyoruz .
0 oy
(952 puan) tarafından
1800 e girdiğim evın kırası Ocak'ta 20 bın oluyor bır kızım var ikinciye hamileyim daha da bır şey demiyorum dilerim Allah'tan  yatacak yerleri olmaz sürüne sürüne gebersinler allahhın bellaları bır degolup6 gıtmedıler de 23 yıldır anamız ağladı koyunlar yesin şimdi makarna allah onalrın da belasını versin
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Bozdur bozdur harca şaka gibi ya çevremdeki tek asgari ücretli abim şükür evleri var babamlarla birlikte yaşıyorlar kira dertleri yok ama düşündüm durdum içime dert oldu 22 bin TL ile bir insan kira+ geçimi nasıl sağlar. Geçen bir haber gördüm gençler evlenmiyor diye bu parayla nasıl evlensin nasil hayat kursun nasıl çocuk yapsın bunu düşünen hiç yok 
0 oy
(748 puan) tarafından
A haber bile şokta :) düşün ne kadar çok yapmış (ironi ) Allah millete yardım etsin inşallah. Diyecek çok şey varda diyemiyoruz .
0 oy
(3,329 puan) tarafından
İnsanları mağdur etti hep pislikler
0 oy
(338 puan) tarafından
Hayret yeter bunada şükür diyen çıkmamış. Çocuğuna et, tavuk, süt, yumurta vs. Gıdaları alamayan, giydiremeyen, okul ihtiyaçlarını karşılayamayan, gezmeye, eğlenmeye vs. Para ayıramayan, tatilleri hayal bile etmeyen kendine lüks gören, yakıştıramayan insanlar topluluğu var. Burdada var. Asgari ücretin çok üzerinde alıyorum. Açıkçası üzülmüyorum. Umarım gözümüz, zihnimiz birgün açılır. 
0 oy
(6,201 puan) tarafından
Vllh cnm bu gidişle artık elalem tek çocuk bile yapmaz
0 oy
(717 puan) tarafından
Çok bile hem niye zam geldi ki eksilmeliydi 1000 tl neyinize yetmiyor 
0 oy
(615 puan) tarafından
4 gün toplantı yaptılar iş verenler bile şaşırmıştır, daha fazla beklemiştir. Bir günde toplantıda daha fazla yemislerdir zaten. Eşim memurken zor geçiniyoruz çocukla işe başladım. Allah yardım etsin gerçekten 
0 oy
(5,751 puan) tarafından

Allah bin belalarini versin diyorum :(

İlgili sorular

+1 oy
43 cevap 749 göst.
0 oy
10 cevap 429 göst.
0 oy
13 cevap 459 göst.
22 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prensesp (8,661 puan) tarafından soruldu
+1 oy