+1 oy
524 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
Ben inceden açiktım sonradan kapandım benim eşimde alevi eşimle sürekli baş kapalılık konusunda  kavga edip tartışıyoruz babamda çok istemiyordu önceden o da bazen acil diyor  sizce ne yapmam lazim 

17 Cevaplar

+11 oy
(19,467 puan) tarafından
Allah'ın emrine uyman gerekiyor. Farz olan biseyde eşine uyman gerekmez. 
-Reklam-
+5 oy
(7,202 puan) tarafından
Bunu kimseye sormayın içinizden nasıl geliyorsa yapmakta özgürsünüz. Siz Allah'ın Kuran'da ayet diye yer verdiği tesettüre gönülden girmek istiyorsanız kararınızın arkasında durun. Ne eşiniz ne de babanız buna karışmamalı.
+4 oy
(704 puan) tarafından

Benim farz olan başörtüme karışacak kavga edecek. Ben o adamı var ya ne yaparım Allah bilir. Sen kocan veya babanın rızasını almak için kapanmıyorsun Allah rızası için kapanıyorsun. Evlilik nasıl haksa boşanmakta en tatsız hak. 

Onlar mı hesabını verecek öte tarafta? Yapma bacım uyma kimseye . Allah'ta hidayet versin inşallah kocana da ailenede 
tarafından
Aleykumee selammmm

Sjsjs hosgeldiniz kizlar
(7,898 puan) tarafından
Kiz seni diğer taraftan kovuyorum buraya geliyorsun aboooooo ☺
(3,328 puan) tarafından
Ay bebek süte uyandı ya geri yatcam şimdi:D
(704 puan) tarafından
Memnun oldum Fatma canım :D
(3,328 puan) tarafından
Ben de canım ❤️
+3 oy
(1,862 puan) tarafından

Tesettür farzdır .

Ana ,baba ,koca için kapanıp açılmaz.. bunu bilmen gerekir. Sorman hata 
+1 oy
(12,552 puan) tarafından
kendi kararın. bu babam istedi, kocam istedi olayı değil. 
(2 puan) tarafından
Haklisin katlıyorum ama işte  insan da bazen arafta kalıyor
(12,552 puan) tarafından
arada kalıyorsan demek ki sen de tam karar vermeden kapandın.
bu tarz şeylerde kişi tam karar verirse zatem sürüp gidiyor. irade meselesi.
çevremde çok var kapanıyor, açılıyor. bir karar veremiyor.
başkalarına danışarak da verilecek bir karar değil. onlar yaşamıyor bu hayatı, sen yaşıyorsun.
kimsenin karışmasına müsaade etmeyeceksin. çünkü böyle bir hakları yok. 15 yaşında çocuk değilsin sonuçta
+1 oy
(680 puan) tarafından
Sen kendi kararlarını kendin verebilecek olgunluktasin. Neden insanların hayatına müdahale etmesine müsaade ediyorsun? Babam ve esin bile olsa sana karisamazlar. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya?
+1 oy
(7,399 puan) tarafından

İçinden geleni yap .nasıl mutluysan

+1 oy
(877 puan) tarafından
Senin saçın senin bedenin senin nefsin senin mezarın senin ahiretin. Hiç kimseyi ilgilendirmez ister es olsun ister baba. Kimse kimseyi kıyafetle yargılayamaz kimse zorla kapan da diyemez zorla acilda. Saygı duysunlar. Ya insanın üstündekileriyle değil içindeki insanla ilgilensinler bu yargısız infaz 
+1 oy
(139 puan) tarafından
Ben kendi inancıma göre doğru olanı söylemek zorundayım başkalarının  düşüncelerine göre karar verme doğru olani yapmışsın zaten kendi kararlarini ver ve sorgulama kimseyi de karıştırma bu konuya senin kişisel kararlarına saygı duymayan eşe de iyi bir ayar vermek gerekir senin onun mezhep farkına bile saygı duyup evlenmişsin o senin başındaki örtüye mi tahammül edemiyormus

.
+1 oy
(5,487 puan) tarafından
Allah ile senin aranda. Kimse karisamaz. Kalbinin sesini dinle.
0 oy
(1,111 puan) tarafından
Benim kaynanamda benim kapanmamı asla istemedi hala da istemez bazen bakışlarıyla ezer beni hatta şal falan yaptığım zamn suriyelilere benziyorsun diyor ama rabbime havale ediyorum onu Rabbım bir gün hesabını soracak sende için nasıl rahat edecek nasıl huzurlu olacaksan öyle yap mezara tek gireceksin onlarla değil 
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Tesettür Allah'ın emri, keşke hakkıyla herkes yapabilse. Birinin saçını kapat demesiyle yapılacak bir şey olmadığı gibi, kafanı aç demesiyle de tesettürden çıkılmaz. Eğer eşiniz böyle önemli bir konu da size saygı duymuyorsa, bu evlilikten fayda gelmez üzgünüm
0 oy
(620 puan) tarafından
Eşiniz ce babanız olabilir ama kapanma konusu siz ve Allah arasında bir şey. Onlar için kapanmadınız, onlar için de açılmanıza gerek yok. Anlıyorum, arada huzursuzluk oluyor, bu da sizi zorluyor ama, kararlığınızı net ve yumuşak bir şekilde eşinizle konuşursanız belki tartışmalar azalır. 
0 oy
(17,857 puan) tarafından
Bu konuda benim ne düşündüğüm ve neye inandığım önemli 
0 oy
(358 puan) tarafından
Söylediğim yanlış anlaşılabilir ama alevi biriyle evlilik müslüman olmayan biriyle evlilik gıbıdır. Çunku namazı reddedıyorlar, tesettürü reddediyorlar hac hakkında ne düşünüyorlar bilmıyorum ama ben hac yapan alevi duymadım. Oruçları ramazan ayı dışında ve Ali halife için tutuyorlar sanırım net bilgim yok bu konuda velhasıl Müslümanlığın şsrtlarının genelini reddediyorlar kuran okumazlar. Seküler bir hayat yaşar Aleviler müslüman değildir bence. Müslüman olmayan biriyle evlenmek de haram. Çünkü iki taraftan biri diğerinin inancına göre yaşamaya başlayacak ataerkil bir toplumda yaşadıgımız için genelde kadın kocasına göre yaşamak zorunda kalıyor kadının dini inancından olmaması için Allah böyle bir yasağı kadına vermiş.
0 oy
(7,711 puan) tarafından
Aslında baştan konuşulması gerekirdi. Madem kapalıydın neden seninle evlenmek istedi ne de olsa açarım açılır kafasıyla baktiysa büyük ayıp ediyor. Mesela benim eşim alevi ben hanifiyim, eşim baştan söyledi kapanmani istemem bilgin olsun diye bende böyle bir düşüncem yok zaten demiştim. En başta konuşulmasi gerekiyor böyle konuların. 
(2 puan) tarafından
Başta konuşuldu o istemedi kapanmamı ama bende birden üniversite de kapanıverdim ani bi kararla birden bire olan bişeydi
(7,711 puan) tarafından
Senin hatan o zaman. Saygı duymak gerekirdi. İstemiyorsa ayrılmalıydın.
(2 puan) tarafından
Eşimle biz evlilik zamanında çok sıkıntılar çektik eşimin tarafı beni istemedi eşim ailesini geride bırakıp bana geldi biraz zor zamanlardan geçtik halen ailesi aramıyorlar çocuğumuz olmasına rağmen
0 oy
tarafından
Alevlerin inancı yok zaten . Açılma 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 362 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (11,803 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 912 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (273 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 44 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ecrin sena (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 323 göst.
31 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Havin06 (2,566 puan) tarafından soruldu

408,264 soru

12,264,059 cevap

37,414 kullanıcı

Kategoriler

...