0 oy
46 göst.
Diğer kategorisinde (289 puan) tarafından
Kizlr oğlum 34 aylık,kakasını yapınca bezini kendi çıkarıyor yanindaysam sorun yok ama değilsem heryer kaka oluyor, birkez çişini yaptimi o bezinide çıkarıp atıyor. Bu konu için kitap alan oldu mu faydasini gördüğünüz önerileriniz neler? Kurbağalı pisuarı var, lazimligi var ama o sadece duşa kabine yapmak istiyor bende ona izin vermiyorum diye bağırıyor 

2 Cevaplar

+1 oy
(2,620 puan) tarafından
Kitap falan bilmem ama anam babam usulü 3 günde öğrendi 
(289 puan) tarafından
Anam babam usulü nedir cvremde birkaç kişi yakarım bak çiş yapma de eline çakmak al falan diyor, onu yapmam kesinlikle
(2,620 puan) tarafından
Hayır tabiki öyle değil. Ben tuvalet eğitiminden bir ay önce falan ona anlatmaya başladım artık çişini tuvalete yapacaksın diye. 26-27 ay civarında başladım. Hatta evdeki son bezini bağlayıp başladım yenisini almadim pes edip geri bağlamayim diye. Lazımlik aldim ilk onla başladık. Ha bu arada benim kızım tuvalet eğitimine dair hicbir sinyal vermiyordu. Kirli bezle aksama kadar gezse rahatsiz olmazdi değiştirme diye ağlardı kaçardı. Neyse birinci gün lazımliga oturmak istemedi hep altına kaçırdı. O gün öyle bitti gecede bağlamadim altını zaten geceleri kuru kalkıyordu bez varkende. İkinci gün lazımliga oturmayı kabul etti ama yapmadı kalkınca yine altına kaçırdı. Ama bu kez kaçırdığında rahatsiz olmaya başladı. İkinci günün akşamına çişi denk geldi lazımliga yaptı. Şaşırdı tabi ben aşırı tepki vermeden sevindim alkış falan yaptım kendide sevindi sonra tuvalete döktük by by falan yaptık. 3. Gün hep lazımliga yaptı ama 10 dakikada bir gidiyorduk azda olsa yapıyordu. Ondan sonra hiç altına kaçırmadı. Beşinci günden sonra falanda dışarı çıkarmaya başladım tutma süresi uzasin diye. Çıkmadan önce çişini yapıyordu konuşuyordum şimdi dışarı çıkıyoruz çişini birazcık tutacaksın eve gelince yapacağız diye. 1 saat kadar markete falan gidip geliyorduk tutuyordu eve gelince yapıyordu. Zamanla bi sürede uzadi. 2 hafta kadar lazımliga yaptı sonra onuda kaldirdim. Alaturka tuvalete otursun diye tabi ondada korktu ama mecbur kaldığı için yaptı çünkü her yere lazımlik taşiyamazdim. Onda sonrada klozete alıştırdım. Oyun grubuna gidiyordu orda klozet vardi oturmak istemiyordu sonra konuşa konuşa ikna oldu arkadaşlarında bunu kullanıyor diyince oturdu. Simdi iki tuvaletide kullanıyor alaturkaya kendi oturabiliyor. 3 yaşında
-Reklam-
0 oy
(2,354 puan) tarafından
Benim kızımda öyleydi gelişim uzmanı bize Teo nun tuvalet eğitimi kitabı var onu önerdi kızım önce Teo yapsın ben yapmam diyordu kitabı ısrarla okudum ortada bırakıyordum kendi bakıp istesin çok şükür öğrendi 
(289 puan) tarafından
Kaç aylıkken öğrendi,teo yu bende araştırayım bı teşekkür ederim
(2,354 puan) tarafından
Rica ederim 4 yaşa yakındı
(289 puan) tarafından
Ayyy daha vaktimiz var demek ki, ikinci geliyor bir ay sonra ikisini bir bezlerim artık :)
(2,354 puan) tarafından
Tez zamanda alışır inşaAllah

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 81 göst.
0 oy
18 cevap 324 göst.
12 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Maviş annesi (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 153 göst.
0 oy
4 cevap 109 göst.

408,335 soru

12,267,544 cevap

37,508 kullanıcı

Kategoriler

...