0 oy
180 göst.
Diğer kategorisinde (1,014 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selamünaleyküm hayırlı sabahlar bu nasıl vicdansızlıktır adlı başlığımda ki postumu önce Okuyun ona göre  cevap verin buraya uzun uzun yazmayacağım.

Yaptığı tüm hatalara rağmen biz yine abla olarak enişte olarak maddi manevi destekte bulunduk ama yani yaptığı hata affedilebilir bir şey değil bilerek veya bilmeyerek bu durumdan dolayı askere gittiği süre zarfında hiçbir şekilde arayıp sormadık o da anneme mesaj atmış o kızlarına söyle ben askerden geldikten sonra kesinlikle yanıma gelmesinler onlar eve gelirse ben evi terk ederim benim için sadece yeğenlerim var askerde o kadar zorluk çektim ne paran var mı ne bir şeye ihtiyacın var mı diye ne eniştelerim ne de ablalarım aradıbugün de askerden döndü biz anneme göz aydınlığı için aradık eşim de gardaşa ver de göz aydınlığı vereyim dedi telefona gelmedi eşime yaptığı sizce de terbiyesizlik değil mi ???

7 Cevaplar

0 oy
(7,713 puan) tarafından
Konuyu açar mısın diğer postu görmedim 
(1,014 puan) tarafından
Askere gitmeden önce bu kumar oynamış bizim haberimiz yok 500 milyar anneme zar zor söyledik enişteler ablalar olarak da çoğunu annem ödedi yarısında bizler destek olduk gine elin günün içinde rezil olmasın diye asker eğlencesi yaptık bu sabah giderayak yine bizi sırtımızdan vurdu anneme babama söylemeden onların hesaplarından kredi çekmiş Yani sene içinde 1 trilyona yakın para gitti bir de bu ders alsın diye askerde hiç aramadık dün de gelmiş anneme göz aydınlığı verdik eşim de dedi işte anneme kardaşa ver de hani hayırlı olsun diyim diye telefona gelmedi neymiş artık ablalar enişteleri yokmuş bir kere bile aramamışız
(7,713 puan) tarafından
Ona sırtınızı dönmek yerine destek olun gerekirse tedavi olsun. Benim kayınpederimde bu bataklığa düştü bağımlı olmuştu resmen tedavi oldu düzeldi daha tedavisi bitmeden aniden kaybettik kendisini. Ölümlü dünya kayınvalidem ve çocukları çok üstüne gelmişti şimdi hepsi pişman. Bir örnek daha iki tanıdığımız genç yine borçlara girdi kimse destek olmadı ikisi de intihar etti maalesef. Evet kardeşinin yaptığı çok büyük bir hata ama ne olursa olsun desteğinizi çekmeyin boşluğa düşmesine izin vermeyin. Mal gider yerine gelir de can gitti mi size ateş olur.
-Reklam-
0 oy
(17,857 puan) tarafından
Yüz tane postun var bari linkini koysaydın baktım bulamadım :) her neyse madem gelmesinler diye bir tepkin vardı eşinin haberi olmadan geçiştirseydin sonra söylersin falan filan diye
(1,014 puan) tarafından
Lınk bıraktım bacı
(17,857 puan) tarafından
Maalesef sürekli arkasını toplamak büyük kabahat sorumluluk duygusu gelişmiyor gir işe çalış diyeceksin onun kendi kazandığı ile kendi borcunu ödeteceksin zoru görecek belki bir ihtimal öyle adam olur öbür türlü de evlenir eşine yapar çoluğun çocuğun rızkını yatırır uslanmaz. Bence hiç gitmeyin bile annenize dediniz yeter gercekten üste çıkmak bu başka bir şey değil ailende biraz mantıklı davransın sürekli k.çını toplamasınlar
(1,014 puan) tarafından
Zaten annem söyledi dedi askerden geldikten sonra dedi işini kurup çalışmazsan bana olan borcunu ödemezsen aynı hataları yapmaya devam edersen var senin dolabın üstünde de dedi direk evlatlıktan reddederim ne halin varsa gör dedi
0 oy
(261 puan) tarafından
Sürekli arkasını topladığınız için alışmış bir de şımarıklık yapıyor.Rabbim hidayet versin 
(1,014 puan) tarafından
Amın bacı amın
0 oy
(2,419 puan) tarafından
Yani kıymet bilmeyene bu değer vermeye gerek var mı? Ablam enistelerim yok mu demiş o zaman kendisi de yok bu kadar basit, baksın başının çaresine 
(1,014 puan) tarafından
Lınk bıraktım bacı bak oku nıye bu kadar kızdığımızı anlarsın
(2,419 puan) tarafından
Dur bakayım canım
(2,419 puan) tarafından
Aynı durum işte canım hem suçlu hem güçlü, düşmeyin üstüne bırakın ne hali varsa görsün
(1,014 puan) tarafından
Öyle yaptık zaten ama terbıyesız yanı
0 oy
(3,835 puan) tarafından
Yaptığı cidden çok ayıp, bence kardeşim mesafenizi koruyun bir insan yardım dan fedakarlıktan ve aile kavramından anlamıyorsa uzak durmak en iyisidir 
(1,014 puan) tarafından
Aynı şeyi düşündüm bırde esıme terbıyesılıl yapıyor dönüp dolaşacağım yer yöne bızız neyın kafası dımı
(3,835 puan) tarafından
Boşverin uzak durun annenle konuş onunla muhatap olmazsınız gülüm, cidden bazı insanlar yapılan iyilikleri göremeyecek kadar kör olabiliyor
0 oy
(4,173 puan) tarafından

Yaptığı terbiyesizlik değil kendi terbiyesiz çünkü siz ne bekliyorsunuz ondan para verdiniz diye saygımı duysun istiyorsunuz  boş beklenti o vermek zodundaymissiniz gibi bakıyor.Once kendi hatalarının bedelini ödesin elini taşın altına koymayı öğrensin düzelir kendi gelir size,salın gitsin.

(1,014 puan) tarafından
Gerçekten öyle yani vallahi annem askerden geldikten sonra çalışması için kural koydu ya çalışırsın ya da evi terk eder gidersin dedi bakalım Adam olur dediğiniz gibi
0 oy
(1,321 puan) tarafından
Bi tane de eşimin kuzeni var böyle ayda bir bütün sülaleyi arayıp para ister borç bile demez bana para lazım sende vardır der sonra annesi babası uçan kuştan borç bulup öderler. Hatta babası kaynanamin emanet ettiği parayı bile harcayıp el koydu öderim sana borcum olsun bile diyemiyor cunku tanidigi herkese buyuk kucuk borclari var ..

Siz evladımız diyip arkasını topladıkca onun burnu pislikten asla asla çıkmaz. Zaten ödüyorlar der dönünce yine yapar odemissiniz borcu ona tekrar kredi cikar tekrar oynar o. Bırakın hapse mi giriyor ne yapıyorsa yapsın yoksa mümkün değil akıllanmaz. 

Öyle insanlar bir de yüzsüz oluyor geçen kaynanami aramış biz yurtdisinda yasiyoruz kaynanamin da eşi yok bir cafeyi temizleyerek geçimini sağlıyor hala bana para lazım 5 bin demiş. Kaynanam da ben sana 5 bin lira bulurum da nasıl göndereyim dedim hala ben 5 bini napim o benim işime yaramaz 5 bin € lazım demiş kaynanamda da yok tabi ki arkasından eşime mesaj atıyor esim de vermemek için benimde evladim var öyle bir param yok dedi diyor ki yüzsüz sen mühendis adamsın sallansan ceplerinden dökülür o para hadi gönder bekliyorum. Böyle de arsizlaşiyorlar zamanla
(17,857 puan) tarafından
Afedersin ama eşinin yerinde olsam kazanıyorumda ailem için kazanıyorum ite kopuğa yedirmek için kazanmıyorum derdim
(1,321 puan) tarafından
Cevap bile vermedi eşim. Zaten ** kopuk lafından utanacak biri olsa kendini bu duruma düşürmez. Annesi arıyor ağlıyor nolur yardım edin zor durumdayız diye Allah düşürmesin o hale insan annesini babasını o hale getirir mi annesi babası da akıllanmiyor.
(1,014 puan) tarafından
Valla ne İnsanlar var ya para kolay mı kazanılıyor ben anlamıyorum
(17,857 puan) tarafından
Allah evladında hayırlısını versin duasının önemini gösteren bir hikaye
(1,321 puan) tarafından
Kesinlikle evlat suçlu kesinlikle ama anne baba da hatalı. Cocugun babasi yani esimin dayisi kaynanamdan evine tadilat yaptıracağım diye para istemiş para da ortada yok tadilatta yok. Daha önce gupguzel evini sattirmis başka ev alayım sana diye o paraya da el koymuş yok para sonra başka bir çocuğuna kredi çektirip dandik bir ev aldırdı kaynanama köpek bağlasan durmaz afedersiniz. Kaynanam da akıllanmiyor abim zor durumda diyor yani bu pislikler kendileri çürük etrafındaki herkesi de çürütüyorlar

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 444 göst.
9 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (3,774 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 217 göst.
0 oy
4 cevap 463 göst.
3 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Minakaloji (1,095 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 227 göst.
6 Şubat 2023 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (11,810 puan) tarafından soruldu

408,284 soru

12,264,629 cevap

37,431 kullanıcı

Kategoriler

...